Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

B...

B...

18-05-2010 om 10:22

Buggy

hallo allemaal,

Ik weet niet goed waar ik deze vraag moet plaatsen, maar ik denk dat het hier het beste past....

Wie heeft voor mij een goed advies mbt een buggy?

Ik heb voor mn zoontje van bijna 11 maanden een bugaboo kinderwagen. Maar in de zomervakantie, als hij ongeveer 13 maanden zal zijn, is dat niet handig qua bagage in de auto.

Hij moet in ieder geval makkelijk in te klappen zijn en compact. en comfortabel natuurlijk.
Nu lijkt me de quinny zapp wel wat.maar die kun je blijkbaar niet in ligstand zetten. Hij wil toch al niet meer plat liggen, maar is misschien toch wel handig.

Alle tips zijn welkom!

groetjes
B...

Gewoon een goedkope?

Voor die paar weekjes vakantie zou ik zelf gewoon een goedkope gebruiken. Tenminste, dat gaan wij doen, dochter is dan 16 maanden. We hebben een tweedehandsje staan, gewoon zo'n paraplubuggy. Die kan naar een soort ligstand worden verzet (dat kunnen ze bijna allemaal vziw). Als we weer thuis zijn gaat ze gewoon weer de bugaboo in (inderdaad, ook hier een kofferbakprobleem).

Maar wij zijn niet van plan om op vakantie hele dagen met dochter in een buggy rond te lopen, we hebben ook nog een kleuter en dan is dagenlang rondlopen sowieso niet echt een haalbare kaart. Voor een uurtje (of twee) kan zo'n goedkoop ding ook best, wat mij betreft.

Een goedkope paraplubuggy van de kringloop of Marktplaats is sowieso handig, ook als je eens een keer in het vliegtuig wilt (maar goed, dat ben je misschien helemaal niet van plan).

Groeten,

Temet

rozenstruikje

rozenstruikje

18-05-2010 om 16:51

In elk geval niet chicco

want die was bij mij binnen een jaar stuk terwijl ik ook een bugaboo ernaast had en hem dus niet heel veel gebruikt heb.
Maclaren is geloof ik een goed merk maar ook duur.

Rozenstruikje

Quinny zapp

Heb ik en die is inderdaad heel handig compact op te vouwen. Ik gebruik hem alleen voor de kleine stukjes dus het ontbreken van de ligstand is hier geen probleem.

Op vakantie gaat ie echter nooit mee, dan neem ik toch liever de wandelwagen mee. Een slaapstand lijkt me dan toch wel handig. Alhoewel die van mij ook wel rechtop in slaap kunnen vallen, dus of het nou echt een probleem zou zijn weet ik ook niet.

Succes met kiezen.

Wel chicco

Wij hebben de Chicco Liteway gekocht. Inderdaad voor vakanties, dochter was toen 9 maanden en kon nog niet goed zitten. De Chicco kan helemaal plat en dat vond ik heel handig. Veel gebruikt tijdens de vakantie maar toch ook nu wel, hij ligt standaard in de auto en de gewone grote wagen blijft thuis, die gebruiken we om naar de supermarkt of naar het dorp te wandelen.

B...

B...

21-05-2010 om 12:52

Allemaal..

bedankt voor jullie reakties.

Ik ben inderdaad niet van plan om er een hoop geld aan uit te geven.
Marktplaats is zeker een optie.

En misschien dat ik er eentje van mn vriendin kan lenen, voor de vakantie.

groetjes B

Koelstra

Wij hebben al 3 jaar een Koelstra buggy. Is wat duurder (EU 100 plus) maar wel comfortabel en in standen verstelbaar, Zit een goede kap op. Helaas is er afgelopen week een wiel afgebroken, daar er op het vliegveld door de bagagemannen kennelijk flink mee gegooid is. Dus nu hebben we een claim ingeiend. Maar dat terzijde ;-) Ben erg tevreden met deze buggy.

Kinderwagens en vliegtuigen

Die ervaring van Chris, dat heb ik vaker gehoord. Als je je kinderwagen/buggy incheckt mag je blij zijn als je m nog in functionerende staat terugkrijgt geloof ik. Daarom zei ik ook dat zo'n licht paraplugeval (zo heet dat toch? ) handig is op vliegvakanties, daarin kan je je kind laten zitten tot je het vliegtuig ingaat, daarna kan de ingeklapte buggy in de cabine mee ipv in het bagageruim. Wel vervelend dat je toch altijd nog even moet wachten tot je m terughebt, maar gewoonlijk toch minder lang dan bij ingecheckte bagage en hij blijft heel.

Groeten,

Temet

Temet

Onze Koelstra is een gewone buggy hoor en nemen we altijd mee tot bij het vliegtuig maar kennelijk wordt daar ook gewoon met de spullen van een ander gegooid.

vlinder72

vlinder72

23-05-2010 om 10:08

Buggy

Wij hebben een Bugaboo Bee. Wel een dure wagen maar het is de enige wagen die wij gebruiken sinds onze vierde geboren is. Ideaal. Niet zo klein als een paraplu buggy maar hij loopt perfect. Kindje zit er heerlijk in. Kan helemaal plat. Wij hebben er een transporthoes bij om te gebruiken in het vliegtuig. Overigens wordt je buggy gewoon in het ruim gegooid hoor als je ermee tot aan de gate loopt. Hij ligt dan alleen helemaal vooraan en daarom heb je krijg je de buggy zo snel weer terug. Wij hebben laatste keer onze maxi cosi onder het smeer weer teruggekregen. Ik ben daarom erg blij met onze transporthoes. Maar wil je geen dure wagen dan kan ik je de McClaren Volo aanraden. Piepklein en weegt helemaal niets.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.