Babytijd Babytijd

Babytijd

Kiki

Kiki

30-08-2009 om 11:08

Wat zat er ook alweer in een kraampakket

Echt zo stom, mijn zoontje is pas anderhalf en ik ben het allemaal alweer vergeten. Ik krijg hem niet van de verzekering.

Ik beval in het ziekenhuis, maar wat heb ik daarvoor en daarna allemaal nodig

Kraamverband, klossen, maar wat nog meer?

Even denken...

kraamverband, nachtverband, netbroekjes, alcohol, watten, desinfecterend handzeep, matrasbeschermer (plastic zeiltje), navelklemmetje, steriele gaasjes (10x10 cm), wegwerp-onderleggers voor in bed.
Dit kan ik me herinneren, als me nog iets te binnen schiet, laat ik het je weten.
Groetjes [email protected]

Heb nog eentje liggen

een heel kraampakket, enige wat eruit is is 1 pak kraamverband, 1 onderlegger, doosje met gaasjes.

Je mag hem zo komen ophalen hier (Haarlem).

elsje78

elsje78

30-08-2009 om 16:11

Klossen en po

Hoi

Kiki, hoe is het nu vandaag?
klossen en po moet je hier bij het zorgloket van de gemeente halen, de uitleenafdeling zeg maar.

Hier zit er ook nog luiertape in...

Kalm aan he!!

gr Elske

Kiki

Kiki

30-08-2009 om 21:17

Ik wist dat er een reden was waarom ik dat allemaal vergeten was

Ik had het bij mijn zoontje inderdaad braaf allemaal aangeschaft en het grootste deel echt nooit gebruikt.

Alcohol en kraamverband zal ik nog wel aanschaffen, onderleggers voor in bed heb ik nog zat van de eerste keer.
Dingen zoals navelklemmetjes heb ik volgens mij ook nooit gebruikt. Desinfecterende handzeep heb ik standaard.
Moest je ook geen dettol hebben? Ik zal eens in mijn keukenkastjes gaan graven, ik gebruik dat zelf niet. Ik denk dat ik nog wel over moet hebben van de eerste keer.

Steriele gaasjes kan ik niet meer herinneren. Ik dacht dat we die wel gebruikt hadden.

Een po? Die heb ik nooit gehad. Is dat nieuw, ik moet ook al een weegschaal gaan huren van de verloskundige, omdat borstvoeding bij de eerste in het begin niet liep en ze mijn zoontje teveel hebben laten afvallen.
Om die stress te voorkomen moet er een weegschaal zijn, zodat we spruitje nummer 2 goed in de gaten kunnen houden.
Nou ja, dat stelt me wel weer gerust.

Ja, ik had de hele tijd in mijn hoofd dat ik nog 10 weken moest ofzo.
Maar gisteren bleek dat dus nog zeven weken te zijn. Dus ik ben maar eens een lijstje aan het maken van dingen die ik nog moet kopen.

Als jullie nog meer weten, houd ik me absoluut aanbevolen. Ik heb een ernstige vorm van zwangerschapsdementie en vergeet momenteel alles

Kiki

Kiki

30-08-2009 om 21:18

Manda, lief van je

maar Haarlem is een beetje ver, bovendien is mij gisteren voorlopig afgeraden om te gaan autorijden.

mocht ik je er mee helpen dan wil ik het ook wel opsturen als jij de verzendkosten betaald. Het is van zorgverzekering vgz.

Tijgeroog

Tijgeroog

31-08-2009 om 15:15

De po is alleen voor als je thuis bevalt, om de placenta in op te vangen. De gaasjes en onderleggers zijn ook vooral voor bij een thuisbevalling.
Dettol heb ik nooit nodig gehad.
Maar ik kreeg ook telkens een lijstje van de vk wat ik moest hebben. Dat waren de dingen die zijn gebruikten, sommige dingen waren net anders dan bij het standaard pakket.

elsje78

elsje78

01-09-2009 om 19:40

Po ooo is die daarvoor?

hahaha nou snap ik waarom die vrouw zo raar keek toen ik zei dat ik hoopte dat ding niet nodig te hebben.
Ik dacht dat dat was voor als je te slap was om naar de wc te gaan...

haha wat stom van me....

X Elske

Kiki

Kiki

01-09-2009 om 20:35

Lol elske, ik zie je al staan

en dan die blik van die vrouw erbij. Hahahaha

Ik had het ook echt niet geweten hoor. Maar ik beval in het ziekenhuis dus een po heb ik niet nodig.

Vandaag was de kraamzorgvrouw er en die liet een hele lijst achter. Ik kan mij herinneren van de eerste keer, dat ik daar bijna niets van nodig had.

Ze begon nog over mantelzorg, moeten jullie dat ook regelen. Ik kan mij herinneren van de eerste keer dat er toen ook zoiets was, maar toen was mijn man tien dagen thuis. Maar hij heeft niet zoveel dagen meer, dus neemt hij vrij na dat de kraamzorg is geweest.

Toen begon ze ineens over mantelzorgers, zeker als er nog een dreumes bij is.

elsje78

elsje78

01-09-2009 om 21:47

Kiki

Ik had vrijdag dat gesprek en juist tegen overgestelde. Moest dochter juist bij de kraamhulp laten en met haar mee laten lopen. Mantelzorg alleen als het echt niet gaat met haar en dochter. Hier ook man pas echt vrij NA dat de kraamhulp weg is, leek ons wel zo makkelijk...

Doe kalm aan he!!

gr Elske

Hier geen po

Hier geen po in het kraampakket. De kraamzorg kwam hier thuis een intake doen en had het er verder ook niet over, en ook de verloskundige klaagde niet. Heeft de placenta geloof ik in een vuilniszak of een onderlegger opgevangen, ik weet het niet meer.

Groeten,

Temet

Limi

Limi

02-09-2009 om 10:02

Mantelzorg

Bij mij werd ook tijdens de intake gevraagd naar mantelzorg ivm de peuter. Ik heb maar ja gezegd. Of ik het na 5 dagen echt nog nodig vind dat mijn man er de hele tijd is, zien we dan wel weer. De eerste dag is hij er sowieso.

elsje78

elsje78

02-09-2009 om 10:08

Po niet in kraampakket hoor

Hoi

Ik moest de po wel hebben maar zat niet in kraampakket. Die heb ik tegelijk met de klossen geleend van het zorgloket. Volgens mij hebben we die de eerste keer ook niet gebruikt en ging het inderdaad in een vuilniszak. De po kon ongebruikt weer terug...

gr Elske

ps hier is man ook de eerste 2 dagen thuis uiteraard vanwege aangifte en geb kaarten enz. Daarna zien we wel hoe het gaat...Eerst maar eens bevallen

Roosje Katoen

Roosje Katoen

02-09-2009 om 11:34

Ik dacht eigenlijk ook dat die po nog van oudsher op het lijstje stond, maar volgens de kraamhulp is hij nodig als je na de bevalling niet naar de wc kan lopen, voor het opvangen van vruchtwater en om onder je rug te leggen als de baby de draai in het geboortekanaal niet goed kan maken. Best belangrijk dus. Hier ook geleend bij de thuiszorg samen met de klossen

Gerdina

Gerdina

02-09-2009 om 12:45

Ik heb de po wel gebruikt. Ik ben beide keren in het ziekenhuis bevallen, maar bij de eerste (keizersnede) had ik teveel pijn om steeds de trap af te lopen naar de w.c. Bij de tweede was ik te moe en te duizelig om dat steeds te doen.
Ik had de po dus boven in de badkamer staan. Als je boven (als je en boven hebt) een w.c. hebt is het daarvoor natuurlijk niet nodig.

Navelklem

Volgens mij heb je die toch echt nodig! Maar misschien heeft de vk die ook? Raar trouwens dat je die niet van je verzekering krijgt dat kraampakket.

liefs lisa

Kiki

Kiki

02-09-2009 om 21:37

Daar moet je aanvullend voor verzekerd zijn

en ik ben dat niet.

Ik kan me echt niet herinneren dat ik een navelklem gebruikt heb.
Waarvoor zou ik dat gebruikt hebben dan?

Mayte*

Mayte*

02-09-2009 om 21:57

Ik heb er ook eentje zelf aangeschaft dit keer

Ben ook niet aanvullend verzekerd en heb er een gekocht bij de prenatal.

Als je thuis bevalt heb je alles wel nodig wat erin zit.

Als je in het ziekenhuis bevalt heb je er niets van nodig. Hoogstens handig om steriele gaasjes in huis te hebben (voor het schoonmaken van het naveltje) en pakken maandverband zijn natuurlijk ook onontbeerlijk. Maar goed, die koop je bij iedere willekeurige drogist. Als je bang bent dat je vliezen eerder breken zou je nog een onderlegger kunnen gebruiken voor de bescherming van je matras.

elsje78

elsje78

02-09-2009 om 22:08

Navelklem

Hoi

Hier werd die wel gebruikt, uiteraard om de naelstreng af te binden en door te knippen. Stompje met klemmetje bleef daarna nog zitten, later ging het klemmetje eraf toen het stompje ging indrogen. Maar inderdaad wel gebruikt. Misschien dat sommige vk die zelf bij zich hebben en werd die uit het pakket niet gebruikt.

Trouwens wel raar dat je alleen een kraampakket krijgt als je aanvullend verzekerd bent. Het is toch een basisbehoefte voor thuisbevallen en zal voor zo'n verzekering toch zeker aantrekkelijk zijn om mensen thuis te laten bevallen. Ik kreeg dus wel een pakket want ben idd iets aanvullend verzekerd. Zat zelfs nog wat "leuks" in, een hoes voor een kruik geloof ik en een knuffeltje ofzo...

gr Elske

liora

liora

02-09-2009 om 23:00

Mayte

Mayte: "Als je bang bent dat je vliezen eerder breken zou je nog een onderlegger kunnen gebruiken voor de bescherming van je matras."

Mijn tip: doe dat ook maar als je niet bang bent dat je vliezen eerder breken, want ook als je er niet bang voor bent kan het zomaar gebeuren!
Dus leg gewoon onderleggers neer, en als je toch bezig bent: altijd twee handdoeken naast je bed voor als het gebeurt.

Liora

Ziekenhuis-thuis

Inmiddels kan ik uit eigen ervaring meedelen dat ook als je in het ziekenhuis wilt bevallen, het nog best eens een thuisbevalling kan worden! (mevrouwtje had haast)
Hier wel kraampakket in huis, want aanvullend verzekerd. niet alles is gebruikt, maar de onderleggers waren schoon op.

Groeten,

Temet

Mayte*

Mayte*

03-09-2009 om 11:30

Liora

Ja, klopt hoor. Ik heb alleen zelf nog nooit spontaan gebroken vliezen gehad. Toch had ik dit keer zo'n plastic geval onder mijn hoeslaken gelegd, voor het geval dat. Maar na een uur van gekraak en gezweet door dat ding, heb ik hem er weer afgehaald. Ik kon het risico wel nemen, vond ik. Vandaar mijn formulering.

Temet, ook jouw argument klopt. Als je thuis bevalt (ook onvoorzien) is zo'n pakket onontbeerlijk. Kan geen kwaad er eentje in huis te halen en desnoods onaangebroken weer terug naar de winkel te brengen. Moet toch kunnen als je de aankoopbon bewaart.

Onderleggers en gezweet

Een tip die ik ooit hier op het forum las: op de matras de onderlegger, daar overheen een badlaken en dan pas het bed opmaken. Scheelt gekraak, gezweet, en verschuivende onderleggers.

Groeten,

Temet

elsje78

elsje78

03-09-2009 om 12:06

Gekraak inderdaad

Hoi

Hier kraakte dat ding ook zo, en dochter is in hittegolf geboren dus zweten dat ding!
Heb toeb bij thuiszorgwinkel een hoeslaken gekocht, bovenkant is badstof, onderkant zeil. Ideaal, je hoorde m niet en zweette niet zo...

Is een graag uitgeleend voorwerp nu...

X Elske

Matrasbeschermhoes

Inderdaad ik heb ook een waterdicht hoeslaken gekocht. Bij de Hema en Leen Bakker verkopen ze die dingen. Erg makkelijk en het zweet niet. Ik gebruik ze nu bij m'n oudste in bed, heel af en toe heeft ze 's nachts een ongelukje, effe uitwassen en weer klaar voor gebruik.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.