Home » Forum » Peutercito

Peutercito?

11 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
ayla
Peutercito?

nou ben ik bekend met kleutercito's, gewone cito's en eindcito's maar vandaag was er iets nieuws. Aylazoon had bij de psz een peutercito gemaakt. 30 vragen maar geen idee op welk gebied. papa had hem opgehaald en die had natuurlijk ook niet doorgevraagd. Wie kent de peutercito?

liora
Jezus

Ayla, gaan we dit nu ook allemaal krijgen met jouw zoon?

ayla
Nee liora

ook ik kan wel eens naar iets informeren zonder bijbedoelingen

rodebeuk
Hahaha

Liora... tel tot tien... en als het nodig is nog een keer... en nog eens... waar hadden we het ook alweer over? ...Oh ja, vergeten...

Kiki
Peutercito

wij hebben op ons kinderdagverblijf veel kinderen uit achterstandswijken met de bijbehorende taalachterstanden.

Wij nemen de peutercito dus primair af om te kijken op welk gebied de peuters achterstanden hebben, zodat de leidsters daar op in kunnen springen. Ik hecht er niet zo heel veel waarde aan, maar omdat wij veel kinderen hebben met achterstanden proberen we ze vanaf drie jaar wat meer te begeleiden zodat ze als ze op school zitten minder achterstand hebben

Het zijn drie delen, taal, ordenen en ruimte. Het is het piramidesysteem. De meeste peutertjes zullen daar wel voldoende op scoren. Het zijn plaatjes "op welk plaatje wordt gekookt" of "op welk plaatje staat de gele auto"
Dat soort dingen

Kiki
En ik vind het niet zo'n aardige reactie

Het is dat ik toevallig van het bestaan van de peutercito af weet, maar anders had ik de vraag ook kunnen stellen.

rozenstruikje
En

Ik vind het wat vreemd dat de psz dat niet vantevoren aan je gemeld heeft. Ik zou het helemaal niet goed vinden als de creche dit bijv. onaangekondigd zou afnemen bij mijn kind en dat lekker in een dossier zou zetten.
En daarbij, de psz vertelde dus wel dat ze de cito hadden gedaan, wanneer krijg je dan een gesprek? Of zit dat er niet in bij een psz?

Rozenstruikje

ayla
Was ook wel verbaasd

vooral omdat aylazoon over een maand 4 wordt en ik echt geen reden zou kunnen bedenken waarom hij nu opeens nog een cito toets zou moeten doen.

Hij bleek echter een testcase, blijkbaar zijn ze bezig met het introduceren van cito's bij de psz en was zoon vandaag proefkonijn.
Zover ik begrepen heb heeft hij 1 toets gemaakt. Zoon was er niet echt van onder de indruk, hij had met de auto's gespeeld en zijn boterham gegeten, dat waren zo ongeveer zijn hoogtepunten voor vandaag :-)

ayla
Trouwens kiki

Aylazoon heeft een verbale achterstand van bijna een jaar, veel oorproblemen in het verleden. Misschien dat ze hem juist daardoor uitgekozen hebben.

Tink
Rozenstruikje

Mijn peuter heeft vorige week ook een test gehad vertelde de juf. Ze vond het een leuk spelletje en heeft het een paar dagen geleden thuis met mij nagespeeld. Er werden mij idd. vragen gesteld zoals 'welke heeft een blauw t-shirt, wijs maar aan mama!' dus ik denk dat het om een test gaat zoals Kiki die noemt.
En dinsdag a.s. hebben we inderdaad een tienminutengesprekje. Nooit geweten dat die er op de psz ook al waren. De observatielijst kreeg ik al mee, ze doet het goed daar! Dat wisten we overigens al, ze heeft het enorm naar haar zin.

Liora, o.t. maar ik snap je reactie niet?

buzz
Rozenstruikje ...en...

Hier op de peuterspeelzaal, voor dat de kindjes er heen gaan krijg je een huisbezoek, op dat huisbezoek moet/kan/mag je een brief tekenen die samengesteld is door conseltatieburo en peuterspeelzaal waarin je tekent om toestemming te geven, dat de psz observaties enz uit mag voeren. Als die brief getekent is hebben ze om zo een test uit te voeren geen accoord nodig van de ouders want die hebben die al gegeven. Nu de en....
op de basisschool van mij zoon zeggen ze ook niet dat een sitotoets komt, ze hebben de ervaring dat kinderen het luchtiger doen en minder gespannen zijn als het zo maar ineens gebeurd, dan dat er van te voren thuis en op school veel over gepraat is.
Nu is het zo dat mijn zoon thuis alles vertelt, dus ik weet wat er de week er op komen gaat als mijn zoon vertelt we hebben schooltje gespeelt op school met alle kinderen van groep 2, dit was oefenen voor volgende week. Dan denk ik Oh daar komt de sito aan. Maar de meeste andere ouders weten van niets heb ik gemerkt. Ik vind het allemaal wel fijn, er hangt niet veel van af maar het is wel een goede en handige indicatie.

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.