Babytijd Babytijd

Babytijd

Elisabeth B.

Elisabeth B.

29-09-2009 om 15:00

Waar kolf jij?

Van de werkende moeders met baby ziet veertig procent zich genoodzaakt om te kolven in een ongeschikte ruimte, zoals een kopieerhok. Dat blijkt uit onderzoek van de FNV dat maandag bekend werd gemaakt in het kader van de Wereld Borstvoeding Week. Zie voor meer over dit onderzoek, uitkomsten en een link naar de enquête: http://www.borstvoeding.com/nieuwsberichten/kopieerhok.html
Bij mijn vorige werkgever moest is steeds op zoek naar een geschikte ruimte wat eigenlijk best veel tijd kostte. Op mijn huidige kantoor hebben we een prachtige kolfruimte, die echter door succes wel erg druk bezet is.
Waar kolven jullie en hoe lossen jullie eventuele obstakels op? Hoe stemmen jullie het kolven met andere gebruikers/collega's af?
Elisabeth.

Ook weer even ano....

Ook weer even ano....

29-09-2009 om 16:21

Niet....

Bij ons moet je kolven in een hok in de kelder dat ook door twee andere collega's gebruikt wordt als kleedruimte.

Op zich staat er een goede stoel, een koelkastje en een bak met leuke lectuur, maar toch vond ik het niet je van het.
Het is ook wel eens gebeurd dan een van de twee op de deur stond te bonken omdat ze erin wilde om zich om te kleden. En er heeft ook wel eens een andere collega voor de deur gestaan die ook wilde kolven. Nou ik kan je zeggen: dat kolft niet fijn.

Ik probeerde (ben nu gestopt met kolven onder werktijd) eigenlijk zoveel mogelijk in mijn eigen kantoor te kolven als mijn twee (mannelijke) collega's buiten de deur of lunchen waren. Maar ook dat leverde weleens scheve ogen op. Ze voelden zich namelijk nogal onder druk gezet blijkbaar als ik vroeg of ze het komende half uurtje toevallig ergens anders waren. Alsof ze dan niet meer welkom waren in hun eigen kantoor. Tja, het zal ook vast wel komen doordat het twee wat oudere mannen zijn, maar ik zelf zou daar eigenlijk niet zo'n moeite mee hebben denk ik. Overigens bood mijn baas toen aan dat ik wel in zijn kantoor mocht kolven en dat vond ik toch ook wel weer lief eigenlijk...

Luxe (en ook weer niet)

Ik ben net met kolven gestopt, het half jaar zat erop en ik vond kolven tamelijk vervelend en frustrerend (moest twee keer kolven om nog niet eens een volledige voeding bij elkaar te krijgen). Maar op zich waren de omstandigheden goed, want ik heb mijn eigen werkkamer. Ik hing dus een bordje 'niet storen' op de deur, trok de luxaflex dicht en deed de telefoon van de haak. Wat dat betreft een luxe positie. Hier geen gebonk op de deur.
Aan de andere kant: ik ben zelfstandige en krijg de kolftijd dus niet doorbetaald. Was weer een minpuntje ;-)

Groeten,

Temet

ijsvogeltje

ijsvogeltje

29-09-2009 om 21:23

Vergaderkamertje

Het is alweer een tijdje geleden, maar ik zat meestal in het vergaderkamertje naast mijn werkkamer. Briefje op de deur 'niet storen'. Werkte voor mij prima. Moet er wel bij zeggen dat het kolven bij mij altijd erg makkelijk en snel ging. Een jaar later is bij het bedrijf een prachtige kolfruimte ingericht - waar de jonge moeders bijna voor in de rij staan. Inmiddels is het daar dus perfect geregeld.

Aparte kamer

't is al weer een tijdje geleden, maar ik kolfde of op mijn eigen kamer (als collega er die dag niet was), of in een vergaderkamertje dat op dat moment niet werd gebruikt, of in de EHBO-ruimte. In alle gevallen met de deur op slot, en een briefje / bordje op de deur met 'niet storen'. Ik heb 1 keer gehad dat de schoonmaakster toch binnenkwam - ze had een sleutel - omdat ze m'n briefje over het hoofd had gezien. Ik had inmiddels m'n t-shirt naar beneden getrokken en nog geprobeerd te roepen dat ik niet gestoord wilde worden, maar het was te laat. Met grote excuses ging ze vlug weer weg.
En ja, er waren periodes dat er meerdere collega's wilden kolven - dan spraken we gewoon af: 1 ging om half 11, en waarschuwde de ander als ze klaar was. Of ik zocht een andere ruimte voor die keer.

Caroro

angel3

angel3

30-09-2009 om 12:43

Jeetje

heb ik mazzel met mijn collega's
Ik zat op een kamer met 3 mannen en als ik wilde kolven liep ik naar de collega die alleen op een kamer zat met de vraag of ik haar kamer kon gebruiken. Dat mocht altijd. Zij ging dan wel ff koffie halen , praatje maken, ergens anders inloggen. Bordje op de deur en geen probleem.
Bordje op de deur werkt wel het beste. Niet storen is wellicht ook nog geen drempel. Gewoon erop zetten: niet storen kolfruimte.
Bikkel die dan nog durft te bonken op de deur. :)

Carolien

Carolien

30-09-2009 om 21:37

kolfde bij mijn oudste meestal thuis, omdat ik toen vanuit huis werkte. Dan regelde ik het zo dat ik ergens op de tijden dat het 'nodig was' naar huis kon om te kolven. kind was daar dan meestal niet, die was op het kdv. Als kind er op de dagen met thuisoppas wel was en het was ook toevallig voedingstijd, dan kolfde ik niet, maar voedde ik live. Ik ging met dit alles in zoverre wel flexibel om dat ik niet de hele tijd op de klok keek en op tijd kolfde, maar als het kon, of wanneer het nodig was (lees: als mijn borsten echt op springen stonden).
Bij mijn tweede heb ik nooit gekolfd. De bv was al klaar voordat ik weer aan het werk ging.
Bij mijn derde had ik een andere baan. Een grote organisatie, waar heel erg veel vrouwen werken. Tot vlak voordat ik van zwangerschapsverlof (eind 2007) terugkwam was er geen kolfruimte. Ongelofelijk maar waar. Maar toen kwam ie er toch. Je kunt de ruimte reserveren als je 'm nodig hebt. Ik heb er uiteindelijk geen gebruik van hoeven te maken. Ik heb een werkkamer met een collega, maar kon het eigenlijk altijd zo regelen dat ik kon kolven als collega net bezigheden had elders in het gebouw.
Groetjes,
Carolien

Elisabeth B.

Elisabeth B.

01-10-2009 om 12:24

Rooster

Dank voor jullie reacties. Wat even anoniem schrijft, dat je de ruimte moet delen met andere gebruikers hebben wij hier ook.
Bij mij op het werk hebben we nu een rooster voor gebruik van de kolfruimte. Mijn ervaring daarmee is dat eigenlijk iedereen halverwege de ochtend en halverwege de middag wil kolven. Als iedereen de ruimte een half uur bezet houdt en je bent met z’n vieren, dan kan dat dus niet. Daarnaast moet de laatste die er bij komt zich zien te voegen. Ik vind het niet zo prettig zo’n rooster, maar heb ook geen alternatief.
Ik doe het nu zo’n beetje als Caroro, ik kijk wie er is en bel of e-mail van te voren of ze een seintje wil geven als ze klaar is. En gelukkig heb ik ook een uitwijkmogelijkheid.
Wie heeft er ervaring met kolven buiten de deur? Binnenkort ben ik veel onderweg en zal dan ter plaatse moeten vragen om een ruimte en wellicht ook eens in de auto moeten kolven ...
Elisabeth.

Elisabeth

Buiten de deur kolven heb ik niet vaak hoeven doen, maar de paar keer dat het wel zo was heb ik gewoon gevraagd of er ergens een kamertje of zo was waar ik even ongestoord kon kolven. En een koelkastje waar de melk bewaard kon worden, en de koelelementen koud in konden blijven. Was nooit een probleem.
Onderweg in de auto lijkt me lastig: als je ergens geparkeerd staat kan er toch ieder moment iemand langslopen - ik zou niet ontspannen zitten dan!

caroro

MariaV

MariaV

02-10-2009 om 09:25

Op andere locaties

Ik heb ook goede ervaringen met kolven op andere locaties. Ik vroeg meestal van tevoren of er ergens een kamer of een EHBO-ruimte was die ik even een kwartiertje voor mezelf mocht hebben. Dat was nooit een probleem. Ik heb de mooiste directeurskamers en magazijnen mogen gebruiken. Sommigen vonden het wat vreemd, maar het is altijd gelukt. Een keer was er geen koelkast. Ik moest vrij veel kolven, te veel voor mijn eigen koeltasje, toen heb ik de melk van de ochtend weggegoten. Gelukkig had ik genoeg op dat moment.
Maria

Elisabeth B.

Elisabeth B.

06-10-2009 om 21:57

Vandaag

Op bezoek en gewoon gevraagd om een ruimte voor mezelf. Eerst werd het invalidentoilet aangeboden en na mijn bedenkelijke gezicht een spreekruimte die weliswaar niet op slot kon en niet geheel geblindeerd, toch was dit voor mij prima te doen met een briefje op de deur en met mijn rug naar het half geblindeerde raam toe. Dankzij mijn koeltas had ik geen koelkast nodig, al was die wel voorhanden.
Elisabeth.

mijk

mijk

07-10-2009 om 13:02

In de koelkast

In mijn vorige baan had ik een eigen kantoor dus het kolven ging gemakkelijk. Gordijnen dicht deurhanger niet storen ik kolf aan de deur telefoon eraf.. Ooit had ik daar een lange vergadering buiten de deur en ik zou van daar uit door naar huis.

De vergaderlokatie wat een dagopvang voor daklozen was. 3 flesjes moedermelk in de koelkast. Was geen enkel probleem. Tot er ineens commotie ontstond vanwege éen vreemde substantie in de koelkast.

Er was een strikt anti-drugsbeleid en blijkbaar zagen mijn medelaflesjes er enorm verdacht uit..

Mijk

Mayte*

Mayte*

07-10-2009 om 14:10

Hahaha mijk

Alsof drugs al in flessen tegelijk het pand binnen zou komen. Wat een verhaal!

Elisabeth B.

Elisabeth B.

09-10-2009 om 15:12

Sport

In het verleden heb ik wel eens de verwarring gehad met golfen, mensen dachten kennelijk dat ik mijn swing moest oefenen overdag.
Maar wisten jullie dat kolven ook een echte oud-Hollandse sport is? Zie www.kolfbond.nl Het balspel met slaghout wordt tegenwoordig nog beoefend in vooral Utrecht en Noord-Holland. Het gezegde "dat is een kolfje naar mijn hand" komt er onder andere vandaan. En toevallig vroeg ik dus eens om een kolfruimte aan een man die actief bleek in deze sport ...
Elisabeth.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.