Babytijd Babytijd

Babytijd

Clowntje

Clowntje

23-04-2010 om 11:27

Weinig plassen bv

Mijn dochter van 7,5 maand oud krijgt volledig borstvoeding en 's avonds probeert ze zelf wat te eten (een boon, stukje soepstengel). Dit ging altijd prima (ruim voldoende melk, spoot eruit). Nu ben ik 12 dagen weg geweest (langer dan gepland door die vulkaanuitbarsting, kon niet thuis komen). In die tijd heb ik 4x per dag gekolfd (bijna iedere dag zeker 2 grote voedingen (200 ml) en 2x wat minder) en heeft dochter uit de fles gedronken. Di avond laat thuis gekomen, woensdag ochtend weer voor het eerst aan de borst, dit ging/gaat prima, ze drinkt, ik heb ook wel het idee dat ze genoeg binnen krijgt want ze is tevreden, gezellig, speelt, draait op de grond, slaapt de hele nacht, doet het goed. Maar plast heel weinig.
Ze heeft woensdag 5x (8u/11u/14u/17u/19.30u) gedronken, donderdag 6x (9u/11u/13u/15u/17u/19.30u). Ik heb haar zelf maar wat vaker aangelegd, volgens mij vind ze het ook goed als ze maar 4x krijgt. Ze lijkt dus geen honger te hebben maar door het weinige plassen twijfel ik of ze wel genoeg vocht binnen krijgt.
Het voelt wel anders als voordat ik wegging, de BV spuit er niet meer uit, lijkt wel echt minder te zijn. Ik heb nu een recept voor neusspray voor de toeschietreflex bij de huisarts gevraagd, kan ik vanmiddag halen. Misschien dat er dan weer wat meer komt.
Maar zou ik haar nu nog extra water of zo moeten geven?
Iemand goede tips?

Geen water

geven, daarmee help je de voeding om zeep.
Liever vaker aanleggen, dan komt de melktoevoer weer goed op gang hoor.

dc

dc

24-04-2010 om 13:28

Mijn tip

Lekker het weekend overdag (en 's nachts indien mogelijk) met haar gaan slapen, en vaak liggend aanleggen. Door haar geur en de ontspanning boost je je productie weer op.

Als je uitdroging vermoed, kijk dan even of haar huid weer soepel terugveert of niet. Als ze verder fit en alert is, zou ik me er niet ongerust over maken, maar gewoon in de gaten houden.

Roosje Katoen

Roosje Katoen

24-04-2010 om 21:07

Pff

Lijkt me heftig zeg, 12 dagen zonder baby door die vulkaanuitbarsting!

Mijn zoontje is net zo oud als jouw dochter en heeft ook niet echt volle plasluiers, alleen 's ochtends is zijn luier zwaar. Hij groeit goed en is gezond, dus het zal er wel bij horen. MIsschien kan je je dochter wat extra vocht geven door peer, watermeloen en dat soort fruit te geven? En idd lekker vaak aanleggen zodat de productie weer wordt opgekrikt.

Clowntje

Clowntje

01-05-2010 om 14:28

Gaat gelukkig weer veel beter

Gaat hier gelukkig weer veel beter. Inderdaad vaker aanleggen icm de neusspray heeft geholpen.
Zijn ook maar eens begonnen met eten, vindt ze heerlijk beetje aanklooien met een wortel, snijboon, spercieboon, stukje brood en zo. Ze drinkt nog steeds 5x per dag.
Ben erg blij dat het weer goed is gekomen.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.