Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

liora

liora

20-03-2011 om 08:29

Huilend wakker worden

Mijn dreumes wordt nog altijd huilend wakker, zowel 's ochtends als 's middags. Is dat herkenbaar voor anderen? En wanneer komt de tijd dat kinderen gewoon gaan roepen?

Limi

Limi

20-03-2011 om 12:13

Soms

Soms wordt hij hier huilend wakker. Dan wil hij meestal nog verder slapen en ga ik erbij liggen. Als hij echt uitgeslapen is, klimt hij van het bed en gaat hij bij het traphek staan roepen. "Uh uh uh!" Of hij gooit speelgoed van de trap. Zo uit bed komen doet hij vanaf een maand of 12, denk ik.

De oudste werd ook vaak overstuur wakker en moest dan eerst iets eten. Dat was tot 2,5 of zo.

Mayte*

Mayte*

20-03-2011 om 21:21

Ja herkenbaar

90% van de keren meldt mijn zoontje zich door te huilen. En heel af en toe door te roepen. Het huilen is meer een manier om zich kenbaar te maken. Het stopt ook altijd meteen als ik hem uit bed haal.

Sascha2

Sascha2

20-03-2011 om 22:50

Ook

Mijn dochter huilt ook als ze wakker is, dag en nacht. Zij is wel iets jonger dan jouw jongste, nu 17 maanden. Maar wakker worden en niet huilen heeft ze nog niet ontdekt. Ik bedenk me net dat mijn andere kinderen heel verschillend waren op die leeftijd. Alleen de oudste huilde ook net voor zijn tweede verjaardag. Mijn andere twee hielden daar eerder mee op. Die zaten gezellig te kletsen (nou ja in dreumesgeheimtaal dan) en sliepen op een kamer.

Heel herkenbaar

Ik weet niet hoelang zoon dat volgehouden heeft, maar lang. En dochter meldt zich ook meestal door gehuil. Dus ik ben eigenlijk niet anders gewend.

Groeten,

Temet

Asa Torell

Asa Torell

21-03-2011 om 20:32

Hier ook

en dochter is 3 jaar en 9 maanden! Overigens komt ze dan wel gewoon zelf uit bed, maar je hoort haar dus goed aankomen ;-).

Hier

Jongste roept 's morgens keihard maaaaamaaaaaaaa. 's Middags is hij een stuk chagrijniger bij ontwaken, dan is het een soort oerkreet :)

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Valkyre

Valkyre

21-03-2011 om 21:43

Bij ons

Zoon (bijna vier) huilt alleen 's nachts, als hij heel nodig moet plassen. Hij huilde eerst ook elke ochtend, maar zodra hij lekker kon babbelen, hebben we tegen hem gezegd dat hij mamma of pappa moest roepen ipv huilen. Elke avond voor 't slapen gezegd, en 's ochtends als hij huilde ook weer. En natuurlijk superenthousiast aan zijn bed verschijnen als hij daadwerkelijk riep! Ik weet niet hoe lang we dat gedaan hebben - ik denk een week of twee? - en toen ging 't goed. Meteen een stuk gezelliger wakker worden voor ons :-)

Succes! Ik hoop dat je er wat aan hebt...

liora

liora

21-03-2011 om 23:32

Vanmorgen

Hoi,

Fijn te horen dat er meer kinderen zijn die dit doen. Ik hoor weleens over kinderen die wakker worden en lekker in bed gaan liggen spelen en zo.

Vanmorgen was het trouwens meer huilroepen onderbroken met een paar keer 'mammie'.
Zo lief!

Liora

Sascha2

Sascha2

22-03-2011 om 16:11

Valkyre

Ha, die theorie hadden wij bij de oudste ook. Maar vervolgens riep hij uit luiigheid totdat hij vijfeneenhalf was om ons. Negeren had - ivm dre jongere zusjes waarvan een slecht slapende baby - geen zin. Ineens was het over maar ach, wat heb ik vaak op mijn tong moeteb bijten :).

Sascha2

Sascha2

22-03-2011 om 16:13

Liora

Ach wat een smeltmoment :). Hier komen die smeltmomenten
's nachts voor als jongste het voor elkaar heeft om in mijn bed te belanden. Ze gaat rustig liggen om vervolgens een armpje om me een te leggen en me een kus te geven.

liora

liora

22-03-2011 om 19:59

Sascha

Wat schattig en heerlijk!

Hier ook

Gelukkig doet hij het al heel lang niet meer want ik vond het zo vervelend wakker worden. Zoals anderen gewoon zeggen dat hij ook kon roepen en dan heel enthusiast doen als hij het eens deed. En zo werd het meer en meer en nu wordt hij alleen nog wel eens huilend wakker 's nachts voor iets.

's Ochtends wacht hij tot zijn lampje groen is en tot die tijd houdt hij zichzelf inderdaad heel zoet bezig.

Soms nog

maar niet altijd. Ze roept ook wel of dan zit ze te spelen (trekt het schapje met boekjes leeg). S'middags huilt ze niet tenzij ik te laat kom, ik ga er eens op letten.

Mayte*

Mayte*

25-03-2011 om 10:03

Dank voor de tip!

Verschillende van jullie noemden het al, heel enthousiast reageren op roepen in plaats van huilen. Dat heb ik deze week gedaan en het gevolg mag er zijn! Al 3 dagen aaneengesloten wordt ik 's ochtends door een uberschattig stemmetje gewekt (nog wel om half zeven, ipv zeven uur, maar dat mag de pret niet drukken).

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.