Babytijd Babytijd

Babytijd

JanetEE

JanetEE

14-01-2009 om 09:45

Wanneer mag de baby uit de maxicosi?

Wanneer mag een baby uit de maxicosi naar een gewoon stoeltje en wanneer moet het?

Onze zoon is 7 maanden en redelijk groot. Qua lengte en gewicht past ie dus niet lang meer in de maxicosi. Hij kan echter nog niet zelfstandig zitten. Kan hij dan al wel naar een ander stoeltje?

JanetEE

JanetEE

14-01-2009 om 09:47

Ik heb het over

Op dit moment 11 kg en tussen de 76 en 80 cm.

Lastig

Het advies is om naar een ander stoeltje te gaan als het hoofdje boven de rugleuning uitsteekt (www.kinderzitjes.nl = site van de overheid). Maar dan moet je kindje wel zelfstandig kunnen zitten. Lastig dus. Het uitsteken van het hoofdje lijkt me echter niet echt veilig, dus misschien kun je een goed autostoeltje van groep 1 (Römer, Maxicosi) in de slaapstand zetten, zodat je zoontje niet meteen zo rechtop zit? Succes ermee in ieder geval.

Chris

Hoofd

Maxi cosi geeft aan dat ze tot 14 kilo erin mogen. Maar het is het handigst om naar het hoofd te kijken, dat mag een klein stukje uitsteken, maar het moet nog rusten op de rugleuning. Zolang dat zo is mag hij erin blijven, ook al bijvoorbeeld z'n beentjes al opgevouwen zijn.
Het volgens stoeltje geeft ook wel steun en kun je enigszins plat leggen (maar blijft toch wel heel erg rechtop), maar het veiligst ben je als je de maxi cosi blijft gebruiken.

Hier zitten we op dit moment met een tegengesteld probleem: Mijn dochtertje is bijna 16 maanden. Anderhalve maand terug was ze precies 9 kilo en 73 cm, heeft nog genoeg ruimte boven haar hoofd. Die wandelt, als we weg gaan, op ons verzoek zelf naar haar maxi cosi en gaat erin liggen. :-D Maarja, over 2 weken gaan we naar Oostenrijk, en dan wil ik graag dat ze in een groep 1 stoeltje zit, want dan kunnen we haar odnerweg wat beter vermaken, kan ze met wat meer dingen spelen (in de maxi cosi krijgt ze alleen maar zacht speelgoed, en daar is ze op uitgekeken), of wat eten of drinken in de auto (krijgt ze in de maxi cosi ook niet) Dus waarschijnlijk gaat ze nu toch over, ookal zou ze nog even passen (tot ze een jaar of 2 is, lijkt me... :-))

En o ja, maxicosi is tot 13 kilo, autostoeltje groep 1 vanaf 9 k

Vergeet helemaal te zeggen dat autostoeltjes van groep 0 tot 13 kilo gaan, autostoeltjes van groep 1 beginnen echter vanaf 9 kilo. Wat gewicht betreft kan je zoon dus gemakkelijk over naar een grotere stoel.

Chris

Maxi cosi priori

Hoi, ik weet niet hoe de maxi cosi priori nu is, maar de mijne (5 of 6 jaar oud, maar goed!)kan in een hele goede slaapstand. Het lijkt een beetje op de maxi cosi, zo ligt mijn dochter erin.
Als ik jou was zou ik eens gaan kijken bij een speciaalzaak en uitzoeken welke stoelen een goede slaapstand hebben.
succes ermee,
krik

silvester

silvester

14-01-2009 om 20:35

Janetee

Kan me bijna niet voorstellen dat je zoontje nu nog inde maxi-cosi past bij zijn lengte en gewicht...haha

Onze zoon ging over naar de maxi cosi priori met 9 maanden; hij was toen ruim 9 kilo en nog maar 69 cm. Maar met die dikke winterjas aan en een voetenzak erin zat hij er voor mijn gevoel al 'klem'in.

Maar zoals eerder gezegd; het staat in de voorschriften: vanaf 9 kilo of vanaf 9 maanden, en je kan de maxi cosi opvolgstoel bijna in dezelfde stand (slaapstand)zetten als de maxi cosi zelf.

Alleen de rijrchting, gewoon vooruit rijden ipv achteruitrijden, is minder veilig bij evt ongeval. Maar ja; eens past hij er toch niet meer in...

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.