Babytijd Babytijd

Babytijd

Sassie

Sassie

15-09-2009 om 12:59

Wanneer fruithapje.....

Mijn dochtertje is ruim 4 maanden en ze drinkt 4 keer per dag waarvan 3 keer de fles en 1 keer afgekolfde borstvoeding. "Waarom niet gewoon 4 keer borstvoeding" zullen jullie je afvragen. Gewoon, omdat ik het er niet meer uitkrijg voor die hoeveelheden die mijn dochter drinkt.
Nu ze dus 3 keer flesvoeding krijgt en maar 1 keer borstvoeding, vraag ik me af of ik haar niet ook een fruithapje tussendoor kan geven.
Ik hoor steeds dat ze zeker tot 6 maanden borstvoeding moet krijgen en niets anders, maar dat is dus nu niet meer het geval.

Rembrand

Rembrand

15-09-2009 om 13:12

Niet alleen bij borstvoeding.

Hoi Sassie,
Ook baby's die kunstvoeding krijgen hebben de eerste zes maanden genoeg aan alleen maar melk.
Daar zit alles in wat ze nodig hebben.
Pas na die zes maanden hebben ze aanvulling nodig in de vorm van groenten en fruit.
Nog even over de afgekolfde melk. Drinkt je dochter niet uit de borst ? Met wat voor kolf, kolf je ?
Heb je al eens contact gehad met een contactpersoon van een borstvoedingsorganisatie of een lactatiekundige ?
Groet, M.

Sassie

Sassie

15-09-2009 om 15:01

Rembrand

Mijn dochtertje heeft eerst wel uit de borst gedronken, maar mijn tepels gingen teeds kapot (en dat terwijl ze echt goed aangelegd was). Mijn tepels en borsten zijn zeer gevoelig (dat hadden ze ook al in het ziekenhuis gezien en gezegd).
Ik ben toen gaan kolven om haar toch borstvoeding te kunnen geven. Als ik door was gegaan met aanleggen, dan waren ze dusdanig beschadigd dat ze helemaal geen borstvoeding zou kunnen krijgen (dus ook niet meer met kolven; het bloed kwam er gewoon uit).

Het kolven gaat goed al moet ik wel erg oppassen dat ik voorzichtig kolf. Ik kolf handmatig. Even voor alle duidelijkheid: ik heb ook een tijdje gekolfd met een elektrisch kolfapparaat en dat maakt totaal geen verschil met handmatig kolven.

Met een lactatiedeskundige heb ik geen goede ervaring gehad.
Deze mevrouw zag dat mijn borsten erg gevoelig zijn en ook mijn tepels (dat had ze zelf geconstateerd), maar wilde koste wat het koste toch mijn dochter weer aan mijn borst hebben......Als ik daarmee had ingestemd had mijn dochter nu volledig op flesvoeding gezeten en had ik nu nog met kapotte borsten gezeten......
het lijkt erop alsof ze gewoon niet kunnen geloven dat sommige mensen dus echt een ontzettend gevoelige huid hebben. Mijn moeder had dat ook en die heeft er dus een fikse borstontsteking als gevolg van het blijven aanleggen aan overgehouden.....(ze heeft maanden lang verschrikkelijk veel pijn gehad).

Kolven

Hoe vaak kolf je dan als je maar 1 voeding per dag voor je kind kunt kolven?
En hoeveel zit er in een fles?

Juist als je kind naast de moedermelk al kunstvoeding geeft zou ik vooral niet al met 4 maanden met andere bijvoeding beginnen. Dan profiteert ze toch echt meer van de bescherming van jouw melk.

Wat je tepels betreft: ik weet dat die van Rembrandt extreem gevoelig waren (lelieblanke roodharige dame). Toch heeft ze jaren voedervaring.
Een gevoelige huid is in principe overkoombaar. Maar is er bij jou wel gecheckt op spruw?

Sassie

Sassie

17-09-2009 om 07:44

Dirksmama

"Wat je tepels betreft: ik weet dat die van Rembrandt extreem gevoelig waren (lelieblanke roodharige dame). Toch heeft ze jaren voedervaring"
Een gevoelige huid is in principe overkoombaar. Maar is er bij jou wel gecheckt op spruw?

Ik heb geen spruw; dat heeft de arts en lactatiedeskundige al opgemerkt.
De tepels scheuren bij de basis zegmaar en er bovenop. Het bloed komt er gewoon uit zodra er wat mee gedaan wordt (kolven of aanleggen). Alleen als ik heel voorzichtig kolf dan lukt het, maar dan ben ik ook zeker drie kwartier tot een uur bezig. Ze hebben van alles geprobeerd, maar feit blijft dat ze overgevoelig blijven.

Ik kolf om de 2 uur. en dan komt er hooguit 60cc uit per borst; dus als je kindje al 200cc of zelfs meer drinkt per keer.....
Ik ben eigenlijk alleen maar met die borsten bezig, maar ik houd vol....:-))

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.