Babytijd Babytijd

Babytijd

Dendy Pearson

Dendy Pearson

26-10-2009 om 11:42

Wat doen met baby van 10 maanden

Hallo,

Onze zoon is nu 10 maanden en wordt zo langzaamaan steeds aktiever. En slaapt ook veel minder. Hij kruipt nu leuk rond, maar wil ook graag bij mij zijn. Ik weet alleen niet zo goed wat te doen met hem. Boekje kijken doen we, maar kan je toch ook niet steeds doen. En echt samen spelen lukt op deze leeftijd ook niet erg . Nu het regent is het ook niet echt wandelweer.
Dus, wat doen jullie allemaal met de babies?

Dendy

Even denken

oh ja dat is inderdaad zo'n periode dat je dingen moet verzinnen.

Mijn oudste keek af en toe een baby-einstein dvd'tje. We gingen vrij lang samen in bad met bekertjes spelen. Verder veel aankeutelen, als ik de was deed dan zette ik haar erbij, kon ze wat met de handdoeken schuiven. Aan tafel erbij zetten met een bordje met liga of fruitstukjes. En ze vond het een tijdje leuk om tijdschriften te scheuren, dan had ze in een week tijd de goudengids, de telefoongids en de ikea catalogus verscheurd. Ik gaf haar toen ook van die reclamesblaadjes om te scheuren en te bekijken.

Oh ja en ze had regelmatig nieuw 'speelgoed', weet niet meer precies hou oud ze was maar ze kon dan een dag lang blij zijn met iets wat open en dicht kon. Heb ook wel eens een doos zakdoekjes door haar laten leegtrekken, of ik pakte alle houten keukenspatels en dan ging ze daar wat mee slaan.

Bij een 1ste is dat indd lastig

Ik vond het bij mn eerste ook zo lastig, maar net zoals Manda Rijn beschrijft deden wij ook. Bij het huishouden betrekken, spelen met pannen en potten (garde was ook favo), doosjes papiertje. Laten we zeggen, dat ze vooral spelen met spullen wat geen speelgoed is.
Nu bij de 2e gaat die veel meer mee naar allerlei soorten activiteiten en hij vind het prachtig. Maar de 2e is trouwens zo wie zo wat enthousiaster en drukker, ik weet natuurlijk niet hoe jou kindje is.
Maar hier ideetjes wat mijn 2e zoon ook erg veel plezier aan beleefd (die is nu trouwens 9 maand)
-speelboerderij
-zwemmen
-ballenbak
-speeltuin (met name het zand, vind hij een heerlijk gevoel)
-wandelen in de regen (in de wandelwagen en dan de regenkap op, heerlijk kijken en luisteren naar de druppels
En wat hier ook favo is, is de tv. Wij hebben baby tv en dit vind meneertje echt leuk. we hebben gisteren met z'n allen naar Beethoven2nd gekeken, die kleine keek er met open mond naar.

liora

liora

26-10-2009 om 14:08

Verre ah

Hoi,

Ik ging wel op de fiets naar een verre Albert Heijn, dan daar boodschappen doen (hij at dan iets in het karretje) en dan weer kwartiertje naar huis fietsen waar hij dan weer lekker ging slapen.

En veel wandelen!

Liora

Hoi,

tja ik leg hem gewoon lekker op een groot dekbed op de grond met een geluidjes boek en een gekke bal en een rammelaar maar ik zeg wel die van mij is super makkelijk hoor.

hij heeft ook een oudere zus van bijna vier en die is echt de clown in huis dus die gaat ook gerust met haar broertje spelen.

Dendy Pearson

Dendy Pearson

26-10-2009 om 18:20

De periode

van een kleed op de grond en daar een rammelaar op hebben we hier wel gehad.
Ik heb vanmiddag een pan en een pollepel gepakt en daar heeft hij reuze schik mee gehad:-) Goed idee!!
We gaan nu kijken voor een fietszitje, korte stukjes fietsen zal nu wel kunnen en dan ziet hij weer eens iets anders dan de wijk hier. Samen naar de Waal lijkt me wel wat.
Dank jullie wel!

Dendy

Samen op onderzoek uit

Dendy,

Ook in huis kun je de boel verkennen met je kind. Je hoeft de deur niet uit joh. Mag wel natuurlijk, zo is het niet bedoeld, maar alles in zijn omgeving is even waardevol. Dus je kan gewoon naast elkaar op de grond gaan liggen en kijken waar je uitkomt...

Het zit er allemaal al in.

Fietsen!

fietsen is zooo leuk! Eventjes naar de dierenweide of speeltuin, alijd goed en nu is het weer lekker droog en dan kun je er prima op uit. Misschien ook een idee, gewoon naar een bos toe rijden en daar heerlijk wandelen, ook altijd goed.
Maar net zoals Rode breuk zegt, je hoeft niet altijd de deur uit binnen kun je ook van alles ontdekken.
Geniet van je kleine beeb, die steeds groter wordt,pff het gaat zooooo hard

Dendy Pearson

Dendy Pearson

27-10-2009 om 10:58

Maar mag

ik al fietsen. Zelf dacht ik van wel, zoon gaat/kan zelf zitten en zit dan ook stevig. Maar manlief is nogal voorzichtig en denkt dat een baby dan toch minstens een jaar moet zijn.
Wanneer gingen jullie fietsen?

Dendy

Roosje Katoen

Roosje Katoen

27-10-2009 om 11:40

Fietsen mag

als ze zelf stevig kunnen zitten. Bij mijn oudste was dat met 9 maanden. Wel in het begin een kort ritje maken, het is erg vermoeiend voor die kleintjes!

Indd als ze zelf goed kunnen zitten

Mijn eerste zoon kon pas goed zitten met 10 maand en mijn 2e zoon met 7,5 maand, dus daar fiets ik al een tijdje mee. Maar niet meer dan een half uur achter elkaar.
Ik zal het gewoon eens uit proberen en dan gewoon eerst 5 min en dan steeds meer opbouwen.

hout anne

hout anne

27-10-2009 om 14:21

Vanalles

fietsen is inderdaad erg leuk, wandelen (die van mij is nu 11,5e maand)nog een topper: EENDJES VOEREN! Dat van die van mij prachtig. Boodschappen doen en dan de niet zo makkelijk kapot te maken spullen door de kleine vast laten houden (die van mij begint nu alles zelf in het karretje te gooien). Laten helpen met de was, bijv. sokken in de wasmand gooien (en er weer uithalen natuurlijk)
Overrollen met een bal.
Maar hij speelt ook veel zelf, heb zo'n 'ballenmachine' van fisher price, waarbij je op de knop drukt en er begint een liedje te spelen en die ballen worden omhoog geblazen. Dat vind hij echt fantastisch.
Lezen is ook leuk, samen een kijk en voel boekje, hij een tijdschrift (waar niets van over blijft), maar ook zelf door een kartonnen boekje bladeren vind hij erg leuk, begint dan te brabbelen alsof hij aan het voorlezen is!
En af en toe lekker gek doen; kietelen, dansen, samen over de vloer kruipen/ schuiven.

Mees

Mees

27-10-2009 om 20:25

Ideetjes

Ik weet dat nog wel, die periode met mn eerste kindje. Dan heb je het idee dat het allemaal een beetje 'saai'wordt voor ze, dat je echt wat moet doen. Ik heb heel veel gewandeld en gefietst, heerlijk! Als ik een klusje aan het doen was in huis, betrok ik dochter er zoveel mogelijk bij. Dus mee naar boven als ik de was ophing, speeltje mee, ook een washandje in de handen geven. Het lijkt niks, maar alles is een ervaring voor een kindje. Een bak wasknijpers! Kon ze heeeel lang zoet mee zijn. Voorlezen, ookal snappen ze het nog niet. Ze genieten van de klank van je stem. Muziek op zetten, en samen bewegen. Een soort baby gym, zeg maar. Gebruik er dingen bij zoals sjaaltjes, die je over jouw en zijn hoofdje legt, om je te verstoppen en vervolgens weer tevoorschijn te toveren. (zie za zoeken, waar is mamma, zie za zoeken, kiekeboe!!) Speeltjes zoeken.Neem bijvoorbeeld drie plastic doorzichtige bekers, leg onder 1 daarvan een speeltje, en vraag je kindje aan te wijzen waar het speeltje is. Ga bellen blazen , laat je kindje naar de belletjes grijpen. Vinden ze allemaal mooi!
Maak een mooie blokkentoren, zing een liedje erbij: toren bouwen, handen uit de mouwen, toren recht, toren krom, boem! daar valt ie om. En dan mag hij of jij de toren om laten vallen, gegarandeerd prachtig!

En verder zijn er natuurlijk de mogelijkheden van babyzwemmen in het zwembad, muziek op schoot (weet niet meer vanaf welke leeftijd dat is, maar al voor jonge kinderen) en samen veel zingen en dan spelletjes doen op schoot. (op een grote paddestoel, een damespaard, wie kent ze niet?)

veel speelplezier samen!

groet Mees

2e kindje

Dendy heeft namelijk 2 kinderen.

Mees

Mees

27-10-2009 om 21:28

1e of 2e

Het doet er niet toe, eerste of tweede, ik las het niet terug in haar posting hier in het berichtje en ik kom eigenlijk nooit in babytijd dus ben niet op de hoogte :-)

Mees

Dendy Pearson

Dendy Pearson

28-10-2009 om 10:23

2 kinderen

Mijn dochter is al 7, het meeste van haar babytijd ben ik echt vergeten. Geen idee hoe oud ze was toen ik met haar ging fietsen.

Dendy

liora

liora

28-10-2009 om 12:58

Grappig (ot)

ik weet heel veel nog van mijn zoons babytijd, en hij is al ruim 6!

Ik niet echt

het is dat we belachelijk veel gefilmd hebben en we schreven af en toe in een boekje wat ze allemaal al kon en zei. Bij deze baby doen we dat niet, het komt er telkens niet van en we vinden het blijkbaar ook niet zo belangrijk meer wanneer ze wat kan of doet ;-)

Ik ben trouwens helemaal kwijt wanneer mijn oudste op de fiets mee ging, volgens mij met 6 maanden (toen kon ze zitten) maar zeker weet ik het niet. De baby is volgens mij wel wat trager dan de oudste dus ik zie mezelf nog niet met haar over 2 maanden fietsen, helaas.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.