Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Simone

Simone

28-01-2011 om 13:08

Eczeem i.c.m. voedselallergie? en zo slecht slapen 's nachts.... help!

Hallo ouders,

Een jaar geleden heb ik zoveel baat gehad bij jullie adviezen dat ik het weer probeer. Mijn jongste zoontje wilde toen niet slapen, niet plat liggen en huilde ontzettend veel, tenzij hij gedragen werd.
Mede op aanraden van jullie is de diagnose reflux toen gesteld. Eindelijk een oplossing! Na een paar bezoekjes aan de kinderarts en een paar maanden Losec hadden wij een ander kind!!! Behalve 's nachts...

Sinds hij een maand of 6 is (hij is u 17 maanden) heeft hij een rode, droge plek in zijn nek. Dit is de ene keer erger of groter dan de andere. Tijdens de allerkoudste maanden (zoals laatst met al die sneeuw) was het op zijn ergst. Ik weet het daardoor steeds aan de kou.
Een paar weken geleden had het zich ook verspreid naar de rest van zijn nek en zijn knieholten. En ook op zijn benen. Zijn gezichtje voelt ook aan als schuurpapier maar daar zitten geen plekken. En op de rest van zijn lichaam zitten her en der ook wat plekjes. Dus toch maar naar de huisarts gegaan. Die schreef meteen cortisonencrème voor, 2x per dag smeren. Volgens hem was er geen relatie met voedselallergie. Hmmmm. Wel erg makkelijk door te zeggen: smeren. In mijn ogen is dat alleen maar een symptoom bestrijden en niet de oorzaak aanpassen.

Dan mijn tweede zorg. Ik heb al heel lang het idee dat mijn zoontje 'ergens' allergisch voor is of niet tegen kan. Hij slaapt 's nachts zo dramatisch slecht en het lukt hem dan niet om weer in te slapen. Zelfs als hij bij ons ligt (wat vaak gebeurt...) en hij uiteindelijk slaapt geeft hij 's nachts nog kreten. Als hij zo onrustig is geweest een hij de ochtend erna ook slecht.
En het rare is dat hij laatst 3 nachten achter elkaar heeft doorgeslapen. Hij kan het dus wel!!
Daardoor denk ik juist nog meer dat er iets is waardoor hij wakker wordt. Een allergie?
Hij heeft 1x allergisch gereageerd op pindakaas trouwens. Maar dat heb ik sindsdien vermeden. Noten, pindakaas e.d.

Of zou hij misschien toch nog last kunnen hebben van de reflux? Kan dit terugkomen of toch niet helemaal over gaan?

De combinatie van de nu overduidelijke eczeem en die onrust 's nachts is voor mij een reden om toch verder te denken. Echter, de huisarts staat hiet dus niet voor open...

Moet ik toch weer teruggaan naar de kinderarts waar we geweest zijn voor de reflux?
Ga ik naar een homeopaat?
Naar een diëtist?
Ga ik zelf voedingsmiddelen weglaten?

Ik hou wel een dagboek bij nu wat hij eet en waar hij op kan reageren. Maar dat is erg lastig omdat ik tot nu toe geen patroon heb kunnen vinden... En hij eet alles want vindt alles lekker. Hij krijgt opvolgmelk.

Hopelijk herkent iemand dit of klinkt het iemand bekend in de oren? En hebben jullie een advies?
In eerste instantie wil ik dan mijn zoontje lekker in zijn vel zit. Daarnaast willen wij ook heel graag weer slapen 's nachts...

Alvast heel erg bedankt voor het lezen en reageren.
Groetjes, Simone

Jeanne

Jeanne

28-01-2011 om 13:19

Simone

Mijn zoon kreeg eczeem door sinaasappels. Ik dronk 's ochtends en tussen de middag altijd een glas sinaasappelsap, maar ik heb die link met eczeem toen niet gelegd. Pas toen hij geen borstvoeding meer kreeg, ging de eczeem weg en toen ik hem een keer een fruithap gaf met sinaasappel kwam de eczeem heel snel terug. Na een paar keer had ik het door, toen heeft hij heel lang geen sinaasappel meer gehad. Hij heeft sindsdien ook geen eczeem meer gehad. Inmiddels is hij zes en kan hij alles gewoon eten.

Hanne.

Hanne.

28-01-2011 om 13:19

Constitutioneel eczeem?

ik word vooral getriggerd door je opmerking dat het door de kou erger wordt. Dat het in knieeen en nek zit en dat hij verder een droge huid heeft.

Zowel ik als de kinderen hebben last van constitutioneel eczeem (mooi woord voor eczeem zonder dat daar een specifieke oorzaak voor is). Dat vind je juist op deze plekken en gaat gepaard met een droge huid.

Als het erg koud is wordt het hier ook direct veel en veel erger. Ik heb het aan m'n handen en loop dus letterlijk geen meter buiten zonder handschoenen aan. Anders schieten de kloven meteen in m'n vingers. De afgelopen winter ben ik dat 2x vergeten en die nachten heb ik echt wakker gelegen van de pijn.

De behandeling hier is corticosteroiden om het rustig te krijgen als het opvlamt, en daarbij (óók als het wel rustig is) invetten. Dat helpt hier als een tierelier. Misschien wel symptoombestrijding, maar als de oorzaak onbekend is kan je niet veel anders.

ayla

ayla

28-01-2011 om 13:19

Reactie

Mijn oudste heeft een voedselintolerantie, dat is iets anders dan een allergie. Zij is echter in het verleden wel getest op voedselallergieen. Mijn eerste stap zou zijn terug naar de kinderarts. Volgens mij is een allergie bij een dreumes al te testen via bloedprikken, dat zou je kunnen proberen. Mocht dat niet kunnen dan moet je samen met een diëtiste volgens een stappenplan. Nu heb ik ook een zus met diverse allergieen en chronisch eczeem. Zij kan niet tegen diverse merken wasmiddelen en shampoos en cremes, als kind al niet. Heb je al eens geprobeerd kleren te wassen met bijvoorbeeld Neutral en de zwitsal achterwege te laten. Misschien heeft hij gewoon een ontzettend gevoelige huid. Er zijn ook flessen met vettige badolie die goed is tegen eczeem

Sanne.

Sanne.

28-01-2011 om 13:41

Hier

Jongste dochter had de eerste jaren veel last van eczeem en slecht slapen. Wij zijn gelukkig vrij snel achter 1 allergie gekomen maar later bleken er nog 2 te zijn. Dit is niet door bloedtesten (is erg lastig op deze leeftijd, vaak is de uitslag vals-negatief: wel negatief maar nietszeggend) ontdekt maar door eliminatie-provocatie.

Ik ging op dieet (bv), ben naar diëtist geweest en naar arts, kinderarts en cb-arts. Het eczeem werd stukken minder maar het slapen bleef een ramp. Pas na een aantal behandelingen bij de bioresonant ging het slapen goed. Ze was toen al 3 jaar.

Geen relatie met melk?

Hoi Simone,

Klinkt herkenbaar. Alhoewel mijn zoontje jonger was. Spuugde als jonge baby heel veel melk uit. De osteopaat kon daar niets voor vinden. Mijn zoontje kreeg toen hij 6 maanden was ook ineens exceemplekken en was ineens heel prikkelbaar en huilerig. Ook 's nachts. Daarvoor was hij altijd heel relaxed en sliep de hele nacht. Hij kreeg toendertijd hypo-allergene melk, maar een paar weken daarvoor had ik voor één keer een pak "gewone" flesmelk gekocht. Ik zag dus een relatie met koemelk.
Maar mijn huisarts zei precies hetzelfde als de jouwe: exceem kan overal vandaan komen, dat het door melk komt leek hem onzin. Hij vond de exceem nog binnen de perken en ik moest maar gewoon gaan smeren en vooral mijn hoofd niet breken over oorzaken. Het was zó bot! (gelukkig was hij een invaller..) Ik was woest. Ik wist zeker dat dit niet zomaar uit de lucht kwam vallen!
Cb gebeld, en die zeiden ook: blijf jij maar gewoon dezelfde melk geven als nu. De relatie tussen koemelk en ecxeem zou achterhaald zijn volgens haar.
Ik ben zelfstandig overgestapt op geitenmelk. Binnen een etmaal had ik mijn oude goedlachse, ontspannen ventje weer terug. zijn huidje werd snel daarna ook mooier.
Toeval? Denk ik niet.
Na 6 weken geitenmelk, kreeg hij weer een beetje exceem en ik denk dat hij inmiddels ook een allergie of intolerantie (ik hou die twee nooit uit elkaar) voor deze melk had opgebouwd. Toen kreeg ik mijn cb zover dat ik pepti vergoed kon krijgen. Nooit meer last gehad.
Rond de 13 maanden ben ik voorzichtig wat koemelkproducten gaan aanbieden, want veel kinderen groeien er na een jaar wel overheen. Dat ging goed.
Ik ben nu (hij is nu 2 1/2) nog niet overvloedig met koemelk voor mijn zoontje, maar hij krijgt er wel het een en ander van.
Als jouw gevoel zegt dat er iets niet klopt, dan klópt er ook iets niet. Ga daar maar van uit. Wie weet kun je een allergie-test laten doen via de kinderarts. Voor een kindje van jouw leeftijd lijkt het me een heel gedoe om zelf uit te pluizen waar hij allergisch voor is. Ik neem aan dat hij al behoorlijk gevarieerd eet.
Hoe is zijn ontlasting?
Heel veel succes en vertrouw op je moederinstinct!! Je hebt het niet voor niks hoor!
Sas

Rosase

Rosase

28-01-2011 om 19:54

Zwitsal

Heel herkenbaar. De koemelkallergie, het eczeem en het slechte slapen.

Bij ons lijkt Zwitsal de boosdoener te zijn. En dan zeker de shampoo. Ik heb nu hypo-allergene shampoo en hij is redelijk vlek vrij. En hij slaapt voor het eerst in ruim 2 jaar door.

Doorzoeken dus. Dat iets niet bewezen is wil nog niet zeggen dat het niet zo is. Alleen dat ze het nog niet kunnen aantonen.
Vraag een doorverwijzing naar een dietist, laat je voorlichten over allergenen in voedsel en schrap alles met luchtjes uit het wasrepetoir.

En toch maar smeren. En als de creme niet helpt, terug en sterkere creme vragen. Wij hebben er nu eentje en dat is 2-3 dagen smeren en weer een mooi huidje. Heeft even geduurd voordat we zover waren, maar het scheelt is geadviseerd om 2x per dag met deze zalf te smeren.
En sinds we dat dus stug volhouden lijkt het met alles opeens beter te gaan.

Azijn

In plaats van wasverzachter doe ik azijn in dat vakje. Dat haalt de zeepresten eruit en is ook nog goed voor je machine.
Het is lastig met kleintjes want ze kunnen van een spoortje van iets al last hebben, dat word later veel minder. Maar ik zou toch wel laten testen en met behulp van een dietiste zelf ook je dieet koemelkeiwitvrij maken en minder allergeen eten als je borstvoeding geeft.
Omdat ik zelf ook allergisch ben heb ik de meeste informatie van een contactpersoon van de stichting gehad: http://www.voedselallergie.nl/
Ook deze site heeft me op ideeen gebracht: http://www.kindereczeem.nl/
Met name bij de invoering van vast voedsel bij een allergisch kind

Huisarts

Aanvankelijk had ik voor de kinderen een huisarts die bezig was met haar eigen hobby's die mij totaal niet aanspraken en allergie was blijkbaar een kwestie van geloof. Daar moet je niet zijn. Ik had ook een kinderarts die ons 'peuterdiarree' wilde aansmeren ook nadat het na allerhande testen een koemelkeiwitallergie bleek. En totale eliminatie bleek de jarenlange diarree gewoon met een paar dagen op te lossen. Gelukkig was in dezelfde praktijk ook een huisarts die zich wel bezig hield met allergie en astma.

Rembrand

Rembrand

29-01-2011 om 00:11

Link tussen reflux en allergie

Hoi Simone,
De link tussen reflux en allergie is wel degelijk aanwezig. Er zijn nogal wat kinderen die beiden hebben.
Wellicht is dat toch iets waar je verder in kunt gaan zoeken ?
M.

simone

simone

29-01-2011 om 12:10

Bedankt zover!

Hallo allemaal,

Wat is dit toch een fijn forum!!! Bedankt voor alle reacties, de blijken van herkenning en tips.

Ik lees wel veel verschillende reacties, wat natuurlijk logisch is, want elk kind is anders.
Het verband tussen reflux en allergie vind ik een interessante. En ook de opmerking dat ik moet vertrouwen op mijn moederinstinct. Dat heeft me inderdaad al eerder iets opgeleverd. Namelijk de diagnose verborgen reflux terwijl alle 'artsen' zeiden: niets aan de hand...

Ik ben in ieder geval geen fanatieke zwitsal gebruiker. Heb er alleen de shampoo van maar was de haren van de kids heeeeeel weinig. Is gewoon niet nodig, vind ik. Verder gebruik ik de jeukstillende badolie van Balneum. En gebruik heel soms iets van Weleda en zeepvrije hypoallergene douchegel.
Qua wasmiddelen ben ik een aanbiedingen-gebruiker. Zal dat nu ook maar even laten. Gebruik altijd hypoallergene wasverzachter maar heb die nu vervangen voor Neutral. Ga nu het wasmiddel ervan ook maar proberen. En de tip van de azijn ook!!!

Daarnaast smeren we dus die cortisonencreme en creme bioforce van Vogel en cetomacrogol creme. Van de cortisonen is het wel opgeknapt maar het is niet weg. Zijn huidje voelde eerst zacht en is nu net schuurpapier...

Ga denk ik toch maar gewoon de kinderarts bellen. Dan vinden ze me maar een zeurpiet. Ik heb gewoon het gevoel dat er iets niet klopt. Dat gevoel heeft me nog niet eerder in de steek gelaten...

Weet iemand hoe dat dan verder loopt? Gaan ze meteen bloedonderzoek doen of wordt er eerst gekeken samen met een dietiste?
En heeft iemand een korte-termijn oplossing? Wat ik nu zelf al kan doen?

Bijvoorbeeld helemaal stoppen met melk en overstappen op geitenmelk? IK drink namelijk zelf helemaal geen gewonen melk i.v.m. verkoudheidsklachten door gewone melk.
Iemand opperde ook sinaasappel? En hoe zit het bijvoorbeeld met pasta ofzo? Heb het idee dat hij daarop reageert...

Pfoe, het is echt lastig hoor. Ze krijgen zoveel binnen en ik kan gewoon geen patroon ontdekken in het eten i.c.m. zijn klachten. Hij krijgt 3x per dag melk en is overdag heel vrolijk. 's Avonds en 's nachts heeft hij voor mijn gevoel last, dus dan moet het iets in het avondeten zijn.

Maar goed, maandag dus bellen met de huisarts. Of meteen de kinderarts bellen, wat vinden jullie?
Of is er een andere instantie waar ik het beste terecht kan?

Beankt voor al jullie medeleven en adviezen!!
Simone

Andrea van Eeden

Andrea van Eeden

29-01-2011 om 21:02

Alle info die je nodig hebt vind je hier..

Hi Simone..,

En zeer herkenbaar verhaal heb je, zeeer herkenbaar. En geloof me, de reguliere gezondheidszorg (tenminste, diegene die ik geconsulteerd heb) ontkent bijna altijd voedselallergieeen of intoleranties terwijl ik als ouder 100 % zekerheid hebt gekregen eenvoudig weg door een voedingsmiddel achterwege te laten. (koemelk in ons geval). Van 8 uur gillen gingen we binnen 24 uur naar een vrolijke en goed slapende dochter, en nog werd ontkend dat dit verband zou kunnen houden (door zowel huisarts als CB. tsssssss..

Mijn redding was dat ik de volgende site ontdekte: www.babyallergie.nl
Lees deze ajb door! Een schat aan informatie en veel completer dan welke site dan ook: wat zijn de bekende allergenen, symptomen (ja ook reflux achtige verschijnselen en bijvoorbeeld extreem vaak de hik) en vooral ook de veilige voedingsmiddelen..

Heeel veel succes.

Andrea van Eeden

Andrea van Eeden

29-01-2011 om 21:29

Allergenen

Allergenen kunnen zijn: Sinasappel, tomaat, varkensvlees, kiwi, spinazie, worst, vis, ei, soja, noten, zaden en pitten, schaal en schelpdieren, koemelk, aardbei, chocola, citroen, conserven, additieven , kleurstoffen.

Kun je denk ik redelijk makkelijk achterwege laten uit het voedingspatroon om uit te testen, en zie verder, zoals ik mn vorige mailtje getipt had die site ajb. vooral: symptomen, allergenen, introductieschema op www.babyallergie.nl

Simone

Simone

30-01-2011 om 12:22

Tnx andrea! - en tomaat lijkt (een van de) boosdoener(s)..!

HI Andrea,

Ja, die site had ik inderdaad al bekeken! Wat ik alleen lastig vind is hoe pak je het aan...?

Daarom wilde ik naar de kinderarts, voor een stuk begeleiding, maar twijfel daar tegelijkertijd ook aan juist omdat artsen vaak alleen maar aan symptoombestrijding doen.
Maar is er nou niet een ziekenhuis die wel 'gelooft' in allergieën i.c.m. eczeem? Bijvoorbeeld het AMC of het VU?? Het is toch belachelijk dat, terwijl dit een zo veel voorkomend probleem is, het niet erkend wordt door de meeste (huis)artsen en cb???

Maar goed, gisteren zijn we wel ergens achter gekomen. Zoontje at gisteren een bakje cherrytomaatjes en zijn gezicht zat meteen onder de rode vlekken. En hij begon direct te krabben aan zijn keel/nek. Hij heeft overigens wel redelijk geslapen. Was 'pas' om 3.30 uur wakker. Daarna wel verder geslapen met af en toe een kreet... Vandaag helemaal onder de uitslag en vanmorgen zelfs gezwollen onder zijn ogen en ook daar uitslag. En hij had er duidelijk last van want hij zat veel in zijn oogjes. Nu ligt hij lekker te slapen.

Is het dan nu zaak alle tomaten te verbannen? Ja natuurlijk maar dus ook ketchup, tomatensaus e.d.. Ik ga eens googlen om te kijken waar het allemaal in zit.

En toch heb ik het idee dat dat niet het enige is. Maar goed, 1 stap per keer. Ga me nog maar eens beraden over de volgende stap. Ga in ieder geval morgen weer naar de huisarts. Had vorige keer een arts in opleiding die nog redelijk bleu was...

Heel erg bedankt en ik ga weer verder kijken.
Grtz, Simone

Fiorucci

Fiorucci

30-01-2011 om 12:26

Simone

Een mens is zelden allergisch voor slechts een product. Ik heb ook ervaringen met intoleranties, zo sliep mijn zoon heel beroerd na bloemkool. Er zijn wel allergologen, dat lijkt mij een goed idee. Er is een stichting voedselallergie, die hebben ook adressen.

Jeuk en balneum

Bij Dirk werd het eczeem alleen maar erger met Balneum. Hij had al een pinda-allergie, bleek dat er dus in de jeukstillende en extra-vettende versie pinda-olie verwerkt zat...

Allergenen

Fijn dat het met de cherrytomaatjes zo duidelijk is. En dan inderdaad elk spoortje uit de voeding halen.
Realiseer je dat het probleem met de allergie van je kind op dit moment mischien lastig is maar dat je je kind een groot plezier kan doen door het nu zo aan te pakken. Later op dieet is een stuk moeilijker. En inderdaad begin ergens en pak het stuk voor stuk aan.
Mijn huisarts liet zelf bloed prikken en controleerde zelf door een druppeltje melk op de kin of het kind allergisch reageerde. Jammer dat die naar Almere vertrokken is.
Verder hadden we een goede allergoloog.
De rest zou ik voor lief nemen en zelf uitzoeken maar een koemelkeiwitallergie die heel vaak de belangrijkste is zou ik willen weten. Het kost namelijk nogal wat gedoe maar dan moet je alles uit het menu halen. En niet vervangen door geitenmelk of soja want die geven ook vaak een allergische reactie. Goed dat je al etiketten gaat lezen voor de tomaat want dat is de sport om de zaak te laten zakken. Maar je doet jezelf en je kind er een groot plezier mee om dit uit te zoeken.
Maar ik was wel een fanatiekeling. Ik ging ook voor de peptimelk en de antimijtmatrasjes en het zeil als preventie. Om meerdere redenen maar ook omdat uit Japans onderzoek gebleken is dat het helpt heb ik de kinderen zelfs een BCG laten zetten.
Mijn kinderen zijn nog steeds allergisch maar we gaan er zeer behendig mee om en ze missen er niets door.
Succes Simone.

Jeuk

Tegen de jeuk gebruikten we Calendula als bodylotion of als poeder. En om droge huidjes te verzorgen kun je een vet zalfje op waterbasis halen bij de apotheek. Dat is zonder parfums. En als het vriest smeerde ik hun snoetjes in met vaseline tegen de kou en de droogte als we naar buiten gingen.
Als de jeuk te maken heeft met allergie geef ik de kinderen inmiddels antihistaminica, gewoon een tabletje Allerfree of een ander merk, maar ik weet niet hoe dit met kleintjes gaat want toen heb ik dat niet gedaan.

Xanneke

Nu veranderen lijkt me juist wel handig. Nu heb je er meer controle over en het menu van je kind is nog niet zo uitgebreid. Als het stof gezakt is kun je dan weer voorzichtig het menu en andere zaken gaan uitbreiden. Bijvoorbeeld in een schema van 3 dagen proberen voor je het weer toevoegt.

Allergenen beperken

Nadat een collega opknapte vanwege een advies de 6 meestgeconsumeerde allergenen uit zijn dieet te schrappen vond ik dat ook een eyeopener. Teveel allergenen kan de zaak in de soep draaien terwijl een beperkte hoeveelheid wel verdragen wordt. Maar ik denk dat dit bij hele kleine kinderen veel scherper ligt.

Xanneke

Een verwijzing lijkt me inderdaad handig maar dan wel naar de allergoloog, kinderarts of huisarts blijft vooraf onduidelijk wat die met allergie hebben.

Simone

Simone

31-01-2011 om 14:51

Vandaag toch naar de huisarts geweest. wacht op een telefoontje.

Hi,
Allereerst bedankt weer voor alle reacties!

Ben vandaag naar de huisarts gegaan want weet gewoon niet waar ik moet beginnen en heb gewoon advies en ondersteuning nodig hierbij. Eigen arts reageerde heel goed, heel anders dan de arts in opleiding waar ik 2 weken geleden was.
Haar dochter is toevallig ook arts in opleding en promoveert in (voedsel)allergieën, maar dan bij zuigelingen. Da's wel handig dus. Dit wist ik, dus vandaar weer even naar haar toe. Zij overlegt nu met haar en ik word vanmiddag teruggebeld. Maar zij was ook wel overtuigd over de relatie eczeem-allergie.

Maar dan nog ga ik verder onderzoek laten doen. Eerste stap is denk ik toch een kinderarts? Of kan ik meteen naar een (kinder)allergoloog? Het lijkt me dat je toch een arts moet hebben die gespecialiseerd is in kinderen?
En hoe zijn regioziekenhuizen hiermee? Of meteen toch naar een VU of AMC (heb met beide ervaring) stappen?

De kinderarts waar we destijds liepen i.v.m. zijn reflux stond niet echt open voor mijn opmerkking 'is hij niet allergisch'? Dussssss.....daar heb ik niet echt een lekker gevoel bij. Maarja, om nou meteen op hoge poten een specialist op te zoeken in een Academisch Ziekenhuis vind ik ook zo overdreven...

< B>Heeft 1 van jullie misschien ervaring met onderzoeken naar allergie bij kleintjes van 18 maand? Doen ze dan meteen bloedonderzoek of gaat het anders?< /b>

OH, en ik zal de Balneum vanaf nu laten staan. Is er een goed alternatief? Ga ook alles met pinda's en noten weren, want ik weet ook dat hij daar heftig op reageert.

Bedankt bedankt bedankt!!!
Wat is dit toch een superforum.

Groetjes, Simone

Huisarts

Zoon was 2 maanden en ja, 5 buisjes bloed dus.
via http://www.zoekdokter.nl/dokter/7707-widjaja,amsterdam&mode=searchback
Als de huisarts geinteresseerd is hoef je denk ik niet naar een academisch ziekenhuis.
Allergologie is bij de VU en het AMC resp. ondergebracht bij KNO en Dermatologie. Daar heb ik geen ervaring mee, waarschijnlijk ook gewoon deskundigen maar die invalshoek zou ik niet kiezen.

Kinderen

In een allergiepraktijk komen juist veel kinderen.

Je huisarts

Ik zou jou huisarts koesteren! Met haar interesse en zo'n dochter kan die je denk ik uitstekend zelf helpen met de route en de oplossingen.

Biene M.

Biene M.

31-01-2011 om 17:19

Inbraakje (vu)

Van allergie weet ik niet veel, maar de kinderarts in de VU liet destijds bij ons zoontje van 2 maanden ook bloed prikken op allergie, met de kanttekening dat een negatieve uitslag niet veel hoefde te zeggen. Maar het bloedprikken daar verliep super, erg ervaren prikster. Met een ander kind heb ik in een ander ziekenhuis drama's meegemaakt met prikken, dus alleen hierom al zou ik weer naar de VU gaan.

Zoons kinderarts -van de peuterdiarree ipv de koemelkeiwitallergie-, was ook van de VU. Je bent toch nog vaak sterk overgeleverd aan particuliere inzichten.

Simone

Simone

01-02-2011 om 13:28

Nog geen stap verder... maar vannacht van 20.00 tot 8.00 geslape

Hi,

De huisarts heeft gisteren helaas niet meer teruggebeld. En vanochtend, toen ik zelf belde, bleek de praktijk vandaag helaas gesloten. Hopelijk hoor ik morgen meer.

Heb wel zelf de 'stoute schoenen' aangetrokken en vanmorgen toch maar gebeld met het streekziekenhuis waar onze jongste mee bekend is... Afspraak gemaakt met de kinderarts, maar kan pas over 3,5 week terecht.

Vannacht heeft ie heerlijk geslapen van 20.00 tot 8.00 uur aan 1 stuk!! Dat is in die (bijna) 1,5 jaar nog niet gebeurd! We hebben vooralsnog de tomaat helemaal geschrapt en ben nu ook meer bedacht op producten met pinda en/of noten erin.
Gaf natuurlijk al geen pinda's en noten 'direct' maar let nu ook op alle ingrediënten die ergens in zitten.

Maar djeez, dat zit echt in veel producten zeg!!! Weet iemand of je, met een (nog) niet vastgestelde allergie voor pinda's en/og noten, ook moet oppassen met producten waarop staat 'product wordt gefabriceerd waar ook noten/pinda's worden verwerkt'?

Bedankt weer en hopelijk hoor ik morgen meer via de huisarts.
Groetjes, Simone

Juist bij een pindaallergie neem je geen enkel risico. In een situatie waar je scherp wilt weten waar je last van hebt is het ook niet handig.
Eigenlijk komt het er ook op neer om vers en onbewerkt te kopen en zelf te bereiden want anders heb je te maken met dit soort dingen. Ook met etenswaren van de snackbar en kraampjes heb je een probleem. Sommigen gebruiken pindaolie.

Huisarts

Toch jammer dat je niet even op je huisarts hebt gewacht. Ik snap dat je de beste deskundigheid zoekt maar een huisarts die wel geinteresseerd is kan veel voor je betekenen. Bijvoorbeeld eerst bloedprikken. Heb je dan een paar duidelijke allergien dan kan zij je helpen deze uit je menu te halen. Bovendien is er in veel praktijken ook een dietiste waar je naartoe kunt.
Wel heel erg fijn dat je nu al 2 allergenen hebt kunnen ontdekken die je nu weg kunt laten en bovendien heel fijn dat je kind zo goed geslapen heeft.
Hopelijk hoor je morgen weer van je huisarts.

Probeer eerst cetomacrogol!

Mijn zoontje heeft ook eczeem, en ik zou niet aanraden er meteen een creme met corto op te smeren! Dat zijn namelijk hormonen... Op de lange duur wordt de huid er dunner van, en dan zit je in een viscieuze cirkel van smeren, eczeem, smeren.

Wij hebben cetomacrogol creme FNA, dat is een soort supervette creme gemengd met vaseline. Kun je gewoon zonder recept bij de apotheek krijgen. Twee keer per dag smeren, niet te vaak badderen (om de dag bijvoorbeeld) en geen geparfumeerde badspullen, olie, etc gebruiken. Wij gebruiken superterugvettende badolie (bij Etos - ik kom even niet op 't merk, maar het zit in een wit doosje met een klein badeendje erop).

Mijn zoontje had ook van die schuurpapierwangen, en in zijn eerste winter krabte hij tot bloedens toe z'n gezichtje open. Maar met deze "behandeling" gaat 't nu heel goed!

Hij is trouwens ook gevoelig voor pinda's en/of noten (spugen). Voedselallergieën gaan vaak samen met eczeem, astmatische klachten, en contactallergieën (bijvoorbeeld voor synthetische parfums, zoals in Zwitsal).

Succes ermee!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.