Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

liora

liora

15-05-2011 om 00:19

Babybedje

Tot wanneer slapen jullie kinderen in het babybedje? Ik wil mijn jongste er tot drie jaar in laten slapen. Dat is nog een heel jaar, maar het voelt nu al zo klein eigenlijk...

Is toch onverstandig hem al vroeger over te doen naar groot bed?

Liora

Nee hoor

Mijn oudste was precies 2 jaar (op zijn verjaardag) toen hij overging op een peuterbed en mijn jongste was 2 jaar en 3 maand, dus het kan prima en anders als je een 1 persoonsbed nog te groot vind, zet je er eerst een peuterbed neer. Prima overgang en kinderen zijn snel gewend hoor.

Limi

Limi

15-05-2011 om 07:35

Waarom onverstandig?

MIjn oudste ging met 2,5 naar een groot bed (en daarvoor lag zijn matras op de grond zodat hij zelf uit bed kon).
Mijn jongste van 1 ligt nu bij mij in bed. Daar ligt hij ook wel eens alleen, dus misschien telt dat ook als groot bed?

Een vriendin van mij heeft haar kind van 4 nog in een babybed. Ik vind dat kleinhouden. Maar met 2 jaar over? Lijkt me normaal.

liora

liora

15-05-2011 om 07:40

Reden

Waarom gingen jullie kinderen toen over? Omdat er weer een baby kwam?

Mijn oudste heb ik met 2,5 een groot bed gegeven maar toen stopte hij meteen met het middagslaapje. Daar heb ik toen zo'n spijt van gehad! Vandaar dat ik nu drie jaar als overgangspunt heb genomen.

Peuterbed zou niet nodig zijn. Oudste heeft Flexa bed en daar kan ik een stapelbed van maken. Denk dat ik dat alvast doe en dan is het eerst leuk om hutten te bouwen en zo, en dan kan ik misschien af en toe jongste daar laten slapen.

Liora

Biene M.

Biene M.

15-05-2011 om 08:03

Liora

Mijn kinderen zijn met 3 jaar van ledikantje naar peuterbed gegaan, de ene keer was de aanleiding een verhuizing en de andere keer de geboorte van zusje. Maar oudste deed toen al een half jaar geen middagslaapje meer, en jongste doet het nu nog steeds. Dus ik denk dat het redelijk toevallig is dat jouw oudste daar toen mee stopte. Jouw idee om er nu alvast een stapelbed van te maken lijkt me een goede, dan gaat het misschien wel helemaal vanzelf.

dc

dc

15-05-2011 om 15:20

Gewandel?

Nou, hier beide zo rond 2 jr naar een groot bed gegaan, maar geen gewandel gehad hoor. Wel een vangrekje voor gezet, dat hielp.

De eerste ging naar het grote bed omdat de tweede er was, en we niet gelijk zijn bed aan zijn broertje wilden geven, maar een pauze ertussen. (om jaloezie te voorkomen). De tweede begon er rond 2 jr gewoon uit te groeien. Het begon echt zielig te worden ;-)

Bij de oudste hebben we een tijdje beide bedden in z'n kamer gehad, en mocht hij kiezen. Zo kon hij rustig aan het nieuwe bed wennen, en dat werkte goed. Jongste wilde gelijk niet meer in z'n oude bed.

Fianna

Fianna

15-05-2011 om 19:30

Staat nu al vast?

'Vandaar dat ik nu drie jaar als overgangspunt heb genomen.'
Tja, dat kun je wel in je hoofd hebben maar misschien is je jongste helemaal niet van plan om een middagdutje te doen tot zijn derde.
Ik zou helemaal niet al een vaststaand iets in mijn hoofd hebben en wel kijken hoe het allemaal loopt. Ik kan met kleine kinderen en hun grillige ontwikkeling echt niet een jaar vooruit kijken.
Overigens sliepen mijn oudste 3 allemaal met 2 a 2.5 jaar in een gewoon bed. hoe het met jongste gaat, zie ik wel weer.

Risama

Risama

15-05-2011 om 20:59

Ineens is het moment daar

Mijn 4e kind is een uit de kluiten gewassen ruim 2,5 jarige en een paar weken geleden zag ik ineens dat hij eigenlijk gewoon te groot is voor zijn ledikantje. Daarnaast klimt hij steeds zijn bedje uit. Zijn zus boven hem wordt eind van de maand 4 en krijgt dan een echt groot bed. Haar juniorbed gaat dan naar haar broertje en zijn ledikant MP op. Jongste wordt over ruim een week 1 en heeft al een eigen ledikant. Nummer 1 ging indertijd idd haar ledikant uit omdat nummer 2 de wieg uit groeide, zij was toen ook ruim 2,5. Nummer 2 kreeg het juniorbed voor haar 3e verjaardag. Nummer 4 is overigens wel de eerste die halsbrekende toeren uithaalt om zijn ledikant uit te klimmen, dat deden zijn zussen nooit.

Ik heb dus nooit van te voren echt een termijn bepaalt, ineens was het moment daar.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Hier ook

ik heb het al bedacht wanneer en welke. Mijn dochtertje kan er nog tot aan sinterklaas in slapen, ze is dan 2,5. In haar kamertje past een peuterbed (het kamertje is 180 breed) en dat krijgt ze dus met sinterklaas en de oudste krijgt een bureau. Ik zie haar niet nog tot haar 3e in dat ledikantje liggen, dat lijkt mij erg krap.

Ver vooruit plannen is mijn levensdoel ;-)

liora

liora

16-05-2011 om 11:24

Haha manda

Wat doe je aan naar de bruiloften van je dochters? Of hoop je dat ze niet trouwen?

Wat koop je als een van je dochters vertelt dat ze zwanger is?

Ik hou ook van vooruit plannen, maar ben ook zo dol op grote bedden en zo...

Dendy Pearson

Dendy Pearson

16-05-2011 om 12:41

1,5 jaar

Dochter was anderhalf toen ze uit haar ledikant begon te klimmen en daarbij lelijk viel. Dus zij lag toen snel in een meegroei/peuterbed. Die stond op de voorzolder behoorlijk in de weg toen zoon 1,5 werd en omdat het met dochter geen probleem was, hebben we zoon er toen ook maar ingelegd. Gaat prima. Zoon wandelt wel, maar gaat vanzelf wel weer terug in bed. Inmiddels kan hij de deurklink die omhoog staat zelf openmaken en staat hij op de overloop als hij wakker is. Dan is ons traphekje wel handig.

Dendy

Tijgeroog

Tijgeroog

16-05-2011 om 12:48

Past niet?

Mijn kinderen zijn allebei jong naar een peuterbed gegaan, omdat ze rond een jaar al uit het ledikant klommen, dus ik heb geen ervaring met kinderen in het ledikant laten tot ze er eruit gegroeid zijn.
Maar ik kan me niet goed voorstellen dat ze met 3 jaar niet meer in een ledikant passen. Zo'n bed is toch 1,20? Dat zijn kinderen van 3 toch nog lang niet? (mijn bijna 4 jarige is iets van 95 cm)

Yaron

Yaron

16-05-2011 om 13:27

Past wel

Onze dochter van 3,5 jaar ligt nog heerlijk in haar ledikant, ze ligt er niet in omdat we haar klein willen houden of omdat ze anders uit bed komt, maar haar nieuwe bed is door tijdgebrek nog niet klaar (moet nog geverfd worden). Over een paar weken gaat ze over naar haar peuterbed. Jongste van 15 maanden gaat waarschijnlijk eerder uit haar ledikant, want dat is een klimmer en die zie ik binnenkort er wel uitkomen.

Oh liora

daarover had ik nog geen planning gemaakt, haha.

het is allemaal maar net wat praktisch is en kan. Hier kan mandarijntje pas in een groot bed als ze van kamer/zolder wisselen en aangezien het ons komende tijd niet lukt om 20.000 euro bij elkaar te harken zal ze nog wel een paar jaar in een peuterbedje moeten blijven liggen. Ach ja, we winnen de staatsloterij gewoon heb ik besloten, of toch maar een verhoging op de hypotheek.

Ik denk dat als mijn (als ze volwassen zijn en hun studie hebben afgemaakt en met een leuke vent of vrouw thuis komen en er klaar voor zijn) ik vooral heel heel erg blij zal zijn als ze zwanger zijn en dan zal ik vast erg gaan zwaaien met mijn creditcard en ik hoop dat ik dan af en toe mee mag om een hydrofielluierstapeltjes te maken en doosjes vol rompertjes mag kopen, ja lijkt mij enig.

dc

dc

16-05-2011 om 15:20

Tijgeroog

Ik ben rond de 1.75m, maar bij een bed van 1.80m steken mijn voeten er echt uit hoor.

Mijn jongste slaapt graag met een kussen, en dan lig je sowieso een stuk lager.

Roosje Katoen

Roosje Katoen

16-05-2011 om 15:34

Drie jaar

Oudste heeft tot ruim drie jaar in het ledikant geslapen. Hij kreeg toen een groot bed omdat zijn broertje er aan kwam, anders had hij er nog wel een tijdje in gelegen.

Gerdina

Gerdina

16-05-2011 om 16:18

2 jaar en 3 maanden

zowel dochter als zoon. Beide begonnen toch aardig uit het ledikant te groeien. Zoon was toen al een centimeter of 95. En aangezien een bed 20 cm langer hoort te zijn dan je zelf bent, zat hij daar al bijna aan.
Allebei de kinderen sliepen al met een kussen in het ledikant, dus dan wordt het al snel krap.
Een middagdutje deden ze al niet meer, daar stopten ze met 2jaar en 2 maanden of zo mee.
Ze zijn allebei gelijk overgegaan naar een groot bed (2.00m).
Oudste kwam er zelden uit, jongste hebben we wel een paar keer terug moeten leggen, maar deed dat ook redelijk snel niet meer. Hoewel hij nu soms midden in de nacht van die ideeën heeft... :-(

Mama_Lynn

Mama_Lynn

16-05-2011 om 19:19

Hier

Hier met 2.5 over naar het grote bed, vanwege de komst van babybroertje. Ging prima (ze is er 1 keer uitgevallen, maar daarna nooit meer). Gelijk ook de speen ontwent, dus dat was helemaal mooi. Ze sliep overigens al met de zijkant eruit (dat kan bij ons ledikant), zodat ze zelf naar ons toe kon komen 's morgens vroeg. Ze was dan ook geen kind dat ' eruit kwam' 's avonds, dat is ook wel een stukje karakter denk ik. Dus tja, hangt ook af van je kind en van de omstandigheden, want ik ging gewoon geen tweede ledikant kopen met bijna 3 jaar leeftijdsverschil.

Groetjes, Mama_Lynn

Hier

zoon ging rond zijn 2 1/2 naar een 1 persoonsbed, hij kreeg een nieuwe kamer en dat was ook de reden, hij ging van een klein kamertje naar een echt grote kamer, en een ledikantje zou echt heel raar zijn geweest. hij was er ook echt aan toe.

zijn zusje heeft op rond dezelfde leeftijd een ander bed gekregen een peuterbedje, reden is dat ze uit het ledikant klom, ze ook een groot bed wilde. ze heeft een peuterbedje omdat zij wel nog in het kleine kamertje slaapt, op termijn krijgt ze een hoogslaper denk ik

Aagje Helderder

Aagje Helderder

16-05-2011 om 22:08

Oei, ik val erg uit de toon geloof ik

Hier waren de kinderen respectievelijk 3 jaar en 7 maanden, drie jaar en 9 maanden en 3 jaar en bijna 10 maanden toen ze van ledikant naar een groot bed gingen. Reden: alle drie sliepen ze nog heerlijk in hun ledikant, kind 1 en 2 kwamen er ook echt niet uit, kind 3 wel, maar deed dat gewoon heel erg goed, niets engs aan. Kind 3 had eerder een verschrikkelijke hekel aan slapen in een nieuw bed. Daarenboven moesten oudste en jongste meteen in een halfhoogsslaper, dus alleen daarom al had ik geen haast. Jongste is nu net over en vindt het tegen de verwachting in helemaal te gek, al was ze ook erg boos dat haar 'eigen bed' weg ging.
Ach, je voelt zelf wel aan wat goed is voor je kind.
Aagje

Vic

Vic

16-05-2011 om 22:20

Bijna 4

Mijn oudste was bijna 4 (3 jr en 10 mnd) toen ze een groot bed kreeg. Dat had helemaal niets te maken met 'klein houden' maar ik heb gewoon heel lang moeten zoeken naar een bed dat ik leuk genoeg vond. Het was ook geen klauteraar en ze vond het wel behaaglijk in haar ledikantje. Jongste kreeg een meegroeibed toen ze net 2 was, en al diverse keren hard uit het ledikantje was gevallen.

Guinevere

Guinevere

17-05-2011 om 09:05

Lol

LOL, kun je kinderen klein houden door ze in een klein bedje te leggen? Werkt dat groeibelemmerend?
Anyway, jammer genoeg gaan ze niet extra groeien als je ze naar een groter bed verhuist. Zoon (4) heeft rond zijn 3e verjaardag een peuterbed gekregen (1.65 lang) en hij zit nog steeds onder de groeilijnen. Jammer, dit zou dé tip zijn voor lange/korte/dikke/dunne mensen: gewoon de bedmaat aanpassen richting het gewenste lichaamsformaat!

Rafelkap

Rafelkap

17-05-2011 om 09:32

Record?

En heb ik dan een record? Oudste van 6 slaapt ook nog in een ledikant. Wel zo praktisch, want op de kamer van de kinderen past geen groot bed. Als het te krap wordt (maar dat duurt zeker nog een jaar) verhuizen de jongens naar zolder.
Niets te maken met klein houden. Overigens zijn onze kinderen klein voor hun leeftijd.
Een ledikant is trouwens geen babybedje, daar zouden ze ook niet meer in passen.

liora

liora

17-05-2011 om 10:17

Rafelkap

Wat is een ledikant dan?

Ik bedoel met ledikantje zo'n babybedje met spijlen, matrasmaat 1m20

Rafelkap

Rafelkap

17-05-2011 om 10:37

Liora

ik heb even het meetlint erbij gepakt, van oudste zoon is het matras zo'n 64 cm breed en 140 lang. Hij is 1 meter 12 en niet breed dus dat kan nog wel even, op een gegeven moment wordt het wat krap. De spijltjes zijn niet hoog.
Van jongste zoon is het bed ietsjes breder. Die kan er zeker wel tot z'n achtste inliggen.
Heet dit geen ledikant? Of peuterbed? Geen babybed iig.

ruimtebesparing, die kleine bedjes!

Rafelkap

Rafelkap

17-05-2011 om 10:38

145

onee 145 lang, nouja afijn

Tijgeroog

Tijgeroog

17-05-2011 om 12:04

Indeling volgens tijgeroog

Volgens mij heb je de volgende soorten bedjes:
- wieg: 70 a 80 cm lang
- ledikant: 120 cm lang
- peuterbed/juniorbed: 140 of 160 cm lang (meestal ook nog met spijltjes, maar veel lagere spijltjes, dus waar ze makkelijk zelf in en uit kunnen)
- groot bed: 200 cm lang

Valkyre

Valkyre

17-05-2011 om 12:19

Volgens mij is een ledikant hetzelfde als een babybed! Ik vroeg me al af hoe het kind van Rafelkap daar nog inpaste... 145 cm noem ik een peuterbed.

Overigens was vroeger het woord "ledikant" gewoon een benaming voor een bedombouw met een hoog hoofd- en voeteneind. Dus ook een twijfelaar of tweepersoonsbed kon/kan ledikant genoemd worden.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Hier

2 even grote matrassen voor peuterbedje en spijlenledikantje. Dus eigenlijk slaapt oudste nog in ledikant :)

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Rafelkap

Rafelkap

17-05-2011 om 13:23

misschien ben ik dan een beetje ouderwets, dat ik peuterbedjes nu nog ledikanten noem :-)
maargoed, Liora, je kan dus ook best van een wieg overstappen naar een peuterbed, in plaats van meteen een groot bed. in een peuterbed kan namelijk ook een schoolkind liggen (als ze niet al te groot zijn)

liora

liora

17-05-2011 om 13:59

Ja tuurlijk

maar als mijn zoon overstapt, dan meteen naar een groot bed, net als de oudste, want dan kunnen ze in een stapelbed.

Alleen vraag ik me nu af: zal ik hoekopstelling doen of gewoon twee bedden onder elkaar. Of moet ik daarvoor een nieuw draadje openen?

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.