Babytijd Babytijd

Babytijd

Volgorde doorkomende tandjes?

mandarijntje is nu dik 9 maanden en heeft opeens boven een brede hoektand. Met 5 maanden (geloof ik) kreeg ze 2 ondertandjes ik had verwacht dat ze eerst boventandjes zou krijgen. Verder zit er ook een kleine witte bobbel op haar tandvlees, alsof er een tandje horizontaal eruit gaat komen.

Is dit normaal ?? Ik ga de 26e pas weer naar het cb.

Manda Rijn

Manda Rijn

15-04-2010 om 12:55 Topicstarter

Misschien

is het niet een hoektand maar de tand die naast de voortanden zit, kan dit niet goed inschatten.

Wel raar. Mijn oudste kreeg eerst onder-midden 2 tandjes en toen boven-midden. Dat witte bobbeltje voorop (hoog zeg maar) zit mij ook niet lekker. Overigens hebben bijna alle mensen in de beide families redelijk rechte gebitten.

liora

liora

15-04-2010 om 13:19

Hoi Manda,

Mijn oudste had ook eerst twee ondertandjes en toen een tand ergens aan de zijkant. Zag er uit als een lief klein zwervertje! Is volgens mij niks mis mee.

Liora

Carolien

Carolien

15-04-2010 om 18:05

Volgens mij

is de volgorde dat gemiddeld genomen eerst de twee ondertandje voor komen en daarna de twee boventandjes voor. Maar ja, je hebt altijd afwijkingen van de gemiddelden.
Alle drie mijn kinderen hadden idd eerst de twee ondertandje. Een van de drie had echter boven eerst twee tandje aan de zijkant. Weet inderdaad niet meer of het de hoektandjes waren, of die daar naast (naar het midden toe). In ieder geval was kind een hele tijd lang een draculaatje. Erg komisch gezicht.
Groetjes,
Carolien

Manda Rijn

Manda Rijn

15-04-2010 om 19:23 Topicstarter

Draculaatje

grappig ! Ja het is een hoektand, ik heb het nog eens goed bekeken. Wel schattig zo'n pluizige dracula ;-) Dat bobbeltje daar ben ik ook benieuwd naar of dat wel normaal is, het lijkt echt alsof er een tand op totaal de verkeerde plek eruit gaat komen.

angel3

angel3

16-04-2010 om 10:13

Boven eerst

zoon hier kreeg pas rond zijn 1e verjaardag de eerste tanden allebei boven. Net een konijntje :)
Niks van te zeggen dus.
Die bobbel.... bedoel je voorop het tandvlees dus niet de onderrand?
Het kan zijn dat het nog wel gaat zakken.

Manda Rijn

Manda Rijn

21-04-2010 om 11:39 Topicstarter

Inmiddels

hebben we hier een kleine dracula, ze heeft 2 hoektandjes en er komt nu een kiesje aan. Het bobbeltje hoger uit het tandvlees is nog steeds een raadsel voor mij. De bovenste tandjes zijn gek genoeg niet te zien.

haha ze is een klein draakje.

essanlau

essanlau

21-04-2010 om 21:41

Bobbeltje

Hoi,

ZOu dat bobbeltje geen kleine cyste kunnen zijn? Mijn oudste zoon had dat op gegeven moment ook, toen had hij nog geen tandenm die kwamen pas veel later. Het lijkt een beetje op een doorkomend tandje maar is wat zachter. Het trekt op gegeven moment ook weer weg.

Hier zijn bij de jongste nu de twee ondertanden, de vier boventanden en de eerste 4 kiezen door. We wachten nu al een paar maanden (zoon is 14,5 maand) op de rest, denk dat het nu niet lang meer duurt want meneer kwijlt heel erg momenteel.

Groetjes
Esther

Manda Rijn

Manda Rijn

21-04-2010 om 22:22 Topicstarter

Hmm

ik ga het bobbeltje morgen nog een keer goed bekijken. Ik vind het wel hard aan voelen en het doet geen pijn als ik aan krabbel, dus kan het volgens mij geen cyste zijn.

essanlau

essanlau

23-04-2010 om 13:32

Cyste

Hoi,

Bij mijn zoon deed het ook geen pijn. Het is ook niet heel zacht, maar wel iets zachter dan een doorkomend tandje, dat is meestal wel keihard. Ik weet niet meer precies hoor hoe het voelde. Ik geloof dat het bij mijn zoontje wegtrok na het doorkomen van de eerste tandjes. Ik vond het toen ook vreemd omdat het niet groeide ofzo. Toen heb ik het eens bij een bezoek aan CB gevraagd en die zeiden dat het een cystetje was en dat het geen kwaad kon en ook weer wegging vanzelf.
Maar misschien is het bij jou iets anders hoor, dat kan.

Groetjes
Esther

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.