Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Loopfiets voor 2e?

Ik twijfel over de aankoop van een loopfietsje voor de 2e verjaardag van mijn zoontje. Het lijkt me namelijk meer iets voor nu (1.5 jaar) en ik vraag me dus af hoe lang hij daar nog plezier van gaat hebben.

Wie kan me daar antwoord op geven?

Tijgeroog

Tijgeroog

11-06-2010 om 17:57

Ach

Wij hebben er pas een gekocht voor m'n dochter van ruim 2,5 en ze is er heel blij mee. Ze is nogal klein, dus ik verwacht dat ze er nog wel een tijd mee kan doen, totdat ze groot genoeg is om zonder zijwieltjes op een 12 inch fiets te rijden. Ik ben heel blij dat we 'm nu (alsnog) gekocht hebben, hadden we best eerder kunnen doen.
Een vriendin heeft 'm net aan d'r zoontje voor de 2e verjaardag gekocht, en die had er eerder niet veel mee gekund, dat is nu nog lastig.
Maar anders koop je 'm toch gewoon nu al? Het is nu zomer, nu kun je er wat mee. En dan pak je 'm voor de verjaardag alsnog in, of je geeft dan een klein cadeautje. Als je denkt dat je kindje er nu iets heeft zou ik niet te star zijn met wachten tot en verjaardag, de ontwikkeling gaat nu nog zo snel.

Nienke*

Nienke*

11-06-2010 om 19:38

Dees

Wij hebben ook een loopfiets voor de 2de verjaardag gegeven. En ik moet zegen dat ze er juist in het begin heel erg aan heeft moeten wennen en er ook niet op wilde fietsen. Want tja, nog wel wat moeite met haar evenwicht, en dus vond ze het eng. Ze is nu 3 en ze vindt de fiets fantastisch. Ze doet nu ook haar beentjes omhoog en probeert dus nu haar evenwicht zo te bewaren. Ik heb juist een loopfiets aangeschaft, zodat ze waarschijnlijk later direct zonder zijwieltjes zal kunnen fietsen. Maar als je denkt dat het nu al leuk is, waarom niet.

Drie

Voor dochter d'r tweede verjaardag een loopfiets gegeven waar ze prima op paste. En toch is ze er pas vanaf d'r derde echt iets mee gaan doen. Nu ze vier is is ze verslaafd ;-)

angelina ballerina

angelina ballerina

11-06-2010 om 20:47

Hier

kreeg oudste ook met 2 een loopfiets. Zij kon er vanaf 2,5 echt iets mee. Middelste pas toen ze 3 was. Voor een loopfiets moet je al goed je evenwicht kunnen bewaren, voor de meeste kinderen van 2 is dat nog best lastig. Daarbij zijn ze vaak ook nog te hoog voor kinderen van 2. Voor kinderen van 1,5 is een loopfiets (met twee wielen) zeker nog veel te moeilijk dus je hoeft echt niet te overwegen hem nu al te kopen. Overigens is een loopfiets tot een jaar of 5 nog wel leuk vind ik.

Verschillende loopfietsen

Er zijn loopfietsjes en loopfietsjes, dat levert misschien verwarring op.
Er zijn die kleine loopfietsjes met vier wieltjes, waar een kind zich op voorduwt met de benen, die zou ik "schuivelfietsjes" willen noemen. Die zijn inderdaad voor jonge kinderen, al vallen ze tamelijk snel om en had mijn zoontje toen hij klein was er daarom moeite mee.
En dan heb je de grotere loopfietsjes met twee wielen, vaak met dikke lichtbanden, van metaal of hout. Dit zijn eigenlijk "kinder-velocipedes". Kinderen kunnen die tot ca. 5 jaar gebruiken en ze kunnen er behoorlijk hard op gaan, harder dan volwassen wandeltempo. De meeste kinderen zijn bij 2 jaar nog te klein voor de meeste modellen (dat was zo bij onze zoon van 1jaar en 10maanden). 2,5 jaar wordt vaak aangeraden als startleeftijd, maar niet alle kinderen zijn er dan al aan toe.
Wij hebben toen (bij 1j10m) een Wishbonebike gekocht. Dat is een houten loopfiets waarop zowel drie als twee wielen gemonteerd kunnen worden. Ook kan deze lager ingesteld worden dan de meeste andere tweewielerloopfietsen. Wij vinden dit een geweldig ding. Het ziet er stoer uit, kind kan er prima op loopfietsen, kwaliteit is goed, hout met dikke luchtbanden. Volgens de fabrikant is deze vanaf 1 jaar te gebruiken. www.wishbonedesign.com http://www.wheelybug.nl/index1.html

Dees *

Dees *

11-06-2010 om 23:13 Topicstarter

Ik bedoelde

Het type met de 2 wielen. En ik heb net ook al ergens gelezen dat deze pas eigenlijk goed te gebruiken zijn vanaf 2,5 tot 3 jaar. En eigenlijk zeggen jullie dat allemaal ook.

Ik denk dat het toch een keukentje wordt straks. En misschien dat de man met de baard dan een loopfiets meebrengt. Of dat ik het bewaar voor ergens volgend voorjaar (al is manlief nooit zo van de zomaar tussendoor cadeautjes). Ik twijfel trouwens ook over de Berg Moov, maar die is pas vanaf 5 jaar heb ik begrepen. Al geloof ik best dat grote broer (11) wel iets kan bouwen wat bruikbaar is voor zijn kleine broertje. De Wishbonebike is ook leuk, maar komt qua prijs en gebruik zo te zien wel een beetje overeen met de Berg Moov. En daar kun je nog andere dingen van maken.

Maar goed, ik heb blijkbaar dus nog wel een half jaartje of zo om daar op te broeden.

Dees

Die Berg Moov kende ik nog niet, wat ziet dat er geweldig uit!!
De Wishbonebike is te gebruiken van ca. 1 - 5 jaar. De Berg Moov van 5 - 12 jaar. Het zou elkaar dus mooi aanvullen. Aan de andere kant, bij 5-6 jaar kun je al overstappen naar een echte fiets (zonder zijwieltjes).
Onze zoon is nu 2j9m en ik dacht laatst: hadden we hem maar eerder een groot keukentje gegeven, hij is daar nu heel erg aan toe. Aan de andere kant, hij speelt ook graag met "echte" keukenspullen en fantaseert bij de gewoonste dingen van alles erbij. En hij heeft nu net een oud afdanker-keukentje van vrienden gekregen, niet zo mooi en uitgebreid als een nieuw keukentje, maar de fantasie doet toch het meeste werk...

Dees *

Dees *

12-06-2010 om 17:35 Topicstarter

Tja keukentje

En wij hebben de oude keuken van dochterlief op de rommelmarkt verkocht voor een paar euro.

Speelde ze nooit mee en ik wist dat de laatste een jongen zou worden, dus dat leek me wel mooi opruimen.

Wist ik veel dat deze de enige van de 3 zou zijn die helemaal gek van keukenspulletjes is...

Mijn dochter heeft haar keukentje op haar 3e of 4e verjaardag gekregen en dat vond ik achteraf ook te oud.

Het wordt dus de keuken. En de loopfiets houd ik nog even in beraad. Ik denk trouwens dat je de Berg Moov wel al eerder kunt gebruiken, maar dat het bouwen pas goed gaat vanaf 5 jaar, als het niet later is.

Loopfiets en keuken

HOi Dees,

een loopfiets is inderdaad vanaf 2,5 of 3 jaar. Maar dan vinden ze het wel echt top. En mijn oudste is bijna 6 en kan al bijna 2 jaar zonder zijwielen, maar gaat nog steeds met buitenspelen nog wel eens een rondje op de loopfiets. Liever dan op de step.

En een keukentje is inderdaad superleuk. Ik zag vandaag bij Ikea zo'n leuk houten keukentje. Zoon van 3,5 vond 'm geweldig. Ik heb een keer zo'n goedkoop plastic geval gekocht, ook leuk, maar niet zoals zo'n houten.

Gr. Wiggie

Loopfiets is geen speelgoed maar vervoersmiddel + keukentje i'm

Ik vind een loopfiets en een keukentje niet goed te vergelijken. Een loopfiets vind ik namelijk heel nuttig als vervoersmiddel, om het wandelen te vergemakkelijken bijv. (ouders kunnen in eigen tempo wandelen, kind op loopfiets) en als voorbereiding op het "echte" fietsen. Vandaar dat wij destijds voor een loopfiets hebben gekozen (en bovendien dachten wij dat hij nog niet aan een keukentje toe was, maar dat kwam toch sneller dan wij dachten). Maar een keukentje is ook leuk natuurlijk!

De houten keuken van I'm Toy lijkt mij geweldig, heel veel mogelijkheden maar wel duur.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.