Babytijd Babytijd

Babytijd

Zwemmen

Ik wil graag met mijn dochtertje het water in. Vanaf welke leeftijd mag ik het zwembad in, hebben jullie daar een idee van?

Als baby

Volgens mij waren mijn dochter en mijn zoon nog maar een paar weken, misschien 2 maanden? oud toen we gingen babyzwemmen.
Geef je snel ergens op dan kun je misschien na de zomervakantie beginnen.

Tijgeroog

Tijgeroog

21-07-2011 om 23:35

12 weken

In het zwembad hier geven ze als adviesleeftijd 12 weken, maar ik weet dat er ook zwembaden zijn waar ze 6 weken zeggen. En vast ook nog wel zwembaden die weer iets anders zeggen.
Ze zeiden er ook bij dat het verstandig is om te in ieder geval te wachten tot na de eerste vaccinaties. (waarbij ik me dan weer afvraag hoe zinnig dat is, omdat dat maar tegen een paar dingen beschermt en ik niet geloof dat de kans om polio juist in het zwembad op te lopen heel groot is. Maar met 12 weken zijn de meeste babies al ingeent)
Let er vooral op dat ze het niet te koud krijgt. Een minuut of 20 (in een verwarmd zwembad) is meestal wel genoeg.

Limi

Limi

22-07-2011 om 07:21

Wat jij wil

En wat Tijgeroog ook zegt, het ene zwembad zegt dit, het andere dat, en die vaccinaties hebben ook weinig te maken met wat je in een zwembad kan oplopen. Bovendien zijn er ook baby's die niet worden ingeënt. Die zouden dan niet kunnen gaan zwemmen.
Waar wél een vaste leeftijd voor is, is babyzwemmen, al verschilt dat per zwembad. Dat heeft te maken met de spelletjes die ze doen. Als een baby niks kan, heb je daar weinig te zoeken. Iets vasthouden, beetje spetteren, op een randje zitten (vastgehouden) en erin vallen... Bij ons is dat 4 maanden. Waar ik eerst woonde was het 3 maanden.
Maar als jij met een baby van 2 maanden een kwartiertje gaat vrijzwemmen zal er niemand controleren hoe oud ze is, denk ik. Er zal pas iemand wat zeggen als opvalt dat je er al een uur inligt en de baby blauwe lipjes heeft.
Neem degene aan de telefoon van het zwembad niet te snel als autoriteit aan. Ik heb daar ook vakantiewerk gedaan. Prijzen en tijden worden je verteld, maar de rest van de vragen moet je zelf antwoorden op verzinnen :-) De instructeurs zelf hebben misschien wel iets geleerd in hun cursus, maar die krijg je niet aan de telefoon.
Ik ben met beide kinderen met een week of 7 er eventjes in geweest. Als je zelf 2 euro betaalt is dat natuurlijk weer anders dan dat je zelf 7 euro betaalt. Vind ik.
Wat je vantevoren kan doen thuis is het badwater ietsje afbouwen in temperatuur. Zwembaden zijn 30-32 graden. Als je baby 35 al niet fijn vindt, zou ik niet naar een zwembad gaan.

liora

liora

22-07-2011 om 07:48

Koud

Als je naar het zwembad gaat en dit is niet extra verwarmd, denk ik dat het voor een baby helemaal niet leuk is. Torn mijn jongste een jaar was, ging ik met hem zwemmen maar hij kreeg het heel snel heel koud. Was ook een erge koukleum sowieso.
Maar ik zou echt wachten tot een baby echt geland is, minimaal vier maanden of zo.

Liora

dc

dc

23-07-2011 om 16:24

Ik wacht

Ik denk dat voor een baby een bad een veel fijner avontuur is dan het zwembad hoor. Vaak zijn ze na 10 minuutjes al helemaal moe.

Bovendien heb ik niet het idee dat het chloorwater nou echt goed voor ze kan zijn. Ik weet nog dat mijn 2 op vakantie in augustus voor het eerst ging, en hij was in februari geboren, 6 maanden dus.

Regien

Regien

24-07-2011 om 10:00 Topicstarter

Dank

Inmiddels heb ik informatie opgevraagd bij het dichtsbijzijnde zwembad. Eind augustus starten daar de lessen weer. Kiki is dan dik 3 maanden.
Ik ben het met dc eens dat een bad waarschijnlijk een fijner avontuur is, ik vind alleen de tijd die je reserveert voor samenzijn op het moment dat je naar het zwembad gaat zo belangrijk. Thuis schiet dat er nog eens bij in misschien. Ach, ik ga gewoon eens een keertje kijken en dan zie ik wel of we het leuk vinden.
In ieder geval ga ik in september nog een cursus babymassage doen: ook lekker tijd voor ons samen!

Samen zwemmen

Vond ik heerlijk. Het bad werd ook speciaal verwarmd.
Na babyzwemmen kwam peuterzwemmen. Uiteindelijk zie ik me nog in het diepe zwembad op de camping. Zoon, nog geen 4 jaar, kwam van de hoge glijbaan het diepe bad in glijden en zwom op zijn hondjes naar de kant met mij om hem heen. Geweldig was dat! Wat een plezier we daarmee gehad hebben. En al die spelletjes in het water. Heerlijk om zo kalm en gezellig met je kind bezig te zijn.

Regien

Regien

24-07-2011 om 21:10 Topicstarter

Samen

Vooral het samen lijkt me erg leuk! Het contact, de intimiteit, de band die je er samen mee opbouwt!
Als Kiki een half jaartje oud is wil ik ook 'muziek op schoot' gaan doen met haar, lijkt me ook zo ontzettend leuk!
O wat geniet ik toch met en van dit prachtige meisje!

Genieten

En het blijft genieten. Natuurlijk zijn er soms ook best moeilijke dingen, vertel mij wat, maar er is ook zoveel te genieten.
Ik stem nog steeds zijn gitaar en daar gaat ie..... met een voorkeur voor die gitaristen uit de oude doos waarvan zoon verwacht dat ik ze allemaal ken aan het geluid dat hij met zijn gitaar maakt.:-)
Muziek op schoot leek me ook geweldig, maar de tijden bleken niet te matchen, maar er is altijd genoeg om samen te doen. Samen zeilen lijkt me ook nog wel wat, er schijnen cursussen te zijn voor gezinnen.
Mijn moeder zei het al toen zoon geboren werd: je hebt het druk maar vergeet niet elke dag te genieten.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.