Babytijd Babytijd

Babytijd

Wat heeft mijn baby? (7 wkn) Veel huilen.

hoi allemaal,

mijn zoontje van 7 weken wil smorgens niet slapen, komt ontzetttend veel voor zijn voeding (overdag wel na 2 uur) wat ik smiddags kan rekken naar 3 a 4 uur). Hij huilt zodra ik hem op bed leg, en soms, als ik geluk heb,slaapt hij een uurtje en begint dan echt onbedaarlijk te huilen en krijsen.
hij slaapt ook smiddags niet/amper, hij ligt nu ook te krijsen dus ik tik het helemaal fout. (ben zelf aardig oververmoeid hiervan)
Dit is deze week heel erg, voorheen was het minder erg.
Hij heeft 2wkn geleden oorontsteking gehad en antibioticakuur.
verder krijgt hij fles en 2 x bv, deze laatste drinkt hij ontzettend onrustig aan de borst, laat constant los etc. snachts komt hij nog 2 keer voor voeding.

Wie weet raad? ik weet het even niet meer. Ik ga ook maar naar de dokter om iets medisch uit te sluiten maar wil ook graag raad van mede-moeders. Dit is mijn derde overigens,dus ben wel wat gewend.... maar toch....

Annet

Rembrand

Rembrand

05-12-2008 om 14:38

Spruw?

Na een antibioticakuur ben je gevoeliger voor schimmels. Spruw zit in het mondje.
Of toch nog de ontsteking in het oor die niet over is ?
M.

annet74

annet74

05-12-2008 om 14:53 Topicstarter

Zou kunnen

hoi M,

het zou kunnen, ik heb al weken last van branderige tepels maar ik zie verder niets in zijn mondje, dus ik had de link naar spruw verder niet gelegd, vind het soms zo moeilijk wat ze mankeren.
Net heb ik de fles gegeven en die dronk hij ook heel onrustig, en huilen ondertussen. Dat is toch niet normaal?

Met slapen slaapt hij trouwens ingebakerd maar dat helpt hem ook niet echt, hij blijft onrustig.

liora

liora

05-12-2008 om 15:10

Dokter

Hoi,

Ik zou denken dat de oorontsteking nog niet over is, dus weer even naar de dokter denk ik.

Sterkte!

Liora

annet74

annet74

05-12-2008 om 19:25 Topicstarter

Bij dokter geweest, reflux?

hoi allemaal,

de dokter vermoedt reflux omdat hij erg huilt als hij ligt en onrustig drinkt. Oorontsteking is het niet, en ze zag geen spruw bij hem. Bij mij overigens wel dus ik zit aan de anti schimmelzalf. Hij krijgt Zantac voor 10 dagen. Het blijft dus afwachten, want zeker weten doet ze het niet. Wie heeft ervaring met reflux zonder spugen? (want dat doet hij niet)

Teddy (VBN)

Teddy (VBN)

05-12-2008 om 20:48

Annet74

Als jij spruw hebt is de kans groot (90%) dat jouw zoon het ook heeft. De kans op besmetting tussen moeder en kind is bij borstvoeding gewoon erg groot. En spruw is niet altijd zichtbaar in het mondje van de baby. Het is eigenlijk standaard procedure dat in geval spruw zowel moeders als kind behandeld worden (vergelijkbaar met een vaginale schimmel, waarbij manlief ook behandeld wordt). Ik zou echt even terug gaan naar de huisarts.

Voor meer informatie:http://www.borstvoedingnatuurlijk.nl/Upload/Bestanden/427606_deel_2_IB_1.pdf

Groetjes, Teddy (VBN)

Sandra Huizenga

Sandra Huizenga

05-12-2008 om 22:13

Ken dit verhaal!

Heb precies hetzelfde gehad met mijn dochter, zij heeft ruim 14 dagen losec gebruikt i.v.m. vermoedelijke reflux klachten. ( ze spuugde nauwelijks, maar huilde heel erg veel, en was onrustig tijdens en na de voeding)Uit eindelijk zijn we er mee gestopt en overgestapt op omneo voeding,in overleg met de consultatiearts, ik heb overigens geen borstvoeding gegeven... Ik weet niet welke flesvoeding je geeft, maar het zou kunnen dat daar die reactie vandaan komt.
Het verhaal over spruw vind ik erg vreemd, als de moeder spruw heeft, moet de kleine ook behandeld worden. ( ben verpleegkundige), dus lijkt me ook handig om hier zeker nog achter aan te gaan.
Heb zelf nu een kleine van ruim 10 weken, ze huilt wel al een stuk minder, maar blijft erg snel geprikkeld en huilerig. Ben begonnen met de Ria Blom methode, heb ik wel wat baat bij, hoewel ik mijn eigen regels er bij in heb gelast. Bij ons is al het medische uitgezocht, en er was niks met Julia aan de hand, dus daarom zijn we nu op deze methode over gegaan. Blijft verschrikkelijk moeilijk hoor, en ik snap je vermoeidheid, er is bijna niks slopenders dan een huilende baby om je heen de hele dag.

Veel succes,

Groetjes Sandra

Rembrand

Rembrand

06-12-2008 om 11:15

Sluit aan bij teddy en sandra.

Spruw is erg besmettelijk en niet altijd zichtbaar ( bij moeder en kind ). Het huilen en onrustig drinken kunnen er echter wel symptomen van zijn. In zijn mondje voelt het ook niet prettig ( net als op jouw tepels ).
Wat voor zalf heb je gekregen en hoe vaak moet je smeren bij jezelf ? In de link van Teddy kan je meer lezen over de juiste behandeling bij jou en je zoontje.Je kan die informatiebrief uitprinten en aan je huisarts geven zodat hij of zij ook volledig(er) geïnformeerd is ;-)
Als je alleen bij jezelf smeert gaan de klachten wellicht over, maar de kans is bijzonder groot dat ze gelijk weer terugkomen als je stopt met smeren. Omdat de schimmel resistent kan worden voor het smeersel krijg je het dan nog moeilijker weg.
Een interessante link over een andere spruwbehandeling kan je lezen via http://www.borstvoeding.com/problemen/spruwcandida/gentiaan-violet.html#meer
Hartelijke groet, M. ( lactatiekundige ).

annet74

annet74

06-12-2008 om 16:38 Topicstarter

Weet het niet

hallo allemaal, enorm bedankt voor jullie reacties!
we zijn gisteren begonnen met Zantac, dit moet 2 maal daags. Vandaag was de kleine rustiger (?) maar we zijn ook weg geweest en in de maxi cosi is het nooit een probleem, hij slaapt zodra hij erin ligt.
maar ja, zodra hij in zijn bedje ligt he.

ik had (beetje raar verhaal misschien) tepels die er rauw uitzagen, (dus geen witte plekken oid) de arts vertrouwde dit niet en daarom kreeg ik anti schimmelzalf (van eigen merk Apothekers), dit moet ik erop smeren, en de arts zei dat als hij het ook zou hebben (wat ze niet kan zien) dan krijgt hij het dmv de borstvoeding ook een beetje binnen (omdat hetdan op mijn tepels zit). M., wat denk jij van bovenstaande?

Vind het lastig om het "beter te weten" dan de arts, hoe krijg je hem zo ver dat je dan toch wat voor de kleine krijgt weet je wel.
Sandra, het klopt het is slopend, hij is dinsdag 8 weken. Ik heb er nog 2 (van 5 en 3) en weet ook dat het weer over gaat, maar ja.........

marie

marie

06-12-2008 om 17:34

Bedje schuin?

Hallo
Ik denk eerlijk gezegd ook aan (verborgen) reflux. Vooral omdat hij in de maxi-cosi geen last heeft. Hij zit dan immers wat rechterop en dan heeft de voeding minder kans om "omhoog" te komen.
Wellicht helpt het om zijn bedje wat schuin te zetten. En hoe gaat het als je hem na de voeding wat schuin in de wipstoel zet?
groetjes

Rembrand

Rembrand

06-12-2008 om 18:18

Annet.

Jammer genoeg heeft je arts geen gelijk.
Als de zalf die jij smeert Miconazolnitraat is moet je dit dun op je tepels smeren zodat er geen zichtbare zalfresten te zien zijn bij de volgende voeding. Ik weet niet wat er in die eigenmerk zalf zit, dus ik kan er niet goed over oordelen. Als hij er wat van binnen krijgt spoelt het met de melk gelijk weg, en dan werkt het dus niet op de plek waar het moet werken ; in zijn mondje. Schimmelmedicatie moet lokaal ( dus in de babymond, en op de tepel van de moeder ) worden aangebracht. Anders werkt het niet.
Je hoeft niet te zeggen dat je het niet eens met de arts. Als je het informatiebulletin van de VBN uitprint en hem overhandigt hoef je er geen woord aan vuil te maken ;-)
Misschien lukt het via de HAP ?
M.

annet74

annet74

08-12-2008 om 12:01 Topicstarter

Geen zalf voor baby

hoi allemaal,ik heb de huisartsenpost gebeld zaterdag en de situatie uitgelegd, maar ook zij geven niks voor de baby.Volgens hen hoeft het niet zo te zijn dat ik het overdraag aan de baby en ze geven niks als ze niks in zijn mondje zien.Verder weer het argument dat hij via mij toch wat van mijn zalf binnenkrijgt
sinds gisteren gaat het beter met slapen in zijn bedje.Zou het dan toch de reflux zijn of is het puur toeval? ik wou dat babys konden praten............

Sandra Huizenga

Sandra Huizenga

08-12-2008 om 15:48

Frustrerend hé!

Hoi Annet,

Ben benieuwd hoe het nou met je gaat?En met name met de kleine.
Wel fijn dat hij al beter in zijn eigen bedje slaapt. Ik vond met name je laatste regel pakkend, ik wou dat babys konden praten..... Als dat nou eens kon, dan is al onze onzekerheid weg.

Ik blijf het toch vreemd vinden dat jij wel voor spruw behandeld word, en je kleine niet, maar goed, je hebt het nu al zo vaak gevraagd, er zal dan wel een kern van waarheid in zitten wat die huisartsen je vertellen. Ik ben benieuwd hoe de kleine reageert als hij van de Zantac af is. Succes met alles,

Groetjes Sandra

Rembrand

Rembrand

08-12-2008 om 19:23

Informatiebulletin vbn.

Hoi Annet,
Schimmel is erg besmettelijk en de kans dat je het overdraagt aan je baby ( of dat je baby het al heeft overgedragen aan jou ) is erg groot.
Je kan naar je eigen huisarts gaan met de informatiebrief van de VBN of een lactatiekundige consulteren. Verder kan je zelf behandelen met Gentiaan Violet. Dit kan je zonder recept kopen.
Meer hierover kan je lezen op www.borstvoeding.com
M. ( lactatiekundige IBCLC ).

annet74

annet74

12-12-2008 om 16:00 Topicstarter

Terug bij af, help!

hallo Allemaal, hier even een update hoe het gaat.
Na 7 dagen Zantac merkte ik, na een kleine verbetering de eerste 2 dagen, weer een flinke terugval. Afgelopen dagen was de kleine weer erg aan het huilen, en dan met name tijdens de voeding. Fles drinken, loslaten, huilen, weer proberen, etc etc. Tot hij op een gegeven moment zo over zijn toeren is dat hij bijna ontroostbaar is. Hij schopt ook met zijn beentjes dan. Het rare alleen is dat hij het niet met elke voeding heeft, sommige doet hij het helemaal niet. MIj valt wel op dat hij minder drinkt. Vandaag is het helemaal raak, de hele dag huilen in zijn bedje, helemaal niet slapen...

gisterenavond ook flink schreeuwen, ik werd er wanhopig van.
Vanmorgen weer naar de huisarts, een invaller deze keer. HIj kon niets vinden bij de kleine. Ook geen spruw.
Conclusie, probeer maar hypo allergene voeding wie weet reageert hij op de eiwitten. dit ben ik dus maar gaan halen, wanneer zou je verbetering moeten merken als dit het is? HIj spuugt ook helemaal niet. Kan je dan toch koemelkallergie hebben?
Help! ik moet over een paar weken weer aan het werk en zie het niet meer zitten........
ik zit nu te denken aan een osteopaat.... zou dat wat zijn? wie heeft tips of ervaringen voor mij?

Gerdi

Gerdi

12-12-2008 om 22:53

Annet

Hoi Annet,
Klinkt me bekend in de oren.
Mijn baby was ook zo onrustig + heel veel huilen tot maand 7 (6,5 maand).
Ik heb werkelijk van alles geprobeerd (helaas had de mijne wel twee keer spruw + reflux, maar toen dat onder controle was, was ze nog steeds erg onrustig, wilde bijna om de twee uur drinken + had absoluut geen schema of structuur). Ik ben naar verschillende kinderartsen geweest en ben ook een aantal keer naar een osteopaat geweest (we werden soms gek van het gehuil).
Bij mij maakte het een wereld van verschil toen ik over stapte op de flesvoeding (datwas zo ong. het enige wat ik nog niet had geprobeerd).
Ik vond het wel heel moeilijk om te stoppen met bv. omdat dat op zich wel heel goed ging (geen problemen met kolven enzo, voldoende melk) en ik vond het ook zo'n bijzonder moment samen.
Toen ik later bij het CB vertelde dat het zo veel beter ging op de fles, zeiden ze dat ze dat wel vaker horen, maar niet mogen aanraden om te stoppen met bv.!!!! (ik had er verschillende keren naar gevraagd en was wel behoorlijk pissed toen ze dit zeiden).
Hopelijk is het niet nodig om te stoppen met bv. maar wilde je iig mijn ervaring delen.
Sterkte en hopelijk gaat het snel beter! G.

Gerdi

Gerdi

12-12-2008 om 23:01

Loslaten

Ik lees nu pas je laatste bericht (van vandaag).
Dat loslaten, weer opnieuw proberen, lijkt wel erg op spruw (heb jij zelf spruw?? mijn ha zag ook niets bij mijn dochter maar ik kreeg toch medicatie mee. later zagen we echt grote blaasjes in haar wangzakken).
En voor wat betreft de reflux:
zie je dat niet met slikken? Dat het telkens omhoog komt, hoeft niet eens gepaard te gaan met spugen.
Osteo doet bij sommigen wonderen. Baat het niet dan schaadt het niet, toch?
Sterkte!

Rembrand

Rembrand

12-12-2008 om 23:33

Gerdi.

Ze mogen inderdaad niet zeggen dat flesvoeding de oplossing is voor de problemen omdat dit in veel gevallen ook niet zo is ! Wat ze eigenlijk zouden moeten doen is deskundig advies geven over borstvoeding of doorverwijzen naar een borstvoedingsspecialist !
M.

Gerdi

Gerdi

13-12-2008 om 12:05

Rembrand

Snap ik, maar ik heb er zo vaak naar gevraagd bij het CB.
Ze hadden ook kunnen zeggen: we mogen het niet aanraden, maar je zou het kunnen proberen. Het achteraf wel toegeven, vond ik erg irritant. Terwijl ze er blijkbaar wel ervaring mee hebben!
(en wat waren we wanhopig he, het CB is hier zelfs verschillende malen op bezoek geweest).
Ik had het graag geweten.
Begrijp me niet verkeerd: bv is voor mij heilig, en ik vond het vreselijk om er mee te stoppen, maar uiteindelijk deed mijn dochter het echt stukken beter op de fles (met speciale voeding).
Groetjes!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.