Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Renée Sijbers

Renée Sijbers

04-04-2010 om 14:18

Slecht slapen vanaf geboorte t/m nu

We hebben twee zonen:de oudste is bijna 3 jaar en de jongste is 19 maanden. De jongste heeft van jongs af aan slecht geslapen. We hebben echt al alles geprobeerd. We hebben het hele traject gehad (van laten huilen t/m het laten weghalen van aard- en waterstralen). Wat we nu dus doen om zelf toch nog enige nachtrust te kunnen hebben is om onze zoon bij ons in bed te nemen. Meestal wordt hij wakker rond een uur of 5. De laatste tijd echter rond de klok van 02:30 uur. Zelf denk ik dat er gewoon niets aan te doen is en dat het gewoon over gaat. Dit slecht slapen had ook betrekking op zijn middagdutje. Dit lijkt nu iets beter te gaan.
Wie heeft er zo'n zelfde ervaring met slecht slapend kindje meegemaakt? En belangrijker nog: iedereen in omgeving zegt dat het wel vanzelf overgaat. Graag zou ik dan mama's/papa's willen horen die hetzelfde hebben meegemaakt waarbij het inderdaad na verloop van tijd overging. Dan zou het voor ons gezin misschien makkelijker te accepteren zijn en bovendien ook weer het echte vertrouwen erin te hebben dat het toch op een gegeven moment weer goed komt.

Het gaat echt over

maar het duurde hier wel een tijd. Oudste heeft tot hij naar school ging nooit een nacht doorgeslapen. Hij lag vrijwel altijd bij me in bed, wisselend vanaf 00.00 uur tot 05.00 uur. Ik heb ook alles geprobeerd (nou ja behalve de aard- en waterstralen weghalen), maar uiteindelijk heb ik me er bij neergelegd. Toen hij naar de basisschool ging was het van de ene op de andere dag over, hij sliep zo'n 13 uur per nacht, helemaal doodop van school.

Inmiddels is hij 12 en kan hij in het weekend gerust tot een uur of 11 slapen. Dus ja, het gaat over en ik hoop voor jou dat het eerder is dan hier. Maar ja, toen ik er midden in zat geloofde ik ook niet dat het over zou gaan hoor.

Renée Sijbers

Renée Sijbers

04-04-2010 om 16:50

Slecht slapen

Heel erg bedankt voor het reageren. Als het hier dan ook net zo lang moet duren als bij jullie dan duurt het inderdaad nog erg lang. Maar goed het gaat een keertje goedkomen.
Groetjes Renée Sijbers en familie uit Nederweert

Vraagje: heb je achteraf dan toch een idee wat het geweest zou kunnen zijn waarom uw kindje zo slecht sliep? Hier krijg ik wel eens de indruk dat hij echt bij mij/ons wil zijn. Dus echt de warmte van papa en mama.

Ja het gaat over

De één kwam op die leeftijd makkelijk nog zes keer per nacht, de ander steevast om 4 uur.

Alles geprobeerd ex aardstralen.

Het ging geleidelijk beter, met terugvallen. Het is niet alles of niets!

Uiteindelijk pas rond 3 en een half, 4, gingen ze echt goed doorslapen.

Wat een heerlijkheid!

Bij de oudste was het achteraf darmafwijking, de jongste geen idee.

Kiki

Kiki

04-04-2010 om 17:45

Hier ook met oudste

het wordt beter, mijn oudste heeft zo nu en dan een nachtje doorgetrokken, hij is nu net 2

Mijn jongste is net zo lastig, dus ik heb me al ingesteld tot slapeloze nachten de komende jaren.

1 poging?

Ik heb getwijfeld om te reageren omdat je aangeeft alles al geprobeerd te hebben. Toch merk ik uit je tweede post dat je nog wel open staat om eventueel te kijken naar de oorzaak. Persoonlijk denk ik dat je zoon een zware geboorte (ziekenhuis?) heeft gehad of dat jij een stressvolle periode tijdens de zwangerschap hebt gehad.
Ik kan je harte aanraden de inzichten van Aletha Solter tot je te nemen. Ik weet zeker dat als je zoon geen lichamelijke oorzaak heeft voor het huilen (en ik denk niet dat dit zo is, dat is vrijwel nooit zo) je er enorm mee geholpen bent.
http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/baby-s-weten-wat-ze-willen/1001004006488971/index.html

Slapen met je zoon

Wat ik vergeten ben. Je hebt het goed aangevoeld in je tweede berichtje. Je zoon heeft echt de behoefte om de warmte van papa en mama te voelen. Het is een fundamentele behoefte van kinderen om bij het inslapen de warmte van een ander te voelen. Als je toch af en toe het ouderlijk bed voor je alleen wil hebben raad ik je aan om te zorgen dat je zoontje in jouw armen in slaap valt en als het goed slaapt (na ongeveer 15 minuten) hem op zijn bedje te leggen. Uiteraard is er weer de kans dat als hij wakkeer wordt hij vervolgens zal huilen omdat hij verlangt naar het contact met mama/papa maar dan hebt je in ieder geval een gedeelte van de avond het bed voor jullie tweeen.

3 jaar

Onze jongste ging pas vanaf 3 jaar doorslapen. Maar bij haar was er sprake van allergieën en dus buikpijn, jeuk door eczeem en noem maar op. Toen dat beter ging sliep ze nog steeds niet door. Ze bleek toen een grote behoefte aan papa/mama 's nachts over te hebben gehouden. Door daar aan toe te geven (een kind wat geborgenheid zoekt wijs je toch niet af?) maar wel te blijven proberen haar in d'r eigen bed te laten slapen is het dus vanzelf goed gekomen.

Succes!

buzz

buzz

04-04-2010 om 21:18

Hier

onze oudste 4 en een half, slaapt al zijn hele leven slecht, veel onrust, vaak bang, als baby buikkrampjes. We hebben ook alles geprobeerd, natuurlijk huisarts kinderarts, niets aan de hand, harde metode, trugleggen zonder woorden, enz enz enz. Niets hielp, pver zijn toeren tot overgevens toe, angstige ogen die bijna uit zijn hoofd rolde, niet te doen, niet langer als een week vol te houden, en gewoon echt zielig. Het beste was toch voorlezen blijven tot hij slaapt, en snachts komt hij tussen 12 en 3 bij ons of roept ons. het is een vrij gevoelig mannetje en heeft veel warmte en geborgenheid nodig. Veel last van angste en dromen en minstens 4 keer per nacht wakker. Af en toe komt onze dochter er ook bij als ze ziek is of zo.
Met 3en en soms zelfs met 4ren was het bed toch wel krap, en maar waken dat je er niet uitvalt of dat je kind er niet uitvalt, geen plaats om te bewegen en dus geen goede nachtrust.Het hield me tot een jaar geleden zo bezig, dat ik alleen al van welke methode nu weer proberen, of de oorzaak zoeken alleen al moe werd. Het ging misschien een beetje overdreven, maar toch enigzinds mijn leven zo een beetje beheersen, de vermoeidheid brak op. Dus knopen doorgehakt, het is nu zoals het is, hij heeft ons nodig valt goed in zijn eigenbed in slaap, wij hebben nachtrust nodig....dus...
Uiteindelijk naar ikea gegaan en gewoon een 1 persoons bed bijgekocht wat we aan hebben geschoven, en we hebben nu een 3 persoons bed, we kunnen ons haast niet bewegen op een volle slaapkamer maar goed we kunnen allemaal lekker slapen, en ik heb het losgelaten.
Ergens in mijn achterhoofd hoop ik dat het over gaat, en dat hij ooit zo veel vertrouwen heeft dat hij in zijn eigen bed zal slapen de hele nacht door.
En dat zal vast ooit zo zijn. En daar heb ik best wel vrede mee.

Kadonaj

Kadonaj

05-04-2010 om 13:47

Ehm, ja sorry he...

hie duurt het al 5 jaar, dus ik kan nog niet zeggen dat het overgaat, maar we hebben de afspraak dat wakker zijn niet erg is, maar dat hij wel in zn bed moet blijven, dat gaat redelijk goed. Helaas sinds twee weken nachtmerries erbij, dus dan komt hij natuurlijk wel naar mama...

ach, als de kids de deur uit zijn mag ik vast wel weer eens normaal slapen... Dat houdt me op de been... (ik schop ze eruit als ze alledrie 18 zijn hoor! nog 17 jaar en 10 maanden te gaan ;) haha)

An

An

05-04-2010 om 20:29

Tja....

Hier drie slechte slapers. De oudste, nu 9, slaapt sinds haar 5 1/2 door. De oplossing was dat ik haar en haar broertje samen op een kamer deed. Eerst voor de lol. Het was vakantie maar toen bleek dat ze doorsliep hebben we binnen een week de boel omgegooid. Ze slapen nu nog steeds samen op een kamer. Nummer 3(bijna 3 jaar) is weer een ramp. Die slaapt altijd bij ons in bed. Ik ben de strijd zo beu en sinds lange tijd ben ik wel uitgeslapen. Hoe lang dit gaat duren? ik weet het niet. Bij de andere twee helpt (nog) niet. We willen eigenlijk met haar derde verjaardag haar een groot bed geven en dan weer de strijd aangaan maar.....ik ben bang dat ik dat niet meer aankan. Ik heb echt een slaaptrauma.
Maar ja, samen op een kamer is dus best het proberen waard. Verder alleen herkenning en weinig tips.

Groetjes en sterkte! An

jula

jula

05-04-2010 om 21:35

Wat is slecht?

Mijn twee jongste kinderen sliepen allebei pas laat de hele nacht door. Oudste dochter rond de drie jaar en de jongste van nu 2,5 wordt nog regelmatig wakker. Ik vind echter dat ze goed slapen, ze worden alleen wat vaker wakker :) Borst erin en we slapen allemaal weer verder. Dat vind ik dus geen 'slecht' slapen. Volgens mij is het heel normaal bij jonge kinderen dat ze af en toe wakker worden, gaat vanzelf wel weer over (mijn oudere kinderen slapen allemaal heerlijk de nacht door!)

Guinevere

Guinevere

05-04-2010 om 21:37

Slaaptraining

Ja, wij hebben dat ook gehad met de jongste zoon. We hebben er zelfs nog een hele lange draad over gehad in babytijd (zoek in het archief op "nachtspook"). Niets hielp en ik sliep maar 4 uur per nacht, en dat gedurende royaal meer dan een jaar. Uiteindelijk hebben we via het consultatiebureau een mevrouw langs gekregen die hierin gespecialiseerd was. Ze observeerde het probleem én het oudertype zorgvuldig, en adviseerde dan een aanpak op maat.
Bij ons kwam dat zo ongeveer neer op: op zijn kamer blijven zitten in een luie stoel en zachtjes de mantra :"ga maar lekker slapen" te blijven herhalen, totdat hij in diepe slaap was. De derde nacht sliep hij al door! Nog altijd belandt hij veel nachten tussen ons in, want als hij 's nachts wakker wordt gaat het nog niet makkelijk, maar ooooooooh wat een verschil. Daarna heb ik dan ook een half jaar lang nachten van 11 uur gedraaid om van mijn vermoeidheid (tot op het bot) af te komen.
Verder wil ik me nog aansluiten bij Bambam en haar advies over dat boek van Solter, ik heb veel van die dame geleerd. Onze zoon was ook een kind dat heel dicht tegen "moeders" aan wilde blijven, vanaf zijn eerste minuut. Daar moet je zoveel mogelijk naar luisteren, alleen moet het niet ten koste van jezelf gaan natuurlijk.
Ik wens je sterkte! Soms is er uiteindelijk iets aan te doen, maar het ligt meestal in elk geval niet aan de ouders! Heb je dit trouwens al eens aangegeven bij het CB?

ayla

ayla

06-04-2010 om 08:57

Bij ons

Wij hebben het gehad bij onze jongste (Guinevere ik kan me het draadje nog herinneren), 4 tot 5 keer per nacht huilend wakker worden en niet meer willen gaan slapen, uren met hem opzitten, helemaal krankzinnig werd ik ervan. Dit heeft geduurd tot hij bijna 2 was en toen was het over. Bij ons was het probleem, bleek naderhand, dat hij vocht achter zijn trommelvliezen had. Overdag had hij daar niet veel last van maar als hij lag blijkbaar wel. Eerst zijn zijn neusamandelen gepeld, dat hielp niet genoeg en toen hebben ze buisjes geplaatst. 2 weken later sliep hij door en dat doet hij nu nog steeds. Hij wordt bijna nooit meer wakker en slaapt echt heel goed.

Hanne.

Hanne.

06-04-2010 om 09:29

Groot bed

Middelste had hier ook last van. Eigenlijk belandde ze elke nacht in ons bed, of ik lag op een matrasje naast haar bed.

Hier ging het (van de ene op de andere dag!) over toen ze naar een groot bed ging, tegenwoordig slaapt ze uit tot na 9 uur!

Maar slapen blijft een wankel evenwicht. Nieuwe kamer resulteert nu alweer 2 maanden in nachtelijke brulpartijen.

Renée Sijbers

Renée Sijbers

06-04-2010 om 09:39

Kindival

Ik heb nog een vraagje. Wie heeft er ervaring met kindival? Even nog een opmerking t.a.v. Jula. Afgelopen paar dagen is ook het naar bed brengen weer een probleem geworden. Terwijl dit ook eerst goed ging. Bovendien lag hij al om 12:30 uur bij ons in bed. En om 03:30 uur weer wakker. En om 06:00 uur weerr. Dit vind ik toch wel echt slecht slapen. En ja dit weet het CB natuurlijk ook. Ook zijn we al bij de huisarts (diverse malen) geweest. Als hij bijv. vocht achter zijn oren had dan had zij dit toch ook moeten zien of niet?

Guinevere

Guinevere

06-04-2010 om 12:24

Geprobeerd

Ja, Kindival is één van de dingen die wij geprobeerd hebben. Geen enkel resultaat...
Wat zei het CB er dan van? De reguliere adviezen vermoed ik? Hebben ze niet toevallig ook zo'n slaapexpert in huis?

Hier ook niet

Ook hier deed Kindival niks. Heb een tijdje Dormeasan van Vogel geprobeerd en dat leek af en toe wel wat te doen maar soms ook helemaal niet....

Als er iets met de oren is moet de huisarts dat op zich kunnen zien. Maar dan heb ik het over een ontsteking of irritatie. Vocht weet ik niet, dat werd in ons geval bij de kno arts geconstateerd.

jula

jula

06-04-2010 om 18:51

Renee

Ja, ik snap dat dat lastig is hoor. Het vervelende is dus dat het volgens mij normaal is voor jonge kinderen om nog vaak wakker te worden. Ik geef borstvoeding tot ze zelf stoppen en ze liggen gewoon altijd bij mij in bed. Dat is ook gewoon pure luiheid van mij :)
Ik hou er niet van om 's nachts mijn bed uit te moeten! En mijn jongste wordt dus ook soms om 11.00,3.30 en 5.30 wakker, maar het is de vierde dus ik weet dat het overgaat!!

fryskdumke

fryskdumke

06-04-2010 om 19:43

Bij ons

was het hetzelfde. Dochterlief sliep pas met 3 jaar en 9 maanden door. De oplossing het weglaten van alle producten met koemelk.

Biene M.

Biene M.

07-04-2010 om 10:57

Ik lees mee

Zoontje van 2 heeft 5 losse nachten doorgeslapen en kortgeleden een week achter elkaar, maar dat hield helaas weer op. Van het CB hebben we een folder gekregen waarop drie manieren beschreven staan om je kind te leren inslapen/doorslapen, variaties op het thema "laten huilen". Iedere keer als we plannen die training te doen, wordt hij ziek.

Nu gaan we hem een week lang elke avond paracetamol geven voordat hij naar bed gaat, om uit te sluiten dat hij ergens pijn van heeft (oren zijn vorig jaar doorgeprikt, maar hij heeft geen buisjes). Gisteravond voor het eerst gedaan en vannacht werd hij pas om 3.00 uur wakker (was de laatste weken altijd voor middernacht alweer bingo). Als dit lijkt te helpen gaan we toch maar weer naar de kinderarts.

Overigens, jula, gaat mijn zoontje ook bij mij in bed en aan de borst als hij wakker wordt, maar soms betekent dat dat ik al naar bed moet voordat ik dat van plan was en dat ik niet meer in bed kan lezen. Bovendien doet mijn man dan geen oog meer dicht en slaapt hij op de bank en tenslotte word ik ook niet gelukkig van drie keer per nacht een uur lang een kind aan de borst, want dan slaap ik namelijk ook niet goed. Dus beter slapen zou ons heel gelukkig maken.

Same here al 4 jaar

Inclusief zwangerschap heb ik de afgelopen 4 jaar een enorme slaapschuld opgebouwd, zoals ze dat tegenwoordig noemen ;-)
Mijn dochter is nu 3,5 en heeft eigenlijk nooit goed doorgelapen. Tussendoor zit er wel eens een paar dagen dat ze 's nachts niet wakker wordt en we er niet uit hoeven, maar in de regel schiet het niet op. Ik vraag me af of we het zelf vanaf haar geboorte niet verkeerd gedaan hebben, want ze sliep de eerste weken in de box totdat wij naar bed gingen en daar begon de ellende al. Tijdens de bv-periode moest ik al vaak 's nachts uit bed. Toen het ledikantje, weer wennen en erbij blijven en steeds een stukje verder weg, maar altijd 's nachts wakker worden, kort of lang, maar als ik eenmaal wakker was, sliep ik niet of nauwelijks meer. Toen naar het peuterbedje, vanaf dat moment viel het middagslaapje weg, maar moesten we weer opnieuw beginnen met erbij blijven en steeds een stapje verder weg. Mijn god, dat heeft echt maanden geduurd. En achteraf denk ik weer dat we het zelf niet goed deden, maar iedereen lijkt altijd dé remedie te hebben. Maar we hebben een nogal pittige dochter die de boel regelmatig naar haar hand wil zetten en dat levert vaak contflicten op. Dus weer onrust 's nachts. Het klint heel lullig maar ik zou het heerlijk vinden om een paar weken (alleen 's nachts dan ;-)) kinderloos te zijn om eens tig keer nachten van 8+ uren te slapen. Maar goed, dat zijn weer sociaal ongewenste gedachtes, merk ik om me heen.
Dan nu met de zomertijd, voor half 10 slaapt madam niet. En om half 11 lig ik zelf op bed.
In september gaat ze naar groep 1 en hopelijk gaat het dan beter....
Succes allemaal!

krin

krin

07-04-2010 om 20:18

Chris35

Ik hoorde laatst van iemand die twee nachten in een hotel had geboekt, voor zichzelf. Man en kinderen thuis, en zij slapen. Een heel weekend, helemaal alleen. Ik gaf haar groot gelijk. Kan jou het schelen of het sociaal wenselijk is of niet. Gewoon een keer doen.

Guinevere

Guinevere

07-04-2010 om 21:40

Half jaar bijslapen

Het heeft mij zelfs een half jaar gekost om bij te slapen van alle gebroken nachten met ongeveer 4 uur nachtrust. Elke avond ging ik rond half 9, 9 uur mijn bed in, tot half 8 de volgende ochtend, en dan was ik overdag nog kapot. Al die tijd ervoor had ik mezelf kennelijk in een soort overlevingsmodus gezet, want toen trok ik het overdag wel. Toen de kleine wat beter begon te slapen, bleek mijn batterij volledig leeg te zijn. Ik kon op mijn werk zowat met mijn hoofd op het toetsenbord in slaap vallen.

Kiki

Kiki

07-04-2010 om 21:56

Slaapgebrek is echt zo'n killer

Als moeder van twee extreem slecht slapende jongens heb ik echt tijden gehad dat ik als een zombie door het leven ging. Het is om wanhopig van te worden, ik huilde op een gegeven moment meer als de kinderen.

Nu gaat het momenteel weer wat beter en ik slaap al iets meer. Maar de acht uur slaap haal ik bij lange na niet.

Ik houd me voor ogen dat als ze 16 zijn ze waarschijnlijk meer slapen als ik, wat moet je anders doen Dit zijn tropenjaren, maar ooit zullen ze voorbij zijn

Kiki

Kiki

07-04-2010 om 21:57

Ik heb ook echt steun gehad aan de mensen hier

Dat ik niet de enige was, dat het niet aan mij lag. Dat ik geen inconsequente ouder was (nou ja, dat wel dan), maar dat er gewoon een hele hoop slecht slapende kinderen zijn.

ayla

ayla

08-04-2010 om 08:47

Het ergste

Is dat ik toen ook nergens meer de lol van inzag. Ik was gewoon zo moe, maanden achter elkaar maar 4 tot 5 uur slaap. Soms als ik naar mijn jongste keek dan dacht ik echt, jij bent het schuld dat ik zo moe ben, slaap nu toch eens door. Uit logeren doen ging ook niet echt want je doet het niet zo maar iemand aan hem met een kind op te schepen die maar 4 uur slaapt per nacht. Het heeft maanden geduurd voordat we bij waren hiervan, waren voor alles te moe. Hadden we een oppas om ’s avonds naar de film te gaan kwamen we alsnog om half tien thuis want we waren echt te moe om de film uit te zien. Nu krijg ik nog hartkloppingen als ik een kind hoor huilen ’s nachts. Gebroken nachten zijn echt slopend.

Bijslapen

Met alle respect voor Pelle kan ik het alleen laten uithuilen van kinderen ten sterkste afraden. Het kind ' geeft op' na verloop van tijd, de innerlijke spanning is er nog.

buzz

buzz

08-04-2010 om 10:52

Hier

dus ook al 4 jaar.
Echt alle methodes dus geprobeerd en er heel wat boeken op nageslagen. En wat is de reactie van andere.
Nou dan zal je het wel niet lang genoeg volgehouden hebben, of het toch niet goed hebben gedaan.
WHHAAAA. NEE ONZE KINDEREN VORAL DE OUDSTE IS GEWOON EEN ERG GEVOELIG VENTJE EN EEN ONRUSTIGE SLAPER.
Wat hier veel rust bied, is het extra bed op onze kamer.
Hij komt snachts kruipt er bij ik sla een arm om hem heen en ben maar half wakker en slaap zo weer verder.
Als hij weer wakker word hoefd ik maar een arm uit te steken met een oog open en een aai te geven.
Hij slaapt zo (met kleine momenten wakker van 8 tot tussen 6 en 7) En de paar keer dat ik wakker ben om hem gerust te stellen ben ik maar half wakker, en slaap ik weer snel verder, smorgens kan ik niet navertellen of ik 3 of 5 keer voor hem wakker ben geweest.
En dat is dan toch een ander verhaal als steeds uit bed moeten, weer op moeten warmen in je eigen bed en weer in slaap moeten zien te komen.
Beste remedie verder, rond 10 uur er in zelf savonds. Het enige nadeel is dat we vrij weinig privee tijd zelf in bed hebben mijn man en ik.
Maar goed slapen is noodzakelijker, en in de woonkamer savonds is het ook gezellig haha. Echt als je alles hebt geprobeerd is loslaten en er in berusten en geen oplossingen/of oorzaken meer zoeken om je kind door te laten slapen, maar een manier verzinnen waardoor je zelf aan je rust komt echt een uitkomst.
Andere verklaren me voorgek, maar ik was aan het eind van mijn latijn. En ach in hoeveel landen (buiten uropa) is het niet heel normaal dat kinderen bij hun mama slapen. Het is echt een westerse norm, dat koude privee gedoe, dat alleen liggen, dat harde. En ik voel me er wel bij, mijn zoon heeft veel warmte en geborgenheid nodig en ik geef het hem wat andere er ook van zeggen.

droomlekker

droomlekker

08-04-2010 om 11:44

3 kids, 3 verschillende ervaringen

oudste: sliep met 4 weken door , nooit snachts wakker (= pure genade)

Middelste: sliep best goed door na 6 weken, maar werd na verhuizing na 8 mnd. 4 keer per nacht wakker; huilen, ging pas over als ze getroost was, etc. na 8 maanden troosten en haar in ons bed waren we het zat, en omdat we toen in de tropen woonden lieten we haar tijdens een nachtlange tropische regenbui in haar eigen kamer DE HELE NACHT DOORHUILEN (tenminste, we zijn zelf door de regen in slaap gevallen), en zij stond de volgende ochtend iets later vrolijk op, daarna nooit meer wakker snachts.
Jongste: sliep na 12 weken redelijk door, wel het meest de eerste twee jaar regelmatig wakker geweest. Is overgegaan toen we haar in de woonkamer apart legden in een campingbedje en niet meer haar eruit haalden. toen ze drie werd en ze uit bed bleef komen s avonds, twee keer een koude douche gehad, op haar hoofd, dat hielp haar om te accepteren dat wij het echt meenden met dat ze in bed moest blijven.
Dit is de ' strenge' maar duidelijke kant van ons verhaal. De andere kant vind ik veel belangrijker: het donker maken in de woonkamer als ze moeten slapen, rust (geen tv), en regelmaat bij het naar bed brengen, lekker rustig allemaal voorlezen, knuffels geven en dan echt naar bed.

Nu; drie slapende kinderen, vanaf het moment dat ze in bed kruipen. 95 procent van de tijd...

buzz

buzz

08-04-2010 om 13:15

Ierder

zijn ding natuurlijk.
Maar mijn kind onder een koude duch zetten zou ik nooit doen.
ik zou als me dat overkwam ook niet meer vragen om waar ik behoefte aan had. Ik zou wel uitkijken, wie weet word je dan weer gestrafd.
Ik ga liever voor vertrouwen, dan maar liever een extra bedje, daar voel ik me prettiger bij.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.