Babytijd Babytijd

Babytijd

myra schipper

myra schipper

11-06-2011 om 11:03

Wanneer weet je of je borstvoeding terugloopt

ik heb het gevoel dat mijn borstvoeding terugloopt, maar weet het niet zeker. Het is wel logisch dat het minder wordt want mijn dochter eet inmiddels een fruithapje, brood (eet ze niet helemaal op, maar wel stukjes ervan) en van tafel mee(flinke portie) en nu wil ze 's avonds voor het slapen gaan geen borstvoeding meer, ik denk dat ze dan vol zit maar kan natuurlijk ook zijn dat er gewoon veel minder inzit. Ze drinkt nu alleen 's nachts, 's ochtends vroeg en overdag tussendoor 1x. Is dat genoeg? En wat doe ik als de borstvoeding helemaal ophoudt, ik wil geen opvolgmelk geven. Ik weet niet precies wat het is, maar ik heb er iets tegen (waarschijnlijk het chemische poedervormige idee)

dc

dc

11-06-2011 om 16:44

Nou

Volgens mij is het nooit op tenzij je echt stopt hoor. Ik heb tot 17mnd en 18mnd nog 2 keer daags borstvoeding gegeven. Af en toe weekend weggeweest, en zonder problemen weer doorgegaan. Het lijkt me dat je dochter genoeg krijgt. Zolang ze goed groeit, genoeg plasluiers enzo heeft, zou ik me niet druk maken.

Kari1

Kari1

11-06-2011 om 19:16

Waarom wil je weten of je borstvoeding terugloopt

Het leuke van borstvoeding is nu juist dat er geen metertjes op je borsten zitten. Als je kind tevreden is, plast en groeit, dan is het goed. Of er nou 80 cc of 160 cc gedronken wordt, dat hoef je helemaal niet te weten.
Ik schat in dat je kind de 6 maanden gepasseerd is, omdat ze ook fruit, brood en van tafel mee-eet. Dan is het niet meer dan logisch dat ze wat minder melk drinkt dan toen ze nog volledig van melk alleen moest groeien. Dat je borstvboeding dan "terugloopt" (dat je borsten zich aanpassen aan de wat verminderde vraag), ook daar is niks mis mee.
Verder ben ik het eens met dc, je borstvoeding zal echt niet ineens ophouden. Als je niet teveel (of helemaal geen) ander drinken geeft dan zorgt je dochter daar zelf voor. Ze kan dan zelf bepalen hoeveel ze neemt en je borsten zullen dat aanmaken.
Kari

Rembrand

Rembrand

12-06-2011 om 13:46

Aanvulling op kari

Hoi Myra,
Als je het idee hebt dat je productie sneller terug loopt dan wenselijk kan je de borst aanbieden voor het vaste voedsel. Hoe is haar groei op dit moment ?
M.

Marleen

Marleen

15-06-2011 om 21:41

Zoiets gehad

Hoi Myra. Toen mij dochter 8 maanden was liep het ook terug. Ik merkte het vooral omdat het kolven helemaal niet meer ging, en borsten voelden ook slapjes. Het kwam bij mij door het overslaan van voedingen, dus niet voeden maar warm eten geven en zo. Nu geef ik eerst wat bv en pas daarna warm eten of brood, en nu gaat het weer goed (ook met kolven). Ik denk wel dat het kan, 2 of 3 keer voeden op een dag, maar nu nog niet. Tenminste bij mij werkt dat echt niet. Groetjes, MArleen

myra schipper

myra schipper

16-06-2011 om 11:30

Groei

lotus is nu 8,1 kg en 8 maanden oud. Ze groeit niet regelmatig maar in groeispurtjes. Als ik haar wekelijks weeg komt ze een hele tijd niet aan en dan ineens een kilo ofzo in een paar dagen. Beetje raar.

Ik heb wel geprobeerd haar vaker aan te leggen en voor het warme eten maar dat wil ze zelf niet, denk dat het dan ook wel goed is, maar ze drinkt dan 1 slokje misschien en houdt dan op en gaat brullen. Ze blijft brullen tot ze ziet dat ik met haar warme hap bezig ga... geduld heeft ze nog niet echt.

Ze is meestal wel tevreden hoewel ze de laatste tijd vaak huilt, maar dan echt zeurderig. Denk inmiddels niet meer dat dat met voedsel te maken heeft maar dat het aandachtvragen is.

In ieder geval iedereen hartelijk bedankt voor de reacties

Ander soort huilen

Hoi Myra, grappig onze kindjes gaan redelijk gelijk op. Mijn zoontje is nu ook acht maanden en weegt 8,5 kilo (na zijn geboorte was hij relatief groot en zwaar, maar zijn curve is langzaam naar het gemiddelde afgebogen en nu is hij qua lengte en gewicht precies gemiddeld).
Ik herken wel wat je schrijft over dat moeizame borstdrinken. Wanneer ik mijn zoontje vaker probeer aan te leggen is hij vaak gewoon niet geinteresseerd. Ook wanneer ik hem overdag in het donker van de slaapkamer probeer te voeden vindt hij er weinig aan. Hij wil dan niet drinken, maar eet een half uur later met smaak een hele boterham op. Ik heb het voeden inmiddels beperkt tot 's morgens in bed, 's avonds na het eten rond 19 uur en 's avonds rond 23 uur. Verder drinkt hij overdag dan water, thee en verdund sap. Ik merk dat mijn lijf zich inmiddels heeft aangepast en ik overdag nauwelijks meer spanning in mijn borsten voel.
Ik herken ook wat jij schrijft over een ander soort huilen. Mijn zoontje huilde nauwelijks (behalve als hij honger had, dan huilde hij heeeeeel hard :-)), maar de laatste weken gaat hij steeds meer huilen als iets niet leuk is of iets niet lukt. Van de week probeerde hij op het kdv een speeltje te pakken, maar hij kwam niet vooruit en schuifde steeds verder naar achter.Een ander kindje ging er toen met het speeltje vandoor. Hele dikke tranen en heel hard huilen. En oh ja, hij vindt het ook niet leuk als hij tijdens het eten niet tegelijk zijn tenen in zijn mond kan proppen :-).

myra schipper

myra schipper

16-06-2011 om 17:39

Meer overeenkomsten?

hey Maanve, huilt je zoon inmiddels ook veel als hij even zelf moet spelen. Dat doet lotus de laatste tijd, alle aandacht moet naar haar en anders wordt ze boos. Ik laat haar ook rustig een tijdje huilen, maar vandaag was ze 1,5 uur aan het krijsen om aandacht. Geen honger, geen vieze luier echt alleen om aandacht. En boos dat ze was dat ik haar dat niet gaf... ik laat haar niet vaak huilen maar had niet verwacht dat ze het zo lang vol zou houden. Ik hoop dat het bij de leeftijd hoort want ik begin een beetje het gevoel te krijgen dat ik haar wat teveel verwen. Ze is altijd bij me, ik werk 40-60 uur per week en dan gaat ze gewoon mee (eigen zaak dus makkelijk) en ze is dus de hele dag bij mij of bij haar vader.

Bij spelen even huilen

Hoi Myra,

Wanneer ik met zoon iets heb gedaan (fruit eten, verschonen, even op schoot) merk ik wel dat hij even gaat huilen als ik hem in de box op op het kleed op de grond leg. Ik zeg dan iets in de trant van lekker spelen, geef hem zijn speeltjes aan en blijf kort bij hem. Ook ga ik nog wel eens naast de box zitten lezen of op de laptop, zodat hij op zichzelf is, maar mij wel in beeld heeft. Ik verplaats hem regelmatig door het huis, zodat hij op de grond aan het spelen is wanneer ik in een andere kamer de was aan het opvouwen ben. Zelf zou ik er niet voor kiezen om zoon zo lang te laten huilen omdat hij zichzelf niet kan troosten. Hij raakt dan alleen maar over zijn toeren.
En oh ja, wat ik probeer is juist aandacht geven als hij lief aan het spelen is. Dan bij hem kijken, benoemen dat hij lief speelt, even meespelen en weer verder. Ik hoop dat zoon hiervan leert dat hij ook zomaar aandacht krijgt en niet alleen als hij gaat huilen. Maar goed, ik heb geen idee of babies van deze leeftijd dat al oppikken :-).

Zoon gaat twee dagen per week naar het kdv. Ik geloof wel dat dit goed is voor hem in de zin dat hij leert aandacht delen.

Succes!!

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.