Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Neus

Neus

05-08-2009 om 13:58

Ik ben geen mama, maar neus

Mijn zoontje van 2,5 noemt mij geen "mama", maar "neus". Is dat niet een beetje raar? Papa zegt hij wel (tegen papa) maar ik ben kennelijk "neus". Mijn neus is overigens niet opvallend, eerder bescheiden. Zou het iets psychologisch zijn?

Fleur Mas

Fleur Mas

05-08-2009 om 17:39

Ik heb

er geen ervaring mee,en ik hoop dat ik je niet beledig,want zo is het absoluut niet bedoeld,maar ik zit hier wel op mijn stoeltje hartelijk te lachen,heb het nog nooit gehoord en schiet al in de lach als ik het me voorstel,
succes nog verder
mvg fleur

Hmm

Sorry, maar ik moest ook ontzettend lachen!

Ook geen ervaring, alhoewel zoon opeens heel zeurderig "mieeeeeee" kan mekkeren. Dat is dus een afkorting van mammie. Ik vind het vreselijk en probeer dus alleen op mama te reageren.

Maar neus??? Ik vind het wel lief eigenlijk.

buzz

buzz

06-08-2009 om 22:26

Beetje genant

tot mijn zoon 2 en een half werd noemde hij mij ook geen mama, hij moemde mij ete.
Ik heet esther en hij hoort mijn man dat vaak zeggen vandaar denk ik.
Maar in de loop van de tijd kon hij wat beter praten en kwam de rr er wat beter uit waar door het eter werd. Kan je je voorstellen, in een winkel en dat hij mij even niet zag en dan heel hard eter begon te roepen. Waarop ik reageer alsof het de gewoonste zaak van de wereld is. (mensen keken soms best vreemd na me of lacherig of of of.)
Ik ben toen heel bewust me zelf mama gaan noemen.
ipv dat ik zij, ik ga koken, of, ik moet even naar de wc, zeg ik nu, mama gaat koken, mama gaat even naar de wc.
groetjes esther
Binnen 2 maanden was het over en zij hij gewoon mama.

Misschien negeren?

Telkens als hij neus zegt, gewoon negeren? Misschien dat hij dan begrijpt dat dat niet jouw naam is en indd vaak zeggen van mama?

Neus

Neus

08-08-2009 om 08:13

Negeren

Ja dat doe ik nu ook maar: negeren. Eerst zei ik constant: ja inderdaad, ik heb een neus, jij ook (en wees op onze neuzen), na een tijd zei ik : nee ik heet Mama: niet Neus en nu negeer ik het maar. Als zoontje in paniek is: roept hij wel mama en niet neus. Het zal wel weer een fase zijn.

Erni

Erni

08-08-2009 om 23:26

Mis, mis

Toen mijn zoontje ongeveer zo oud was, noemde hij mij consequent "Mis". Dat kwam nadat ik hem een paar keer vroeg of hij mama gemist had, als hij mij hartstochtelijk begroette bij de creche als ik hem kwam halen. Het heeft een paar maanden geduurd, daarna noemde hij mij gewoon weer mama :-). We vonden het wel amusant en hebben er verder geen aandacht aan besteed.

Groetjes,

Erni

Massi Nissa

Massi Nissa

10-08-2009 om 13:13

En ik heet sinds kort

... mama inktvis. Geen flauw idee waar dochter dat vandaan heeft. Ik heb ook niet meer ledematen dan normaal voor een homo sapiens.
Ik vind die neus heel grappig en het 'etter'-verhaal is schitterend.
Groetjes
Massi

Ow nu ik er zo over nadenk..

papa werd door zoontjelief vaak genoemd als: papa Shrek! Wanneer hij een groen monster tegen kwam op tv of waar dan ook, dan was het: "papa"! Mensen keken dan ook altijd heel verbaasd.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.