Babytijd Babytijd

Babytijd

Weer een borstvoedingsvraagje

Bij kind 1 heb ik na zes maanden de borstvoeding geheel afgebouwd. Nu bij kind 2 bedacht ik mij dat ik na 6 maanden wel zou kunnen stoppen met kolven (vind ik corvee) maar dan toch door zou kunnen gaan met bv. Ik werk vier dagen per week. Nu had ik laatst een dag niet gekolfd, en dat was voor mij onaangenaam en voor dochter dronk het zo voor het slapen gaan ook niet echt lekker weg.
Dames borstvoedingsdeskundigen, wat zeggen jullie? Kan ik gewoon de borst geven als ik er ben en de fles laten geven als ik er niet ben, of kan ik, als ik niet wil dat mijn borsten ontploffen ;-) beter die twee dagvoedingen die ik niet meer kolf ook op mijn thuisdagen door een fles vervangen?

Groeten,

Temet

dc

dc

30-06-2009 om 22:00

Half half

wat ik deed in het begin was 's weekends 1 extra voeding geven, maar niet meer. Zo pepte ik de productie weer een beetje op, maar had ik geen pijn in mijn borsten 's maandags op werk. Maar ik heb maar 2 dagen dat ik niet werk.

Het is een beetje uitproberen in het begin. Succes ermee!

Asa Torell

Asa Torell

30-06-2009 om 22:17

Hangt ook van voedingspatroon af

Bij zoon zat ik tegen die tijd op vijf muurvast gebeitelde voedingen. Ik heb toen de twee dagvoedingen helemaal afgebouwd en zat bij elk daarvan nog zeker een week met forse stuwing opgescheept. Dus bij zo'n patroon is op thuisdagen wel voeden waarschijnlijk minder geslaagd. Of hooguit een van de twee wel doen.
Maar bij dochter zat ik op 7,8,9 voedingen net hoe het uitkwam en de tijden gingen ook alle kanten op inclusief s nachts. En daar kon zeker tussen werk- en thuisdagen wel 1 of 2 voedingen verschil in zitten zonder dat het problemen gaf.

Hier goed te doen

Hier is zoon inmiddels 11 maanden en hij drinkt gemiddeld nog wel zo'n keer of 4/5 per etmaal aan de borst. Hij gaat twee dagen naar het kdv en inmiddels kolf ik die dagen al een week of wat niet meer omdat de opbrengst bedroevend laag was en ik (lees mijn borsten) het goed uithouden zonder te kolven. Zoon krijgt op die dagen twee keer een fles Nutrilon.

Of dit schema meteen na 6 maanden al goed gaat, is een kwestie van uitproberen. Ik zou denk ik op thuisdagen geen fles gaan geven als het niet hoeft. Ik heb in ieder geval gemerkt dat je borsten na een maand of 6 voeden aardig wat flexibeler zijn dan in het begin. De productie lijkt er ook niet onder te lijden, maar dat kan ook liggen aan het feit dat ik nog elke nacht wel een keer voed :-)

Chris

Tirza G.

Tirza G.

01-07-2009 om 19:50

Hoe werk je?

Hoe zijn je dagen verdeeld over de week? Aansluitend vier?

Tirza

Temet

Temet

01-07-2009 om 21:06 Topicstarter

Tirza

Ik werk tijdens kantooruren, heb nu nog de dinsdag vrij maar dat wordt binnenkort de woensdag. Dus dan twee dagen werken, een dag niet, twee dagen werken, twee dagen niet.

Groeten,

Temet

Kiki

Kiki

02-07-2009 om 20:04

Hoi temet,

Ik ben na een half jaar steeds minder gaan kolven, dus echt het kolven afbouwen. Ik voedde hem nog wel gewoon als ik er was.

Tirza G.

Tirza G.

02-07-2009 om 20:41

Mmmmmmm (temet)

Moet kunnen. Zonder te kolven, bedoel ik. En zonder flessen te geven op je niet-werkdagen. Je lichaam (of beter gezegd: je borsten) wennen aan elk ritme op den duur, dus ook aan dit.
Probeer er voor te zorgen dat voeden het laatste is wat je doet voor je naar je werk gaat (voed op het KDV, denk aan een spuugdoekje over je schouder op je goeie goed) en het eerste wat je doet als je weer thuis komt (voed op het KDV bij het ophalen bijvoorbeeld).
Maak gebruik van je voed-kolfrecht tot de negende maand. Je hebt recht op een kwart van je werktijd om te voeden of te kolven, die kun je ook gebruiken om je werkdag te verkorten (later beginnen, eerder stoppen). Een kwart van je werktijd is veél; dat betekent in jouw geval een hele dag op de vier. Twee uur per dag dus. Uur later beginnen, uur eerder weg - zo verkort je de tijd die je moet overbruggen.
Offfffff gebruik die tijd om je lunchpauze te verlengen, zodat je tussendoor kunt gaan voeden (jaaaaa met mij kun je alle kanten op).
Offfff gebruik hem voor een langere lunchpauze en kolf dan even. En dan niet kolven voor een voeding (als korvee :-)), maar even een paar ml om de spanning van je borsten te halen. Vaak is 20 ml per kant al genoeg voor een opgelucht gevoel.
Offffff laat je dochter langsbrengen in je lekkere lange lunchpauze.
Offffff laat ze op het KDV met de hapjes beginnen, dan heb je dat gekledder thuis niet en bouw je op de dag sowieso al wat aan bv af.

O meid, endless possibilities :-) Ik weet niet of ik doordraaf (zal wel, stokpaardje, kataklop kataklop), maar om je vraag te beantwoorden: ja, het moet kunnen. Het is het proberen meer dan waard.

Tirza

Temet

Temet

02-07-2009 om 21:19 Topicstarter

Tirza

Dank voor je tips. Ik ben zelfstandige, dus ik heb alle kolfrechten die ik maar zou willen. Alleen niet doorbetaald, da's dan weer jammer ;-)

Maar ik ga dus niet meer kolven, da's nou net het punt. Na zes maanden gaat die kolf eruit (ik vind het behoorlijk vervelend en de opbrengst valt ook nog eens tegen), en dan even kijken in hoeverre ik nog door kan (en wil) gaan met borstvoeding.

Iedereen bedankt voor de tips!

Groeten

Temet

Biene M.

Biene M.

03-07-2009 om 09:34

Toch een kolftip

Ik verkortte de kolftijd en vergrootte de opbrengst enorm met syntocinon neusspray. Zonder kolfde ik in een half uur veel te weinig en met in een kwartier royaal voldoende. Daar moet ik wel bij zeggen dat ik de luxe had van professionele dubbele borstkolven op mijn werk.

Na 9 maanden heb ik de voeding halverwege de ochtend afgebouwd. Die in de middag kolfde ik niet meer, maar gaf ik nog wel op vrije dagen (ik werk de ene week 3 en de andere week 4 dagen).

Toch even volhouden

Ik heb het tijdstip van niet meer kolven toch maar verschoven naar 9 maanden en toen heb ik geen enkele last van stuwing gehad op mijn werkdagen (vier aaneengesloten). Wel heb ik ook de syntocinon gehaald en dat scheelt echt een slok op een borrel. 4x een kwartier kolven bracht toen veel en veel meer op dan 2x een half uur.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.