Babytijd Babytijd

Babytijd

Fiene

Fiene

11-08-2011 om 09:06

Vraag over bewegelijke baby bij borstvoeding

Beste Alle, mijn jongste is alweer 4 maanden oud. En wat mij opvalt is dat ze steeds beweegelijker word. Ze krijgt volledige borstvoeding maar is zo onrustig aan de borst dat het eigenlijk niet meer leuk is. Ik heb vier andere kinderen die allemaal bv hebben gehad, maar die waren altijd veel rustiger. Ze is zeer alert en rolt al sinds een paar weken om naar haar buik en ook weer terug. Als ze aan de borst ligt zet de steeds met haar beentjes af, waardoor ze omhoog beweegt. En dit heel de tijd door, ik heb al geprobeert om haar in de houdgreep te leggen en snachts is ze ingebakerd maar dit helpt ook niet. Wie heeft er tips? En wie herkent dit? Ze is ook zo klaar met drinken. Ze drinkt om de drie uur. snachts komt ze soms 2 keer maar er zijn ook nachten dat ze om de twee uur komt.
Snachts is ze trouwens iets rustiger en ik bij het voeden overdag zit ik in een rustige stoel in de slaapkamer.
Het liefst wat ze doet is heel de dag op haar buik liggen en dan haar beentjes optrekken, geen krampjes overigens. wel heeft ze naar alle waarschijnlijkheid een koemelkallergie. Ik ben recent weer ongesteld geworden en heb soms het idee dat ze de melk niet lekker vind. BEN zeer benieuwd of andere moeders dit ook hebben. Overdag slaapt ze goed, uurtje of twee, dan weer ff uurtje wakker en zo door. groetjes Fiene

Massi Nissa

Massi Nissa

12-08-2011 om 08:20

Fiene

Ik heb er weinig verstand van en volgens mij zijn de bv-deskundigen op vakantie. Wat ik wel eens hoor, is dat baby's die erg onrustig drinken, in feite last hebben van reflux of 'het zuur'. Als mijn zoon onrustig drinkt en veel beweegt, komt de helft van zijn voeding er vaak meteen na afloop weer uit, alsof het hem inderdaad niet lekker zit en hij dit al aanvoelt tijdens het drinken. Heb je al verschillende houdingen geprobeerd? Misschien eens liggend voeden met een dunne, donkere doek over jullie hoofden zodat ze niet afgeleid kan worden?
Groetjes
Massi

Fiene

Fiene

12-08-2011 om 08:42

Massi nissa

Hoi Massi, bedankt voor de tip. Ze spuugt alleen nooit na de voeding, behalve als ze gelijk op haar buik gaat liggen:-) Ik ga eens na de voeding kijken. En dan voornamelijk naar mijn eigen voeding, gisteren zat ze weer helemaal onder de uitslag in haar gezicht.
voor de rest is het een heel vrolijk meisje, die lekker beweeglijk is.

Fransien

Fransien

12-08-2011 om 13:49

Hmmm

Dit klinkt wel heel erg als allergie. Vaak komt er dan bij baby's reflux bij voor die weer verdwijnt of minder heftig wordt als er geen koemelk (of ei, of soja) in de melk zit. Ik zou in ieder geval beginnen met alle melk weg te laten, en liefst ook ei en soja. Na 48 uur zijn ook de laatste resten uit je melk verdwenen en kun je gaan kijken of je kleine meisje zich fijner voelt.
Heel veel sterkte in ieder geval.

Koemelkallergie

Als je dochter allergie heeft werkt een koemelk vrij dieet het best, bij mijn dochter was er ns 1 dag al verschil, ik heb nu een rustige vrolijke baby.

Beweeglijk kind?

Hoewel de uitslag idd. op allergie kan wijzen, hoeft dat niet per se met het bewegen te maken te hebben. Ik heb gemerkt dat mijn dochter (ook 4 maanden) bij vlagen ook erg onrustig drinkt.
Soms omdat het drinken niet lekker gaat (meestal na een regeldagje, omdat er dan opeens 'te veel' uitkomt).
Soms omdat er te veel in de buurt gebeurt, en dat allemaal bekeken moet worden (Aaargh.) Gelukkig werkt de doek dan vaak nog wel.
En soms als een soort 'reflex'. Mijn dochter staat zowiezo graag, en vooral bij liggend voeden kan ze zich gedurende de hele voeding afzetten. Op dit moment is juist het 'heen en weer' bewegen van de een arm favoriet (ze is net zo'n Thunderbird poppetje).

Ik geloof overigens onmiddellijk dat reflux / allergie en andere ongemakken een kind onrustig kunnen maken bij het drinken, dus als je daar aanwijzingen voor hebt, en die heb je, zou i die zeker proberen op te lossen.

Kraanvogel.

fiene

fiene

12-08-2011 om 23:54

Vandaag gekolfd en staan

Ik heb vandaag heel de gekolfd en dat gelijk gegeven uit de fles en dat vond ze wel erg handig. Ze dronk super en lag rustig. Ze is trouwens super vrolijke baby maar is dol op bewegen. Ze staat ook graag. Net als jou kindje kraanvogel, daar is ze dol op. En ze zit het liefst rechtop om alles te volgen. Op haar buikje liggen en heen en weer schommelen is nu favoriet.bij het voeden zet ze zich graag af en maakt er een beetje een spel van. Ben vandaag weer goed naar mijn voeding gaan kijken. Ben benieuwd of ze vannacht beetje slaapt

En, hoe gaat het nu?

Zijn inmiddels een week verder.
Gaat het inmiddels al beter? Of is ze alleen maar nog meer gaan bewegen?

Kraanvogel

Griet!

Griet!

20-08-2011 om 03:52

Beweeglijke baby

Hoi Fiene, mijn oudste dochter deed dit ook aan de borst en wanneer ze een paar flinke scheten had gelaten (ging haar wrs beter af door zo extreem te bewegen), dronk ze een stuk rustiger. Mijn jongste dochter (nu 6 weken) kan ik helaas door omstandigheden geen bv geven, maar zij doet hetzelfde met de fles! En ook voor haar geldt: na een paar scheten gaat het stukken beter. In het begin ging dat scheten laten ook niet, maar met gebruik v Infacol gaat het wel. Misschien kun je hier niets mee, maar dit is mijn ervaring. Succes!

Fiene

Fiene

23-08-2011 om 20:35

Mwah

het gaat nog niet echt beter, wel als ik kolf en in de fles de bv doet. Ook als ze rechtop kan zitten dan gaat het beter aan de borst. donderdag ga ik kijken waar de allergieen vandaan komen bij een arts. ik hou jullie op de hoogte. grt Fiene
ps ze kruipt al bijna:-)

Oh, dat is zo jammer

Vooral voor je eigen nachtrust, want je dochter vermaakt zich zo te lezen prima, (bijna) kruipend en al.
Als zittend drinken goed werkt, dan zou ik dat vooral doen (als het voor jou ook prettig is). Hoewel ik er bij mijn dochter tijdens het drinken geen last van heb, merk ik dat zij ook veel blijer is als ze rechtop zit. Misschien dat ze dan toch meer meekrijgen van de omgeving.

Succes bij de dokter morgen.

Kraanvogel.

Fiene

Fiene

25-08-2011 om 22:09

Kraanvogel

Vandaag bij de arts geweest en hij kan dmv magnetische velden testen waar ze gevoelig op reageert, en het is inderdaad de koemelk. dus ik ga hier nu heel strak opletten. en eens kijken hoe het dan gaat. mijn andere kinderen hebben hier nog nooit last van gehad. dus ik moest er wel ff aan wennen. maar ik heb nu ook boter gevonden zonder koemelk, dus we kunnen morgen wel koekjes bakken voor mams!

Koemelkallergie

Ik heb er zelf geen last van gehad (en Dochter ook niet), maar ik heb wel van mensen gehoord dat het heel veel verschil kan maken in een kind. Al hoor ik inderdaad wel dat 'zuivel laten staan' nog helemaal niet zo makkelijk is. Dat glas melk is meestal het probleem niet, maar ook geen toetjes, koekjes, cakejes, boter etc. Goed dat je dus welk melk-vrije boter gevonden hebt. Moeders hebben koekjes nodig :-)
Nu nog hopen dat je dochter niet nog meer energie krijgt, en nog veel meer gaat bewegen.

Succes ermee.

Kraanvogel.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.