Babytijd Babytijd

Babytijd

liora

liora

17-10-2009 om 09:41

Voedingsprobleem (fles)

Hoi allen,

Ik heb een probleem. Mijn baby, 4,5 maand, drinkt vijf flessen van 200cc per dag. Dit is meteen ook het maximum aan flesvoeding wat hij op een dag mag hebben.

Toch wordt hij 's nachts altijd wakker rond drie uur of vier uur en blijft dan een paar uur onrustig, daarna valt hij wel weer in slaap en hij gaat niet keihard huilen, maar toch is het vervelend, ook voor mij want ik kan dan slecht slapen.

Vannacht wilde ik kijken of het honger was, heb een fles gegeven, deze werd helemaal opgedronken en vervolgens viel hij heerlijk in slaap. Het is dus toch van de honger dat hij wakker wordt, ik hoorde zijn maagje ook knorren.

Maar wat te doen? Hij mag niet boven dat maximum uitkomen, en ik mag hem ook nog geen rijstebloem geven, dat mag pas vanaf zes maanden, maar ik heb het idee dat hij echt meer wil.

Ik ga dinsdag sowieso naar het c-bureau en zal het daar nogmaals aankaarten. Het is natuurlijk ook belangrijk hoeveel hij is gegroeid. Misschien is Kari in de house voor antwoord?

Liora

marie

marie

17-10-2009 om 12:31

Toch rijstebloem?

Hallo
Onze meid zat al met 3 maanden op 4 flessen van 230 cc (210+poeder). Met 4,5 maand kreeg ik ook de indruk dat ze weer hongeriger werd. In overleg met het CB toch rijstebloem gegeven in de laatste fles - 4 voedingsschepjes. Toen sliep ze weer gewoon de hele nacht door.
Over het niet mogen geven van rijstebloem voor 6 maanden. Het mag wel, maar wordt niet geadviseerd. Dat is net een andere manier van denken. Daarbij ben je ten slotte zelf verantwoordelijk voor je kind, dus niet het consternatiebureau.
Oke - onze meid is ondertussen allang geen baby meer en ik weet dat de adviezen wat veranderd zijn ondertussen, wat dus niet wil zeggen dat alles wat "vroeger" werd gedaan slecht was.
Mijn persoonlijke advies is dus - een paar schepjes rijstebloem in de laatste fles.
succes

4,5 maand

is toch prima om te starten met bijvoeding of rijstebloem ?

Ik ben van plan volgende maand als dochter 4 maanden is haar al wat groentehap te geven, daar ben ik bij de oudste toen ook op die leeftijd mee begonnen, elke dag een lepeltje meer. En ze kreeg toen ook volgens mij rijstebloem door het laatste flesje

Dendy Pearson

Dendy Pearson

17-10-2009 om 17:17

Speciale voeding?

Mijn dochter was erg hongerig en kreeg dus voeding voor hongerige babies. Misschien dat dit bij jullie ook iets kan doen? Mijn kinders kregen trouwens ook allebei met 4 maanden rijstebloem in de laatste fles.
En verder is het natuurlijk zaak eens naar je zoon te kijken en wat minder naar de adviezen. Er zijn een heleboel babies die met een jaar pas echt behoefte krijgen aan wat extra's en er zijn babies die al met 4 maanden behoefte krijgen aan meer.

Dendy

Malihu

Malihu

18-10-2009 om 19:31

Liora

Hoe groot/zwaar is je baby? Die van ons waren beide ruim boven gemiddeld qua lengte en gewicht en mochten zodoende ook iets meer op een dag (5 flessen van 220). Maar dat zou je op het cb kunnen overleggen. Hier bij beide kinderen vanaf 4,5 maand rijstebloem in de laatste fles gedaan en ook begonnen met fruit en groente (want áltijd honger).

Hier waren de eerste 4 maanden bij de jongste (nu ruim 6 maanden) ook een drama wat betreft doorslapen. Inmiddels echter slaapt hij 's nachts het klokje rond. Hij krijgt door de laatse fles ook altijd een paar schepjes voeding voor hongerige baby's. Misschien is het inmiddels niet meer nodig, maar hij slaapt er supergoed op! Misschien is dat een idee? Op die manier kom je ook niet over de max heen.

liora

liora

18-10-2009 om 21:29

Malihu

Dank voor je reactie. Hij sliep al door maar wordt sinds ongeveer een maand dus onrustig van ongeveer vier uur tot ene uur of zes.

Daarom denk ik dat hij honger heeft, hij sliep al door namelijk!

Liora

Hanne.

Hanne.

19-10-2009 om 09:39

Toch iets meer geven?

Ik heb met 2 kinderen bij 2 verschillende consultatie bureau's gezeten, en waar de 1e heel strikt vast hield aan de 1 liter grens waren ze bij het 2e CB veel soepeler, en vonden ze het prima als ik de baby af en toe tot 1200 ml gaf.

Mijn jongste is ook heel lang voor een nachtvoeding gekomen en ik gaf dan ook een flesje, ondanks dat er overdag al een liter was gedronken. Probeerde het wel te beperken, en gaf vaak een kleiner flesje (100-150 ml ipv 200 ml). Later, maar dan heb ik het over een maand of 8/9, gaf ik vaak ook een fop flesje (dwz verdund of zelfs alleen water)

Opmerkelijk was overigens dat in die tijd ondanks de extra voeding, de groei (zowel lengte als gewicht) een paar maanden stil heeft gestaan...

Malihu

Malihu

19-10-2009 om 12:14

Liora

Aha, dat had ik niet begrepen.
Wat het ook zou kunnen zijn bedacht ik me, misschien heeft hij het koud?

Onze dochter (bijna 3) werd enkele weken geleden ook ineens weer 's nachts wakker. En beide kinderen waren vroeger wakker dan anders(=bij ons, vóór 7 uur). Nu heeft zij een extra dekbed erop en hij een dikke slaapzak met lange mouwen en warempel, sindsdien slapen ze tot gemiddeld tot 8.30u!!!

Ik kan me voorstellen dat als je zoontje 's nachts wakker zou worden van de kou, hij dan een flesje wel lekker vind! Daar wordt je natuurlijk ook weer lekker warm van! Ik weet natuurlijk niet of dit de oorzaak is, maar het schoot me ineens te binnen. Misschien eens een nachtje proberen om hem wat warmer in te pakken? Wie weet helpt het. I.i.g. succes ermee, ik hoop dat je gauw weer lekker kan slapen......

liora

liora

19-10-2009 om 15:05

Malihu

Hoi Malihu,

Misschien heeft hij het wel koud inderdaad. Hij is nogal een kouwelijk type vind ik. vannacht lag hij in een dikke slaapzak zonder mouwen, onder een dekentje en lakentje, in een warm velours pakje en rompertje met korte mouwen en had hij inderdaad hele koude handjes.

Ik wil vanavond rijstebloem toevoegen aan de laatste fles en dan leg ik ook nog wel een lekker dekentje extra over hem heen.

Ik denk toch meer aan honger omdat hij ook overdag de vier uur tussen de flessen bijna niet haalt en alle flessen leegdrinkt en soms heel zielig gaat huilen als de fles leeg is.

Ik heb dus te maken met een hongerlapje en een koukleum denk ik.

Liora

liora

liora

19-10-2009 om 15:26

Heb ik

Hoi Berber,

Ik heb ook een slaapzak met mouwen maar die zat in de was, ik zal die vanavond weer aan doen, maar ook daarin werd hij wakker, maar dan wel met lekker warme handjes.

Liora

Me

Me

28-10-2009 om 22:00

Twee dochters, allebei anders

Hoi,

Mijn oudste dochter was een echte zuipschuit. Die dronk 5 flessen van 230 ML waarvan de laatste (23.00 uur) met flink wat rijstebloem. Het grensadvies van 1000 ML kreeg ik ook, met als gevolg een zeer hongerige baby. Gewoon geven waar ze behoefte aan hebben... Mijn oudste is inmiddels 4, en echt een slanke den (dus niks geen overgewicht waar het CB me voor waarschuwde). Mijn jongste dochter is een ander verhaal, daar krijgen we het geadviseerde minimum nauwelijks in (zie ook mijn draadje iets verderop). Rijstebloem heeft bij haar totaal geen zin, want dan drinkt ze de 23.00 uur-fles maar half op. Wij zijn dus ook nog zoekende. Maar bij mijn oudste deed rijstebloem wonderen. Hmmm... misschien moet ik maar rijstebloem geven bij de 19.00 uur-fles, en de late fles definitief laten vervallen...

Groetjes,
Me

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.