Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Mayte*

Mayte*

06-01-2012 om 14:15

Peuter klimt steeds uit autostoeltje

Peuterzoon is 2,5 jaar, ongeveer 90cm lang en 15 kilo. Te groot voor de 5 puntgordel stoeltjes, maar eigenlijk te klein voor de stoeltjes die daarna komen. En dan bedoel ik te klein in de zin dat hij uit de driepuntsgordel los kan komen en nog onvoldoende aanstuurbaar is om hem er wel in te houden.
Bestaan er 5 puntgordelstoelen in de categorie autostoeltjes van 15 tot 36 kg??

Rafelkap

Rafelkap

06-01-2012 om 15:22

Fixeren

Hier ga ik binnenkort riempjes bestellen om ons zoontje te fixeren (klinkt vrij belachelijk, maar komt het op neer)
http://www.revalue-pro.nl/page_1271961197906.html - dus een heupriem en een 'vlindervestje', het kan om een gewone autostoel. Misschien ook een oplossing voor jou?
Er zijn ook speciale autostoelen voor 'speciale kinderen' in de handel, maar die zijn vrij prijzig.

Ik heb deze

Omdat ik kinderen vervoer in vele soorten en maten heb ik deze aangeschaft (bij een bouwmarkt een keer)
http://www.ellermeyer.nl/consumenten/kinderveiligheid/autokinderzitjes/nania/Beline%20SP%20Plus/
ze kunnen er vanaf negen maand in...

Euhm negen kilo! geen negen maand...

foutje

Rafelkap

Rafelkap

06-01-2012 om 18:49

Inkie

maar die stoel van jou heeft alleen een 5 puntsgordel tot 15 kilo, daarna wordt het een gewone 3 punts gordel..
Ik vrees dat de autostoeltjesindustie nog niet is ingesteld op dat kinderen steeds groter worden..

Rafelkap

maakt niet uit toch als ze zwaarder zijn dan 15 kilo? als ze er in passen is het goed toch?

Rafelkap

Rafelkap

06-01-2012 om 19:51

Inkie

helemaal gelijk! Aan Mayte om dit te beoordelen.

JanetEE

JanetEE

06-01-2012 om 22:26

Met 2,5 jaar

Tussen 2,5 en 3 kunnen de meeste kinderen volgens mij wel leren dat een auto niet kan rijden als de gordel niet goed vastzet.

Klittenband

Je kan met lijm een stukje klittenband op het rode knopje van de gordel plakken. Da's voor kindervingertjes te pijnlijk om de gordel los te maken maar voor volwassenen geen probleem.

Of kijk hier even: http://www.jippie.nl/contents/nl/d102.html

skik

liora

liora

07-01-2012 om 13:28

Mayte

Hoi Mayte,

Mijn 2,5-jarige is iets langer en lichter maar past nog net wel in de peuterstoel. Kwa lengte is het op het randje maar ik ben inderdaad bang dat hij een gewone gordel gewoon losmaakt dus ik laat het even zo.

Liora

Tijgeroog

Tijgeroog

07-01-2012 om 16:59

Snap het niet

Mijn jongste is ruim 4, wel klein: iets van 97 cm en 15 of 16 kg. We hebben 2 stoeltjes voor haar, de Maxi Cosi Tobi en de Romer King en daar past ze allebei nog in. Beide stoeltjes zijn volgens de specificaties ook geschikt voor kinderen tot 18 kilo.
Ik hou haar ook nog zo lang mogelijk in dit stoeltje, ik denk dat ze hier veiliger in zit dan in een stoeltje met 3-puntsgordel.

Dat lijkt mij ook Tijgeroog..... Soms lijkt het of ze niet passen, maar volgens mij moet het ook echt wel passen tot een jaar of 4. Niet dat mijn kinderen dat ooit gehaald hebben, maar dat had een andere reden..... er moest doorgeschoven worden ivm de volgende.

Biene M.

Biene M.

07-01-2012 om 19:38

Hier

Mijn zoontje is net iets langer dan 1 meter en weegt denk ik een kilo of 16 en die is net een week geleden doorgeschoven van de maxicosi tobi naar de rodi. Het dingetje achter zijn rug hadden we wel al een tijd naar boven geschoven.

Mayte*

Mayte*

08-01-2012 om 08:16

Dank jullie wel!

Inkie, ik ga eens kijken bij jouw link en Rafelkap, van die fixeerhulpmiddelen zijn idd ook een uitkomst.

Zoontje maakt overigens de riem niet los, hij wurmt zich eruit. Ik ga ook niet rijden zonder dat hij vast zit, maar ik heb het geregeld op de snelweg of de ringweg dat hij achter me staat (of nog erger aan het klimmen is van de achterbank naar de achterbak) omdat hij weer los is gekomen. Ik stop dan bij de eerste beste gelegenheid, maar het is absoluut onveilig. En nee, ik kan het hem nog niet duidelijk maken van achter het stuur hoe ongewenst dit gedrag is. Hij is 2jr en 5 maanden en ongelofelijk eigenzinnig.

Ik denk dat mijn zoontje toch langer is dan ('t is al langere tijd geleden dat hij gemeten is.) want hij bungelde aan alle kanten over zijn vorige stoeltje heen.

Mayte*

Mayte*

08-01-2012 om 08:54

Inkie: nania besteld

Ik heb een Nania stoeltje besteld. Dank voor de tip! Ik heb een aanbieding gevonden, waardoor het goedkoper was dan het los bestellen van de fixeermiddelen die Rafelkap voorstelde. Nu hopen dat hij er nog een hele tijd in past. In ieder geval lang genoeg totdat hij snapt hoe belangrijk het is dat hij vast zit in de auto.

liora

liora

08-01-2012 om 09:36

Dingetje

Ik heb geen rugdingetje dat omhoog kan, het zal dus ook verschillen per stoel. Mijn zoontje komt met z'n hoofd echt boven de bovenkant uit!

Tijgeroog

Tijgeroog

08-01-2012 om 12:09

Hoofdje

Maar de bovenkant van het hoofdje mag ook boven het stoeltje uitkomen.

Mayte*

Mayte*

08-01-2012 om 13:00

98 centimeter is ie

Net even gemeten...

Ernaast zitten

Hier hielp het alleen maar om naast de houdini te blijven zitten.

Probleem heb je niet alleen met grote kinderen. Mijn kinderen zijn juist klein, qua gewicht en lengte moesten ze met anderhalf, twee jaar nog in een maxicosi-achtig bakje. Nou, probeer daar maar eens een peuter in te dwingen. Grotere kinderstoelen waren ook echt te groot voor ze, ze hoefden niet eens te wurmen om zich uit de gordels te werken.

Mayte

graag gedaan, 1 van mijn kids met wie ik werk was ook kampioen ontsnappen, die heeft met 6 jaar er nog wel eesn ingezeten omdat het anders gewoon te gevaarlijk was (wel klein voor der leeftijd)
Ik hoop dat hij net zo bevalt als hier!

liora

liora

08-01-2012 om 17:14

Ernaast zitten

Lijkt me weinig zinvol, de auto rijdt niet vanzelf.

Voorin

Als je zelf stuurt dan zet je kind toch gewoon voorin?

Ely

Ely

08-01-2012 om 22:30

Lease auto - voorin

Bij mijn leaseauto kun je de airbag niet zelf uitzetten, moet door garage gebeuren. Als je dat doet zijn passagiers niet verzekerd en mag ik niet rijden van de baas.

Om maar een reden te noemen om je kind niet voorin te zetten. Volgens mij mogen trouwens de kinderstoeltjes na de maxi cosi ook niet voorin. Maar dat weet ik niet zeker, doe t gewoon niet :)

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Leaseauto

passagiers kunnen met uitgeschakelde airbag toch gewoon achterin zitten? Heb je geen gedoe met de verzekering.

Kinderzitjes mogen voorin. Maar mogen kinderen so wie so wel in een lease auto? Die us toch voor werkverkeer en niet voor kindervervoer?

Airbag vs zitje

Als het zitje vooruit gericht is, kan het toch wel? Geldt dat niet alleen voor maxicosi's?

app-sent

Rosase

Rosase

08-01-2012 om 23:42

Voorin op autostoel mag wel

Maar is veiliger van niet, heb ik begrepen. Waar ik precies deze nuance heb op gedaan, weet ik niet meer. Ik dacht uit de voorlichten van die consument-veiligheid folders.

Wat hier trouwens helpt is gewoon goed boos worden.... Zijn ze nou helemaal betoeterd :-)

Biene M.

Biene M.

09-01-2012 om 06:57

Dead man's seat

De passagier naast de bestuurder loopt de meeste kans op het ernstigste letsel bij een ongeluk, daarom wordt die plek ook wel de dead man's seat genoemd. Maar je kind loopt waarschijnlijk meer kans op letsel als het niet in de gordel zit.

Middenachter

Is dan de allerveiligste plek heb ik ooit gelezen of gehoord..

app-sent

dc

dc

09-01-2012 om 09:05

Voorin

En denk erom dat de airbag voorin echt uit moet als je er een kind in zet.

Ely

Ely

09-01-2012 om 10:45

Kinderen leaseauto (ot)

Natuurlijk mogen je kinderen ook in je leaseauto, veel mensen rijden dat ding toch ook privé (en betalen daar ook voor). Zou wat worden als je kdv op niet loop- of fietsafstand zit, wat een gedoe :).

In het contract dat ik heb voor die auto moet hij gewoon in de fabrieksinstelling staan anders onverzekerd. Ze gaan gewoon niet met je wheelen en dealen over dat jij wel een goed alternatief weet. En waarom zouden ze ook. Dus als de garage de airbag uitzet ben je onverzekerd.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

dc

dc

09-01-2012 om 12:18

Nogmaals airbag

"Airbag en vervoer kind
Op een zitplaats met een airbag ervoor mag u een kind niet vervoeren in een babyautostoeltje dat tegen de rijrichting is geplaatst. Dit mag alleen als de airbag is uitgeschakeld. Daarnaast is het verstandig kinderen tot 12 jaar niet bij een ingeschakelde airbag te zetten. Kan het niet anders, zet dan de autostoel zo ver mogelijk naar achteren."

http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/auto/vraag-en-antwoord/wat-zijn-de-regels-voor-het-vervoer-van-kinderen-in-de-auto.html

Dus als je een leaseauto hebt, dan zou ik mijn kind mooi achterin houden.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.