Babytijd Babytijd

Babytijd

liora

liora

18-07-2009 om 21:59

Vraagje over afbouw borstvoeding

Hallo,

Ik heb deze week de borstvoeding afgebouwd. Dit is gelukkig goed verlopen. Sinds vandaag zit ik nog op twee voedingen, eentje 's avonds en eentje 's ochtends. Ik vind het wel fijn om die twee voedingen te blijven geven. Nu heb ik alleen de indruk dat de voeding net onvoldoende is, baby lijkt nog honger te hebben na de voeding. Vanavond heb ik beide borsten 20 minuten aangeboden, in totaal dus 40 minuten, en toen heb ik hem nog wat kunstvoeding gegeven en nam hij nog 15 cc. Niet zoveel, maar gisteravond nam hij meer.

Mijn vraag is: hoe kan ik zorgen dat de voedingen op peil blijven voor twee per dag? Mij lijkt dat als ik gewoon stug doorga met twee keer per dag voeden, en die voedingen dan goed lang geef, mijn lichaam op een gegeven moment wel snapt hoeveel melk er nog nodig is. Of klopt dat niet?

Liora

angel3

angel3

18-07-2009 om 22:47

Bij mij niet...

helaas....mijn plan was nl 5 a 6 mnd volledig geven en daarna overstappen op alleen ochtend en avond. Niet gelukt. Binnen no time droogde ik op. Als ik in de ochtend om 7 uur voedde vertelden ze me op de creche dat ze om half 9 toch maar vast een fles hadden gegeven vanwege honger. Missch moet je toch 1 keer per dag kolven om het op peil te houden?
Jammer alles het niet lukt...

Tirza G.

Tirza G.

18-07-2009 om 23:07

Nee, dat klopt niet liora

Ik weet niet hoe oud je kindje is, maar zo rigoreus afbouwen binnen de 3 maanden vergroot het risico op enorme terugval. Zelfs binnen de 6 maanden wil het niet altijd lukken.
Je zou kunnen proberen om te wisselvoeden (4 of 6 borsten per voeding geven ipv 2, dus vaker van borst wisselen) of toch een voeding terug op te bouwen, tussen die twee in die je nu geeft.

Tirza

tonny

tonny

19-07-2009 om 10:09

Zeer o.t. tirza

Jaaaren geleden heb ik dat ook geprobeerd, wisselvoeden om de zaak wat op te peppen. Maar de baby van toen werkte daarin totaal niet mee, als je die van de borst haalde hapte ze écht niet meer. Zeer frustrerend bij een zeer matig groeiende baby en een borst die wel wat meer productie mag draaien...

Tonny
he, vervelende herinnering... Moet ik in mijn vakantieverveling maar niet in de babyrubriek grasduinen. Voorbij is voorbij.

Tirza G.

Tirza G.

19-07-2009 om 11:25

Mmmmmmmm tonny

Het gaat te ver om het hier te analyseren, maar dit heb ik nog nooit bij de hand gehad. Zelfs als ik bij een moeder ben om self-attachment te laten doen door de baby, gaat de baby vlekkeloos van de ene borst naar de andere - en weer terug als h/zij niet verzadigd is. Een baby die niet opnieuw aanhapt heb ik eigenlijk nog nooit gezien bij deze "techniek". Wonderlijk, en zeer interessant. De meeste baby's zijn erg gefrustreerd als je ze van de borst haalt voordat ze klaar zijn en willen maar wát graag weer opnieuw aanhappen.
Heb je de prodcutie nog op de rit kunnen krijgen uiteindelijk?

Tirza

tonny

tonny

19-07-2009 om 11:46

History

jaja, het is allemaal gelukt, maar ik had het graag wat royaler gehad.
In die tijd bestonden er nog nauwelijks lactatiekundigen, ik had er graag deskundige hulp bij gehad want ik zat er emotioneel veel te erg in. Brr, vervelende tijd.

Ik stop er over ;)

Tonny

Zijn hier opeens 2 liora's?

'Onze Liora', gaf toch vorige week nog eens per dag een fles kunstvoeding als ze in het openbaar was, met de verwachting binnen een paar weken weer van die fles af te zijn omdat het openbaar voeden dan discreet kon?

liora

liora

19-07-2009 om 14:45

Nee hoor

Hoi Dirksmama,

Dat klopt Dirksmama, maar mijn verwachting is bijgesteld. Ik voelde me zeer beknot in mijn vrijheid door de borstvoeding, en moest steeds naar huis om te voeden. Ik heb daarom gekozen voor afbouwen, zodat ik de komende weken nog lekker kan genieten van de zomer, en leuke dingen met mijn oudste kan doen.

Ik weet hoe jij over borstvoeding denkt, maar ik ga uit van het positieve: hij heeft vijf weken bijna volledig bv gehad, en krijgt nu nog twee voedingen per dag (als dat blijft lukken), en dat is toch al heel wat. Verder past flesvoeding gewoon beter bij mijn leven en geef ik met liefde de fles!

Liora

Liora

Hmmm vind dit een moeilijke, vooral ook omdat ik er zelf geen ervaring mee heb!
Ik zou ook zeggen: wisselvoeden in die voedingen, misschien geen zes keer maar gewoon elke borst zeker twee keer, lang genoeg voeden en hopen een minstens twee keer een TSR. Volgens mij krik je hier echt wel je borsten mee op, alleen zelf heb ik dit enkel toegepast op een latere fase in de borstvoedingsperiode ( 9 maanden ongeveer), dus in die zin weet ik niet in hoeverre dit nu zo gaat of niet gaat ;o).
Andere optie is gewoon nog een keertje aanleggen ergens in de dag! Maar dan enkel als je je daar goed bij voelt...

liefs,

jenneman

Tja

Geniet van de zomer!

Ik denk niet dat het als je kindje nog zo jong is echt gaat lukken met maar 2 voedingen, maar je kunt die voedingen er nog lang inhouden voor de gezelligheid, ook als je vrijwel volledig op kunstvoeding zit. Krijgt je kind in elk geval nog wel antistoffen binnen.

Maar, ben je dan niet heel erg razendsnel al naar 2 voedingen gegaan?

Tirza G.

Tirza G.

19-07-2009 om 23:12

Wilde ik net vragen

Heb je geen last van stuwing oid?

Tirza

liora

liora

20-07-2009 om 11:43

Nee

Hoi Tirza,

Toen ik de tweede voeding afbouwde had ik stuwing en harde plekken. Dat was 1 dag en ging meteen over als ik mijn baby aanlegde. Toen ben ik meteen naar drie voedingen gegaan, en dat ging goed. Wel wat stuwing en lekkage, geen harde plekken. Wat heel goed hielp was een strak zittende voedingsbh en die heb ik dan ook een dag of drie non stop aangehad.

Nu heb ik heel af en toe nog een gevoel dat mijn borsten pijn doen, alleen tijdens flesvoedingen eigenlijk, en niet elke keer hoor. Maar gaan stuwing, geen harde plekken. Denk dat de productie heel snel is teruggelopen.

Liora

Tirza G.

Tirza G.

20-07-2009 om 22:50

Liora

Dat denk ik ook ja :-) Als je zo snel afbouwt als je kindje nog zo jong is, heb je een goeie kans dat je productie helemaal instort. Nou ja, dat klinkt wel erg dramatisch, instortende borsten :-)
Ik ben blij dat het afbouwen voor jou zo gladjes is verlopen, dat is niet altijd het geval - dan ben je verder van huis.

Tirza

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.