Babytijd Babytijd

Babytijd

Lees ook op

Zucht elke nacht doorlekken

Onze zoon van ruim 11 maanden (snik straks mag ik niet meer in babytijd, wat gaat het toch snel!!!) lekt elke nacht door. We hebben al alle soorten luiers geprobeerd, grotere, kleinere, ander merk. Ik word gek van de was en van het elke ochtend helemaal omkleden en schoonmaken. Heeft iemand de ultieme tip? Hij is ruim 9 kilo heeft dus de maxi + luiers. We hebben geprobeerd: Etos en Kruidvat luiers, Pampers, Bumblies en nog een of ander vaag merk (weet het al niet meer). Hij blijft lekken.

Groetjes,
Moon32

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Rompers

Zijn je rompers niet te krap??? Dat zorgt hier nogal eens voor doorlekken. De luier kan dan niet lekker uitzetten zeg maar.....
De luier achterstevoren aantrekken wil bij sommigen ook nog wel eens helpen. Zelf nooit gedaan eigenlijk... lijkt me zo'n gedoe.

Guinevere

Guinevere

24-10-2008 om 13:35

Wat lekt ie dan?

Wat lekt ie dan, Moon32? Poep of pies? Is een overbroekje een idee, zo'n ding dat eigenlijk bij katoenen luiers hoort? En zit zijn plasser omhoog of omlaag in zijn luier?
En maxi+ bij 9 kilo, dan heeft ie toch pas net maatje 4? Maxi+ is toch maat 5 of vergis ik me?
Trouwens, bij "ons" in dreumestijd is het ook gezellig hoor, vrees niet!

Hoi,

maxi+ is 4+ van pampers.
maar even bij het verhaal terug. Mijne word morgen een jaar! samen naar dreumestijd? ☺
Maar ik heb dit ook even gehad. Ik heb toen de paarse pamers gekocht toen ging het beter. Nu let ik op hoeveel hij drinkt voor de nacht!

groetjes

Tink

Tink

25-10-2008 om 20:39

Hier...

... de luiers van de Lidl en daar ben ik supertevreden over. Het is tot nu toe (in bijna een jaar tijd dus) denk ik 3x gebeurd dat ik mijn dochtertje helemaal opnieuw heb moeten aankleden bij het verschonen, en 2x daarvan was dan ook nog omdat ze diarree had en dus fikse spuitluiers.
Ik wil dus geen andere meer en daarnaast zijn ze ook nog heel goedkoop (het exacte bedrag zou ik maandag even na moeten kijken, heb hier geen bonnetje meer).

moon32

moon32

25-10-2008 om 21:29 Topicstarter

Alles lekt ie

dus poep en plas. Romper zit onder, pyjama en slaapzak.
Op het moment krijgt hij ook tandjes dus nog dunnere poep. Bij mijn 2 dochters hebben we dit probleem nooit gehad. Hij eet 's avonds warm (meestal potje) en krijgt dan een toetje en soms nog een fles een paar uur later.

We zorgen dat zijn piemeltje omlaag zit en de luier sluit verder ook goed aan. Zijn rompers zijn nog wat lang dus niet te klein, soms lekt hij zelfs boven bij zijn buikje. Ik denk toch dat hij teveel plast en poept, dat de luier het niet aankan ofzo. We verschonen hem af en toe om een uur 11 's avonds nog maar ook dat helpt niet. Overigens slaapt hij op zijn buikje misschien dat dat er nog mee te maken heeft?

Tink ik heb toevallig vandaag Lidl luiers gehaald en hij heeft er nu een aan voor de nacht, ik ben benieuwd!

Enne Mass en Tink, inderdaad samen naar dreumestijd, wat is het snel gegaan he?!

Groetjes,
Moon32

Ardnax

Ardnax

26-10-2008 om 00:46

Omdraaien

Heb je al geprobeerd om de luier om te draaien (voor en achterkant uiteraard).
Mijn zoontje lekt niet door, maar het valt me wel op dat 's ochtend de voorkant volledig vol zit en aan de achterkant bijna niks.Als hij dan gaat zitten of op z'n buik gaat liggen om te spelen, lekt hij wel door. Mijn dochtertje heeft vooral een volle luier in het midden en aan de achterkant. Als zij gaat zitten, lekt het niet door.
Volgens mij zijn die luiers er voor gebouwd dat ook met een beetje druk door zitten of liggen de luier niet leeggeduwd worden en er daarom meer verzadigingsspul in het midden en aan de achterkant zit.
Grtz.
Ardnax

Buikslaper

Onze dochter (inmiddels bijna 2 1/2) slaapt ook op de buik en lekt geregeld door. Ze heeft 's nachts grotere luiers aan, en is nu nog "maar" ongeveer 1x per week nat. 's Nachts poept ze gelukkig vrijwel nooit. Misschien is het inderdaad een idee om de luier andersom aan te doen.

Tink

Tink

26-10-2008 om 13:00

Moon32

Ik ben benieuwd
En inderdaad, wat gaat het hard!! Nog anderhalve week, dan is de kleine baby van toen 1 jaar!

Ilona

Ilona

30-10-2008 om 20:03

Ook gehad met plassen

Hai Moon32,
onze dochter had dit ook op die leeftijd (ze is nu 2,5 jaar). Ze sliep op haar buik en elke morgen was haar buik nat van het plassen en de luier overvol aan alle kanten (Kruidvat) Maar in mijn omgeving herkende helaas niemand dit. Wij hebben zelf ook vanalles geprobeerd.
Wat hielp was: om elf uur verschonen (maar dat doe je al) en de fles 's avonds schrappen. Het extra drinken had ze niet nodig. Na het avondeten kreeg ze dus niks meer te drinken. Poepen deed ze liever overdag dus daar hebben we weinig problemen mee gehad.
Tjonge echt vervelend hoor. Ik kan me heel goed voorstellen dat je dat verschonen en wassen van de kleren en het bed zat bent. Ik hoop dat de ultieme tip erbij zit voor je. En dat het snel overgaat natuurlijk. Succes! Ilona

femmetje

femmetje

31-10-2008 om 15:27

Mmhh

Wat vervelend!!
Mijn zoontje heeft daar geen last van (15 mnd) dus heb geen ervaring maar je had vroeger... (oh zo oud ben ik nog niet!) van die plastic over broekjes zeg maar...
Is dat geen idee?? Weet het niet hoor maar kwam ineens in me op... Even vragen in een baby speciaal zaak?

Succes in ieder geval!

desiree

desiree

31-10-2008 om 16:18

Tipje

Kleine tip, omdat het probleem groter lijkt dan deze oplossing: de bovenrand van de luier naar binnen vouwen. Dus het randje dat tegen z'n buik aan zit. Zo creeer je een gootje wat een stroom urine enigszins tegenhoudt, vooral bij buikslapers.

Succes,
desiree (moeder van 2 buikslapers, liefst ook nog op de knieën met de billen in de lucht - zucht. gelukkig beide kinderen inmiddels uit de luiers)

Angela67

Angela67

31-10-2008 om 21:13

Inlegluiers

hoi,
wij hadden dit probleem weliswaar toen oudste oudere dreumes was, maar misschien werkt deze oplossing nu ook: koop inlegluiers (wij kochten ze toen bij de Edah) en die stop je extra bij de luier die je normaal gebruikt. Mocht dat niet passen, dan 1 maatje grotere luier kopen en 'm daarbij doen. Het is een soort kraamverbandformaat en speciaal ervoor gemaakt. Hiermee kun je dus meer absorptie bereiken zonder een te grote luier om te moeten doen (die dan vaak niet meer goed past op andere delen).
Groet,
Angela

moon32

moon32

01-11-2008 om 11:55 Topicstarter

Bedankt de tips

We hebben de Lidl luiers geprobeerd zonder resultaat. Gisteren was het zo erg dat de poep gewoon aan de zijkant van de luier eruit kwam gevallen, zo vol zat hij. Het gebeurt in de 2e helft van de nacht want vaak geven we hem rond 11-12 uur nog een schone luier, dan is de luier niet eens nat dus dat heeft weinig zin.

Achterstevoren ga ik vanavond eens proberen en anders idd die inlegluiers ofzo.

Hier ook 3 buik/knieënslapertjes. Ziet er wel heel lief uit he?!

Groetjes,
Moon32

moon32

moon32

02-11-2008 om 10:56 Topicstarter

Aaaaargh

Gisterenavopnd dus luier andersom aan getrokken. Vanmorgen zat de poep tot bijna tussen zijn schouders, heb hem met romper en al zo in bad gezet, bleeeeegh (op je nuchtere maag is dat niet echt joepie).

Ik weet geen oplossing meer. Misschien toch nog inlegluiers proberen? Of zou het manneke gewoon overmatig poepen en plassen?

Groetjes,
Moon32

Angela67

Angela67

02-11-2008 om 11:28

Doe nou maar ...

Monique,
"Ik weet geen oplossing meer. Misschien toch nog inlegluiers proberen? Of zou het manneke gewoon overmatig poepen en plassen? "
Het maakt toch niet uitwat de oorzaak is? Je hebt gewoon een probleem dat je wilt oplossen. Ja hij poept en plast veel, ok, maar of dat nou een oorzaak heeft waar je wat aan moet doen is een ander verhaal. Eerst maar eens je korte termijn probleem oplossen. Vannacht twee luiers om als het kan (dan maar geen rompertje als dat niet meer past) en even googelen op inlegluiers en zsm kopen. Kostte echt weinig, misschien een euro of minder per pak.
sterkte...
Angela

moon32

moon32

02-11-2008 om 16:26 Topicstarter

Ik zal

het proberen. De oorzaak is misschien van belang. ik zal er een apart draadje over starten.

Gr.
Moon32

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.