Babytijd Babytijd

Babytijd

Veel slikken

Mijn zoontje 'slikt' heel veel, vaak als hij net wakker wordt. Net alsof hij veel speeksel moet verwerken ofzo.
Daarnaast heeft hij ook heel vaak de hik, soms wel 4x per dag! Vaak begint dat als hij ongeveer een half uur na het eten nog een boertje moet laten (dan heeft hij na het eten vaak al 2-3 grote boertjes gelaten).
Hij boert sowieso veel, ik gebruik al flessen van Bfree en het is al wat minder maar 2-4 flinke boeren is normaal en dat vaak 2 keer per voeding (vaak tussendoor ook nl.) Daarnaast laat hij ook nog verschrikkelijk veel windjes.
Heeft iemand een idee wat dit kan zijn en of dit normaal is? Ik heb niet het idee dat hij er zelf veel last van heeft. Zelfs al hij lang de hik heeft huilt hij niet meer.

elsje78

elsje78

02-01-2009 om 14:43

Reflux misschien?

Hoi

Onze dochter had verborgen reflux en slikte daardoor ook veel omdat ze omhoogkomend maagzuur weg slikte...

groetjes elske

hout anne

hout anne

02-01-2009 om 18:41

Elsje78

Wat houd dat verborgen reflux dan precies in? En hoe stel je het met zekerheid vast en is er ook iets tegen te doen?
En heeft het vele hikken daar misschien ook mee te maken? hij heeft er dus niet heel de tijd last van, het zijn echt momenten. Maar dan lijkt het idd of hij iets wegslikt.

elsje78

elsje78

03-01-2009 om 14:25

Hoi

je hebt 2 soorten reflux, de gewone waarbij er vaak veel gespuugd wordt en de verborgen waarbij de maaginhoud wel omhoog komt maar weer teruggeslikt wordt.
Onze dochter huilde vanaf de geboorte vreselijk veel, zo'n 20 uur per dag en sliep alleen hazeslaapjes. Na 4 weken zaten wij (en dan vooral ik) er helemaal doorheen. Ze werd opgenomen en kreeg medicijnen tegen het maagzuur. Ze had waarschijnlijk haar hele slokdarm geirriteerd door het maagzuur wat steeds omhoog kwam en weer weggeslikt werd. Na een week medicijnen en inbakeren kregen we een heel ander kind mee naar huis.

Vooral na de fles had ze er last van en als ze plat lag omdat dan de maaginhoud makkelijke omhoog kan stromen.
Misschien dat jouw kindje hier ook last van heeft en zou ook het hikken een beetje kunnen verklaren...

groetjes Elske

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.