Babytijd Babytijd

Babytijd

Linda Bof

Linda Bof

23-09-2008 om 22:46

Verband tussen spugen en leren kruipen?

Hoi mede-ouders,

mijn zoontje Noah is nu 10 maanden en hij begint net van tijgeren over te gaan naar kruipen. Tegelijkertijd kotst hij regelmaatig kleine beetjes eten op. Hij doet dit normaal nooit en hij ziet er verder ook helemaal niet ziek uit.

Toen mijn zoontje net leerde om zich om te draaien, hebben we hetzelfde meegemaakt.

Mijn man en ik denken nu dat het kotsen wordt veroorzaakt omdat ons zoontje allerlei nieuwe bewegingen aan het leren is en daarbij dus af en toe zijn ingewanden onder druk zet....

Hebben andere mensen hier ervaring mee of hebben jullie andere ideeen waaron Noah opeens is gaan kotsen?
(We hebben zijn eetgewoonten niet veranderd)

ayla

ayla

24-09-2008 om 08:23

Houding

mijn ervaring is dat ze bij het kruipen sneller voedsel teruggeven dan bij het tijgeren, dat heeft echt puur met de houding te maken. Beide kinderen deden het hier ook. Vervelende vond ik vooral dat ze door hun eigen spuug heen kropen wat niet echt smakelijk is.

Reflux?

De kinderarts zei bij mij dat baby's met reflux vaak weer meer last krijgen als ze gaan kruipen/tijgeren. Misschien kan dat ermee te maken hebben? Reflux hoeft niet altijd gepaard te gaan met heel erg spugen, de maaginhoud kan ook een beetje omhoog komen.

Ja herkenbaar

Ons zoontje (ook 10 maanden trouwens) spuugde in het begin veel toen hij begon te bewegen (draaien). Toen was het een tijdje over en toen hij begon te tijgeren/kruipen kwam het weer in alle hevigheid terug. Hij si erg actief en zit geen moment stil. Volgens de CB arts is het normaal dat als ze meer gaan bewegen dat ze ook wat meer spugen. Nu hij kan zitten en het liefst staat (trekt zich overal aan op) is het weer minder geworden. Hij heeft nu ook vastere voeding (pap, boterhammen, avondeten) maar spuugt nog steeds af en toe. Het wordt wel minder hoor en gaat in fases!

Gr.
Moon32

dc

dc

26-09-2008 om 06:35

Ja hoor

hier nog een die is begonnen met tijgeren (bijna 7 mnd), en die walst ook regelmatig door z'n spuug heen :-)

Linda Bof

Linda Bof

26-09-2008 om 19:48

We zijn weer helemaal gerustgesteld

Nou zo te lezen is het wel herkenbaar voor mensen. We zijn weer helemaal gerustgesteld. Dank jullie wel voor de reacties!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.