Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Bruiloft met dreumes

Hoi allemaal,

Binnenkort gaat een goede vriendin van mij trouwen. Nu heeft ze mij gevraagd om die dag verantwoordelijk te zijn voor haar dochter. Uiteraard vind ik dat erg leuk en doe ik dat met liefde. Alleen heb ik zelf niet veel ervaring met bruiloften en al helemaal niet in combinatie met een dreumes. (Bruiloft is vrij kort dag gepland, dus vriendin is van alles aan het regelen). Het is 

Zijn er mensen die daar wel ervaring mee hebben, en hebben jullie nog handige tips? 

De kleine is 16 maanden.

zelf dacht ik dat handig is:

Uiteraard de basis dingen zoals schoon setje kleding, luiers, haar eigen beker etc.

Campingbedje mee met haar eigen slaapzak en een babyfoon, zodat ze op een rustig plekje kan slapen. Er is daar een kinderstoel aanwezig. Buggy mee.


Alle tips zijn welkom!

Het is fijn dat ze jou daarvoor hebben kunnen regelen. Bij ons in de familie gaan ook altijd babies en dreumesen mee maar soms is dat wel kromme tenen. Als een kind een kreetje geeft is niet erg, maar als het een huilbui heeft is het wel fijn als je je even op de gang terugtrekt en kijkt wat je kunt doen. 

Rondkruipen tijdens de receptie of in de trouwzaal is ook geen goed idee en niet schattig. Liever onttrek je je dan aan de zaak en gaat een rondje met de buggy. Want ja, zelf heb je er dan soms weinig aan. 

Maar je hebt ook wel eens een kind die na het trouwgedoe in een hoekje in slaap valt van het geroezemoes van het receptie en het feest en pas wakker wordt als je naar huis gaat.:-)

Ik denk dat het het belangrijkst is dat de baby een beetje leuk meedoet op de belangrijke momenten. Het voltrekken van het huwelijk en de foto’s. Kun je ergens met hem heen zodat hij rustig kan slapen? Dreumesen van die leeftijd hebben vaak nog twee slaapjes per dag. Verder is het geen rocket science. Slaapjes en eten op tijd, en zorgen dat hij fris en fruitig is voor de fotomomenten. Ik zou zeker niet proberen hem erbij te houden tot het eind, gewoon op zijn normale bedtijd naar huis gaan en in bed stoppen.

Oh, waar ik hij zeg, bedoel ik zij :)

Let er wel op; het kan dus zijn dat jij bepaalde belangrijke momenten niet mee gaat maken omdat je met een huilende dreumes op de gang zit/in de tuin loopt.  Dat zou ik zelf jammer vinden, maar jouw taak is ook wel belangrijk.
Mijn kleintje ging net huilen toen mijn broer trouwde, ze was pas 2 maanden, dus ik heb haar snel in het publiek aan de borst kunnen leggen, maar ben op een gegeven moment maar naar buiten de zaal moeten gaan. Ik baalde want ik wilde er graag bij zijn, maar ja het was niet anders.
Bij het trouwen van mijn zwager heb ik mijn kinderen (toen 3 en 6) na huwelijksvoltrekking laten ophalen door mijn ouders, daar bleven ze toen logeren.

Je belangrijkste taak wordt die van de kinderoppas, het is mooi dat je vriendin je die taak toevertrouwd. Maar voor jou als gast is het minder leuk. Alles wat je van de trouwdag meemaakt, is meegenomen (en met een beetje pech krijg je alleen kruimeltjes...) Alles staat en valt met verwachtingen, dus als je je voorbereidt op kruimeltjes, valt het misschien mee :)

 Ik zou denken, die vriendin levert kindje met alle benodigde spullen aan, en dan hou jij het kindje bezig. Jij hoeft toch niet te zorgen voor kleren en een beker en zo?

Als er ook een avondprogramma bij zit, zou ik vragen of ze daar een andere oppas voor willen regelen. Tenzij je het prima vindt om je vooral op het kind te richten en je het niet erg vindt om de feestelijkheden te missen natuurlijk.

Reageer op dit bericht

Als je wilt reageren moet je eerst inloggen of je aanmelden.

Aanmelden