Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Sunja

Sunja

24-05-2012 om 14:19

Bv: 2 kinderen tegelijk

Nou, ik durf bijna niet meer na dat draadje over die foto maar hier komt mijn vraag: ik ben over anderhalve maand uitgerekend en heb mijn dreumes die over een ruime maand 2 wordt nog aan de borst. Het idee was te stoppen ergens tijdens mijn zwangerschap maar ik kom er niet maar niet toe.
Hij is veel ziek geweest en nog hebben we een ziekenhuistraject omdat hij te klein is (volgens de statistieken). Nu komt hij in die fase dat hij net genoeg eet om geen honger meer te hebben om daarna te gaan klieren aan tafel (normaal gedrag voor een kind van zijn leeftijd bedoel ik). Ik maakte mij hier bij mijn oudste totaal geen zorgen over, maar door dat gedoe over dat gewicht bij mijn huidige jongste wel een beetje. Ik vind het dus prettig dat hij in elk geval nog 1x (soms 2x, als ik niet hoef te werken) per dag bv krijgt. Dit naast dat hij verzaligd tegen mij aan komt liggen en geen enkel sein geeft dat hij dit niet meer zou willen (het tegenovergestelde juist). Ik heb een paar weken geleden geprobeerd het over te slaan maar dan wordt hij vreselijk verdrietig.
Nu weet ik niet wat ik moet doen: stoppen om te voorkomen dat ik er straks twee aan de borst heb? Want ik weet eigenlijk niet hoe dat werkt, blijft er dan wel voldoende voeding over voor de baby en drinkt de dreumes dan niet in no time een borst leeg met melk die voor de leeftijd van de baby geschikt is? Ik wil ook niet dat de dreumes zich aan de kant gezet voelt met een baby erbij die wel de hele dag aan de borst mag en hij niet meer of nog maar 1x. Maar ik moet er niet aan denken dat die dreumes weer vaker gaat drinken, want dat wordt me denk ik wel te veel.
Nu goed, wie heeft hier ervaring mee?

Rianne

Rianne

24-05-2012 om 15:17

Geen ervaring

Ik heb zelf geen ervaring, maar heb je al eens op borstvoeding.com gekeken.
Of op http://www.dragen-en-voeden.nl/forum/

Vooral op die laatste zijn heel veel mensen met ervaring.

Het kan in ieder geval prima.

Fransien

Fransien

24-05-2012 om 15:51

Kan prima

Op het borstvoedingsforum zijn meer moeders te vinden die tandem-voeden, het kan dus wel. Overigens lijkt het mij niet verkeerd om je tweede te leren dat hij niet overal en altijd maar mag, maar dat er etenstijden zijn. Dat voor een baby andere etenstijden gelden, da's niet zo vreemd, die is zoveel kleiner. Hier hebben de oudsten er ook nooit moeilijk over gedaan als hun 1 tot 1,5 jaar jongere broertje of zusje na een slaapje een koekje inhaalde, het was namelijk voor hun al koekjestijd geweest.

marie

marie

24-05-2012 om 20:44

Tandemvoeden - borstvoeding.com

Hoi
Ik heb er zelf geen ervaring mee, maar wellicht heb je wat aan de informatie van deze site:
http://www.borstvoeding.com/kindjeaandeborst/tandem/
succes

dc

dc

24-05-2012 om 22:50

Kan prima

De melk wordt gemaakt voor de jongste, maar is nog steeds erg gezond voor de oudste, dus je kunt gewoon 2 kinderen tegelijk voeden. Volgens mij werk je jaloezie in de hand als je nu stopt, ik zou dus nog even doorgaan.

De enige die tekorten kan oplopen, ben jij, dus zorg dat je gezond en goed eet, en kijk eventueel naar wat voedingssupplementen. Laat zeker je ijzergehalte af en toe even nakijken.

Gedaan

en vrij lang ook nog. Ging prima.

Primavera

Primavera

25-05-2012 om 11:01

Ging vanzelf eigenlijk

Ik heb kind 2 en kind 3 zo'n dikke twee jaar samen aan de borst gehad. Het liep eigenlijk allemaal vanzelf wel.

De productie van melk van je borsten stemt zich op de vraag af, dus je hoeft niet bang te zijn dat er niet genoeg voeding voor de baby overblijft. De melk stemt zich af op de behoeftes van het jongste kind, maar is daarom nog niet ongeschikt voor de oudste. Het is in ieder geval veel geschikter dan de 'gewone' koemelk produkten op opvolgmelk-onzin.
Mijn ervaring is dat juist als je een kind hebt waar je zorgen bij hebt over de groei en of hij wel genoeg eet, het heerlijk is als je in ieder geval nog zulke hogwaardige voeding als moedermelk kan geven, wat boven zijn afweer nog helpt. Mijn tweede die vrij licht en klein was kwam prompt ook weer wat meer aan toen er na de zwangerschap weer een grotere toestroom van melk afgestemd op kleine baby's kwam. Hij kon dat kennelijk ook erg goed gebruiken. Tijdens een ernstige griep-periode, waterpokken, enz. vond ik het toch eigenlijk maar wat handig dat mijn toen jonste kinderen allebei nog de borst kregen.
Mijn niet geweldig groeiende jongens bleken trouwens achteraf een groeihormoontekort te hebben. Daar helpt borstvoeding niet tegen, maar voor gewone ziekten kan er geen ORS tegenop.
De oudste dronk wel minder dan de jongste, minder vaak en als hij dronk dan was het soms ook maar een slokje. Ik denk juist dat het samen de borst mogen delen geholpen heeft dat hij geen enkel jaloers gevoel had naar de nieuwe baby toe. Het is nooit nodig geweest om het oudste kind aan de borst bewust te beperken en eigenlijk zou ik ook niet weten waarom je dat zou moeten doen. Het gaat toch tegelijkertijd. Tenminste bij mij was het de jongste die de voedingstijden bepaalde en de oudste dronk dan een enkele keer mee. Omdat hij verder naar het KDV ging was hij er natuurlijk ook minder vaak bij, maar ook in de weekenden kwam hij echt niet elke keer als de jongste aan de borst lag om een voeding.
Ik zie geen enkele reden voor je om nu te stoppen met borstvoeding voor het kind wat je nu aan de borst hebt. Dat is ook bij mij de reden geweest dat ik er in die periode twee aan de borst had. Er was gewoon een nieuwe baby bijgekomen voordat de ander klaar met de borstvoeding was en aangezien je borsten het prima aankunnen had ik toen dus twee kinderen aan de borst. Het voelde echt niet als wat bijzonders ofzo, alleen maar een logisch gevolg van twee zwangerschappen die niet te ver uit elkaar lagen.
Groeten Primavera

Ook graag gedaan

Zelf had ik ook graag de borstvoeding bij mijn zoon langer willen doorzetten. Helaas bleek het geven van borstvoeding bij mij een geweldig voorbehoedmiddel en ik wilde er graag nog eentje bij.
Wat ik me heug uit die tijd is dat men meldde dat de samenstelling van de voeding bij een nieuwgeborene verandert en dat je peuter dan soms niet meer zo geinteresseerd is en de voorkeur aan andere voorzieningen gaat geven.

Biene M.

Biene M.

25-05-2012 om 17:14

Beetje off topic

Sunja, het lijkt nog zo kort geleden dat je twijfelde over het stoppen met bv ivm vruchtbaarheidsbehandelingen en nu komt nummer 3 er alweer bijna aan, wat geweldig!

Sunja

Sunja

28-05-2012 om 23:19

Biene - ot

Ja, gaat snel he! Zo snel dat ik dus niet ben afgebouwd met die bv.. En ik moet nog veel doen, want ik kom echt niet toe aan al die dingetjes zoals de zakken met kleertjes op maat sorteren... [En stiekem ben ik blij dat het weer minder wordt met die temperaturen maar dat zeg ik tegen niemand hoor ;-)]

Sunja

Sunja

28-05-2012 om 23:24

En voor de rest

ga ik dus maar gewoon lekker door! En ik ga ook dat draadje niet meer lezen hierboven...
Ik wist trouwens niet eens dat kinderen zelf aangeven als ze willen stoppen. bij mijn oudste ben ik na een jaar gestopt omdat ik een tweede wilde inderdaad - en dat werd weer een ivf-traject met de nodige hormonen. Toen liet ik mij nog wijsmaken dat dat niet samenging - bij de derde heb ik dat beter uitgezocht en bleek het wel te kunnen. Wat blijkt! En nu ben ik dus kritischer op 'de buitenwereld' [al mag ik dat van Dirksmama niet zo noemen :-)] en doe ik meer wat ik zelf denk dat goed is. Maar dan zijn deze berichten wel een prettig ruggesteuntje moet ik zeggen!

Tijgeroog

Tijgeroog

29-05-2012 om 17:29

Ook gedaan

Ik heb ook twee kinderen tegelijk aan de borst gehad. De oudste dronk nog een keer per dag en ik had hem uit weten te leggen dat de baby straks veel ging drinken, alleen aan de borst kon drinken. Hij mocht dan nog steeds elke ochtend drinkend, maar dan nog maar een borst, de andere was voor de baby. Dat ging prima, hij vond het ook heel leuk om samen te drinken, ging dan liggen lachen, aaien enzo.
De ochtend na de geboorte heeft hij nog alleen gedronken, die dag was al zo spannend, daarna hebben ze meestal samen gedrongen, nog anderhalf jaar.
Je hoeft niet bang te zijn datje te weinig hebt, als er veel gedronken wordt heb je ook meer melk. Voordelen: ik had geen last van stuwing bij de tweede, en de productie was meteen goed op gang. Mijn dochter is dus ook maar amper (niet) afgevallen, kwam meteen goed aan.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.