Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Kristen van Loenen

Kristen van Loenen

07-10-2008 om 05:42

Radeloos, zoontje elke nacht een keer wakker

Ik zit met een enorm probleem. Mijn zoontje (3) heeft de gewoonte om altijd om een uur of 4 's nachts uit zijn bedje te komen (en vaak daarna nog een paar keer). Dit is gekomen sinds ik verhuisd ben en hij in een peuterbedje slaapt waar hij zelf uit kan.
Ik breng hem altijd terug naar zijn eigen bedje, en meestal gaat hij dan ook wel gewoon slapen. Alleen het probleem is dat ik zelf vaak niet meer in slaap kom. Ik ben al geen makkelijke slaper, en mijn zoontje heeft ook vaak slaapproblemen gehad sinds zijn geboorte. Ik ben alleenstaande moeder en moet 3 dagen per week werken en ik ben bang dat ik het niet meer ga trekken zo.
Ik doe al sinds een paar weken een lampje op zijn kamer dat om 7 uur aangaat (uitgelegd dat hij dan pas zijn kamertje uit mag) en leg hem steeds zonder een woord te zeggen terug in zijn bedje. Maar het helpt niet. Hij blijft steevast midden in de nacht komen (zo half slapend). Heeft iemand alsjeblieft een idee hoe je ervoor kan zorgen dat hij de hele nacht in zijn kamer blijft? Ik denk al aan een haakje op de deur, of desnoods straffen of zo, maar ik ben bang dat het dan alleen maar erger gaat worden. Of moet ik het maar accepteren, en allang blij zijn als het maar bij één keer blijft? Heeft iemand dan een tip die echt helpt waardoor ik weer makkelijk in slaap kan komen?

Herkenning

Mijn oudste heeft dit ook een hele tijd gedaan toen hij kleiner was. Uiteindelijk heb ik hem naast me neergelegd zodat we allebei nog konden slapen maar dan sliep papa niet. Toen hij ook een jaar of 3 was was ik het op een gegeven moment ook echt helemaal zat en toen heb ik hem (wel op beetje boze toon) dat dit papa en mama's bed was, dat zijn bed, dat hij daar moest slapen en dat ik hem niet meer wilde horen totdat ik 's ochtends zei dat hij uit bed mocht komen. Oke, ik ben er een keer boos om geworden maar het heeft wel geholpen. Als ze 3 zijn begrijpen ze al best veel hoor en je kunt hem dus heel goed uitleggen dat je het niet meer wil.
Succes!

Hmm

ik denk dat je al heel blij mag zijn dat hij gewoon weer in zijn eigen bedje verder gaat slapen zonder protest.
Wat je misschien ook nog kunt proberen is om de deurkruk omhoog te zetten..... ik weet het verder ook niet.
Succes, want die gebroken nachten zijn niet fijn, vooral als je zelf niet meer zo goed in slaap komt.

Janna3

Janna3

07-10-2008 om 11:22

Tijdelijk een campingbedje?

Heel herkenbaar, wij hebben het met al onze kinderen gehad. Wij hadden twee oplossingen, de oudste mocht gewoon bij ons in bed kruipen zonder ons wakker te maken en sliep zo verder. Onze jongste is een ander type, die gaat gezellig doen in bed. Hem hebben we tijdelijk weer in een campingbedje gelegd zodat hij er niet uit kon. In combinatie met het lampje dat al eerder is genoemd heeft het anderhalve week geduurd en toen sliep hij weer gewoon de hele nacht door.
Sterkte!

Esc

Esc

07-10-2008 om 19:25

Maar wat doe je dan...

als ze vanuit dat campingbedje zo schreeuwen dat ze je wakker houden? Wij hebben onze dochter (2;3 jaar) om die reden in een groter bed gedaan, waar ze zelf in en uit kan. In haar babybed schreeuwde ze al tijden meerdere keren per nacht de buurt bij elkaar. Nu schreeuwt ze niet meer, maar horen we zo af en toe getippel.

dc

dc

07-10-2008 om 21:13

Hekje?

wij hebben op het peuterbed een hekje. Het helpt hem om zich veilig te voelen, en hij kan er wel uitklimmen, maar doet het eigenlijk haast nooit.

Janna3

Janna3

07-10-2008 om 21:58

Esc

Tja, wat wij gedaan hebben is de buren waarschuwen (:-)) en het kind negeren. Heel moeilijk en heel vervelend, maar uiteindelijk wel effectief. De eerste nacht heeft hij drie uur gebruld van woede, ik ben er toen elk kwartier uitgegaan en heb hem weer neergelegd en toegedekt. Vervolgens ging het steeds beter. Nu heeft hij geleerd dat als er echt iets is ik naar hem toe kom (als hij nat is of ziek), maar dat hij in de andere gevallen gewoon lekker moet gaan slapen. Ik kan gelukkig wel heel goed aan hem horen of er echt iets aan de hand is. Het was ook niet mijn favoriete methode, de oudste sliep gewoon lekker tussen ons in, maar bij hem was het niet anders...
Sterkte!

Ilona

Ilona

08-10-2008 om 11:35

Om zelf even bij te komen...

Als je de mogelijkheid hebt, kun je je schat een nachtje uit logeren doen. Doordeweeks, of juist in het weekend. Je bent er echt niet minder moeder om, het geeft je juist de kans om even bij te komen en weer een gezellige moeder te zijn.

Succes!
Ilona

liora

liora

08-10-2008 om 13:56

Bij je slapen

Hoi,

Zeer herkenbaar, soms hebben peuters weer even wat extra behoefte aan fysieke nabijheid van de ouders. Ik vond het zelf totaal geen probleem als zoon bij mij verder sliep. En als ik het na een tijdje zat werd, was het heel makkelijk te doorbreken door te zeggen dat hij vannacht in zijn bed moest blijven en me wel mocht roepen. Ik heb er zelf trouwens totaal geen moeite mee om weer in slaap te vallen, dat scheelt.
Juist als alleenstaande moeder heb je toch genoeg ruimte in je bed lijkt me?

Het is bij mij ook vaak genoeg voorgekomen dat ik 's ochtends wakker werd en mijn zoontje naast me zag liggen. Dan had hij me niet eens wakker gemaakt, maar was gewoon in bed gekropen. Ik vind het ook wel heel schattig.

Liora

Ook een lampje

Onze kerel van drie is ook rond 3 of 4 uur een keer wakker, erg irritant maar gelukkig blijft hij in zijn bed liggen maar brult dan dat hij zijn popje kwijt is of moet plassen of een kusje wil. Wij hebben ook een lampje maar die werkt bij ons net andersom. Het lampje gaat automatisch om 19.00 uur aan als hij naar bed gaat en gaat om 6.30 automatisch uit en dan mag hij roepen. Het werkt fantastisch !

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.