Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

moeder van een zoontje

moeder van een zoontje

17-02-2010 om 22:06

Ik wil slaaaaapen!

Hier het volgende probleem. Onze dochter van bijna 3 ligt sinds ongeveer vier a vijf maanden in een groot bed. Daarvoor was ze een voorbeeldige slaper, maar nu meldt ze zich een a twee keer aan ons bed. In het begin kroop ze heel stilletjes tussen ons in, en wij vonden dat gezellig en hebben dat zo gelaten. Maar nu met een kleintje op komst, lijkt het ons niet handig. We zijn nu al weken bezig met haar terug naar haar bed te brengen, zonder woorden, consequent, etcetera. Zoals het ook in de boekjes staat. Maar helaas geen effect! Het vervelende is dat ik nadat ik wakker ben geworden vaak nog erg lang wakker lig. Wie heeft er een tip????

Linda99

Linda99

17-02-2010 om 22:55

Hier

Ik heb het al vaker geroepen, maar ik ben een grote fan van de KidSleep wekker. Hij werkt met twee lampjes: een wakker/wandelend konijn en een slapend konijn. Voor ons het ideale hulpmiddel. Als konijn slaapt gaat dochter ook naar bed en ze mag er pas uit als konijn wakker is. Het is voor haar ook een vertrouwd beeld, het lampje geeft een klein beetje licht en als ze midden in de nacht wakker wordt dan ziet ze meteen dat het nog geen ochtend is.

Werkt niet altijd feilloos maar ik vind het verschil tussen "voor" en "na" erg groot ;-)

wieke meijer

wieke meijer

18-02-2010 om 13:41

Wekker

@linda,

die wekker waar jij het over hebt waar vind ik zie?
Ik zoek ook zoiets voor mijn dochter(s) ze zijn 3,5 en bijna 2 en slapen sinds kort beide op een peuterbed. de oudste kan de deuren openen en komt om de raarste tijden bij mijn bed ...de jongste hobbelt achter haar zus aan.
Is zo'n wekker al duidelijk uit te leggen aan een 3,5 jarige?

Rafelkap

Rafelkap

18-02-2010 om 13:58

Wieke

Jazeker, onze zoon van 3 snapt het ook "konijntje wakker"roept hij als hij naar ons toeloopt 's ochtends.
Eerlijk gezegd vind ik de prijs-kwaliteit van de lamp niet zo best. Ik moet regelmatig de tijd weer goed zetten (loopt al gauw 5 minuten voor of achter) en ik vind het een fragiel ding.
Je kan ook een leuke lamp kopen met een tijdklok. Zelfde idee.

Linda99

Linda99

18-02-2010 om 16:22

Wieke

Oma heeft hem online gekocht via Kidsleep.nl
Hij is inderdaad wel duur en niet van de meest hoogstaande kwaliteit (die van ons loopt prima). Maar nog steeds vind ik het de investering dubbel en dwars waard. Hier dus als verjaardagscadeau toen dochter 3 werd. Met 3,5 begreep ze heel goed hoe het werkte.

Lampje met tijdschakelaar (de goedkope oplossing) hebben we hier ook geprobeerd maar werkte niet. Dochter had midden in de nacht echt niet door wat nou ook al weer de bedoeling was, nu ZIET ze het :-)

wieke meijer

wieke meijer

18-02-2010 om 20:14

Wekker

ga eens even op die site kijken bedankt!!

he weet iemand mij misschien ook te vertellen waarom mijn eigen naam er staat inplaats mijn nick?

ben hier al een tijdje niet geweest maar volgens mij stond er altijd mijn inlogg naam...raar

essanlau

essanlau

18-02-2010 om 20:49

Ook wekker

Hoi,

Bij Kruidvat hadden ze ook zo'n soort wekker alleen een stuk goedkoper, maar volgens mij is die nu uit assortiment. Het is een olifantje of een aapje dat gaat slapen en op de ingestelde tijd wakker wordt, eventueel met geluid, maar dat kan uitgezet worden. Het opengaan van de ogen maakt ook geluid, daar wordt mijn zoontje 's morgens wel wakker van, maar als hij 's middags slaapt niet.

Begin van het jaar verkochten ze alle magazijnspullen uit, toen hadden ze er hier nog vrij veel, dus misschien bij jou ook?

Groetjes
Esther

wieke meijer

wieke meijer

18-02-2010 om 21:33

Kruitvat

Ik kom geregeld bij de kruitvat (welke moeder niet)

maar heb nooit zo'n wekker gezien, maar moet ik wel zeggen dat waar ik kom zijn relatief kleine kruitvats misschien dat dat daar aan ligt.
maar zal het eens bij mijn ouders proberen daar hebben ze een vrij grote kruitvat.
dankje voor de tip

Geduld

Toen mijn dochter 2,5 was kreeg ze een peuterbed. Vanaf dat moment wilde ze niet meer smiddags slapen. Net of er een knop omging! Gelukkig slaapt ze bij t kdv nog wel want ze heeft dat echt nog wel nodig. S Avonds slapen werd ook ineens een probleem. We zijn weer begonnen met naast t bed zitten en telkens een stukje verder weg, totdat we op de gang stonden. Dat was even een flinke stap terug zeg! Gelukkig sliep ze redelijk door maar hebben we op een gegeven moment ook de slaapwekker bij Kruitvat gekocht maar daar werd ze bang van... Nu is er een extra lampje aan op de gang en gaat het best goed. Maar we zijn nu wel een jaar verder....

Linda99

Linda99

18-02-2010 om 22:07

Trekpleister

Ik heb die goedkopere wekker wel eens bij Trekpleister gezien. Maar eerlijk gezegd vond ik die ogen best creepy. En ik had ook ergens gelezen dat die wekker geluid maakt (als die ogen opengaan?). Dochter wordt meteen wakker bij geluid (ook bij regen, zucht) dus geen optie.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.