Babytijd Babytijd

Babytijd

Massi Nissa

Massi Nissa

09-09-2011 om 21:12

Zoon heeft urenlange huilbuien

Okee. Ik zit hier met een werkelijk uitzinnig groot stuk chocolade en geloof me, dit is emotie-eten volgens het boekje. Zoon (bijna zes maanden) heeft zojuist drie uur aan stuk door gehuild, gejengeld en gebruld - nu slaapt hij. En vanmiddag was het ook al twee uur lang raak bij oma (de oppas). En dinsdag bij papa. Bijna elke dag heeft hij tegenwoordig dit soort urenlange huilsessies. Ik denk echt dat ik alles al heb geprobeerd (en anders oma en papa wel). Ik weet het niet meer. Ik bedoel, zelfs aan grote hompen chocolade komt een keer een einde qua korte-termijn-oplossing.
Wat is het niet? Vieze broeken, onprettige ligomgeving, te warm of te koud, harde randjes aan de kleding, dat soort dingen. Die checken en elimineren we meteen.
Wat kan het zijn? Pijn? Geen idee waar. Verdoven van het tandvlees met zo'n zalfje maakt niets uit, zetpillen zetten geen zoden aan de dijk, op bepaalde punten drukken bij de oren maakt ook geen verschil. Massage tegen eventuele krampen: geen enkel merkbaar effect.
Nou, dan misschien verdriet. Zou kunnen, tenslotte werkte moeders sinds kort weer vier dagen en wordt kind van hot naar her gesleept. Al deed ik dat ook met hem toen ik nog thuis was.
Tenslotte dacht ik nog aan honger - al wilde hij bij oma niet drinken tijdens de boze buien. Ik heb merkbaar minder melk ter beschikking dan drie weken terug. Ik kolfde eerst zo'n 200 cc, nu nooit meer dan 140.
Ik weet het echt niet. Moet ik hier nu mee naar de dokter? En wat zeg ik dan? "Hij is nu heel vrolijk en gezellig, maar soms huilt hij drie uur achter elkaar"?
Groetjes
Massi

Massi Nissa

Massi Nissa

09-09-2011 om 21:15

O ja, ps

Natuurlijk heb ik hem tijdens die drie uur huilen van daarnet tig keer de borst aangeboden. Hij heeft verschillende keren goed gedronken. Betekent dat dan dat het probleem in elk geval niet uit honger bestaat, of juist dat ik te weinig heb? Oooooo ik hoop toch zo dat hij vroeg gaat praten :-).
Groetjes
Massi

liora

liora

09-09-2011 om 21:36

Massi

Hoi Massi,

Ik weet natuurlijk ook niet wat het is, maar wat naar voor jullie!
Zou het een combi kunnen zijn van honger en oververmoeidheid? Mijn jongste had al rond vijf maanden niet meer genoeg aan melk, hij kreeg de fles toen en ik zat aan het maximum en ben toen begonnen met bijvoeding. Lijkt me wel een plan voor hem.
En misschien weer even heel goed hem op tijd in bed leggen, inbakeren, meteen bij het eerste signaal van vermoeidheid. Wellicht doen ze dat op de creche te laat?

liora

Massi Nissa

Massi Nissa

09-09-2011 om 21:39

En ps 2

Hij was dus al die tijd moe. Hij wreef in zijn oogjes, gaapte etc. Maar slapen, ho maar. Moet ik hem dan toch maar eindeloos laten brullen tot hij van uitputting in slaap valt? Is wel bij me opgekomen, hoor, maar het lijkt me zowel gemeen als ondoenlijk. Van op de arm hangen, lekker op het grote bed liggen, in de box, in de wagen gewiebeld worden, noem maar op, werd het huilen ook niet structureel minder en viel hij zeker niet in slaap.

Biene M.

Biene M.

09-09-2011 om 21:42

Massi

Och arme, wat een narigheid! Het zou best honger kunnen zijn, want het is een grote jongen. Hij is nu toch zo ongeveer zes maanden? Kijk eens wat er gebeurt als je gaat bijvoeden. Mijn reuzinnetje knapte daar duidelijk van op (en zit sindsdien nóg hoger in de curve...) Achteraf denk ik dat ik misschien met vijf maanden al had kunnen beginnen met banaan en wortel.

Roosje Katoen

Roosje Katoen

09-09-2011 om 21:44

Huisarts

Ik zou wel even met hem naar de HAP gaan en hem helemaal laten controleren. Ik denk gelijk aan oorontsteking, omdat mijn jongste daar zo ontzettend veel last van had.

Ik zou hem ook niet eindeloos laten brullen, dat is zielig ;-)

Jeetje zeg, dit klinkt wel heftig! Slaapt hij 's nachts wel redelijk, of ben je zelf ook uitgeput?

Biene M.

Biene M.

09-09-2011 om 21:45

Ook ps

Slaapt hij wel goed als jij werkt? Misschien moet hij er nog wat meer aan wennen naar bed gebracht te worden door anderen dan Mama? Mijn zoontje sliep als baby alleen maar goed als ik hem naar bed bracht nadat hij eindeloos aan de borst had gehangen. Op de creche en bij mijn man sliep hij slechter en huilde daardoor meer.

Tirza G.

Tirza G.

09-09-2011 om 21:51

Eh.......

Bij sommige baby's leiden chocola en/of cafeine tot dit gedrag. Ben je meer koffie gaan drinken doordat je weer werkt? Of meer chocola gaan eten?

Tirza

Massi Nissa

Massi Nissa

09-09-2011 om 21:58

Slapen

Liora: hij krijgt rond half negen 's avonds een papfles (kolfmelk gemengd met poedermelk en twee flinke scheppen rijstebloem) en daar slaapt hij prima op. Meestal komt hij nog rond drie uur voor een borst, verder is hij 's nachts nog nooit vervelend geweest (afkloppen, aub heer, laat dit voortduren). Ik moet zeker eens gaan overwegen om hem bijvoeding te geven, ook al vindt hij potjes en zelfgemaakte prutjes totaal niet interessant.
Alleen (en hier kom ik bij Bienes posting), over een week moet hij weer naar het cb en als hij nog dikker wordt (naar verhouding, hij is ook erg lang), vrees ik zo onderhand een proces aan mijn broek wegens kindermishandeling. Aan de andere kant, hij is duidelijk *ergens* heel ongelukkig over. En als dat te weinig voeding is, is dat relatief makkelijk op te lossen.
En ja, hij slaapt slechter bij oma, papa en op de creche. Komt (nog) moeilijker in slaap en slaapt dan korter en lichter (meestal, soms ineens toch twee uur achter elkaar). Ik smokkel hem meestal ook in slaap met een borst in zijn mond, haha. En hij houdt helemaaal niet van slaapzakken en bedjes en stille, donkere kamers. Soms denk ik: ik heb het vanaf het begin helemaal verkeerd gedaan met die drie R'en en het is nu allemaal mijn schuld dat dat kind geen ritme heeft.
Roosje, als hij morgen weer zo huilt, ga ik naar de HAP. Gewoon om heel zeker te weten dat het GEEN oorontsteking is, inderdaad. En godzijdank slaapt hij 's nachts nog goed.
He, het helpt toch als mensen meedenken. Ik voel me al beter. Kan ook die chocolade zijn, natuurlijk ;-).
Groetjes
Massi

Massi Nissa

Massi Nissa

09-09-2011 om 22:01

Hee tirza

Ja, ik drink meer koffie! Eerst altijd hooguit twee van die halve kopjes per dag, en nu zeker het dubbele daarvan. En er is ook nog warme chocomel uit de automaat op mijn werk en die drink ik ook. O jee. Zou het zo simpel zijn? Houd ik hem wakker met mijn slechte intake? Ach gossie. Ik ga meteen stoppen met de caffeine en zien of het helpt.
Groetjes
Massi

liora

liora

09-09-2011 om 22:48

Massi

Ja wat een geweldig forum is dit toch! Doe alles: stop met caffeine, let nog meer op structuur en regelmaat, probeer eens een zoete aardappel met melk tot papje te maken, trek je niks aan van het c-bureau en laat zijn oortjes en keel even nakijken!!!

Veel sterkte!!!

Liora

dc

dc

09-09-2011 om 23:31

Goshie

Ik kan er niets aan toevoegen, maar ik kan me voorstellen dat je je erg rot voelt.

Ik laat mijn baby trouwens wel huilen als ze oververmoeid is, want ik weet dat al het andere het enkel nog erger maakt. Maar de 3 uur haalt ze echt niet...

Sterkte hoor!

anna

anna

10-09-2011 om 00:23

6 maanden

Is toch een "growspurt"? (maar ja dat en je al geprobeerd.. )
Ook een mijlpaal van zijn ontwikkeling (uit boek wonder weeks (=oei ik goei)...
Het kunnen zo veel dingen zijn; m'n zoontje nu 8 maanden deed vorige week hetzelfde (niet 3 uur lang maar toch) en gisteren was er een tand, de eerste, en er komen er 3 anderen aan, dus kan voorstellen dat dat pijn doet.
Of separatie angst. Wat toen hielp hier is als ik buiten met hem rond liep in de "rugzak" op m'n buik, hij eindelijk rustiger werd; 20 minuutjes waren genoeg...
Hoop dat iets voor hem werkt!
Groetjes
Anna

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Sascha2

Sascha2

10-09-2011 om 09:25

Massi

He jeetje wat een narigheid voor jullie allemaal! Ik wou dat ik de gouden tip had voor je. Ik denk dat het een combinatie van alles is: zes maanden, ontwikkeling, wennen aan een nieuw ritme etc. Ja, wat Liora schrijft zou ik ook doen: kijk eens of hij wat meer en anders wil eten, laat zijn oren even nakijken, knuffel hem zoveel mogelijk en bovenal: niet druk maken om het cb ;). Veel sterkte hoor, want oei dat huilen gaat door merg en been. Als alternatief voor chocolade volstaat ook een grote punt appeltaart, zal ik er een voor je bakken :-)

Fiene

Fiene

10-09-2011 om 09:48

Oorontsteking

mijn meisje had van 5 mnd had deze week uit het niets een ooronsteking, niks van gemerkt, alleen toen het ging reuken. wellicht heeft hij pijn aan zijn oortjes maar dat kan hij niet vertellen...Vaak grijpen ze dan wel naar de oortjes, succes want dit is natuurlijk flink balen> snap ook dat je je zorgen maakt om het ritme, daar kan hij best van streek van raken. Maar ja dar heb je niks aan.

Massi Nissa

Massi Nissa

10-09-2011 om 12:44

Ik denk ook aan een combinatie van factoren

Volgens mij is er inderdaad ineens van alles aan de hand in zijn leventje: moeder die weer werkt, allerlei verschillende soorten opvang, veel kolfmelk (hij is geen flesweigeraar, maar ook geen geweldige flesdrinker), tandjes (zijn poepbroeken komen tot achter zijn oren). En dan is hij deze week ook nog begonnen met zijn voeten in zijn mond doen, lettergreepjes herhalen (ba-ba-ba, ma-ma-ma), zwembewegingen maken als hij op zijn buik ligt, van alles eigenlijk. En misschien wordt het hem dan ineens teveel en is het eigenlijk een soort overmacht - in combinatie met mama's verhoogde caffeine-intake (die ik natuurlijk nu tot nul heb teruggebracht om te zien of het verschil maakt, ik hoop het).
Ach, hij slaapt altijd al weinig en wil itt tot zijn zusje niets van ritme en regelmaat weten, maar het is dat huilen wat me zo opbreekt. Ik word er zenuwziek van - papa en oma ook. Hij huilt zo zielig, zo hulpeloos. Gelukkig vandaag tot nu toe een goed dagje.
Groetjes
Massi

Tirza G.

Tirza G.

10-09-2011 om 14:25

En dat zou

dus zomaar te maken kunnen hebben met je verlaagde koffie-intake en het feit dat je thuis bent. Mamma-honger wordt het ook wel genoemd. Het valt niet mee om onmisbaar te zijn :-)

Tirza

Herkenning

Massi, wat ellendig dat ze het niet kunnen vertellen he?! En dat je echt denkt dat er iets is waar hij last van heeft. Ik heb ook wel eens een hele avond alle Hema labels uit rompertjes zitten tornen en nog meer van dat soort capriolen uitgehaald om uit te sluiten dat het zo iets zou zijn.

Maar de echte herkenning in dit draadje kwam met de vraag over de koffie... ik weet niet meer met welk van de twee van mijn kindjes het was, maar wel dat er heeeel veel gehuild werd en weinig geslapen en dat ik ook opeens het besef had dat het wel eens te maken kon hebben met de koffie die ik meer was gaan dringen, haha, ja weer aan het werk! Ik heb me even goed schuldig gevoeld en ook zo suf, daar niet aan gedacht te hebben. Je kan toch zo vergeten dat al die dingen die jij eet, invloed hebben op de ontwikkeling van je kindje!
Ik hoop voor je dat dat het is! Verder is volgens mij 6 maanden hier ook een moeilijke fase geweest. Meer hang naar contact en moeilijk alleen zijn, moeilijk gaan slapen. Daarin is wel mijn ervaring dat zachte heelmeesters niet het beste resultaat geven ;) Ik zou nooit mijn kindje lang laten huilen, maar wel in bed laten liggen huilen en erbij blijven en aaien en zachtjes sussen. En natuurlijk als het je te lang duurt, langs de arts. (Alhoewel geen koorts en over het algemeen wel vrolijk bij mij geen alarm bellen doet rinkelen).

Heel veel succes. Lunamaya

Rembrand

Rembrand

10-09-2011 om 22:01

Massi

Zou het een idee zijn om hem in een doek bij je te dragen. Kinderen bij je dragen levert ( bewezen) minder huilen op.
M.

Massi Nissa

Massi Nissa

11-09-2011 om 08:19

Rembrand

Helaas, zoon weegt inmiddels tien kilo en zowel mijn nek als mijn onderrug zijn niet klachtenvrij. Ik kan hem wel vrij lang op mijn heup rondsjouwen, of in de brandweerpositie (over mijn schouder geworpen, zeg maar). Ik moet zeggen, hij is nu alweer het hele weekend een modelbaby. Kan zijn dat hij gek werd van de koffie EN gewoon erg graag thuis is bij zijn moesje.
Groetjes
Massi

Rafelkap

Rafelkap

11-09-2011 om 09:36

Het is vast de chocola

Zo zie je maar weer, van chocola word je baby een stuk gelukkiger :-)

Massi Nissa

Massi Nissa

11-09-2011 om 09:46

Luna

Grappig, ik was ook een beetje vergeten dat wat ik binnenkrijg, invloed heeft op hem. Niet dat ik ineens aan de whiskey zat, hoor, maar ik stond er echt niet bij stil dat meer koffie niet goed zou zijn voor de baby. Misschien ook omdat je op je werk terugvalt in oude routines van voor je verlof.
En geloof me, we hebben 'laten huilen' al lang en breed geprobeerd. Het resultaat: als het werkt, werkt het binnen ongeveer een kwartier. Daarna niet meer, dan wordt hij juist nog verdrietiger en kan het uren duren om hem weer helemaal kalm te krijgen. Het is nogal een schrikkerig mannetje dat veel sneller in paniek schiet dan zijn zus destijds.
Wat nog steeds het allerbeste werkt, is een borst in de mond. Op de tweede plaats staat ernaast gaan liggen en aaien. Gelukkig werkt wiebelen in de wagen ook meestal wel (afgelopen week helaas minder bij de oppas, papa en kdv). Ach, we modderen door en op een dag is hij eroverheen.
Groetjes
Massi

Tirza G.

Tirza G.

11-09-2011 om 18:39

Wat je eet komt niet in de melk

Althans, niet zo onverkort en rechtstreeks als het hier gesuggereerd lijkt te worden. Melk wordt aangemaakt uit je bloed en net zoals je aan je bloed ook niet kunt zien of je gisteren bruin of wit brood hebt gegeten, kun je dat aan je melk ook niet.
Wat wél in je melk terecht komt, zijn stoffen die wij zelf tot ons nemen (mede) vanwege het effect. Alcohol, cafeine, nicotine, bepaalde onderdelen van medicijnen en een bestanddeel uit chocola (weet je naam zo gauw niet) zijn stoffen die bij ons de bloed-hersen-barriere passeren en metéén voor effect zorgen. Alcohol (etc.) merk je meteen en niet pas de volgende dag. Op ongeveer datzelfde moment zitten die stoffen ook in je melk (wel in verdunde vorm) en worden net zo snel afgebroken als in je bloed. Alcohol in 2-3 uur dus. En dan zie je nog iets grappigs gebeuren: nicotine komt in je melk terecht, maar doordat de baby het via het maagdarmkanaal binnenkrijgt, heeft het op de baby geen effect. Je md-kanaal kan namelijk niks met nicotine, dat breekt het gewoon af. Vandaar ook dat nicotine-vervangende middelen altijd rechtstreeks via je bloedbaan gaan en niet als pilletjes.

Tirza

Tink

Tink

11-09-2011 om 22:57

Geen tips hier

... maar ik wou je gewoon even sterkte wensen. De enkele huilbui hier die langer dan een uur duurde vond ik al zo enerverend. Dus ik hoop/duim erg met je mee dat de kleine man snel door deze groeistuip (?) heen is!

Theobromine thirza

Dat zit in chocolade (net leuk boek over de geschiedenis van de cacao gelezen).

Massi Nissa

Massi Nissa

12-09-2011 om 17:52

Jeetje tirza

Dat wist ik niet, van die nicotine. De rest eigenlijk ook niet helemaal - dat bv uit je bloed wordt gemaakt, bijvoorbeeld. Maar hoe zit het dan met scherp gekruid eten? Dat mag toch niet omdat de baby daar darmkrampjes van kan krijgen? Komt peper ook in je bloedbaan?
Groetjes
Massi

Valkyre

Valkyre

12-09-2011 om 17:54

Ook geen tips

Maar wilde je even sterkte wensen met deze werkweek, Massi! Ik hoop dat het minderen van de caffeine helpt. Zo naar, zo'n huilend kind - hij machteloos, jij machteloos (het komt weer helemaal boven...!)

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Massi Nissa

Massi Nissa

12-09-2011 om 21:13

Ik borduur nog wat verder

Maar als nicotine geen effect heeft als het via de mond binnenkomt, welk mogelijk nut heeft pruimtabak dan? Behalve iemand aanmerken als diepe redneck uit de Ozarks? En ik heb altijd al geweten dat chocolade drugs in vermomming is :-).
Groetjes
Massi

dc

dc

12-09-2011 om 21:16

Koffie

Nog even voordat iedere zogende moeder gelijk koffie gaat weren, ik heb elke zwangerschap en borstvoedingsperiode gewoon koffie gedronken (zo`n 4 niet sterke mokken per dag) en geen enkel kind van me heeft er last van gehad.

Enne, ik eet ook zonder problemen heel pittig eten. Vorige week een curry gegeten, waarbij het rook uit m`n oren kwam en ook een keer iets bij een indiaan, en mijn dochter was net zo rustig en tevreden als altijd.

Asa Torell

Asa Torell

12-09-2011 om 21:20

Ach jee

Ik vroeg me al af hoe het ging met weer werken enzo, nou zo dus :-(. Wat ellendig voor jullie allevier. Ik hoop dat de koffie het probleem blijkt te zijn en het deze week een stuk beter gaat!

Massi (over peper)

Ik heb gedurende de zwangerschappen en ook nadien gewoon vrolijk peper, sambal etc gegeten (als ik at, ik had niet altijd zin in nasi goreng etc). Het leek me een Westeuropese gekkigheid om alle scherpe gerechten te mijden, ik kon me niet voorstellen dat vrouwen in Indonesië een jaar zonder sambal etc zouden leven.
Pas later begreep ik van schoonmama dat net bevallen vrouwen daar inderdaad wel degelijk vooral flauwe hapjes krijgen, hoewel ze ook iets noemde waar rijstwijn in ging ;-). Maar goed, ik heb bij mijn kinderen nooit enig verband gemerkt tussen peper en gejammer.

Groeten,

Temet

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.