Babytijd Babytijd

Babytijd

karin

karin

09-10-2010 om 12:51

Twijfels over elektrische kolf mini electra of swing

Wie heeft er ervaring met de Medela kolf de mini electra
of de swing?
Mijn voorkeur(door de prijs 89 en swing is 149)gaat uit naar de mini electra,maar swing is nieuw en dat ie wat meer geluid maakt,dat maakt me niet uit,wie heeft ervaring met een van deze of advies?

Rembrand

Rembrand

09-10-2010 om 13:24

Mini electric oude generatie kolf

Hoi Karin,
De mini electric is een kolf van de oudere generatie. Veel vrouwen vinden het geluid erg storend. Bovendien is deze kolf ook niet zo heel sterk.
De Swing is de opvolger van de mini electric. Deze kolf heeft een twee fasen systeem. Hij gaat eerst twee minuten snelle, korte slagen maken om de toeschietreflex op te wekken ( vergelijkbaar met het aanzuigen dat de baby doet voor de melk toeschiet). Daarna gaat de kolf langszamere kolfbewegingen maken. Als je meer dan twee dagen gaat werken is het ook nog een goede optie om een dubbele electrische kolf te kopen ( bijv. de Ameda Lactaline of de Medela Pump in Style). Als je twee borsten tegelijk afkolft ben je ook nog eens in de helft van de tijd klaar.
Op www.borstvoeding.com kan je meer lezen over de soorten kolven die er zijn.
Groetjes, M.

Limi

Limi

09-10-2010 om 20:36

Ik heb de mini electric

Mijn man heeft hem destijds gekocht, dus geen idee waar hij uit kon kiezen.
Voor mij voldeed hij prima, maar ik werk niet en gebruik(te) hem dus niet regelmatig.

Ameda lactaline

was hier perfect. Echt een heerlijk ding. Maar ik heb er dan ook tot de 15de maand mee gekolfd (laatste maanden 1x per dag).

Bij de oudste had ik hem alleen sporadisch gebruikt en op de laatste dag is hij gewoon ermee opgehouden. Levensduur was dus een volledige werkkolfronde van 5 mnd tot 15 mnd plus sporadisch bij oudste.

elsje78

elsje78

09-10-2010 om 21:46

Volgens mij

heb ik de electric, ik weet niet waar je woont, maar je mag hem wel lenen...kan je m uitproberen.

Ik woon in de achterhoek

groetjes

Rembrand

Rembrand

09-10-2010 om 22:25

Electric niet uitlenen of tweedehands kopen.

Omdat deze kolf geen gesloten motorblok heeft is het niet verstandig om hem te lenen of tweedehands te kopen. Dit vanwege de hygiëne. Als je het motortje open maakt begrijp je waarom.
M.

Sascha2

Sascha2

09-10-2010 om 23:28

Ook ameda lactaline

En die beviel mij ook prima. Ik heb hem 2 x 10 maanden, vijf dagen in de week gebruikt en hij doet het nog steeds goed. Als je in de buurt van Den Bosch woont: je mag hem wel overnemen als je wilt. Deze heeft wel een gesloten systeem, zodat het kolfsysteem ook tweedehands kan.

elsje78

elsje78

10-10-2010 om 08:34

Oh?

Ik weet het niet zeker, welke ik heb, hij is bij mijn zus...Ik denk dat al wel 7 verschillende mensen hem gebruikt hebben, maar wel steeds alles uitgekookt maar niet het motortje natuurlijk. Komt daar dan melk bij?

mmm dat dat dan altijd goed gegaan is!

Witje

Witje

10-10-2010 om 11:31

Avent/philips electrische kolf

Kolft zeer prettig. Is niet zo duur (een enkele is 125,-- nu bij Wehkamp. Een dubbele is veel duurder). Heb deze aangeraden gekregen van mijn verloskundige die de kolf zeer intensief gebruikt heeft. Hiervoor gebruikte ik een medela pump-in-style. Ook goed (en dubbel kolven is mogelijk), maar veel duurder en veel groter om mee te nemen.

Groet, Witje

joep

joep

10-10-2010 om 19:45

Avent, niet elektrisch

Ik kolfde eerst ook electrisch (medela), duurde 30 minuten en voelde niet echt lekker. Iemand adviseerde mij de avent handkolf. (ik geloofde er eerst ook niks van). Dit is een reuze makkelijk ding, omdat je niet hoeft te blijven pompen, je pompt even (minuut of korter) tot het stroomt en dan blijft de melk op een of andere manier lopen. Een electrische kolf die trekt vacuum en laat weer los, waardoor veel wrijving. Het resultaat met de avent was dat ik nog maar 10 minuten kwijt was, zonder geirriteerde huid.

Mayte*

Mayte*

10-10-2010 om 20:45

Heb een mini electra gehad, maar ben nu ook avent handkolf-fan

Kolven met de mini electra duurde lang en het ding maakte een hels kabaal. Even discreet kolven is er dan niet bij. Ik zag er op een gegeven moment tegen op om hem te gebruiken, vanwege het geluid. De avent handkolf werkt echt als een tierelier en het grote voordeel is dat je hem niet hoort. Dus ook op reis kan je even in het toilet kolven (en de melk dan weggooien natuurlijk). Ik vind het ook erg hygienisch dat je hem helemaal uit elkaar kan halen om alles te steriliseren zo nu en dan. Verder gooi ik hem gewoon na gebruik in de afwasmachine.

Risama

Risama

11-10-2010 om 16:34

Had de mini electric, nu de swing

Bij kind 1, 2 en 3 de mini electric gebruikt. Opbrengst viel altijd een beetje tegen en de kolf hield er mee op bij kind 3. Swing gekocht en wat een verschil! Ik gebruik hem nu 3 dagen per week voor kind nummer 5 en ben met een kwartier klaar. Heb dan beide borsten leeg en een kleine 200cc melk. Ik vind hem dus prima, maar hij maakt idd wel veel lawaai. Collega's moesten even wennen toen ik voor het eerst aan het bureua kolfde. (ik zit toevallig nu aan mijn bureau op het werk te kolven;))

Risama

Swing

Heb 2e hands swing gekocht en vond hem superfijn, vooral compact. En herrie.. Niets van gemerkt maar ik heb geen andere geprobeerd..

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Merel78

Merel78

16-10-2010 om 21:01

Hier mini electric plus

hier de mini electric plus. beide keren geen problemen gehad met kolven, ging altijd prima, behalve dan dat hij het de 2e keer eerst niet deed. Later gelukkig wel weer En ik heb volledig gekolfd, bij de eerste 6 maanden en toen afbouwen, en de 2e is dinsdag 8 maanden en nu ga ik stoppen. Kortom, voor mij prima te doen. En omdat het een dubbele kolf is ben ik met een kwartier klaar (heb veel melk altijd gehad).

groetjes, Merel

karin

karin

21-10-2010 om 16:55

Ben voor de swing gegaan hij is geweldig!

dank je voor de reacties,ik ben voor de swing gegaan,omdat deze een knop
voor het toeschietreflex heeft en idd binnen 10 minuten een flesje van 120cc vol!
Echt een aanrader...

Rembrand

Rembrand

21-10-2010 om 23:50

Karin ;-)

Dat swingt de pan uit !!
Mooi dat het gelijk zo'n mooie opbrengst opleverde zeg.
De meeste vrouwen moeten altijd erg wennen aan een nieuwe kolf. Of was het de eerste keer dat je kolfde ? ( dan is het helemaal geweldig dat je gelijk zoveel melk had ).
M.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.