Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Anouk

Anouk

17-09-2019 om 17:08

Luisterboeken: wat voor apparaat?

Hoi! Al een tijdje breek ik mijn hoofd over hoe ik luisterboeken kan aanbieden aan mijn zoon van 2. Nu de vraag dus maar even hier in de hoop dat iemand een goede oplossing heeft!

Ik wil dus mijn zoontje luisterboeken aanbieden op een apparaat wat geen telefoon, iPad, oid is. Het moet peuterproof zijn. Verdere eisen zijn: draagbaar (mee de auto in) en een koptelefoon aansluiting.

Er zijn wel draagbare cd spelers, maar volgens mij zijn luisterboeken vaak te downloaden en ik heb geen laptop waar ik een cd in kan branden. Een peuterproof mp3 speler of iets dergelijks heb ik nog niet gevonden...

Ben benieuwd!

Adelaide

Adelaide

17-09-2019 om 17:42

Nou

Het is niet echt wat je vraagt, maar ik vraag me af of een kind van twee naar een luisterboek luistert. Die is toch zo afgeleid. Verder denk ik dat voorlezen juist iets is op die leeftijd voor de binding tussen ouder en kind of oppas of oma of wat dan ook. Dan gaat het meer om het contact dan om het verhaal.
Heb je al luisterboeken voor die leeftijd gevonden? Ik weet niet eens of die bestaan.

Ik luister ze op mijn telefoon of iPad, maar jij wil juist een stevig apparaat. Een doelgroep die daar ervaring mee heeft zijn slechtzienden. Mail Visio of Bartimeus, misschien weten zij wel een apparaat.

Tine Winkel

Tine Winkel

17-09-2019 om 17:45

niet helemaal wat je zoekt, maar

een OUDE mobiel? Ik heb lang luisterboeken geluisterd, vanuit de online bibliotheek, op een oud mobieltje. Geen SIM-kaart, wel internet mogelijk dus boeken te downloaden - als je een bibliotheekabonnement hebt. Voldoet wel aan veel van je andere eisen (draagbaar, koptelefoon, boeken op te downloaden etc).

Lusithania

Lusithania

17-09-2019 om 19:09

Bescherming

Er zijn extra stevige beschermhoezen voor een tablet of iPad. Zoiets als dit: https://www.gsmpunt.nl/hoesjes/huawei-mediapad-t3-10-kinder-tablethoes-met-handvat-roze

Maar juist door voor te lezen aan je kind heb je een contactmoment en kun je veel taal aanbieden, ook kun je inspelen op het onderwerp.

Tango

Tango

17-09-2019 om 20:48

Koptelefoon?

Voor een kind van 2? Die wilde mijn zoon van 10 nog niet eens op.
Volgens mij bestaat er wel iets van een Daisy-speler, wordt vaak voor kinderen met dyslexie gebruikt. Misschien is dat iets. Maar werkt inderdaad met cd's dacht ik. Misschien kun je eens in de bibliotheek kijken of ze daar nog luisterboeken hebben. En iemand vragen om ze te kopiëren (wat natuurlijk eigenlijk niet mag, maar deden wij destijds wel).

En verder sluit ik me aan bij de voorgangers. Ik vind 2 jaar erg jong voor luisterboeken. Toen onze kinderen die leeftijd hadden luisterden ze in bed naar een cd met kinderliedjes. Na het voorlezen van een kort verhaaltje zoals Nijntje of Dikkie Dik. Van Dikkie Dik bestond overigens wel een luisterboek destijds. Geen idee of dat nog bestaat.

Tine Winkel

Tine Winkel

17-09-2019 om 21:42

lezen dame

zeg ik tegen mezelf... t gaat inderdaad om een kind van 2?! dat is wel heel jong. Dan lijkt een luisterboek me al gauw te veel. En is het inderdaad vooral het SAMEN een boek lezen wat het leuk maakt.

Overigens, dat geldt ook wel voor luisterboeken met grotere kinderen. Wij hadden/hebben een CD-speler in de auto en luisterden dan met het hele gezin naar een luisterboek of een hoorspel (nog leuker). Maar ook dan, toen onze kinderen tussen 5 en 15 jaar oud waren zo ongeveer, was het een gezamenlijk gebeuren, daar heb ik erg goede herinneringen aan.

Van Dikkie Dik bestaan inderdaad nog steeds luisterboeken, las ik in de luisterbieb. Voor kinderen jonger dan 4 jaar hebben ze daar ca. 10 luisterboeken. Voor kinderen tussen 4 en 7 hebben ze er heel veel meer.

Ad Hombre

Ad Hombre

18-09-2019 om 09:05

Vanaf 4

Vanaf 4 zou ik zeggen. Mijn kinderen vonden ze altijd heel leuk. Mijn jongste van 9 luistert nog steeds dagelijks naar dingen als De Grijze Jager, De Hobbit/Ban van de Ring e.d.

Ze hebben een eigen netwerk mp3 speler op hun kamer. Vroeger zetten wij iets voor ze op maar dat kunnen ze natuurlijk allang zelf. Koptelefoons hebben ze nooit gebruikt. Het leuke van luisterboeken is dat je er naar kunt luisteren terwijl je tekent of met lego speelt.

Merel

Merel

18-09-2019 om 13:22

oude cd speler

Hier hadden we een cd speler (zo'n portable ding met boxjes erin) zoon was al wel wat ouder maar luisterde altijd boeken bij het naar bed gaan. Ik las vroeger wel voor, maar als ik erbij zat was hij meestal aan het klieren en wilde dan verderop in het boek naar de plaatjes kijken (dan kon ik dus niet meer voorlezen) of kletste er doorheen. De mevrouw van het luisterboek, bleef op de cd gewoon doorlezen dus zoon kon kiezen, of er doorheen babbelen of je mond houden. Dat laatste werd het dus en zo werkte het hier wel. Hij heeft een boek (madelief, krassen in het tafelblad) echt wel tig x geluisterd, zo leuk vond hij dat boek.

Maar goed, als antwoord op je vraag, oude cd speler. En in de auto deed ik hem wel eens gewoon over de normale boxen, dan luisterden we met zijn allen mee, best leuk.

Anouk

Anouk

22-09-2019 om 20:42

Dank voor de tips

Ik ga alles even overwegen..

En voor degenen die gelijk met een vingertje zwaaien: aan voorleestijd en taalontwikkeling hier absoluut geen gebrek, het is hier net een peuterbibliotheek, we lezen zeker elke dag 1 a 2 uur voor en zoon loopt mede daardoor ook goed voor qua taal.

Reageer op dit bericht

Als je wilt reageren moet je eerst inloggen of je aanmelden.

Aanmelden