Babytijd Babytijd

Babytijd

Massi Nissa

Massi Nissa

15-11-2011 om 17:40

Verstopte baby

Onze zoon (bijna 8 mnd) heeft sinds enkele weken last van verstopping. Hij poept maar een paar keer in de week, en dan heel veel achter elkaar. De poep is dan ingedroogd en heel dik. Vandaag had hij weer een poepdag en nu kwam er bloed mee, er was duidelijk ergens een vaatje gesprongen. Hij had er ook veel pijn aan, echt zielig. Hij eet het volgende (ongeveer, hoor, de tijden wisselen nogal):
7.00 borst
11.00 borst
14.00 fruit (gepureerd)
16.00 borst
19.00 restje borst (ik heb dan niet veel meer)
20.30 fles van kunstvoeding met rijstebloem
4.00 borst
Hij krijgt dus vier a vijf borstvoedingen per dag (of kolfmelk uit een fles) en een kunstvoeding. En nog wat fruit. Groente krijg ik er nog niet in, hij spuugt alles consequent weer uit, en iets anders heb ik nog niet geprobeerd. Wie heeft er een goede tip? Alvast heel hartelijk dank namens mijn man, die paste vandaag op en zat bijna mee te huilen.
Groetjes
Massi

Zonnebloemolie

of een eetlepel olijfolie in de fles.

Sinds wanneer harde poep?

Beste Nassi,
Kan aangeven sinds wanneer hij die harde poep heeft ? Is het wellicht sinds hij kunstvoeding met rijstebloem erdoor krijgt ? Op zich hoeven borstgevoede baby's niet elke dag ontlasting te hebben, maar als het hard en droog is en hem pijn geeft dan is er toch iets anders aan de hand (zo lijkt het). Wellicht kan je kijken of je hem vaker aan kunt leggen en je productie weer even aan kunt slingeren zodat hij weer even volledig op borst over kan ? Als hij na twee borsten niet tevreden is kan je hem meer borsten aanbieden. Dit is ook goed voor je productie. Komt er voedselovergevoeligheid in het gezin voor ? Overigens kan probiotica ook erg goed werken bij harde ontlasting. Bijv. Orthiflor junior.
Groetjes G

Tirza G.

Tirza G.

15-11-2011 om 20:11

Kunstvoeding

is hier vrees ik de boosdoener. Fruit geeft in de regel geen verstopping, ik verdenk de fles met rijstebloem er van. Kun je die bijvoorbeeld over twee keer de helft verdelen en dan bijmengen met moedermelk? Dat kan al schelen.

Tirza

liora

liora

15-11-2011 om 20:19

Volkoren pap

Massi,

Misschien in plaats van papfles een bakje volkoren pap? Die heeft veel meer vezels.

Zielig voor je zoontje!

Liora

Massi Nissa

Massi Nissa

15-11-2011 om 20:43

Aha

Ik zat die kv er al van te verdenken, want zoon heeft nog nooit ook maar iets in de richting van verstopping gehad - integendeel, hij had altijd kerriesoep.
Tja, ik ga maar eens half bv, half kv doen bij die fles, dat kan voorlopig nog wel op de voorraad uit de diepvries. En Liora, volkorenpap is ook een idee, maar daar zit toch ook koemelk in?
Olijfolie door de melk noemde mijn moeder ook al, dat zou goed kunnen op de dagen dat ik werk (dan krijgt hij kolfmelk in een fles).
Eigenlijk moet ik een beetje gaan afbouwen en juist *minder* borst gaan geven, want na de kerstvakantie krijg ik in principe geen kolfverlof meer op mijn werk (al ga ik daar nog wel heel erg over zeuren, dat zou best eens kunnen helpen). Ik wilde dus net een draadje beginnen over wat hij dan moet eten in plaats van bv, en nu dit weer. Hij ruikt het gewoon, dat kind, hij lust niet eens kv (alleen met die rijstebloem, anders niet).
Groetjes
Massi

Massi Nissa

Massi Nissa

15-11-2011 om 21:19

O ja galaxias

Zoon heeft vanaf dag 1 elke avond vier uur lang aan de borst gelegen om te clusteren. En dat ging helemaal prima-de-luxe, tot ik weer bijna fulltime ging werken (hij was toen een half jaar). Toen werd dat clusteren onmogelijk. Ik kwam tijd tekort en had last van teruglopende productie. Lekker weer even vaker aanleggen zal niet gaan. Ik ga wel 's avonds weer kolven en kijken of ik bijvoorbeeld een halve fles bij elkaar krijg, dat scheelt allicht weer.
Groetjes
Masssi

liora

liora

15-11-2011 om 22:07

Massi

Die volkoren pap voeg je toe aan melk dus dat kan misschien ook met gekolfde melk, maar dat weet ik niet...

dc

dc

15-11-2011 om 22:20

Werkt niet

Het enige wat werkt met gekolfde melk is rijstebloem. Anders krijg je echt een heel onsmakelijke zooi!

Ik zat me af te vragen, als je meer echt eten geeft, geef je dan ook af en toe wat water erbij? Zou dat kunnen helpen? Of pruimencompote ofzo af en toe?

8 maanden

Hij is 8 maanden. Dan hoeft die fles kv toch niet? Kun je i.p.v. kv niet gewoon weer even een borst geven (na 1,5 uur zit er echt wel weer melk in hoor) en verder gewoon wat water als hij dorst heeft?
En dan ergens in de avond fruit zodat ie wat voller zit?

En qua groente

Heb je al fruitig zoete groente geprobeerd, zoals pompoen, zoete aardappel? Of boeboer van katjang idjo?

Fiorucci

Fiorucci

16-11-2011 om 07:01

Nutriton

Voeg aan die kv fles wat nutriton toe, dat is johannesbroodpitmeel. Dat is bedoeld om spugen tegen de gaan, met als geweldige bijwerking dat het de ontlasting zachter maakt. Het was het ei van columbus bij mijn dochter.

Massi Nissa

Massi Nissa

16-11-2011 om 10:41

Dirksmama

Ik ga eens even pompoen proberen, goeie tip! Gisteravond heeft hij een fles moedermelk met rijstebloem gekregen, ik heb gelukkig nog voorraad in de diepvries. Hij is wat huilerig en heeft verhoging, maar als hij weer beter is, moet ik toch eens vaart maken met dat bijvoeden. Rapley zegt hem ook nog niets. Zucht, wat mij betreft blijft hij gewoon nog even aan de borst (en wat hem betreft ook). Zal toch eens met mijn leidinggevende om de tafel gaan.
Groetjes
Massi

Massi, kolfverlof

Ik zat na 9 maanden met hetzelfde: geen kolfverlof meer, maar wel nog tijd nodig voor bv. Het ligt natuurlijk aan je werkgever (en in het onderwijs is het misschien lastiger te organiseren), maar ik kon een deal maken van dagelijks wat langer doorwerken en die tijd opnemen als ik bv moest geven.

Nutriton

Helaas veroorzaakt nutriton ook nogal eens verstopping bij sommige kinderen.
G

Biene M.

Biene M.

16-11-2011 om 14:23

Lecithine

Ik weet niet of het toeval was, maar als ik lecithine (capsules, te koop bij oa kruidvat) nam, kreeg mijn baby diarree. Ik ben lecithine gaan gebruiken als laxeermiddel (mijn baby's krijgen het zelfs op 100% borstvoeding voor elkaar verstopt te raken) en het lijkt echt te werken. (Kan toeval zijn hoor, maar ik wil je deze info toch niet onthouden).

Pompoen vindt mijn baby inderdaad heel lekker trouwens, en worteltjes en broccoli. Broccoli eet ze uit het vuistje, wortel geprakt en pompoen zowel geprakt als uit de hand. Als ik het prak, gaat er ook wat geprakte aardappel of fijngesneden pasta doorheen en wat yoghurt of ricotta. Na heel vaak proeven gaat courgette er tegenwoordig ook goed in (met couscous, geprakte kikkererwt, gestoofd in tomatenprut).

liora

liora

16-11-2011 om 15:43

Massi

Hoi,

Ik weet niet hoe je staat ten opzichte van kant en klare potjes, maar de bruine bonen met appel waren hier zeer geliefd! Zijn er al vanaf zes maanden en ook van 8 maanden.
En kan me zo voorstellen dat dat ook goed helpt tegen de verstopping!

Liora

Fransien

Fransien

16-11-2011 om 15:44

Verstopping

Tsja, het ene kind krijgt verstopping van rijstebloem, het andere niet. Van Nutriton idem, mijn ene spuger had er last van, mijn andere niet.
Je kunt altijd wat extra water door de fles doen, of een beetje olijfolie. Dat kan zeker op deze leeftijd geen kwaad. Verder werkt sinaasappel en dus ook mandarijntjes laxerend en is onze kleine dondersteen dol op mandarijntjes.
Wat groente betreft, ik heb een kind wat pas met zo'n 9 maanden echt is gaan eten, en daarna ook echt vol aan de bak is gegaan. Hier hielp iedere keer laten proeven echt, hij moest gewoon aan het idee wennen.
Bij einde kolfverlof is het misschien handig om te bespreken dat je voor de kolftijd vrije uren inzet of iets langer doorwerkt op een dag. Gedeeltelijk thuis werken is misschien ook te bespreken. Wettelijk gezien is je recht op vrije uren helaas afgelopen.

Massi Nissa

Massi Nissa

16-11-2011 om 16:47

Okee

Lecithine en pruimensap en pompoen halen. Ik ga denk ik gewoon afbouwen in die zin dat hij overdag fruit, pap e.d. eet en als ik er weer ben bv. Lijkt me het handigst. ''s Nachts is het zo vreselijk makkelijk, zolang hij nog komt, houd ik die bv sowieso aan. En ik wil nog helemaal niet stoppen. Ik ben een beetje verslaafd, geloof ik.
Liora, bruine bonen was het lievelingspotje van onze dochter, maar zoon blieft het niet. Raar kind. Ik blijf het proberen, op een dag moet hij het toch lekker gaan vinden ;-).
Groetjes
Massi
PS: Langer doorwerken kan niet. Ik loop me nu al het vuur uit de sloffen om in de namiddag en vroege avond alles geregeld te krijgen. Man werkt tot half zeven.

Lunchpauze

Je lunchpauze is je eigen tijd. Dan zou je kunnen blijven kolven. Heb ik (in het onderwijs) gedaan tot Dirkszusje 18 maanden was.

Rianne

Rianne

17-11-2011 om 01:31

Terug naar borst

Ik zou even helemaal terug naar de borst gaan. Dan kan zijn maag weer even op rust komen. Lekker veel aanleggen dan heb je om 19.00 ook nog genoeg melk.

Inderdaad die pap met kv gewoon weglaten, voegt niet echt iets toe vind ik.

En dan na een paar weken weer rustig aan vaste voeding opbouwen.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.