Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Jacobien

Jacobien

23-10-2009 om 16:49

3,5 en nog niet zindelijk

Onze middelste zoon van 3,5 jaar is een aantal weken, zo rond zijn derde jaar, zindelijk geweest. Daarna begon hij weer in zijn broek te plassen. En nu lukt het ons niet meer om hem zindelijk te krijgen. Als we zijn luier afdoen dan plast hij gewoon in zijn broek,dag na dag en ook belonen maakt hem ook niet uit. Wie heeft een goede tip voor ons want wij weten ook niet meer hoe hem zo ver te krijgen om zindelijk te worden.

groetjes Jacobien

Rafelkap

Rafelkap

23-10-2009 om 17:29

Bij ons

lukte het ook pas met 3,5 en omdat we hem gewoon geen luier meer aandeden, alleen onderbroeken (grote stapel gekocht), veel dweilen en de honderduizend ongelukjes negeren. Op de bank moest hij wel op een vuilniszak met daaroverheen een handdoek zitten. En buiten en 's nachts een luier om.
Op een gegeven moment werkte wat lekkers te geven als een plasje op het potje terecht kwam. Voor een cherry tomaatje deed hij het wel (stickers werkte niet)
Gewoon stug doorgaan, ongelukjes negeren (oh jammer, volgende keer beter!), positief blijven en niet bang zijn dat het niet lukt voor z'n vierde. Hier ging opeens de knop om. De eerste tijd wel 20 natte onderbroeken!
Succes!

Ik lees

met je mee. Mijn zoon wordt over 3 maanden 4 en is ook nog steeds niet zindelijk. Vandaag wilde hij voor het eerst zelf geen luier aan, maar na 2 uurtjes ging het fout en plaste hij in zijn broek. Hij wilde direct weer een luier aan. Waarna hij er tot twee keer toe in poepte.
Morgen gaan we het weer proberen, maar ik heb er een hard hoofd in. We hebben verder alles al geprobeerd en op de kast staat zelfs nog, al een paar weken, een mooi kado op hem te wachten, wat hij heel graag wil hebben, maar het lukt hem gewoon niet. Soms heb ik het idee dat hij het echt niet voelt???!!!

succes en sterkte met de natte broeken,

groetjes van Charlotte

Wij hebben ook heel lang moeten wachten....

Even ter opbeuring: onze dochter is 3,5 jaar geweest en we zijn er volgens mij al meer dan een jaar mee bezig: potjes gekocht, zitverkleiner toilet, plasjes en poepjes erop laten doen als het lukt.
Ik heb de laatste tijd wel eens gedacht: sjonge, hoe lang gaat dat nog duren. Van de zomer ook geprobeerd maar de aandacht was bij onze meid duidelijk op andere dingen gericht en ook het poepen voelde ze niet aankomen (dat zei ze zelf). Een paar weken geleden wilde ik het nog proberen met van die speciale wenbroekjes van de Hema, maar toen dat twee keer misging werd ze daar onzeker van en wilde ze dat niet meer. Tot afgelopen maandag. Toen wilde ze opeens zelf geen luier meer om. Daarna heeft ze dus thuis alleen 's nachts een luier omgehad en naar het kinderdagverblijf. Ze lijkt het nu ook pas echt zelf interessant te vinden en nu voelt ze het ook echt aan. Toch hebben wij ook nog regelmatig ongelukjes, meestal in de namiddag als ze moe is (ze doet ook nog maar net geen middagslaapje meer). Ik zou toch positief blijven en geduldig. Ook de draadstartster: het kan best dat hij er toen nog niet echt aan toe was, althans andere dingen werden daarna even belangrijker voor hem. Ik zou zeggen: gewoon weer die luier aan en over een paar weken weer eens vragen of hij weer zonder luier wil proberen. Het zoontje van een collega van mij werd pas weken voor het naar school gaan zindelijk. Ik heb wel het idee dat als ze er echt aan toe zijn, het dan ook heel gemakkelijk en snel gaat.
Ik vond het eigenlijk nog onverwachts en ook zonder dat wij er zelf nou zoveel invloed op hadden.
Geduld is een zeer schone luier - eh zaak!

Groetjes,
Vonda

Hier ook...

Dochter 1 deed ook alles nog in de broek, en was met 3 1/2 jaar van de ene op de andere minuut zindelijk. Dochter 2 is nu 3 1/2 en heeft er nog niet echt zin in. Hoewel ze nu het poepen wel aan voelt komen, de afgelopen 3 dagen heeft ze op de wc gepoept. Gisteren was de luier 's avonds ook nog droog, voor het eerst! Vandaag wel weer plas in de luier. Maar goed, hopelijk zet he nu ook wat door. Geen tips dus, wel herkenning...

Carolien

Carolien

25-10-2009 om 21:49

Aha

heel herkenbaar. Een van mijn kinderen wilde ook niet zindelijk worden. Alhoewel, het was meer dat kind niet buiten de luier durfde te plassen of poepen. Kon alles prima ophouden. Ik kon kind zonder luier laten rondlopen wat ik wilde, maar er werd niet geplast. Soms liep kind helemaal scheef van ellende, vroeg of het naar de wc mocht en als we daar dan waren, was het meteen: ik hoef niet meer te plassen. Na verloop van tijd deed ik de luier toch maar weer om (te lang ophouden is ook niet goed voor de blaas), die viel dan na een minuut of tien totaal verzadigd af. Wij zeiden: kind is zindelijk, maar weet het nog niet.
Ik maakte mij ontzettende zorgen want de vierde verjaardag kwam er aan en een luier daar doen ze op school niet aan. We hadden kind van alles beloofd, maar er gebeurde niets. Ook de lichte dreiging dat je met een luier niet naar school kunt, maakte geen indruk.
Uiteindelijk advies van de thuiszorg van mijn cb was: een paar keer per dag op vaste momenten op de wc, geen drama van maken als er niets gebeurt, gewoon luier weer om doen. Ook kind laten spelen bij de wc, was ik niet zo gek op, maar toch gedaan. Beer moest namelijk wel iedere keer naar de wc :) en natuurlijk moest kind dat doen.
Uiteindelijk overkwam het kind 1 keer dat het op de wc plaste. Kind even bibberig, wij helemaal blij en kind verteld dat het ge-wel-dig was. Toen was kind in 1 klap zindelijk, voor urine en ontlasting, dag en nacht. Kind was tien 3 jaar en bijna 10 maanden. Pfiew, net op tijd. Iedereen opgelucht en blij.
Moraal van het verhaal: je kunt kinderen stimuleren, maar bij een 'kind met een kop er op' kun je niet dwingen. Als er niets geks aan de hand is, komt het uiteindelijk goed.
groetjes,
Carolien

Yvon Meijer

Yvon Meijer

26-10-2009 om 21:44

Hier net gelukt

Hier lukte het ook maar steeds niet. maar we merkten wel dat ze alles op kon houden en ook op commando plassen (als er iets in zat). Op een dag gevraagd of ze nou echt niet liever een onderbroek aan wou en dat wou ze. Toen geen luier meer aangedaan, hebben haar heel vaak naar de wc gestuurd en dan ging het goed maar ook dagenlang toch plassen in haar broek. Op een dag vier natte broeken achter elkaar en ik werd moedeloos, maar als je dan op zo;n moment weer een luier omdoet dan weet ze dat uiteindelijk de luier haar toch wel een oplossing gaat geven. En dat moet ze juist zelf doen door toch naar de wc te gaan. Toen haar toch eens streng toegesproken en de dag daarna ging alles goed, ongelofelijk. Alleen poepen lukt nog niet altijd maar dat schijnt later te komen. Poepbroeken gooi ik gewoon meteen weg, geen duur ondergoed kopen. Kortom: je moet er vooral ook zelf aan toe zijn en het kunnen volhouden. Als het lastig wordt weer een luier omdoen dan help je alles weer om zeep. Maar nu zou ik even een pauze inlassen en het over een paar weken/maand weer gaan proberen, en dan doorzetten. Groetjes, Yvon.

Jacobien

Jacobien

27-10-2009 om 21:19

Stand van zaken .......

Dank voor jullie reacties. Altijd fijn om te lezen dat wij niet de enige zijn.

Tja, hoe gaat het nu.De stand van zaken.

Zo gauw als wij thuis zijn gaat de luier af. Hij kan dan zijn plas enorm lang ophouden (wel 3 uur) maar vertikt het om naar de wc te gaan. Als wij hem op de wc zetten dan moet hij enorm huilen en wordt boos. Als wij hem niet op de wc zetten dan plast hij uiteindelijk (als ie echt op knappen staat) in zijn broek. Dat laten we nu dan ook maar gebeuren. Buiten de deur krijgt hij wel een luier om.

Wat zouden jullie doen. Het maar weer ff laten rusten en de hele dag weer een luier om of doorzetten op deze manier en hopen dat het knopje een keer omgaat.

Yvon Meijer

Yvon Meijer

28-10-2009 om 00:35

Potje?

Ik zou het ook even laten rusten. Over een tijdje met hem bespreken of hij het weer wil proberen. Alle stappen van het naar de wc gaan uitleggen, een stickervel; voor elk plasje op de wc een sticker en na vijf stickers een kadootje. Misschien wil hij wel op een potje plassen, en dan later op de wc? Succes!

Sascha2

Sascha2

30-10-2009 om 16:06

Laten rusten

Dochterlief van 3,5 wil ook maar niet op de wc. Volgens mij is ze zindelijk, ze weet hoe het werkt, heeft alle spierbeheersing, maar wil niet op de wc. Ik herken het verhaal van Carolien. Bij mijn dochter lijkt het op een angst van loslaten, de controle loslaten o.i.d. Belonen werkt niet, boekjes lezen vindt ze geweldig, maar het werkt niet, boos worden werkt niet. Alleen in onderbroek zonder luier laten rondlopen werkt niet. Dat hebben we allemaal al geprobeerd, dagen achter elkaar. Resultaat: een kind dat nog banger is voor plas/poep omdat ze nu heeft ontdekt dat het ook in haar onderbroek terecht kan komen. We hebben dan ook besloten om haar de tijd te geven. Over een paar weken/maanden zien we wel weer. Ik heb het idee, dat als ze dan eindelijk op de wc durft, ze ook meteen zindelijk is. Tot die tijd respecteer ik haar maar even, en hou ik mijn vingers gekruist voor begin mei, als ze naar school toe gaat. Inmiddels begint ze heel voorzichtig met haar poppen rollenspelen te doen, wie weet is ze weer een stapje verder. Het komt vanzelf goed!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.