Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

ericencindy

ericencindy

10-03-2009 om 21:48

Naar de wc

Anouck is inmiddels bijna 4, maar vertikt het om op de WC te poepen. We hebben de stickerkaart al geprobeerd, geen luier aangeven (maar dan houdt ze het met gemak 4 dagen op), cadeautje beloven als ze het wel doet, ga zo mar door. Heeft iemand nog tips?

Ilva

Ilva

10-03-2009 om 22:32

In de wc

Wat bij mijn kinderen werkte was vanuit de luier de poep in de wc gooien. Even zwaaien (samen met kind natuurlijk, hihi) en door (laten) trekken. Na een tijdje valt het kwartje dat het uiteindelijk toch in die wc terecht komt en dan gaan ze het wel op de wc doen. Het is vaak een probleem dat ze moeite hebben om iets van zichzelf kwijt te raken. Het afscheid nemen is dan heel belangrijk.

-janine-

-janine-

11-03-2009 om 10:07

Ik lees mee

Hier ook een 3,5 jarige. Ze heeft het heel even gedaan, maar toch besloten om de broek weer te gebruiken. Een luier snel omdoen gaat ook niet. Als ze moet poepen zoekt ze een plekje en doet het daar. Ik mag niet in de buurt komen. Dan stopt het. Ik denk dat ze het ook wel wat daagjes ophoudt.
Zwaaien naar de poep is natuurlijk al lang gedaan en de broek wordt altijd in de pot geleegd. Daar zit 't 'm niet (hier).

Een paar dagen geleden heeft ze gezegd: eerst vakantie en dan ga ik naar school en dan ga ik het wel in de wc doen. Nou, als dat haar plan is....
De stickers en cadeautjes neemt ze daarmee voor lief.

Janine
(die er ook behoorlijk van baalt, ondanks het geduld)

ericencindy

ericencindy

11-03-2009 om 14:13

Eerst wel, nu niet meer

Net voor Anouck 3 werd wilde ze ineens op het potje en op de WC. Zowel poepen als plassen. Ook 's-nachts was ze droog. Dat ging een maand of 2 goed en toen was het ineens gedaan met het poepen. Ze heeft een maand of 4 geleden nog 2 keer op de WC gepoept en daarna niet meer. Haar controle is zo goed dat als we haar geen luier aangeven ze het 4 dagen op kan houden. Daarna is het zo groot en hard dat het natuurlijk zeer doet.
Ik ga zeker proberen om de luier leeg te maken in de WC.
Wordt vervolgd....

Luiers op!

Oudste plaste met 2,5 op de wc, poepen deed hij tot vlak voor zijn 3e nog in een luier. Het werd door hem van te voren aangekondigd ('ik moet poepen in de luierrrrr') en wij deden een luier om, hij poepen, vegen, luier weg, klaar. Poep gooide ik ook in de wc. (mits de substantie vast genoeg was, natuurlijk ;-)

Op een gegeven moment heb ik tegen hem gezegd dat de luiers donderdag op waren. Prompt donderdag 'ik moet poepen in de luier! Is het donderdag' 'Ja, het is donderdag'. 'Oh, dan ga ik op de wc poepen'.

Nooit meer een luier gedragen, werkte bij ons als een trein. Maar ieder kind is natuurlijk anders, je moet af en toe eens iets proberen.

Linda

-janine-

-janine-

12-03-2009 om 11:20

Onderbroeken op!

Mmmm dat gaat hier dus niet werken. Misschien wel als ik roep dat de onderbroeken op zijn ;-)

idd ieder kind zijn eigen ding.

Janine

ericencindy

ericencindy

12-03-2009 om 19:18

Al geprobeerd

We hebben het al geprobeerd om te zeggen dat de luiers op waren, maar dat werkte niet.
Toen Sinterklaas weer naar Spanje vertrok hebben we de luiers bij haar schoen neergezet en de volgende dag waren ze natuurlijk mee op de boot naar Spanje en lag er een cadeautje. Omdat er toen dus geen luiers meer waren heeft ze 4 dagen haar poep opgehouden. Dat was dus ook geen succes.

Groetjes,
Cindy

Rafelkap

Rafelkap

13-03-2009 om 15:02

School

Is ze bang of is het dwars gedrag? Anders gaat het vast snel over op school. Want daarover zitten jullie natuurlijk in de zenuwen, of het daar goed gaat.
Vindt ze het leuk, het idee dat ze groot is en naar school mag? Dat kan je wellicht 'gebruiken' in je verhaal dat de kinderen daar geen luier meer hebben.
Het zal heus gauw genoeg voorbij zijn (als het dwarsigheid is), als ze op school zit en andere kinderen haar vieze onderbroek vinden stinken. Ik zou er verder niet teveel aandacht aan besteden.
Ik las wel eens hier de tip door na een ongelukje uitgebreid te gaan wassen/douchen en dat het kind dan inziet dat gewoon even naar de wc gaan handiger is.

ericencindy

ericencindy

13-03-2009 om 20:45

Controle

Ze zegt dat ze het niet wil. Haar controle is goed genoeg om het poepen op te houden tot ze weer thuis is uit school.
Ik heb ook al geprobeerd om haar met luier aan op de wc of op het potje te zetten, maar dan zegt ze dat ze niet kan poepen als ze zit. Ja, dan wordt het toch lastig....

-janine-

-janine-

14-03-2009 om 19:53

Zenuwen(?)

"Want daarover zitten jullie natuurlijk in de zenuwen".. uh hier niet hoor. Hier gewoon de balen van de broek. (ach mag ook wel na zo'n 9 maanden poep)

Ik ben maar eens naar het CB gegaan. Ik kwam er achter dat ze een drol in de broek eigenlijk een lekker gevoel vind. Rustig blijven en er niet te veel op in gaan was hier het advies. Poep in de wc doen. Eigenlijk wat we al steeds doen. Kind gaat ook altijd in de douche, vindt ze heerlijk ;-)

O ja, poeplucht aan je handen blijkt goed weg te gaan met tandpasta. Da's een tip die ik nog niet kende. Maar voor de luierpoepkindjes waarschijnlijk niet nodig ha.

Janine

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.