Babytijd Babytijd

Babytijd

Kiki

Kiki

27-11-2008 om 21:00

Vraagje: mijn zoontje krijgt een tandje

Echt heel schattig. Maar hoe doen jullie dat nou met tandenpoetsen en de fles.
Mijn zoontje krijgt 's avonds als hij gaat slapen in zijn bedje nog een grote fles melk. Die drinkt hij echt in etappes leeg en na elke etappe wordt hij slaperiger en slaperiger en gaat dan zoet slapen.
Als ik hem voortaan de melk gewoon in de kamer geef, tandje(s) poetsen en daarna ga slapen krijg ik natuurlijk het probleem dat hij weer helemaal opnieuw wakker wordt en niet meer gaat slapen of dat hij niet genoeg heeft en daarna de rest van zijn fles nog wil.
En wat als hij 's nachts wakker wordt wat (helaas) nog elke nacht gebeurd en ik geef hem een flesje.

Ik lees op internet overal dat kinderen last van caries krijgen omdat ze met een fles melk na het tandenpoetsen in bed krijgen. Maar hoe doe ik het anders?

Hoe doen jullie dat?

Gewoon niet aan beginnen

lekker doorgaan zoals nu, dat zal best wel meevallen hoor met die caries van een fles melk. Vraag eens aan je tandarts of die denkt dat het zo belangrijk is om een heel goed lopend slaapritueel te onderbreken. Ik heb nooit mijn oudste's tantjes gepoetst voordat ze ze allemaal had en dan nog zeker een half jaar niet. Maar goed, misschien is dat niet goed geweest. Ik zou er in elk geval niet mee beginnen en genieten van je slaapritueel.

Puck2

Puck2

29-11-2008 om 10:55

Raar advies merisa

I\k vind het een beetje raar dat je je eigen van het Ivoren Kruis afwijkende werkwijze hier voorstelt. Het is juist wel verstandig om vanaf het eerste tandje 1 maal daags te poetsen. Wanneer maakt dan volgens mij nieteens zo heel veel uit dus afwijken van je slaapritueel is niet nodig. Zuigflescaries ontstaat vooral als kinderen met een fles naar bed gaan en daar gedurende lange tijd iedere keer een slokje van kunnen nemen. Als er achter elkaar een fles melk in gaat dan valt het wel mee.
http://www.ivorenkruis.nl/index.cfm?c=4&id=71&i=5&t=faq.cfm

Sascha2

Sascha2

29-11-2008 om 19:59

Inderdaad

Je kunt het beste juist nu al wel gaan poetsen. Juist om caries tegen te gaan en bovendien is het handig voor de gewenning. Het maakt niet uit wanneer je ze poetst, als het maar een keer per dag is. Met peutertandpasta, die snel op de tandjes hecht. Spoelen hoeft niet. Ik zou het gewoon een keer per dag overdag doen, als je kindje wakker en alert is. Zo leg je een bescherming aan en kun je gewoon met het slaapritueel doorgaan.
Tip: er bestaan vingertandenborsteltjes van Difrax voor het geval je een borstel nog niet handig vindt. Hier gaat het trouwens prima met een gewone borstel (voor 0-2 jaar).
Ook ik vind het overigens een vreemd advies om maar niet te poetsen. Zou ik niet opvolgen.
Succes, Sascha

Kiki

Kiki

30-11-2008 om 10:32

Dank je wel puck2 en sascha2

Pak van mijn hart wel.

We hebben namelijk echt een slaapritme dat lekker werkt.
Na lang zoeken wel :)

Ik ga maar even een tandenborsteltje en tandpasta kopen. Ach weer een fase verder, wat worden ze snel groot :)

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.