Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Esc

Esc

16-12-2008 om 15:10

Vraag zindelijkheid

Zindelijk worden lijkt bij mijn dochter van 2,5 jaar vanzelf te gaan, iedere keer als ik denk: 'wat moet ik nu doen?' lost ze dat zelf op. Eerst wilde ze op het potje als ik ook ging plassen of als ze even niks te doen had ofzo, nu roept ze vaak tijdens het spelen dat ze moet plassen en gaat dan zelf naar de WC, doet broek en luier uit, doet een plas op het het potje en roept mij. Ook met poepen doet ze dit wel eens.

Maar wanneer doe ik nu die luier uit? Hoe weet ik of ze daar aan toe is? Is het slim om nu nog vaste momenten in te plannen, nu ze het zelf eigenlijk al aangeeft?

groetjes,
Esther

Rafelkap

Rafelkap

16-12-2008 om 16:05

Aan toe!

Wat geweldig zeg! Ze geeft het zelf aan dus is ze er aan toe! Ik zou gewoon de luier uitlaten en haar een mooie onderbroek laten uitkiezen. Evt. prijzen met een mooie sticker. Als ze het zelf al aangeeft zou ik geen vaste momenten aangeven. Dat deed/doe ik alleen voordat we de deur uitgaan en voor het slapen gaan, even proberen. In het begin deed ik wel een luier aan bij uitstapjes (dus alleen thuis luierloos), mijn zoontje gaf op een gegeven moment zelf aan dat dit niet meer hoefde.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.