Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Esc

Esc

05-01-2009 om 11:55

Vreemde schilfers

Anderhalve week geleden ontdekte ik grote oranje-achtige schilfers op de hoofdhuid van mijn dochter, bovenop haar hoofd. Dat plekje goed gewassen en toen doken ze op een ander plekje op. Dat plekje weer gewassen en nu zitten ze weer ergens anders, ze schuiven steeds een eindje op (en daarvoor zaten ze daar echt niet). Wie herkent dit?

angel3

angel3

05-01-2009 om 12:36

Berg

klinkt als berg.
Kan komen door niet goed uistpoelen van shampoo of van zwitsal shampoo of gewoon omdat kleine kinderen dat wel vaker hebben.
ZARQA helpt! te koop bij de Tuinen of natuurwinkel

Tango

Tango

05-01-2009 om 13:24

Zoon van 4 ook

Mijn zoon van 4 heeft ook berg, maar geen oranje schilfers. Ik vraag me dus af of dat ook wel berg is.
Ik heb voor zoon ook haarlotion van Zarqa en ook babyshampoo ervan. Bij de shampoo heb ik niet het idee dat het helpt. Ik heb het een keer geprobeerd en toen werd de berg alleen maar erger. De haarlotion helpt wel wat, maar het is nog niet weg. Nu heb ik ook wel een zoon die niet van haren wassen houdt en zowieso niet graag iets in zijn haar gesmeerd krijgt, dus houd ik het zelf ook niet altijd vol om consequent te blijven behandelen.
Ik zoek dus ook nog de ultieme tip, dus ik lees graag met je mee.

MariaV

MariaV

06-01-2009 om 11:54

Luizenshampoo

Mijn zoon (6) heeft ook heel lang berg gehad. Tot hij een paar maanden geleden voor het eerst hoofdluis kreeg. De luizenshampoo bleek ook te helpen tegen berg: alles is nu weg. Het was een olieachtige shampoo die wat naar petroleum rook.
Maria

angel3

angel3

06-01-2009 om 14:20

Geen luizenshampoo

dat is echt troep! dat zou ik nooit ZOMAAR gebruiken. Ik gebruik het niet eens bij 2 luizen. Het komt in de bloedbaan en is echt zooi lees de bijsluiter maar eens. Dus dat moet je niet doen voor berg alleen. Alleen als de luizen hardnekkig zijn.

Tink

Tink

06-01-2009 om 23:44

Eens met angel

Niet zomaar gaan gebruiken als er geen luizen zijn (en ook niet als er wél luizen zijn, maar dat is een ander verhaal :))

Klopt overigens wel dat berg er ook van weggaat, ik heb dezelfde ervaring.

MariaV

MariaV

07-01-2009 om 10:10

Nee, luizenshampo geen middel tegen berg!

Oeps, ik hoop niet dat mesnen gaan denken dat je luizenshampo tegen berg zou moeten gebruiken! Nee, dat is echt met een kanon op een mug schieten. Berg is onschadelijk en het verdwijnt meestal vanzelf. Luizenshampo bevat gif, dat maar heel soms noodzakelijk is. Ik wilde alleen vertelen over de verbazingwekkende manier waarop mijn zoon er af gekomen is. Sorry als ik verkeerde suggesties wekte.
Maria

Esc

Esc

07-01-2009 om 11:05

Fijn!

Fijn om te lezen dat het vanzelf over gaat. Niet goed uitgewassen shampoo kan héél goed, het haren wassen is altijd zo'n drama dat ik soms halverwege het uitspoelen denk: laat maar zitten. Niet slim dus. Ik ga eerst maar een tijdje zonder shampoo wassen, is dat een idee?

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.