Babytijd Babytijd

Babytijd

zon

zon

01-01-2009 om 21:31

Verband eczeem en spugen

Onze zoon is 4,5 maand. Het gaat erg goed met hem, hij is vrolijk en slaapt, speelt en groeit goed.
Het enige probleem is dat hij heel wisselend last heeft van exceem (althans we denken dat het exceem is en ook cb arts dacht aan dauwworm). De ene dag heeft hij nauwelijks last maar de volgende dag kunnen zijn voorhoofd en wangen helemaal rood en ruw zijn. Dit trekt dan vaak na een paar dagen weer weg. Ik denk niet dat de exceem wordt veroorzaakt door bijv. koemelkallergie. Hij krijgt flesvoeding, altijd de zelfde en hypo-allergene voeding geeft geen verandering. Ook door de wisselvalligheid denk ik niet dat het daar aan ligt.
Verder spuugt hij wisselend heel veel. Hij kan een week bijna niet spugen om vervolgens weer dagen heel veel te spugen. Ik denk dat op die spuugdagen de helft van de voedingen er wel uit gaat. Vaak drinkt hij op die dagen ook slechter. Omdat het zo wisselend is kan ik niet echt een verklaring voor het spugen vinden. Ik denk daardoor niet dat het door de voeding of door reflux komt. Wel lijkt er een verband te zijn tussen zijn exceem en het spugen. Spuugdagen komen gelijk met dagen dat hij veel last heeft van zijn huid.
Is er een verband tussen exceem en veel spugen en wie heeft een idee van de oorzaak en eventuele oplossingen?

Rembrand

Rembrand

01-01-2009 om 23:39

Kan zijn.

Hoi,
Een baby die hypo-allegene kunstvoeding krijgt blijkt hier soms toch allergisch op te reageren. Het blijft koemelk ook al zijn de eiwitten voorverteerd. Soms blijkt het beter te zijn om een nog verder voorverteerde voeding te gaan gebruiken.
Heeft hij vanaf het begin hypo-allergene kunstvoeding gehad, en vanaf wanneer is hij gaan spugen en eczeemklachten gaan vertonen ?
M.

zon

zon

02-01-2009 om 07:43

Hij kreeg eerst bv. Toen ben ik overgegaan op hypo-allergene voeding en vervolgens op gewone voeding. Hij heeft die exceem en het wisselend spugen al vanaf een paar weken. Wat ik ook gaf of geef lijkt geen invloed op klachten te hebben. Daarnaast vind ik het zo raar dat het soms dagen goed gaat en dan weer dagen heel slecht. Je zou denken dat het als het aan de voeding ligt altijd slecht zou gaan. De huisarts heeft gezegd dat baby's met koemelk-allergie vaak helemaal onder de exceem zitten, veel huilen, darmklachten hebben etc. Dit is allemaal niet het geval.

Rembrand

Rembrand

02-01-2009 om 14:02

Zon.

Baby's met koemelkallergie hoeven echt niet alle klachten te hebben. Sommige baby's hebben alleen eczeem of andere huidklachten, en anderen huilen veel en spugen.
Komt er allergie bij jou of je partner voor ?
M.

hout anne

hout anne

02-01-2009 om 18:49

Lactose intolerantie?

Is je baby ook al gecontroleerd op lactose intolerantie? Dit kan de kinderarst heel makkelijk controleren aan de zuurgraad van de poepluier.
Lactose intolerante baby's reageren dan nl. wel op de de hypogene melk, en de reactie kan heel wisselend zijn. Het is vaak geen vast patroon waardoor het moeilijker te ontdekken is.
Als je dan voeding gaat gebruiken obv soja zou het helemaal over moeten zijn.

Succes! Ik hoop dat je snel de oorzaak kan achterhalen!

Onno

Onno

03-01-2009 om 19:39

Dit soort klachten.

Heel veel babies met dit soort klachten heb ik op zien knappen nadat het flesje niet meer in de magnetron werd opgewarmd. Vreemd dat het nog niet algemeen bekend is dat men het flesje niet moet opwarmen in de magnetron.
Succes!

zon

zon

03-01-2009 om 20:01

Geen magnetron

Ik ben zo'n onverantwoordelijke moeder die gewoon warm water in de fles doet.

Rembrand

Rembrand

04-01-2009 om 00:12

Onno.

Kan je je bewering ook wetenschappelijk onderbouwen ?
M. ( lactatiekundige IBCLC ).

Onno

Onno

04-01-2009 om 14:30

Jarenlange ervaring.

De afgelopen jaren heb ik al talloze babies die van top tot teen onder het eczeem zaten, zien opknappen nadat ik de ouders had geadviseerd om het flesje niet meer in de magnetron op te warmen maar gewoon in een flessenwarmer. Niet alleen het eczeem verdween maar ook de algehele conditie verbeterde. Tegenwoordig weet bijna iedere natuurgeneeskundige wel van dit fenomeen. Ooit las ik een duits of spaans onderzoek waaruit bleek dat de magnetron ons voedsel beschadigt (denatureert). Het schijnt zelfs stoffen te doen verdwijnen uit ons voedsel die ons moeten beschermen tegen kanker. (bioflavonoïden).
Dat daarna vaak weer immuniteitsverlies optreed vanwege de vaccinaties is een ander probleem.

Rembrand

Rembrand

04-01-2009 om 14:42

Onno.

Ging dit om kinderen die moedermelk uit de magetron kregen of om kinderen die kunstvoeding ( dus koemelk ) uit de magnetron kregen ?
M.

Onno

Onno

04-01-2009 om 15:15

Beiden.

Hoewel het meestal om kunstvoeding ging omdat moedermelk meestal 'ready to use is'. Nu moet ik naar een receptie.

Rembrand

Rembrand

04-01-2009 om 23:53

Onno.

Vanuit mijn vakgebied zou ik bij eczeemklachten eerder naar andere mogelijke oorzaken kijken. Doe jij dit ook, of ga je gelijk je magnetronervaring erbij halen ?
( niet evidenced based ).
M.

Onno

Onno

05-01-2009 om 12:42

Kleine tip.

Tegen leerlingen zeg ik altijd. "Voordat je alle registers open trekt, denk dan eerst aan het meest voor de handliggende en het meest waarschijnlijke".
Als er weer zo'n krijsende, huilende, niet goed in zijn vel zittende spugende baby binnenkomt, die ook nog onder het eczeem zit en er is medisch gezien geen probleem, denk dan eerst aan het flesje en de magnetron. Als er binnen een week geen duidelijke verbetering is moet je verder zoeken, meestal is dat dan niet meer nodig.

Rembrand

Rembrand

05-01-2009 om 13:30

Ligt eraan welk register ;-)

Mijn eerste gedachte bij spugen,eczeem,veel huilen en onrust is toch een andere hoor Onno.
Ik denk dat hypo-allergeen dieet voor de borstvoedende moeder of hypo-allergene voeding voor een baby die geen borstvoeding krijgt meer effect scoren dan de melk opwarmen in een flessenwarmer. Als ik jouw theorie verder doortrek zouden er dus vroeger ( het prémagnetrontijdperk ) geen kinderen met eczeem geweest zijn !
Overigens kan je bij eczeem echt wel langer uittrekken dan een week voor je verandering kan gaan zien.
M.

Guinevere

Guinevere

05-01-2009 om 20:14

Reuze interessant

Ik vind het een reuze interessante theorie over die eczeem en de magnetron en vraag me dus af of er hier (buiten Onno) mensen zijn die een dergelijke ervaring hebben? En ik wil natuurlijk sites van Onno hebben met wetenschappelijk bewijs.

Onno

Onno

05-01-2009 om 21:41

The proof of the pudding......

Ga het nu eerst eens in de praktijk proberen en kom dan nog eens verslag doen. Veel moeite is het tenslotte niet. Van die allergiëen en intoleranties ben ik ook wel op de hoogte. Vaak zie je na een paar dagen al verschil, is er na een week nog geen verandering ga dan met de voeding zelf aan de slag.
Succes!

Rembrand

Rembrand

06-01-2009 om 09:31

Onno.

Ik kan het niet in de praktijk brengen. Mijn kinderen hebben altijd direct uit de bron gedronken ;-)
De meeste kinderen waar ik via mijn werk mee te maken heb drinken ook uit de bron of drinken moedermelk die in een flessenwarmer is verwarmd.
M.

Guinevere

Guinevere

06-01-2009 om 12:31

Dolgraag maar te laat...

Ik wil het dolgraag uitproberen maar het is nu al te laat....Zoon is al 20 mnd en zijn eczeem is al over (dankzij koemelkvrij dieet trouwens). Die ene fles kunstvoeding die hij nu nog drinkt per dag maak ik warm met behulp van de waterkoker. Ja, ik weet het, poedermelk is niet meer nodig, maar meneer blieft geen flesje gewone melk...

Melk in magnetron

Er zullen maar weinig babies zijn die melk krijgen die in de magnetron is opgewarmd.
Kunstvoeding moet namelijk per flesje aangemaakt worden en het poeder lost beter op in warm water.
Normaal gesproken wordt dan ook WATER opgewarmd in de magnetron en daarna het kunstvoedingspoeder toegevoegd.

Wat valt er te denatureren aan kraanwater?

Kari1

Kari1

07-01-2009 om 11:39

Hoho dirksmama

Jij hebt niet goed opgelet bij de postings die Onno hier doet! Water heeft een geheugen hoor. Dat onthoudt al die nare magnetronstralen die er overheen gegaan zijn best wel. :-D :-D
Kari

Vreemd

Vreemd, dat magnetronstralen melk allergener zouden kunnen maken, aangezien de ervaring van veel ouders met eczeemkinderen is dat een appel, als die eerst even in de magnetron gaat juist minder allergeen wordt.
Maar goed, aangezien de mijne aan vervanging nodig is, wil ik de klanten van Onno wel van hun electrische hyperallergene trillingsvervuiler afhelpen. Mits in goede staat natuurlijk. Ik reken hier maar een kleine vergoeding voor, minder dan het consult van de homeopaat. Deal toch ;-)

Onno

Onno

10-01-2009 om 18:07

De ziekte van iwab

Indachtig de woorden van Hahnemann: 'Doe mij na, maar doe mij precies na'. kun je het altijd proberen. Als het teveel moeite voor je is, het is tenslotte maar je kind, moet je het niet doen.
Jammer dat veel forummers lijden aan de ziekte van IWAB (Ik weet altijd beter). Vaak zijn dat mensen die niets voorstellen, nooit iets hebben bereikt en nooit iets zullen bereiken maar wel denken een genie te zijn. Tja, en dan kun je altijd nog op een forum schrijven.

Denatureren van water

Maar kun je me dan uitleggen wat er te denatureren valt aan water?

Dat van die appel wist ik wel. Door verhitting gaan allergenen kapot.

Bij een magnetron is het toch zo dat de microgolven de moleculen aan het trillen brengen en zodoende verhitting tot stand brengen?

Rembrand

Rembrand

10-01-2009 om 21:40

Onno.

Die ziekte is zeker besmettelijk ? Vandaar dat jij ook op een forum schrijft ;-)
M.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.