Babytijd Babytijd

Babytijd

Zomaar uit interesse: vraag voor langvoedsters

Ik zat me laatst af te vragen:
Soms hoor je wel eens over vrouwen die bv blijven geven als ze zwanger zijn van hun volgende kindje. Wat gebeurt er dan nadat je bent bevallen? Geef je dan de eerste dagen gewone melk of toch colostrum?? Je geeft dan immers nog bv aan je oudere kind. Gaat dit oudere kind dan ineens terug naar "jonge baby melk"? Melk past zich aan de leeftijd van je kind aan, maar aan welk kind??
Haha, deze vraag blijft maar knagen, hopelijk heeft iemand een antwoord.
Saskia

Hmm

Geen echte antwoord op je vraag, maar ik kan me voorstellen dat je je dat afvraagt!
Hier was ik opnieuw zwanger toen de oudste nog dronk. Maar mijn melk liep gewoon enorm terug. Ik moest dus stoppen met de bv, ze had er gewoon niet meer genoeg aan. De natuur regelt zichzelf wel ;-)))

Dank

.. voor het antwoord!
Sas

linda

linda

18-09-2008 om 20:33

Leuke vraag!

:)

Polly Shearman

Polly Shearman

19-09-2008 om 08:09

Nog een vraag

als je nou 2 kindjes heel kort op elkaar krijgt. Dus nr 1 is net een jaar en dan komt nr 2, dan is de borstvoeding nog de voornamelijkste voedings bron voor nr 1 en als hij dan de voeding die is afgestemt op nr 2 binnen krijgt, krijgt hij dan nog wel voldoende voeding? prille babymelk is toch wel iets heel anders dan bijna dreumes melk?

Carolien

Carolien

19-09-2008 om 09:50

Nou,

ik meen juist begrepen te hebben dat, op de colostrum na, de melk qua samenstelling niet verandert gedurende de voedingsperiode, maar dat ie alleen qua hoeveelheid afgestemd moet worden op de vraag. Dat kan dus ook als er twee kinderen vragen, dan maakt je lichaam gewoon meer aan omdat er meer gevraagd wordt.
Klopt dat een beetje Mieke, Tirza, Arnax?
groetjes,
Carolien

Polly Shearman

Polly Shearman

19-09-2008 om 12:40

Moet ook denken aan mijn buuf

die is een aantal weken geleden bevallen van een tweeling, veel te vroeg geboren, en vooral de dochter was heel klein.
De oudste is nu al 2,5 kilo en mag misschien al bijna naar huis, de jongste is net 1 kilo en zal nog wel even in de couveuse moeten blijven. Ze krijgen natuurlijk dezelfde melk, voorziet de melk voor beide baby's wel in de juiste behoefte?
Of past ze melk zich aan aan de kleinste en dus de zwakste? ( mijn arme buuf, en maar op een neer naar ziekenhuis ver weg.. en ook nog kolven.. voor 2 baby's, nu de oudste via de fles en soms de borst, de jongste nog met sonde)

Carolien

Carolien

19-09-2008 om 13:47

Mieke

Dank je voor de informatie. Ik had mijn conclusie gemaakt nadat ik een vraag gesteld had hier en daar antwoord op gekregen had. Mijn vraag was of ik mijn baby nog de afgekolfde melk kon geven van een periode geleden, waarna we ook al weer een aantal regeldagen gehad hadden. Ik vroeg me toen af of de melk nog wel goed afgestemd was op de voedingsbehoefte. Het antwoord dat ik kreeg (weet niet meer van wie) was dat de voeding niet qua samenstelling veranderde alleen qua hoeveelheid. Ik vind jouw antwoord een stuk logischer en het sluit ook meer aan bij wat ik al meende te weten.
OT; wanneer kreeg je ook al weer uitslag van je examen? Ergens in oktober toch?
groetjes,
Carolien

Carolien

Carolien

19-09-2008 om 20:57

Mieke, balen zeg

dat dat zo lang moet duren voordat je uitslag hebt. Ik begreep toch dat je niet zo bang bent dat het niet gehaald hebt? Maar je wilt dan toch gewoon je diploma aan de muur (of in de kast) en jezelf gewoon lactatiekundige kunnen noemen, toch?
Maar goed, ik weet echt niet meer wie me dat toen gezegd heeft. 't Maakt nu ook niet meer zoveel uit voor mij. Wat betreft de melk in de diepvries: die is echt al helemaal op. Baby (die ondertussen 14 maanden is) heeft tot half maart (was toen bijna 8 maanden) aan de borst gedronken. We deden noodgedwongen al wel een combi met kv. Daarna nog de ingvroren voedingen opgemaakt, was toch ook nog mooi een paar weken een fles per dag.
groetjes,
Carolien

eef!

eef!

19-09-2008 om 21:04

Mieke: vraagje over afbouwmelk

Mieke, in een ander draadje vertelde je wat over afbouwmelk. Dat die melk net zoveel antistoffen bevat als de melk die je maakt als je nog volledig voedt. Is het dan zo dat de kindjes van vrouwen die een aantal maanden nog een avond en ochtend voeding zelf geven, die hoeveelheid antistoffen ook binnenkrijgen, of neemt dat dan toch af?
Interessant draadje is dit zeg! Blijf me verwonderen over wat er allemaal met die borstvoeding gebeurt. Voed nu zelf 9 maanden, en als het allemaal goed gaat, ben ik nog lang niet van plan om te stoppen.

Antistoffen in de vriezer

Wanneer je moedermelk invriest en daarna weer opwarmt, overleven de antistoffen dat dan eigenlijk wel? Ik heb namelijk nogal een voorraad staan..

mee1977

mee1977

23-09-2008 om 09:02

Mieke en [email protected]

Mieke is het dan vanuit jouw vak/kennis gezien niet handig erbij te vermelden dat je ingevroren borstvoeding beter niet in de magnetron kan verwarmen?
Ingevroren borstvoeding kan je beter au bien marie (sorry schrijf het vast verkeerd!) verwarmen, zo behoud het zijn voedingstoffen en antistoffen het best.

Doe ik ook hoor

Ik verwarm altijd au-bain-marie. Ik kon me ook voorstellen dat een diepvries antistoffen doodt, vandaar.

Biene M.

Biene M.

23-09-2008 om 14:53

En als hij niet goed meer is? (mieke)

Mieke, soms twijfel ik of de melk in de koelkast nog goed is (bijv. als ik hem in mijn koeltasje gekoeld heb, pas na een paar uur in de koelkast kon zetten en het daar dan ook nog meerdere dagen gestaan heeft) en dan ruik/proef ik of de melk zuur is. Slaat dat ergens op, of bederft mijn melk op een heel andere manier dan die van Claartje de Koe?

Biene M.

Biene M.

23-09-2008 om 16:54

Mieke

Dank je wel weer voor je snelle reactie. Dat het schoner wordt naarmate het langer staat, dat is toch wel bijzonder. Ik blijf dus maar gewoon proeven en ruiken als ik twijfel, dan krijgt mijn zoontje niet per ongeluk bedorven melk.

Vageltje

Vageltje

24-09-2008 om 15:38

Minimaal?

Het is toch maximaal 5 dagen Mieke?? En tel je dan vanaf de dag dat je gekolfd hebt of de dag erna. Ik vries nu bijvoorbeeld mijn melk van donderdag in als ik het maandag weer nodig heb. Ik neem dus het zekere voor het onzekere en tel de donderdag mee.. Klopt dat of kan ik het makkelijk in de koelkast laten staan?

Groetjes, Vageltje

Biene M.

Biene M.

24-09-2008 om 16:25

Vageltje

Ik bewaar de donderdag afgekolfde melk altijd tot maandag in de koelkast, gaat al ruim 4 maanden goed :-) Ik zet hem wel achterin, met wat pakken melk ervoor. Donderdag tot en met maandag is vijf dagen, dus dat valt sowieso nog binnen de marges, toch?

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.