Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Wanneer verjaardag vieren?

Hallo!

Eind februari wordt ons zoontje alweer 3 jaar! Zijn verjaardag valt dit jaar op een donderdag, en we hebben bedacht om iedereen op de zaterdag erna uit te nodigen. Mijn idee was om op die zaterdag ook echt helemaal zijn verjaardag te vieren en donderdag eigenlijk een beetje over te slaan. Ik vind het tijdsbegrip van mijn zoontje niet niet dusdanig ontwikkeld dat hij goed kan snappen dat hij vandáág wel jarig is, maar dat alle visite en feest op zaterdag zal zijn. Twee dagen wachten lijkt me voor een peuter gruwelijk! (en voor de ouders dus ook ;-))
Eigenlijk deden we dit toen hij 1 en 2 werd ook zo.
Nu vindt mijn man het heel raar dat wij hem dan op die donderdag niet gaan vertellen dat hij jarig is.
Het lijkt mij zo veel: donderdag écht jarig, maar alleen met het gezin; vrijdag jarig op psz, zaterdag visite en maandag trakteren op het kdv!
Hoe deden jullie dat met de verjaardagen van jullie peuters?

saskia

saskia

27-01-2010 om 14:13

Ik zou

1 keer verjaardag vieren is genoeg hoor,als je je daarin het best kan vinden, hij weet echt niet dat ie donderdag jarig is als je zegt dat je zaterdag zijn verjaardag viert. En dat ie vrijdag zijn verjaardag op peutersz viert kun je gemakkelijk uitleggen. "morgen ben je jarig dus vandaag vier je het op de psz, want morgen ben je thuis" zoiets. Wij deden ook gewoon 1 verjaardag toen dochter 3 werd en ook bij zoon die twee werdt. Maar als je het donderdag ook viert maar dan bescheiden en alleen met papa en mama, denk ik dat het ook niet teveel wordt voor hem, als de dag verder gewoon zoals normaal verloopt. Ik deed gewoon wat mij het gemakkelijkst leek, met 3 jaar hebben ze toch geen begrip van dagen, tenzij je het zeer duidelijk uitlegt, zo van "over 3 nachtjes slapen ben je jarig"

Linda99

Linda99

27-01-2010 om 14:14

Wij

Wij hadden dezelfde situatie afgelopen week. Op donderdag afscheid/trakteren op de creche, op vrijdag echt jarig en cadeau van papa, mama en zus en op zondag groot feest voor familie en vrienden. Ging prima. Is juist leuk voor ze dat het jarig zijn niet alleen maar op 1 dag is, is zo snel weer voorbij ;-)

Wij hebben het bij beide kinderen altijd op deze manier gedaan.

Massi Nissa

Massi Nissa

27-01-2010 om 18:24

Feestversiering

Wij smeerden het ook uit over een aantal dagen (inderdaad kdv, familie, kindjesfeestje) en dat vond ik alleen al leuk omdat we daardoor de feestversiering lekker lang konden laten hangen. We hadden het hele huis beslingerd en bevlagd en er lagen honderden ballonnen. Geweldig.
Groetjes
Massi
PS: Dat tijdsbesef hebben ze inderdaad niet, dus kun je ze wijsmaken wat jou uitkomt, waaronder dat je je derde verjaardag in stukjes viert.

Irene

Irene

27-01-2010 om 19:42

Hier

Wij vieren de verjaardagen altijd in het weekend. En dan dus gewoon alles op 1 dag (huis versierd, 's ochtends kadootjes, 's middags taart en bezoek en 's avonds lekker eten met z'n allen). Met 4 kinderen kunnen we anders wel aan de gang blijven! Ook bij de oudsten (nu 8 en 5) doen we dat nog steeds zo. Zij weten natuurlijk best dat ze eigenlijk op een andere dag jarig zijn, maar dat maakt ze helemaal niet uit. Alleen de kinderfeestjes doen we op een aparte dag, anders wordt het wel erg veel in eens.

Hanne.

Hanne.

27-01-2010 om 19:43

Wij zijn heel erg

Wij zijn echt heel erg, wij vieren de verjaardag als het ons uitkomt. Dus is het al 2x een maand na de echte verjaardag gevierd, doordat we of op vakantie waren of midden in een verhuizing zaten. Kinderen hebben er nog niets van gekregen.

We vieren het ook altijd echt maar 1 dag, tracteren doen we altijd de maandag nadat we de verjaardag hebben gevierd.

ps: overigens belet ons dat niet om de versiering lang te laten hangen. Die hangt er gerust een week. De zomer dat we het in de tuin vierden heeft het er denk ik wel een maand gehangen. Zag er erg gezellig uit al die kleurige vlaggetjes!

3 kids mam

3 kids mam

27-01-2010 om 20:38

Ook jarig op donderdag

Onze dochter is vorige maand ook op donderdag 3 geworden. Wij hebben in eerste instantie gezegt dat we zondag groot feest hebben omdat ze dan jarig is. Een paar weken voor haar verjaardag zijn we ook gaan aftellen naar die zondag. 2 Dagen voordat ze echt jarig was heb ik verteld dat ze op donderdag eigenlijk jarig is, dat ze dan mag trakteren bij de kinderopvang maar dat we haar feest verder op zondag vieren omdat dan iedereen vrij is en we dan met z'n allen een groot feest kunnen vieren. Donderdag heeft ze dus getrakteerd bij de kinderopvang maar verder blijven noemen dat het feest zondag is. Met het gezin hebben we ook op zondag alles versierd en kadootjes gegeven zodat zondag voor haar gewoon de feestdag was.
En het grappige is dat ze in haar beleving ook echt zondag 3 was geworden terwijl we donderdag duidelijk hadden gezegt dat ze eigenlijk die dag 3 werd. Ze zij zelfs dat ze het raar vond dat ze bij de kinderopvang donderdag en vrijdag al zeiden dat ze 3 was want ze was eigenlijk nog 2 vond ze.
Die dagen wachten waren overigens geen probleem voor haar. Ze vond het gewoon leuk en spannend en we hebben haar die dagen alvast betrokken bij alle voorbereidingen.

Meerdere feestjes

Zoon is op kerstdag jarig (in Engeland ook nog, waar kerst met kados wordt gevierd) dus wij hebben meerdere vieringen. Eerst kerstochtend. Dan in januari als mijn vader komt (eigenlijk alleen kadootjes niet meer taart ofzo). Een gezamelijk feestje met kinderen van het oude zwangerschapsclubje. Dan als mijn moeder komt. En soms in de zomer doen we nog een "unofficial birthday" omdat het arme schaap op een ongelukkige dag geboren is.

Kadonaj

Kadonaj

28-01-2010 om 13:08

Niet te lang maken...

Zoonlief werd afgelopen december 5, grote ramp, want eerst de sint gehad, toen, uitdelen op school/kinderfeestje/grote mensen feest met veel te veel sneeuw, dus veel mensen kwamen niet, en vanaf zijn verjaardag tot aan oud en nieuw kwamen er nog mensen voor zijn verjaardag. Tel daar ook nog eens de kerst bij op met cadeautjes en de chaos en zeer vervelende kinder perikelen waren het resultaat.

Dat gaan we volgend jaar ook eens even heel anders doen...

maar goed, ik zou zeker geen 4 dagen verjaardag vieren...

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.