Babytijd Babytijd

Babytijd

Kiki

Kiki

12-04-2010 om 20:57

Zakelijk weekendje weg

helaas, mag ik wel zeggen. Ik heb het maanden uit kunnen stellen, omdat mijn baby niet uit de fles dronk. Maar hij kreeg ineens de geest en nu moet het er toch maar van komen.

Ik heb er nu al slapeloze nachten van, weet nu al dat ik mijn kinderen enorm ga missen, me enorm schuldig ga voelen en wat doe ik in vredesnaam met de afgekolfde melk.

Ik heb het volgende bedacht, ik vroeg mij af of dit kan. Ik weet namelijk niet of er een koelkast is in mijn hotelkamer. Als er een koelkast is, heb ik geen problemen natuurlijk.

Ik wilde wat van die koelelementen meenemen en een koeltas.
Kan ik afkolven en de melk in een koeltas bewaren, dat moet dan waarschijnlijk wel 48 uur. Blijft dit goed? Want ik ga 's ochtends heel vroeg wel en kom de dag daarna heel laat terug. Blijft een koeltas met koelelementen zo lang koud? Dat ligt natuurlijk ook aan het weer.

Of kan ik het beter dan gewoon weggooien.

Tirza G.

Tirza G.

12-04-2010 om 21:15

Wat je ook nog kunt proberen

Is kleine thermosflesjes van zeg een halve liter. Nieuw kopen :-) Die vul je met ijsblokjes, en als je je melk hebt afgekolfd kiep je de ijsblokjes er uit en doe je je melk er in. Die melk kun je eerst voorkoelen met die koelelementen.

Tirza

Jeanne

Jeanne

12-04-2010 om 21:52

Hotel

Als je al weet naar welk hotel je gaat, kun je misschien even bellen of ze een koelkast op de kamers hebben. Als dat zo is hoef je niet meer over een andere oplossing na te denken. Anders kun je misschien extra koelelementen meenemen en die in de hotelkeuken laten invriezen en die dan afwisselen met de afgekoelde elementen. Of eventueel de voeding in de vriezer of koeling van de hotelkeuken zetten.

Asa Torell

Asa Torell

13-04-2010 om 20:59

Hotelkeuken

In jouw geval zou ik alvast bellen naar het hotel/de organisatie en vragen wat de mogelijkheden zijn. Zelf heb ik wel eens gekolfde melk in een hotelkeuken in de koelkast laten zetten, dat vonden ze geen enkel probleem. Dat lijkt me wel veel veiliger dan een tasje met koelelementen.

Kiki

Kiki

13-04-2010 om 22:12

Zo jeanne

stating the obvious.

Dat ik daar nou niet zelf aan gedacht had zeg, echt te blond gewoon

Dank je wel, zo'n simpele oplossing en ik maar oplossingen bedenken en malen. Ik ben af en toe zo onpraktisch.

Gewoon het hotel gebeld en opgelost. Er staat geen koelkast in de kamer, maar ze hebben wel in sommige andere soorten kamers gekoelde minibars. Die gaan ze voor me neerzetten.

Jeanne, je bent geweldig!

Kiki kijk wel uit

... dat die minibar niet lauwkoud maar ECHT koud is!
In mijn ervaring valt dat erg tegen... ik zou dus ook veel koelelementen meenemen die je bij het hotel in de keuken (evt in een extra omverpakking) kunt laten invriezen om de minibar mee bij te koelen...

Het moet echt onder de vier graden zijn en niet rond de tien ofzo... en bedenk ook dat een volle koelkast veel beter koud blijft dan een lege, dus vraag evt of zijn de koelkast willen opvullen met bier ofzo, dat jij daar je flesje tussen zet... hmmmm... het voelt al koud als ik het opschrijf! Echt veel beter dan een koelkast vol lucht.

Jeanne

Jeanne

14-04-2010 om 09:02

Dank je kiki

Dank je Kiki, mijn dag is weer goed. Ik ben zelf ook zo blond en zou me er ook erg druk om maken. Maar nu het niet over mezelf ging kon ik wel helder nadenken. Ik maak me er zelf bijvoorbeeld al erg druk om dat ik over 1,5 maand weer moet werken, terwijl ik weet dat het dan allemaal wel goed komt met voedingen enzo.

Kiki

Kiki

14-04-2010 om 22:58

Tuurlijk komt dat goed jeanne

Trek wel voldoende tijd uit je eerste werkdag. Ik zie mezelf nog als een kip zonder kop door het huis wandelen. 'heb ik nu echt alles' en 'hoe kreeg ik die kinderwagen nou ook alweer ingeklapt en in de auto, hoe ging de maxicosi ook alweer'

Duurde eeuwig voordat ik eens de deur uit was (niet veel veranderd dus met de huidige situatie)

Maar ik ben ook een onpraktische chaoot.

en weer ontopic, ik ben blij dat het kolfprobleem is opgelost, nou hopen dat ik ook echt tijd krijg om te kolven :) Het programma is nogal strak geloof ik

Jeanne

Jeanne

14-04-2010 om 23:11

Kiki ot

Het is de vierde keer dat ik een eerste werkdag heb na een zwangerschapsverlof, dus dat moet wel lukken. En ik hoef de eerste dag niet zo vroeg te beginnen.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.