Babytijd Babytijd

Babytijd

femmetje

femmetje

26-03-2009 om 09:53

Vraagje

Ik was gister bij een vriendinnetje op visite.
Zij vertelde mij dat ze bij de laatste fles om 23.00 rijstebloem bij de kv deed.
Haar kindje is pas 8 weken ik vroeg me af of dat eigelijk wel mag?!
Niet dat ik het wil gaan doen maar dacht ineens tjeee op zn pak staat altijd dat het pas mag met 4 maanden?

Grt Femmetje.

Oei

lijkt me indd een beetje vroeg! Bij mijn eerste zoon deden we dit met 3,5 maand, maar eerder dan dit zou ik ook echt niet doen! Die niertjes kunnen dit, lijkt me, nog helemaal niet aan. Slaapt de beeb al wel door? Heeft hij er verder geen last van? Doet ze dit ook al een tijdje?

femmetje

femmetje

26-03-2009 om 11:57

Thein

Ja heb niet erg door gevraagt... Maar volgens mij slaapt ze nu wel door...??Maar ja dat hoeft nog helemaal niet als je baby nog zo klein is natuurlijk wel lekker voor haar.
Ze doet het nu een kleine week geven met wel wat meer darmp krampjes daar had ze het welover..
Maar ik dacht ga er niet over lopen zagen!
Dat klinkt dan weer zo bed weterig.
Het een vriendin mar niet 1 die ik elke week zie zeg maar.
Ik zou het zelf nl niet gedaan hebben en femme slaapt al door dus daar hoeft het niet voor.
Hoe gaat het bij jou nu thein? Kleintje al het ritme te pakken?

Rafelkap

Rafelkap

26-03-2009 om 12:12

4 mnd

Nee, het is vanaf 4 mnd, staat op de verpakking. Zou dat nooit eerder doen (heb dit ook nooit gebruikt)

Indd

fijn dat dan de kleine door slaapt, maar de krampjes lijken me geen goed teken nee. Ik zou het iig niet durven. En indd ik zou me ook een beetje terughoudend opstellen als je haar al niet zo vaak ziet. Dan moet ze het maar lekker zelf uitzoeken.
Leuk dat je er naar vraagt, femmetje! Hier gaat het goed. De kleine was in een maand tijd 1,5 kilo en 5,1 cm gegroeid, dus meneer is een echte beer! Alleen ons beertje wil nog niet doorslapen, maar goed Thein was er ook laat mee. Hij komt 's nachts rond een uur of 3 a 4 en standaard wordt hij wakker om 6 uur (maar dat komt denk ik door zijn grote broer, die schreeuwt om die tijd de hele buurt wakker) We hebben iig wel een lekker ritme qua fles tijden en we zijn de nachtvoeding aan het afbouwen, door steeds iets minder in de fles te doen. Gaat allemaal lekker met ons beertje!

Ach

ik weet het niet meer exact maar ik gaf mijn dochter (6 jaar) met 3 maanden al een groentehapje en dat vond ze erg lekkere, ze kreeg er geen kramp oid van, ik geloof dat dat tegenwoordig sterk wordt afgeraden en je pas mag bijvoeden naast de melk vanaf 4 maanden of liever nog vanaf 6 maanden. Ik denk dat ik die 4 maanden ga aanhouden, toen bij mijn dochter at ze met 6 maanden al potjes groente.

Dus die rijstebloem zou volgens mij ook pas vanaf 4 maanden gegeven worden maar als da kindje het er heel goed op doet ach dan zou ik mij geen zorgen maken.

Malihu

Malihu

26-03-2009 om 20:26

Femmetje

Weet je zeker dat het rijstebloem is wat je vriendin er door doet en geen Johannesbroodpitmeel? Rijstebloem zou ik zeker nog niet doen, maar Johannesbroodpitmeel mag volgens mij al wel eerder (zit ook in voeding speciaal voor baby's die veel last hebben van spugen en krampjes).

hout anne

hout anne

27-03-2009 om 20:30

Niet verstandig

Het is idd niet verstandig om te vroeg te beginnen met rijstebloem. De baby heeft dit voor 4 mnd echt nog niet nodig en het zijn extra calorieën, waardoor de baby al erg vroeg kan beginnen met vetcellen aanmaken (grotere kans op overgewicht bij opgroeiend kind). Bij mijn zoontje ben ik bij 3,5 maand begonnen met rijstebloem, omdat hij echt honger had. Maar ja, hij zit qua lengte boven de groeicurve en qua gewicht precies in het midden, dus hij is behoorlijk slank zeg maar.
Maar het geeft verder geen beschadiging aan darmwand of nieren ofzo. Ze hebben het zo vroeg gewoon nog niet nodig. Voor het doorslapen kun je dan beter nutrilon forte of 'goedenacht' voeding geven. Hierin zitten eiwitten die minder snel afgebroken worden, waardoor het langer duurt voor de kleine honger krijgt. Hierin zitten geen extra calorieën.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.