Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Berber.

Berber.

22-04-2010 om 17:10

Hebben jullie dat nou ook? (kledingmaten)

Mijn zoontjes waren bij de laatste meting 87 en 88 cm lang. Toch zijn de broekspijpen van maat 86 altijd veel te lang. Bij mouwen van shirtjes is het veel minder, daar steken de armen juist weer uit de mouwen (letterlijk dus hè). Het is verder niet belangrijk hoor, maar vreemd vind ik het wel. Is er herkenning of hebben de mannen gewoon korte pootjes?

rozenstruikje

rozenstruikje

22-04-2010 om 17:39

dat heb ik ook met mijn zoontje van 2,5.
Hij is al een poos niet meer gemeten dus ik weet niet zijn exacte lengte. Broeken draagt hij nog van 80 en truitjes al van 86-92. Wegens korte beentjes en lange armen? Ik weet het niet, hij ziet er prima in verhouding uit overigens.
Laatst was ik toch overgestapt op broeken maat 86 want ik had twee hele leuke nieuw gekocht. Die moest ik dus omslaan, staat heel stoer maar heeft als nadeel dat er echt heel veel zand in die randen gaat. Dus eerst legen bij de creche/ zandbak voor je naar huis gaat!

Rozenstruikje

Massi Nissa

Massi Nissa

22-04-2010 om 18:07

Ik snap niks van kindermaten

Dochter (3) heeft nog een onderbroek maat 68! Echt eerlijk waar. Meestal draagt ze tussen 92 en 110, duidelijker kan ik het niet aangeven. Het is per merk en per kledingstuk heel verschillend. Ze heeft nu een Mexx truitje maat 122 aan, dat moet haast wel een foutje zijn, denk ik dan. Dochter is ongeveer een meter lang en vrij dun, ledematen niet opvallend lang of kort, gewoon gemiddeld denk ik. Hier zijn mouwen trouwens ook vaak te kort, terwijl de rest van het kledingstuk wel past. En inderdaad, met broeken loopt dochter ook gemiddeld een maat achter op truitjes. Zal er wel bij horen :-).
Groetjes
Massi

angel3

angel3

22-04-2010 om 18:54

Onder altijd maat kleiner

dat hebben mijn kinderen ook. Zoon heeft broek 128 en bovenkleding 134-140. Dochter beneden 110, boven 116. Bij mij is het andersom ha ha. Beneden 38-40 en boven 36-38 ha ha

Indd

volgens mij is dit meer bij jongetjes dan bij meisjes, wat ik zo hoor om me heen. Oudste is 3,5 en die draagt ondermaat 104 en bovenmaat 110 en meer voor zijn romp, dan voor zijn armen.
Jongste is 15 maand en die draag nu ondermaat 86 en bovenmaat 92. Best irritant als je setjes wil kopen. Maar ik ben het inmiddels al wel gewend

Guinevere

Guinevere

22-04-2010 om 20:37

Nee

Nee, daar hebben wij geen last van. Boven en onder klopt het aardig,allebei 92. En dat is nu overal ongeveer een cm te weinig. Op naar de 98 dus. Het probleem zit hem hier meer in de breedte, daar klopt niets van in verhouding tot de lengte. Ook met knopenelastiek is het vaak nog geen doen, want als je dat op zijn strakst zet wordt de broek nou ook niet bepaald mooier. Vetmesten van zoonlief lukt trouwens niet, dus het blijft emmeren. Gelukkig passen zijn kniebroeken maat 74 die hij bij zijn geboorte had gekregen nog steeds. Kunnen we hem nu dus voor de 4e zomer aanhijsen.

Asa Torell

Asa Torell

22-04-2010 om 20:40

Hier ook

beide kinderen hebben echt duidelijk korte benen. Ook korte armen trouwens, dus de mouwen zijn altijd nog te lang als het t-shirtje al boven de navel uitkomt. Ik merk dat het bij mijn kinderen meer is dan bij anderen omdat ik van doorgeefkleding vaak de shirts niet eens meer kan gebruiken terwijl de broeken nog op een 'te groot' stapel gaan. Bij dochter scheelt het volgens mij zeker 2 maten.

Janna3

Janna3

22-04-2010 om 20:51

Wat dacht je dan

Van zwembroeken? Gisteren had ik een exemplaar in mijn handen die volgens mij perfect om de 3,5 jaar oude billen van mijn jongste zou passen. Ik keek op het labeltje: Maat 68...

Kiki

Kiki

22-04-2010 om 21:29

Hier ook hoor

Mijn zoon draagt 80, 86 en 92 allemaal door elkaar. Sommige rompers zelfs nog 74. Alle broeken zakken van zijn kont af, hij moet altijd riemen of bretels aan.
Hij past zelfs de korte broeken van maat 74 en 80 nog.

Mijn jongste draagt 68 en 74 door elkaar heen.

Klopt geen lor van die kledingmaten :)

Hanne.

Hanne.

23-04-2010 om 08:30

Heel herkenbaar

Hier is het ook heel herkenbaar.

Oudste (1.20 lang) draagt maat 116 en dan nog zijn de pijpen te lang

Middelste (1.08 lang) heeft het omgekeerde probleem. Qua lengte heeft ze maat 110 nodig, maar die glijdt zo van haar kont. Draagt regelmatig nog shirtjes maat 86/92. De rokjes in die maat heb ik ondertussen maar weg gedaan. Het knoopgaten elastiek zat nog flink aangetrokken, maar ze werden ondertussen wel erg kort...

Jongste (5 maanden) trok ik vanmorgen een nieuw shirt aan en broek maat 68 aan. Broek viel van haar kont, shirt zat als een worstvelletje om haar lijf. De mouwen waaren daarentegen nog veel en veel te lang....

Kortom, ondanks dat er 2-3 jaar verschil tussen mijn kinderen zit gaat kleding vaak rechtstreeks van de ene naar de andere kast.

He, fijn

Hier is het af en toe ook een zooitje. Voorheen had ik nog wel een soort algemene uitgangspunten in de zin van Hema en H&M vallen groot, C&A en V&D vallen klein, maar ook daar valt geen peil meer op te trekken. Broeken voor zoon zijn iha lastig, wegens geen billen. Nu zijn zijn benen ook wat aan de korte kant dus soms kan hij dan een broek aan die officieel een maat te klein is, maar dat ging laatst met een H&M broek dus weer helemaal niet op, daar was hij al vrij rap uit een 104 gegroeid, terwijl dat nu voor broeken geen enkel probleem zou zijn.

Babydochter ondertussen heeft ruzie met broeken van de Hema in 74 - veel te groot en te wijd ondanks haar bolle buikje, maar van t-shirt en vestjes moet ik tegenwoordig van diezelfde Hema soms 80 kopen om het fatsoenlijk over datzelfde buikje te kunnen doen. En dan zijn soms de mouwen weer veel te lang.

En wat te denken van die gecombineerde maten? Is een 110-116 nu eigenlijk een 110, eigenlijk een 116 of eigenlijk een 113?

Gelukkig kan je bij de meeste winkels probleemloos ruilen. Ik heb alleen maar hartzeer over kleding die we van de familie uit Amerika gekregen hebben en die dan te klein is gekocht of, wat ook voorkomt bij jongste, misschien wel past maar niet voor het seizoen geschikt is. En over de tuinbroek voor zoon (een jongetje van 4 in een tuinbroek. Ik bedoel, hij kan lang zijn plas ophouden maar dit vind ik toch het lot tarten).

Groeten,

Temet

Temet en tip

wat beschrijf je het toch op een prachtige humorischtische wijze! En je hebt in alles gelijk!
Misschien een tip voor al die frustraties... maar ik neem altijd een broek van zoons mee die hun precies passen qua middel/lengte enz en dit is dan mijn "meetmaat" en zo koop ik haast geen miskopen

Erg he

Ik heb een nogal lange zoon maar ook hij draagt meestal shirts een maat groter dan de broek. Hij past nu nog maat 1.5-2 jaar van 1 broek (anderen 2-3), terwijl de shirts 3-4 soms al kort zijn.

Het probleem is nu trouwens dat maat 2-3 broek te kort wordt maar de broeken 3-4 zijn zo ontzettend veel wijder en groter.

Tango

Tango

23-04-2010 om 21:56

Tuinbroek

Herkenbaar, Temet, dat van die tuinbroek. Van een vriendin van mij met een hele lange zoon kreeg ik ook eens een aantal tuinbroeken. Hij droeg ze met 2 of 3 jaar toen hij dus nog niet zindelijk was. Ik had er niets aan want Tangozoon paste ze pas toen hij 4 was. Heb ze maar naar een 2e handskledingbeurs gedaan. Tuinbroeken voor 4-jarigen vind ik inderdaad niet handig, al zie ik er wel eens een kleuter in lopen.

Hier overigens ook altijd een verschil van zeker een maat tussen truien/shirts en broeken. Broeken altijd een maat kleiner.
Beide kinderen zijn ook erg smal, dus ik koop altijd met knoopsgaten-elastiek. Pyjama's gingen altijd goed, maar zelfs die moet ik tegenwoordig innemen. Worden blijkbaar voor dikkere kinderen gemaakt.
Tangozoon heeft nog een zwembroek maat 92 liggen, past hij nog prima in. Hij heeft zelfs 1 broek van de Hema, maat 92 die hij w.s. nu voor het 5e jaar aan gaat trekken. Hij begon als lange broek, nu zal hij net over de knie vallen, maar de breedte gaat nog steeds prima.

Tink

Tink

23-04-2010 om 22:54

En sokken, ook zoiets

Ik kocht laatst voor Pippi sokjes, bij de Hema. Twee van dezelfde serie, eentje in rood en eentje in blauw. De rode moest ik een maat groter nemen dan de blauwe, want die van dezelfde maat waren een stuk kleiner.

Ik zei dat bij de kassa en de caissière zei: ja, Hema he? :)

Hier hebben ook 3 van de 4 een grotere maat voor shirts dan voor broeken. Blijft vreemd al ben ik intussen wel wat gewend :)

Schoenen!

vinden jullie dat ook zo'n ellende???Ik vind het voor jongetjes allemaal maar saai, te bruin en altijd hetzelfde. En je hebt zo weinig keuze.

Massi Nissa

Massi Nissa

24-04-2010 om 09:14

Leuke jongensschoenen

Thein, ik vind ook dat er voor jongens lang niet zoveel leuke kleding beschikbaar is als voor meisjes. Juist bij schoenen vind ik het nog wel meevallen, omdat je ze ook mooie sportschoenen kunt geven. De meeste merken hebben schattige kleine uitvoeringen. Ik zag pas een jongetje met Lacoste schoenen in wit met groene accenten, echt vrolijk. En ik weet uit eigen ervaring dat ze prettig lopen.
Groetjes
Massi

Asa Torell

Asa Torell

24-04-2010 om 11:02

Haha thein

Op zich vind ik de schoenen die zoon heeft best leuk, wel bruin maar toch met div. kleuren en met gekleurde stiksels. Maar het blijkt dan wel weer dat alle vriendjes dezelfde hebben! Zo weinig redelijke keus is er blijkbaar ;-).
Overigens vind ik meisjesschoenen niet heel veel beter, dochter heeft bijvoorbeeld hele mooie oudroze gekregen maar die zijn inmiddels ook grijsbruin geworden van de vele zandbaksessies.

Massi Nissa

Massi Nissa

24-04-2010 om 11:14

Hebben jullie trouwens...

...ergens nog Crocs gezien? In verband met de zandbak?
Groetjes
Massi

liora

liora

24-04-2010 om 11:49

Massi

Crocs kun je nog steeds online kopen.

En ik vind Geox erg leuk en ook heel vrolijk!

Biene M.

Biene M.

24-04-2010 om 14:17

Schoenen

Het is inderdaad triest gesteld met jongenskleding (ongegeneerd drie keer zoveel meisjes- als jongenskleding, belachelijk!) maar er zijn wél leuke jongensschoenen. Bij Meys & Co in de Amsterdamse scheldestraat hebben ze veel kleurige jongensschoenen. Mijn zoontje heeft nu felblauwe etnies en de vriendinnen van mijn 15-jarige dochter vinden hem allemaal überhip :-)

Kiki

Kiki

24-04-2010 om 14:20

Ja de jongenskleren zijn echt lastig te vinden

Leuke dan. Beetje het verdomhoekje :)

Maar geen kleurige jongensschoenen? Die heb ik tot nog toe overal kunnen vinden. Mijn oudste heeft gifgroene schoentjes gehad, oranje sandalen en momenteel helblauwe schoenen.
Valt wel mee dus.

Yellow cabs!

schoenen voor jongens helemaal geweldig. Super stoer.

liefs lisa

Schouderknoopjes

Wat ik heel irritant vind is dat de 'schouderknoopjes' bij vrijwel alle merken vanaf maat 92 zijn verdwenen. Mijn jongste zoon heeft een behoorlijk groot hoofd en ik heb al diverse truitjes moeten weggeven omdat ze domweg niet over zijn hoofd passen!

Guinevere

Guinevere

24-04-2010 om 21:44

Schoenen

Oh, die jongensschoenen gaan juist wel goed. Hoewel de winkels inderdaad vergeven zijn van gruwelschoenen voor jongens (van die bruine of zwarte platstampers met klitteband, ik vind ze niet erg elegant) krijg ik het toch steeds weer voor elkaar om één paar perfecte schoenen te vinden. Zoon heeft nu knalblauwe met zilver, hiervoor had hij knalrode met witte zijstrepen. Die laatste heb ik nu weer in de uitverkoop gekocht in maat 24 voor als hij uit zijn huidige schoentjes is gegroeid. Ze waren fantastisch en de complimenten waren dan ook niet van de lucht.
Voor zoon van 7 heb ik er trouwens meer moeite mee. In zijn maat (32) ook vooral van die platstampers waarover hij en ik niet eens piekeren om ze aan te schaffen. Hij loopt nu dus al jaren op elegante leren sportschoenen.
Die knoopjes op de schouder gaan inderdaad maar tm maat 92. Daarna schijnt de verhouding hoofd/lijf zodanig veranderd te zijn dat je het wel over die bol heen kunt sleuren. Maar niet altijd dus...

Tango

Tango

25-04-2010 om 18:35

Schoenen/crocs

Voor Tangozoon hoef ik in de zomer niets anders te kopen dan crocs. Het is even zoeken, maar in sommige schoenenwinkels hebben ze ze nog hoor, Massi. En anders inderdaad online. Bij Perry-sport hier beweerden ze wel dat ze alleen nog in de echte crocswinkels verkocht werden, maar dat is dus niet waar.
Jongensschoenen vind ik op zich nog niet zo'n ramp om te kopen. Meestal kunnen we best aardige vinden in bijv. blauw, zwart of bruin. Meisjeswinterschoenen vind ik weer lastig. Vaak zijn het alleen maar laarzen. En bovendien dan erg duur.

sandra beckers

sandra beckers

26-04-2010 om 01:42

Is normaal hoor

mijn kinderen vallen ook buiten de standaard maten.De kleding valt ook niet altijd hetzelfde per maat.

Maten...

Berber, ik denk dat je kinderen de ontwikkelingsfasen op een andere manier doormaken. Kijk, hun lengte is nu in fase 86, maar hun benen nog maar in fase 74, terwijl hun bovenlijf al in fase 92 is. Maar maak je geen zorgen hoor, ze doorlopen vast alle fasen wel. Ik hoop voor jou niet in de verkeerde volgorde! :)

Oh en...

hier hetzelfde hoor. Beide kinderen (1.06 en 1.32) hebben kleding van wel 5 verschillende maten in de kast liggen. Vooral als het van die strakke shirts zijn heeft mijn oudste al wel maat 156 aan, dan zijn alleen de mouwen te lang. Ondergoed heeft ze nog 116.

Berber...

graag gedaan ;)

Primavera

Primavera

29-04-2010 om 11:12

Lol ebergien

Daar ging mijn koffie! Ik probeerde me de door jouw geschetste verkeerde volgorde voor te stellen ;-)))))
Al heb ik serieus wel eens een kleinere maat zomerschoenen moeten aanschaffen dan de winterschoenen die ze daarvoor hadden. En vorige week had mijn jongste nog een broek van 116 aan en deze week één van 110 en volgende week misschien één van 104. Schrik! Ze zal toch niet aan het krimpen zijn? ;-)
Groetjes, Primavera

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.