Babytijd Babytijd

Babytijd

Rein zeggen

Rein zeggen

04-01-2011 om 23:05

Wie weet

Waarom wij een huis vol speeltjes hebben maar het meest interessante voor onze zoon van 7,5 maanden is:

-de plastic hoes die om de tv gids zat (waarin hij stikken kan)
-de kabel van de staande lamp (die zo makkelijk omvalt)
-iets dat boven zijn hoofd op de salontafel ligt (en waar de hete kop thee op staat)
-Al die snoeren in een stekkerdoos (waarvan de schakelaar de stroom naar de computer uitschakelt zodat ik een uur werk kwijt ben)
-Die stofjes die op de grond liggen omdat we het stofzuigen net iets te lang hebben uitgesteld (en die vast vol bacteriën zitten)

etc

;-)

Get used to it ;-)

Wen er maar vast aan Rein, dit gaat nog wel een jaar of 3 duren ;-)

Chris

Fransien

Fransien

05-01-2011 om 10:58

Klinkt heel erg bekend

Ook een leuke, een cd, hier tijdenlang het favoriete speelgoed van de oudste geweest.

Lol

Klinkt erg bekend ja :-)
Hier heeft dreumes van toen 1½ zich wéken vermaakt met de sinaasappels en aardappels. Eén voor één in de wasmachine, er één voor één weer uit, allemaal in een tas, tas omgooien, één voor één in de wasmachine etc. etc. Daar zit je dan met je verantwoorde antroposofische houten speelgoed ;-)

Achtergrond

Rein,

Dit zit heel diep in de mens. In het dier. Babies zijn altijd vooral geïnteresseerd in het nieuwe, onbekende. Daar is al veel onderzoek naar gedaan. Nou zou je ook kunnen denken "als hij één keer die lamp omver getrokken heeft is dat ding toch niet meer nieuw en onbekend?" - maar ook dan is die lamp nog steeds een stuk onberekenbaarder dan het babyspeelgoed.

Het mooie is dus dat kinderen door dit mechanisme uit zichzelf zoveel mogelijk leren van de omgeving die hun omringt, omdat ze altijd naar het nieuwe en gevaarlijke grijpen. Er is dan ook vanuit ontwikkelings-oogpunt geen reden tot zorg maar juist tot blijdschap ;-)....

Dit is ook de reden dat veel ouders er toch toe overgaan om hun huis een beetje veilig te maken. Een beetje. Heeeel veilig hoeft niet, ze kunnen ook leren dat je van sommige dingen beter af kunt blijven. Maar de hele tijd moeten opletten is idd geen pretje.

Je wilt niet weten hoeveel kinderen TV's over zich heen trekken bijvoorbeeld.

Nou ja, gefeliciteerd met je kind. Hij doet het goed!

dc

dc

05-01-2011 om 18:19

Ik had mijn schoonzus te logeren, die graag kinderen wil, en zij is er nog zeker van dat ze niets weg zullen halen, omdat het kind "gewoon" moet leren dat ze ergens niet aan mogen komen!

Heerlijk dat soort idealen, maar in de praktijk erg onhandig, als je ook weleens 2 tellen naar een andere kamer wil kunnen lopen, zonder dat kindlief inderdaad de televisie over zichzelf heentrekt, of andere dingen uithaalt!

Hier waren pannen een lange tijd erg interessant. Zorg dat ze op de hoogte van het kind zijn, en je kunt rustig koken :-)

Tirza G.

Tirza G.

05-01-2011 om 20:21

Babyspeelgoed

lijkt allemaal op elkaar. Dezelfde kleurtjes, dezelfde materialen, dezelfde geur en ze maken ook nog hetzelfde geluid. In babyspeelgoed zul je nooit de variatie aantreffen die je aantreft in de drie ultieme toppers hier: een citroen (zacht, felgekleurd, geurig en het rolt leuk), een doos tissues (beweging mét resultaat, zacht, leuk en fladderig) en een sleutelbos (hard, lawaai, veel losse dingetjes). Daar kan de hele verantwoorde Nijntje of Woezel&Pip-serie niet tegenop.

Tirza

vlinder72

vlinder72

05-01-2011 om 20:32

Rein

Ik geef je nog een maand of zo en dan gaat wordt zijn favoriete speelgoed:

1. sleutelbos
2. afstandsbediening
3. autosleutel
4. telefoon
5. plasma scherm van de televisie

Zucht. Diepe zucht.

Volgens heb ik hier ongeveer een jaar geleden nog een draadje over gestart met de vraag hoe ik mijn baby ervan kon weerhouden om met zijn handjes of een stuk speelgoed op de t.v. te timmeren. Niet dus.

Hij is nu ruim 1,5 jaar en sommige dingen blijven een enorme aantrekkingskracht houden. Zoals alle lichtknopjes, stekkers, w.c. borstel (aaaaaaahhhhhhhh), wc rol (klinkt misschien vreemd maar het is onze vierde en de andere drie zijn niet zo netjes met het dichthouden van deuren) en pannen.

Sunja

Sunja

05-01-2011 om 21:14

Ojaa

de afstandsbediening, die is echt heel erg leuk. wij hebben een oude bewaard en er de batterijen uitgehaald, dan ging mijn oudste op de bank zitten (toen hij 1 was) en op alle knopjes drukken. wel precies op de bank dus, niet ergens anders...
trouwens waren hier planten en wat er aan aarde uit kan en weer in ook HEEL erg favoriet :-))
en de vuilnisbak (maar toen was hij geloof ik iets ouder al). op den duur keek ik maar eerst in de vuilnisbak als ik iets kwijt was, zoals mijn handschoenen, een speelgoedje, mijn telefoon, die afstandsbediening, etc.!

Merel78

Merel78

06-01-2011 om 09:13

Ja afstandbediening

Een afstandbediening is geweldig speelgoed :) Onze zoon van 10 maanden vermaakt zich daar ook prima mee! Sleutelbos is ook leuk, net als de spullen op de salontafel. Maar: daar mag hij dus niet aan zitten en dat is wel heel aantrekkelijk, maar hij begrijpt het heel goed (gezien zijn ondeugende blik naar mij, toch het handje uitsteken en het vervolgens niet doen...ok...na een aantal keer nee zeggen en met het vingertje wijzen). Hij mag dus heel veel wel, maar ook een aantal dingen niet en aan de kopjes of schaaltjes zitten, dat mag dus niet. Verder heel erg favoriet hier: de telefoon! En dat mag dus niet, maar ik had een oude om mee te spelen. (die ik alleen niet meer kan vinden, helaas, dat is dus wel een probleem).

Speelgoedkist van zijn oudere zus vindt hij trouwens ook erg leuk, leuker dan dat van hemzelf :)

Heeel normaal dus en heel herkenbaar :)

Merel

Jaaaa

De wc pot in Amerika was ook heerlijk- lekker veel water om in te roeren!

Speelotheek is wel heel leuk om af en toe iets nieuws te hebben! Of zelf speelgoed achterhouden en afwisselen.. Maar dan nog willen ze lekker rommelen met jullie spullen hoor :)

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.