Babytijd Babytijd

Babytijd

jo hofman

jo hofman

19-09-2008 om 11:42

Waterpokken

hallo,ik ben nieuw hier,ik lees wel regelmatig mee!
Mijn dochter is 9maanden en ze heeft de waterpokken!
Ze is er heelerg ziek van veel huilen,wat ze anders nooit doet.ik begin een beetje radeloos te worden,hoewel ik het idee heb dat het vandaag wel ietsje beter gaat.
ik vroeg me af hoe lang dit ongeveer kan gaan duren,ze heeft de eerste pok maandag gekregen en dinsdag kreeg ze de rest.Vanaf woensdag is het alleen maar huilen.
zetpilletjes helpen een beetje!
alvast bedankt

Tips

Dat zalfje dat hazelnoot bedoelt, heet Lotio Alba en krijg je zonder recept bij de apotheek. Let wel op dat je het alleen op de pokken smeert, het kan flink prikken op een gevoelige huid.
Verder kun je zemelen in een washandje doen, en dat weer in het badje. Goed uitknijpen, het water wordt melkachtig. Hierin je kindje een tijdje laten weken, het helpt tegen de jeuk en zou de pokken eerder doen indrogen.
Ik weet niet meer hoe lang het duurt, ik dacht een dikke week. Beterschap voor haar!

Guinevere

Guinevere

19-09-2008 om 14:27

Jeuk

Het arme kind vergaat waarschijnlijk van de jeuk! Ga gauw Nestosyl kopen, daar zit ook zink in trouwens. Helpt fantastisch tegen de jeuk. Hier was het het enige dat goed hielp tegen de jeuk van de waterpokken en de 5e ziekte (of was het nu de 6e, kweeniemeer...). Zonder Nestosyl werd hij elk half uur gillend wakker.
Sterkte voor nu.

Nestosyl

bedankt voor de snelle tips,nestosyl had heb ik gekocht,maar had het idee dat het wat prikte,toen ik het er op smeerde,ze begon te huilen,dus ik ben daar nu wat voorzichtiger mee.heb wel van dat poeder dat helpt oook wel wat .ze heeft het vooral op haar hele hoofd .
heb trouwens wel het idee dat het iets beter gaat het huilen wordt wat minder en ze begint af en toe ook weer praatjes te krijgen.hopen dat we de piek gehad hebben en dat het nu alleen maar weer beter gaat.

jo hofman

jo hofman

19-09-2008 om 15:47

Sorry vergist

sorry was even te snel had geen nestosyk gekocht maar een zalfje van vsm...zag het net toen ze wakker werd..haha
heb wel nestosyl in huis gehad zal even kijken waar ik het heb!!

mee1977

mee1977

19-09-2008 om 15:48

Havermout

Anneque had het al over zemelen.
Maar je kan ook havermout in een washandje mee in bad nemen, haar daar lekker mee afsoppen (wel voorzichtig natuurlijk) zorgen dat je het een paar keer goed uitknijp, je bad water ziet er dan niet uit, maar binnen anderhalf a twee dagen zijn ze allemaal ingedroogd. De jeuk is dan ook over.

Succes, juist zo'n kleintje kan nog niet vertellen wat ze voelen en waar ze dat dan voelen.

Gnome

Gnome

20-09-2008 om 05:41

Het duurt meestal een week of 2

Dan zijn alle pokken zo'n beetje wel ingedroogd, zorg ervoor dat ze er niet aan krabbelt en dat het vocht van de blaasjes andere huid niet verder besmet. Je kan lelijke littekens overhouden eraan. Mijn zoontje heeft vier maanden geleden de waterpokken gehad en sommige plekken zie je nog steeds heel erg zitten...

Beter

gelukkig ze knapt weer wat op ze heeft weer praatjes,dat heeft ze de hele week nog niet meeer gedaan.wel heb ik het idee dat ze wat sneller moe is maar watwil je ook na een week niet lekker zijn..
bedankt in ieder geval voor jullie tips.
mijn zoon van 6 heeft ook waterpokken gehad toen hij 6 maanden was,maar die heeft er niet zoveel lastvan gehad.

Puck2

Puck2

21-09-2008 om 11:09

Joho

Fijn dat het al weer betre gaat.
overigens: wanneer een kindje als baby (pakweg onder een jaar) waterpokken heeft gekregen dan kan (let wel KAN, hoeft niet) het later nog een keer waterpokken krijgen, zeker als het de eerste keer niet al te heftig was.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.