Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Merel78

Merel78

21-01-2011 om 20:11

Cadeau-idee 1 jarige

N.a.v. een draadje hierboven bedacht ik me dat het wel een goed idee was om hier eens inspiratie op te doen :)

Zoonlief wordt volgende maand alweer 1. Hij heeft een oudere zus van ruim 3.5. We zwelgen in het speelgoed en de boekjes, duplo, primolego, e.e.a. little people enz.
Wat is nu echt leuk voor een 1-jarige om te krijgen? Wat we nog niet hebben dan :) Voor een deel alleen meidenspeelgoed, maar ik zie nu al dat hij het liefst met zijn zus d'r speelgoed speelt (vooral het keukentje en haar tasjes en dergelijke zijn errug leuk), net als de neptelefoon enz. Wie heeft goede ideeen?

Waarschijnlijk krijgt hij van ons nog wel wat duplo (had nog wat liggen), maar ik heb ook geen idee wat ik aan de opa's/ oma's, ooms en tantes kan vragen.

Alvast bedankt voor het meedenken,

Merel

Clowntje

Clowntje

21-01-2011 om 20:42

Mijn 1-jarige

Heeft van Sinterklaas smartmax gekregen. Dit zijn magneet ballen en staafjes, en geschikt vanaf 1 jaar. Erg leuk om iets mee te bouwen, oudere zussen maken iets, kleinste probeert ook. Ik vond dit wel een aanvulling op de halve speelgoedwinkel waar we in wonen....

eef!

eef!

21-01-2011 om 21:44

Inderdaad, clowntje

Smartmax hebben we hier ook. Kind van net 1 en net 3 spelen er allebei heel veel mee. Echt erg leuk! Eef.

Duwkar, wheelybug, houten multiding, houten blokken

Onze zoon heeft rond zijn eerste verjaardag van opa en oma een houten duwkar gekregen, zo'n ding waar blokken in kunnen (maar wij kregen hem zonder blokken, maakt niet uit, er kan van alles in). Dat was en is een groot succes. Eerst is het een goede hulp bij het leren lopen, maar ook jaren later wordt de kar nog gebruikt bij het spelen, om spullen rond te rijden, etc. De kar is stevig, valt niet om en rolt niet te hard, waardoor het kind er houvast aan heeft, met rubberen wielen. Echt een hele goede aanschaf waar je lang plezier van hebt en dat niet kapot gaat. Wij hebben deze, maar er zijn vele soorten en modellen te koop:
http://www.goudsewinkels.nl/product_info.php?cPath=124&products_id=335

Van andere familie heeft zoontje rond zijn eerste verjaardag een wheelybug gekregen, ook erg leuk. Hij speelt er nog steeds mee (hij is nu 3,5 jaar) maar zijn benen zijn nu wel eigenlijk te lang geworden voor het kleine model:
http://wheelybug.nl/producten/wheelybug

Ook hadden en hebben we veel plezier van dit ding, in elke leeftijdsfase deed hij er weer andere dingen mee:
http://www.trend4joy.nl/leerzaam-actief-speelcenter-veel-functies-p-77.html

En houten blokken zijn natuurlijk altijd een goed kado, heb je lang plezier van.

vlinder72

vlinder72

22-01-2011 om 20:43

En ook

Houten loopfietsje, garage van little people, stapelkubussen (van Nijntje bijvoorbeeld), boekjes.

Mijn kinderen hebben trouwens geen van vieren ooit met houtenblokken gespeeld. En wij hadden echt een prachtige blokkenset van Haba. Toen onze jongste er ook niet naar omkeek (die is nu 1 jaar en 9 maanden) hebben wij de blokken maar verkocht (het is onze vierde, hij speelt liever gelijk met grote jongens speelgoed zoals lego en playmobil).

Vreemd genoeg spelen ze wel heel graag met Kapla. Maar gewone blokken vonden ze totaal niet interessant. Dus voordat je een dure blokkenset koopt, zou ik eerst even afwachten of hij het wel leuk vindt.

Houten blokken

Onze zoon is nu bijna 3,5 en hij begint de laatste tijd torens en kastelen te bouwen van houten blokken. Met Duplo bouwt hij al wat langer. Toen hij klein was gebruikte hij Duplo en blokken vooral om ergens in te doen - en dan weer ergens anders in, etc. Ook leuk, maar niet wat je je er zelf zo bij voorstelt.

Het is onze ervaring dat we hem lange tijd moesten helpen met bouwen, samen bouwen etc. Pas de laatste tijd kan hij het wat meer zelfstandig doen.

Op zijn derde verjaardag heeft bij knikkerbaanblokken van Haba gekregen, en dat kan uitstekend gecombineerd worden met andere blokken en allerlei ander speelgoed (Duplo, Duplo-vuilnisauto, etc.). Ook hiermee spelen we vooral samen, en zie je dat hij steeds meer zelf met ideeën komt en het zelf probeert.

Nu hij 3 is speelt hij ook met poppetjes, hele verhalen en rollenspellen, en daar worden de blokken, Duplo en van alles en nog wat bij betrokken. Hij kan nu met alles spelen lijkt het wel, het meest onbenullige dingetje kan van alles betekenen in zijn spel... Zelfs met zijn twee handen speelt hij (dan praat de ene hand tegen de andere..)!

Merel78

Merel78

24-01-2011 om 10:33

Hoi

hallo allemaal

Alvast bedankt voor de reacties. Ik heb nog geen tijd om eens te googlen op smartmax en die andere links. Dat ga ik in elk geval nog doen.
Blokken hebben we al e.e.a. van. Dochter speelt daar amper mee. We hebben ook al wel e.e.a. aan houten treintjes en auto's met blokkenvulling, dus dat vind ik nu niet nodig om bij te kopen, vooral omdat dochterlief er dus helemaal niet mee speelt (wel veel met duplo/playmobil enz.). Maar zo'n blokkenkar/duwkar vind ik dan wel weer een leuk idee, want hij schuift nu voortdurend de stoel door de kamer heen. Ik denk dat ie dat wel leuk vindt :)
Garage van little people is mss. ook leuk. Ik ga nog ff verder zoeken, wat kleine dingetjes heb ik ook al wel.

Meer tips zijn uiteraard altijd welkom. En ik denk nog even verder samen met manlief :)

groetjes, Merel

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.