Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Lees ook op
Hanne.

Hanne.

21-12-2010 om 14:53

Voor de 'samenslapers' (met baby/dreumes)

Ik heb een vraag voor de mensen die samen met hun baby/dreumes in bed slapen.

Hoe doen jullie dat als je er zelf even uit moet? Bv omdat je kind nog ligt te slapen en jij al wil douchen, of, nog basaler, als je 's nachts moet plassen.

Mijn jongste ligt 's nachts vaak tussen ons in, maar is er vanacht dus uitgevallen toen ik even m'n neus moest snuiten. Stond nog naast het bed!!.

Bed tegen de muur schuiven is overigens geen optie. Aan beide kanten staat een kast naast het bed, en een kwartslag draaien past niet.

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Roosje Katoen

Roosje Katoen

21-12-2010 om 15:24

Kussen

Ik heb mijn bed dus wel tegen de muur gezet (staat heel leuk :-s ), en als ik er 's nachts uit moet leg ik een kussen naast hem. Die ene keer dat hij nog sliep toen ik op stond heb ik mijn oudste gevraagd of hij even naast hem wilde gaan liggen

Yaron

Yaron

21-12-2010 om 15:27

Bij ons

Jongste slaapt ook tussen ons in en ik herken je probleem, als ze heel diep slaapt durf ik wel naar de wc te gaan, maar als ze dat niet doet, maak ik man wakker die dan op haar moet letten. Ik hou mijn plas vaak wel heel lang op, want ik vind het zo vervelend voor mijn man. Douchen doe ik als jongste in de box zit, soms maak ik haar er voor wakker, maar meestal is ze rond 7 uur zelf wel uitgeslapen.

Hanne.

Hanne.

21-12-2010 om 16:52

Bedankt

Bedankt voor de eerste reacties (ik hoop op meer).

Kussen doe ik inderdaad ook wel eens, maar vermoed dat dat wel helpt tegen omdraaien, maar niet tegen ineens wakker zijn.

Man wakker maken ook, althans, hij ligt meestal min of meer in coma en ik stop hem al slapend een punt van de slaapzak in z'n handen om vast te houden.

Wakker maken vind ik meestal geen optie. Ze slaapt 's morgens vaak relatief lang (in het weekend althans). En dan bedoel ik tot 8 uur half negen. Tja, dan is de rest van de familie allang up en running. Bovendien als ik haar wakker maak is ze eerst driekwartier niet te genieten. (Wat zich uiteraard uit in drie kwartier krijsen!)

Eerst

sliep ze haaks op ons, met het hoofdje richting buitenkant bed.

Nu ligt ze tussen ons in, in een slaapzak. En ze is wel eens uit bed gevallen, maar toen had ze die slaapzak niet aan.

dc

dc

21-12-2010 om 18:45

Baby-samenslaapbed

Ik heb een babyslaapbedje aan m'n bed vast zitten, waar ik de baby inleg als ik eruit moet. M'n zoontje begon de nacht ook daarin, en ik nam hem pas in bed als hij z'n eerste voeding vroeg. Ik vond het ideaal. Het bedje neemt niet veel ruimte in, maar je hebt wel meer veiligheid.

dc

dc

21-12-2010 om 18:47

Fototje

http://www.jolilola.com/berceau-cododo-babybay-p-4386.html?BPPID=BZ5625271&BPCID=19&language=fr

hier kun je een foto vinden van het bedje wat ik bedoel. Ga ik nu ook weer voor de volgende gebruiken.

Roosje Katoen

Roosje Katoen

21-12-2010 om 19:59

Zo'n bedje is idd ideaal, ik had er ook een voor mijn baby. Maar nu hij een dreumes is, past hij er al lang niet meer in en ook het hekje is veel te laag om hem in bed te houden.

Limi

Limi

21-12-2010 om 20:34

Hij kan er zelf af

Mijn zoontje is 15 maanden en ligt tussen ons in. Vanaf een maand of 9? kan hij zelf het bed af; de dag nadat hij erop kon. Als ik op dezelfde verdieping ben, staat hij ineens naast me. (Ik ben me wel eens kapot geschrokken van het witte spookje in de gang toen ik eens ging plassen midden in de nacht Als ik naar beneden ben, roept hij wat van achter het traphek.
We hebben hem eigenlijk pas in bed vanaf dat hij er zelf af kon ongeveer. Voor die tijd lag hij er 's middags wel, maar dan sliep hij maar een half uur en bleef ik in de buurt. Bij het eerste geluid was ik er dan bij. Douchen deed ik dan niet, plassen kon wel. Maar dat kon omdat hij in het midden lag, eerst geluid maakte en dan pas ging bewegen. Overigens was het maar een hele korte periode dat hij én over de kussens/opgerold dekbed kon klimmen én het bed nog niet afkon.

liora

liora

21-12-2010 om 22:17

Hier

Hoi,

Ik hoef 's nachts nooit te plassen dus dat probleem ken ik niet. 's morgens lig ik me dan af te vragen of ik er al uit zal gaan en tijdens het afvragen val ik weer in slaap of wordt dreumes wakker.

Hij zou trouwens 's nachts ook uit bed kunnen vallen, is ook een keer gebeurd, maar meestal voel ik het in mijn slaap aan en kan ik hem op tijd weer goed leggen.

Liora

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Rosase

Rosase

21-12-2010 om 23:22

Grote knuffel erlangs

Ik legde er een grote knuffel langs. Ook omdat ik een tijdje nogal eens de neiging had om 's nachts tijdens het voeden in slaap te vallen en dat is een beetje onhandig als je kind aan de buitenkant ligt.

Daarnaast heb ik hem zo snel mogelijk geleerd dat hij op zijn buik van het bed af kan schuiven.

En op vakantie had ik zou aanschuifrekje langs mijn bed geplaatst. Dat hielp niet tegen het uit het bed klimmen, maar wel tegen het eruit vallen. Moest ook wel want daar sliep hij overdag ook in mijn bed, geen ruimte voor een campingbedje in onze vouwwagen namelijk.

buzz

buzz

22-12-2010 om 12:24

Hier

had ik het kleine matrasje uit het campingbedje onder ons bed geschoven die trok ik er onderuit als ik echt al uit bed was, in die tijd.
Is ze 2 keer op gevallen, en een keer is ze gewoon doorgeslapen haha. Je hebt ook van die rekjes schuif je onder het matras en dan zit er een hekje aan de zijkant, weet eigenlijk niet zeker of je ze gewoon onder het matras schuift of aan het bed moet bevestigen, ik geloof dat ze allebij bestaan.
Maar ja das wel een gedoe natuurlijk, of je moet er voor kiezen om het te laten zitten. ook als je zelf in bed ligt

Voedingskussen

hier. Is vrij zwaar met die balletjesvulling, dus het verschuift niet makkelijk. Maar als iedereen al is opgestaan moet je denk ik iets anders verzinnen. Misschien gaat het wat ver, maar is een hekje dat je aan het bed vastmaakt iets? Ik heb wel eens een meegroeibed-systeem gezien waar je hekjes onder het matras bevestigt tegen het uit bed vallen.

Yaron

Yaron

23-12-2010 om 11:42

Hekje

Zo'n onderschuifhekje is wel handig tegen uit bed schuiven, maar onze, toen net tweejarige, zoon is een keer over zo'n hekje heen gevallen en had een behoorlijk gat in zijn hoofd. Wij gebruiken het hekje nu ook niet voor jongste, want als ze de kans krijgt klimt ze overal bij op en dan valt ze van hoger dan zonder hekje.

Ely

Ely

07-01-2011 om 22:11

Wat heerlijk

om een keer een normaal gesprek te lezen over samenslapen. Hier ook samenslapers en ik werd er zo raar op aangekeken dat ik het zelfs niet meer vertel. Maar ik vind het ideaal, zeker met bv.
Maar op je vraag; ik ga niet douchen als ze wat groter zijn en lekker kunnen rollen. Een snelle plas hangt een beetje af van de rust, als erg onrustig dan maar geen plas , 1x gebeurd hoor. Meestal bouw ik dammetjes van kussens. Moet wel tegenhouden natuurlijk....

eef!

eef!

10-01-2011 om 13:57

Mij is dat samenslapen nog niet helemaal duidelijk...

Wat ik me altijd afvraag: Ik lig zelf altijd tot ongeveer mijn oor onder het dekbed. Hoe doen jullie dat? Of ligt jullie kindje dan een stuk boven jullie? Vaak wordt er geschreven dat het borstvoeden dan zo makkelijk is, het kindje drinkt gewoon, je hebt niet eens meer in de gaten hoevaak. Maar ik zie dat dus niet helemaal voor me met dat dekbed enzo. Eef

Hanne.

Hanne.

10-01-2011 om 14:49

Kind hoger

Mijn kinderen wilden (en willen) altijd helemaal bovenop me liggen.

Jongste is nu 13 maanden en gaat meestal met haar hoofd net boven m'n schouder liggen, met haar eigen hoofd op m'n kussen. Of ze ligt naast me met mijn arm onder haar, en dan haar hoofd op mijn kussen.

Toen ze jonger was lag ze meestal heel hoog in bed. Dus naast mijn kussen en dan met haar hoofd bijna tegen de muur.

Borstvoeding heb ik nauwelijks gegeven, maar ze kregen bij mij een flesje in bed. Kind hoog in bed. Ik met één hand een fles geven en als je dan 'slurp' hoorde de fles naast je bed zetten en verder slapen.

Ik ga zelf wel zo hoog mogelijk liggen en stop m'n dekbed aan de onderkant in zodat ik 't niet per ongeluk omhoog trek omdat ik het koud heb. Ook doe ik speciaal een pyama met lange mouwen aan.

(en ja, ik weet dat een dekbed onder de 2 jaar niet mag ivm te warm zijn, maar 't is zo'n koudbloedig kind dat ze in haar eigen bed onder 3 dekens in een gevoerde slaapzak ligt omdat ze het anders te koud krijgt. Daar kan mijn dekbed echt niet tegenop.)

Ely

Ely

10-01-2011 om 16:01

Hier ook hoger

Same here, ik heb mijn kussen kwart slag gedraaid en half tegen de muur gezet en dan ligt guppie naast me met dekbed vanaf middel ofzo.
Met bv was het lange mouwen (bv) shirt en zelf dekbed laag houden. Ik sliep niet compleet door maar het ging zo makkelijk dat ik wel heel slaperig bleef en (relatief) uitgerust wakker werd.
Had dan weer het geluk dat ik niet een snack baby heb, hoor van vriendinnen dat sommige baby's de halve nacht aan de snackbar hangen en dat is dan wel weer erg vermoeiend. Met bijna 8 maanden zijn we nu zowieso van de nachtvoeding af, uitzonderingen daargelaten :o)

dc

dc

10-01-2011 om 22:10

Eef

Ik heb een superwarme pyjama met lange mouwen aan, en hou het dekbed met mijn rechterarm onder het hoofd van de baby, en met mijn linkerarm boven het hoofdje zorg ik dat de baby niet onder het kussen kan (ik lig dan dus op mijn linkerzij).

Yaron

Yaron

11-01-2011 om 11:55

Eef!

Dochter ligt iets hoger dan ons, maar ik trek mijn dekbed nooit heel hoog over mij heen. Ik geef wel bv, maar ik word wel wakker en ik weet meestal ook nog wel hoe vaak. Eén keer ben ik tijdens de voeding in slaap gevallen en toen vond ik dochter halverwege, ter hoogte van mijn knie, onder het dekbed, wat was ik blij toen ik haar er levend onder uit haalde. Dit was bij onze derde en bij onze vierde, die nu tussen ons in ligt, ben ik veel allerter en val ik echt niet meer in slaap tijdens een voeding.

eef!

eef!

11-01-2011 om 15:04

Draaien

Maar draaien jullie je nooit een keer om naar je andere zij? Ik kan me niet voorstellen dat ik de hele nacht op dezelfde zij blijf liggen. Eef

dc

dc

11-01-2011 om 15:23

Draaien

daarom heb ik ook een cosleeper gekocht. Dan als ik wil draaien, dan word ik wakker, en leg ik baby terug in z'n eigen bedje. Maar soms lig ik echt de halve nacht in dezelfde positie.

Ik heb nog nooit gehad dat ik niet wakker werd als ik van houding wilde veranderen. Maar ik ben een lichte slaper van nature.

Ely

Ely

11-01-2011 om 22:35

Draaien

Hi Eef,

Gek genoeg draai ik me nooit van haar af. Wel van zij op rug (word soms op rug wakker) en vast ook terug maar nooit verder. Ze slaapt ook echt op mijn helft, als ze richting d'r papa gaat word ik wakker en haal ik haar terug. Vraag me niet hoe het werkt want als ze er niet ligt ben ik best beweeglijk. Waarschijnlijk slaap ik gewoon lichter :o)

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.