Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Babyspullen kopen?

Mijn vrouw en ik verwachtten binnenkort een 2ling, een jongen en een meisje, we zijn nu opzoek naar sites waar we eem beetje goedkope, maar nieuwe hydrofiele doeken, spuugdoeken, washandjes, tutdoekjes, knuffeldoekjes, normale knuffels, baby dekentjes, badcapes en andere benodigheden. Ons budget is 100€ per kind!

Thursday Next

Thursday Next

06-06-2016 om 09:27

zeeman, wibra, action, kruidvat

Dit soort textiel kan je daar prima kopen. Zeeman heeft ook een website.
http://www.zeemanshop.com/products?utf8=%E2%9C%93&search=badcape
http://www.zeemanshop.com/products?utf8=%E2%9C%93&search=luiers
En koop niet te veel! De eerste dagen wordt er toch heel veel gewassen, daarna kan je makkelijk bijkopen als je nog nodig hebt. Mijn ervaring is dat je ook heel veel krijgt, vooral knuffel(doekje)s en zo.

Mijntje

Mijntje

06-06-2016 om 09:32

marktplaats

Kijk op marktplaats, vaak hele pakketten, nauwelijks gebruikt. Knuffels zou ik niet (zoveel) kopen, die krijg je vaak cadeau.

Thursday Next

Thursday Next

06-06-2016 om 09:34

hydrofiel luiers

daarvan heb je er niet snel genoeg, met een tweeling zou ik er zeker 15 willen. Als (onder)laken, afdroogdoek, spuugdoek, onderlegger... overal handig voor.

DarkPrince

DarkPrince

06-06-2016 om 09:40 Topicstarter

Bedankt

Thursday Next en Mijntje, we zaten er al aan te denken om zelf 1 a 2 knuffels of knuffeldoekjes te kopen, en er dan zelf een paar weken mee slapen om onze geur erin te krijgen, want we hoorden dat de geur er vertrouwd kan zijn.

Hydrofiele doeken gaan we puur gebruiken als (onder)laken, onderlegger en afdeoogdoek niet als spuugdoek, daarvoor willen we specifiek doekjes kopen, van die doekjes van Zeeman bijvoorbeeld die de grote van een vaatdoek hebben.

Mijntje, we gaan binnenkort even kijken op marktplaats alhoewel we het liefste nieuwe en frisse spullen willen ivm de eventuele bacterieën.

DarkPrince

DarkPrince

06-06-2016 om 09:41 Topicstarter

Hydrofiele doeken

We zaten er al aan te denken om er een stuk of 20 te kopen per kind.

mieke

mieke

06-06-2016 om 09:43

marktplaats

Hydrofiel luiers zou ik nieuw kopen. Ze zijn ook niet duur.

En verder inderdaad niet teveel zoals Thursday al schrijft. Eerst maar eens kijken wat je veel en wat en wat je niet gebruikt. Wij hadden maar een dekentje. Kraamverzorgster vond dat maar niks maar wij hebben er eigenlijk nooit twee of meer nodig gehad.

Kinderen sliepen al snel in een slaapzakje.

En je hebt toch een wasmachine. Als iets vuil is, kan je het wassen.

Mijntje

Mijntje

06-06-2016 om 09:48

bacterieën

Twedehands: gewoon op 60 (evt 90) graden wassen, dan is het schoon.
En er eerst zelf mee te gaan slapen voor de geur is niet nodig. Trouwens: een knuffel of knuffeldoek voor een pasgeborene is sowieso niet 'nodig', meer leuk voor het idee (van de volwassenen). Bij de hema zijn ook leuke spullen.

DarkPrince

DarkPrince

06-06-2016 om 10:01 Topicstarter

Oke

Mieke gaan we doen!

Mijntje, oh ik dacht altijd dat je er voor een vertrouwde geur zelf mee moest slapen, vanaf welke leeftijd raad je het aan of een knuffel in bed te nemen?

DarkPrince

DarkPrince

06-06-2016 om 10:02 Topicstarter

Mieke

We nemen voor beide 2dekens, en dan afwisselen om de week.

Mijntje

Mijntje

06-06-2016 om 10:12

slaapzak

Een knuffel in bed hoeft niet, maar ik vond het wel altijd leuk staan :-) Ivm wiegendood zou ik dit pas vanaf 1 jaar doen. En ik zou slaapzakjes kopen, dit is ook veiliger dan dekentjes. Ik had alleen voor de eerste tijd een laken en deken.

DarkPrince

DarkPrince

06-06-2016 om 10:46 Topicstarter

Slaapzakjes

Slaapzakjes gaan we doen, we zetten wel een aantal knuffeltjes en knuffeldoekjes op de kamer.

Mijntje

Mijntje

06-06-2016 om 11:16

knuffeltjes

Tuurlijk! Wij hadden voor elk kind een knuffel die hier op de bank wachtte tot onze kinderen geboren werden.
Heel veel plezier met alle voorbereidingen!

Noet

Noet

06-06-2016 om 11:22

hydrofiel doeken

Zijn echt zo veel practischer dan die kleine spuugdoekjes.
Ze spugen namelijk niet gericht maar projectiel en dan zit het dus aan de achterkant van je schouder. Hoe groter de doek over je schouder hoe beter.

In bed, in de kinderwagen aan de zijkanten (scheelt enorm veel was)

Zelfs nu dochter bijna 11 is gebruik ik nog hydrofyldoeken. Zijn namelijk daarna prima theedoeken, handdoeken voor op de camping, bij het klussen, etc.

die kleine doekjes zijn leuk voor de sier.

Triva

Triva

06-06-2016 om 11:37

babyspullen

De kleine doekjes zijn toch wel handig voor mondjes afvegen, scheelt toch weer een grote doek in de was. Niet iedere baby doet aan projectielspugen. Je hebt gewoon beide doeken nodig.

Ik gebruik nog steeds hydrofieldoeken om de randjes van de ramen droog te maken bij het ramenlappen. Echt ideaal.

Ik zou alleen wat kleertjes kopen voor de eerste maten, verder wachten wat je krijgt en dan ook zeggen als mensen willen weten wat voor kadootje ze moeten kopen welke maten.

Eén knuffel per kind is genoeg, als ouder moet je toch wel één knuffeltje gekocht hebben. Meer is onzin want die krijg je ook altijd cadeau.

DarkPrince

DarkPrince

06-06-2016 om 12:59 Topicstarter

Triva

Precies, 1 is genoeg, anders komt er weer allemaal drama over een aantal jaar als 1kwijt is, of dat ze allemaal mee moeten op vakantie, en dan ligt er opeens een grote vuilniszak vol knuffels in de kofferbak onderweg naar het vakantie adres of camping haha.

Triva

Triva

06-06-2016 om 13:09

knuffel

Leer ook meteen aan dat een knuffel (en speen) alleen voor in bed is. Dan heb je ook nooit gedoe over knuffels die zoekraken. Een knuffel mag mee op vakantie en naar logeren maar áltijd in de tas en daar aangekomen ligt de knuffel op bed.

Wilgenroosje

Wilgenroosje

06-06-2016 om 13:12

Knuffel

Of koop 2 dezelfde. Kun je als er één in de was zit de andere geven. Slijten ze gelijkmatig en kun je de knuffel toch meenemen als je de deur uitgaat. Bij onze jongste nooit zo nodig geweest. De oudste moest regelmatig naar het ziekenhuis en dan is het toch fijn als de knuffel mee kan. Zijn m daar ook weleens vergeten, maar dan was knuffel 2 achter de hand.

Mijntje

Mijntje

06-06-2016 om 13:14

voorkeur

Nog niet twee knuffels dezelfde kopen, je weet nog niet wat je pasgeborene voor voorkeur krijgt. Misschien juist die hele stomme van de buren :-)

Wilgenroosje

Wilgenroosje

06-06-2016 om 13:19

Mijntje

Dat kun je toch een beetje sturen. Je zet 1 knuffeltje in bed. Als ze vanaf hun geboorte niet beter weten dan dat dat de bedknuffel is, weten ze niet beter. Heeft hier bij de kinderen prima gewerkt en later kwam daar weleens een paar nachten een andere knuffel bij, maar degene die vanaf dag 1 in bed stond is altijd favoriet gebleven. Gaat denk ik vanzelf. Maakt niet uit hoe dat beest eruit ziet. Het is vertrouwd.

Triva

Triva

06-06-2016 om 13:21

Wilgenroosje

De knuffel mag natuurlijk mee naar het ziekenhuis maar niet in de hand van het kind. Ik begrijp dus ook al niet noodkreten niet: Knuffel verloren in het winkelcentrum! Help! Mijn zoon is zo verdrietig en slaapt niet meer!

Dom: daar had je gewoon nooit aan moeten beginnen, daar was je echt zelf bij. Nee Pietje, knuffel X blijft in bed want daar wil je 's nachts mee slapen. Dit boekje mag mee of dit paardje, wat wil je?

Wilgenroosje

Wilgenroosje

06-06-2016 om 13:26

Daarom...

hadden wij 2 dezelfde. Zal persoonlijk zijn, maar ik vind het wel iets hebben dat zo'n kleine knuffel op bepaalde momenten zoveel troost kan bieden.

En die in het ziekenhuis hadden Wij zelf op de balie laten liggen. Het kind kon er niets aan doen. :-)

DarkPrince

DarkPrince

06-06-2016 om 13:34 Topicstarter

Vroeger

Ik moest vroeger ook weleens naar het ziekenhuis voor operaties en dergelijken, en toen had ik knuffel ook mee, vooral voor het slapen maar ook voor troost in de operatie kamer hoor, dus dat zouden mijn kinderen dan ook mogen. We kopen 2 van dezelfde op de gok, want je weet maar nooit of de knuffel die favoriet wordt er nog is als we een reserve willen kopen.

Mijntje

Mijntje

06-06-2016 om 13:48

gok

Onze oudste probeerde we ook te sturen met een lievelingsknuffel, maar hij koos de knuffel die hij op zijn eerste verjaardag kreeg van oma en opa. Wel grappig, een gans, die hij aan zijn nek achter zich aan sleepte (en nog steeds in zijn bed ligt, hij is nu 11)

Hanne.

Hanne.

06-06-2016 om 15:37

onstuurbaar

Hier ook kinderen die (knuffeltechnisch) onstuurbaar waren. Als baby nooit aangemoedigd, als peuter wilden ze niet en vanaf de kleuterleeftijd ontroostbaar zonder.

Verder zou ik willen zeggen, als je wilt besparen kijk dan vooral wat je kan schrappen. Tutdoekjes én knuffeldoekjes én normale knuffels zijn leuk, maar misschien is één uit het rijtje ook wel genoeg. Idem voor badcapes. Een gewone handdoek/badlaken werkt ook.

Verder lijkt het genoemde rijtje me voor 100 euro per kind prima haalbaar bij de HEMA oid.

DarkPrince

DarkPrince

06-06-2016 om 16:05 Topicstarter

Hanne

Hartelijk dank voor de nuttige info.

Goh

Alweer een topic over textiel, geopend door een man. Succes ermee he, met al die lapjes.

skik

Wilgenroosje

Wilgenroosje

06-06-2016 om 16:38

Skik

Scherp van je Skik. Was me totaal ontgaan.

DarkPrince

DarkPrince

06-06-2016 om 17:11 Topicstarter

skik

Wat bedoel je precies met: 'succes ermee he, met al die lapjes.'

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

06-06-2016 om 18:20

Gewoon

Zoals ze het zegt.

Veel succes!

Juno

Juno

06-06-2016 om 18:21

Knuffel

Ik had een waanzinnige beer gekocht, van kom hoe heet dat bekende merk* ook al weer? Beer paste het buitenpak en man heeft met de wandelwagen met beer + pak proefgedraaid op de dijk.
Bij de geboorte foto gemaakt van kind met beer (leuk, even groot), dit zouden we jaarlijks gaan herhalen. Beer ging mee in bed en mee naar het KDV om daar structo in zijn mandje of in zijn bed te liggen. Helaas vond een andere ouder op het KDV het ook een geweldige beer.

*Happy Horse. Een bruine beer, niet allerlei kleurtjes.

Reageer op dit bericht

Als je wilt reageren moet je eerst inloggen of je aanmelden.

Aanmelden